Puppy voor iemand in een rolstoel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JustmeJustme

honden foto van Justme

" Hallo,

ja ik zit in een rolstoel en weet wat mijn beperkingen zijn, mijn leefsituatie. Maar om dat allemaal aan iedereen uit te leggen hier vind ik allemaal te persoonlijk.

Tuurlijk vind ik het hardstikke aardig dat iedereen probeert mee te denken, maar zoals het al hebben gemerkt. Ik ben gewoon op zoek naar een klein gezeldschapshond en ben niet op zoek naar de vraag hoe ik het moet opvoeden, vereniging etc. Want dat komt allemaal later wel, het is niet zo dat ik gelijk een puppy ga nemen. Want ik moet er natuurlijk er goed voor bereid zijn voordat ik er 1 ga nemen.

Ik wilde gewoon weten welk ras (klein hondje) het best zou passen voor iemand in een rolstoel. Of er hier misschien leden zijn die mensen kennen in een rolstoel met klein hond. Misschien moest ik het goed in mijn topic vermelden.

Het is niet zo dat ik het hondje alleen ga opvoeden. Ik woon nog thuis met mijn ouders en broer. "


Goed geantwoord :-D
In jou topic is jou vraagstelling heeeeeeel duidelijk, en dat is dat je vraagt welk ras er het beste past bij iemand in een rolstoel, en je bent niet opzoek naar de vraag hoe je een pup moet opvoeden etc etc.
Je hebt een goed antwoordt hier neer gezet. Goed zo, meid ;-)
Alleen kunnen de mensen je hier wel een advies geven over welk ras het best rolstoel geschikt zou zijn,
maar ik denk dat je dat zelf het beste kan inschatten. De ene vindt een shitzu beter, de ander een malthezer, weer een ander vindt een York weer beter. Iedereen denkt daar anders over. Het ligt echt bij jezelf die keus van welk ras je neemt. Ga je eens verdiepen in verschillende rassen, en maak dan pas een besluit, meid. Want bedenk wel dat als de hond je bijvoorbeeld niet aanstaat, je het niet zomaar kan inruilen weer.
Een hond zal (vaak althans ) tegen de 12 aan 15 jaar bij je blijven. Een hond nemen is voor het leven en niet voor even. Dus bedenk eerst goed wat voor een ras je nou echt wilt.

liefs

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy voor iemand in een rolstoel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Sistar96
Je doet het helemaal goed :-D Geen haast, eerst rustig orienteren en de rest komt later.
Voor nu wens ik je heel veel plezier met de voorpret.

Liefs

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

Mijn vader zit in een rolstoel en wij hadden eerst een keeshond en we hebben nu ook een klein hondje maar die laat hij eigenlijk nooit uit want hij is van mij dus ik ga vier keer per dag op stap. Maar als je de ruimte in huis heb zou ik je eigenlijk adviseren om voor een middelgrote hond te gaan. Ik zie hier in de buurt wel eens een man met een scootmobiel en die heeft een shih tzu maar hij kan hem amper zien. Middelgroot is nog steeds niet groot maar je hebt wel overzicht. Verder als je naar karaktereigenschappen gaat kijken dan zou ik kiezen voor een hond die leergierig is, omdat je hem goed onder appel moet hebben in de rolstoel. Hij moet weten dat hij bij jou niet weg kan lopen. Mijn hond wordt heel af en toe uitgelaten door mijn vader en zelfs in zijn puberteit is hij nooit bij hem weggelopen omdat hij weet dat hij er niet achterna kan komen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hier wonen veel mensen die in een rolstoel zitten of een scootmobiel.met grote en kleine honden.en ze lopen gewoon netjes naast de baas.dus volgens mij kan het allebei.grote hond of kleine hond.veel succes met het vinden van de juiste hond. :-D


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Hier nog 1, ik kan geen lange afstanden lopen, alleen kleine stukjes, dus Chicka gaat ook vaak mee met de scootmobiel.

Zo komt Chicka buiten de korte stukje die ik loop met haar, met de scootmobiel ook wat verder als rondom de flat.

Moet er wel bijzeggen dat ik niet harder met haar rijd als de 2 km stand, dus de laagste stand op de scootmobiel, qua snelheid, met haar kleine pootjes/lijfje.

Veel succes met de zoek tocht naar een geschikte pup, je komt er vast wel uit meis, :-D

Groetjes Chicka

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

je zou natuurlijk eventueel ook langs het asiel kunnen gaan en kijken wat ze daar aan niet-rashonden hebben zitten.

*een heel schokkend idee ik weet het maar ja.. al die hondejs in het asiel verdienen ook een huis ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy voor iemand in een rolstoel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: verandering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^