Ooit zieke hond aangeschaft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

En dan hebben ze vast nog 100 manieren om zich er onderuit te kletsen. Ik zou me maar niet te hard vastpinnen op die wet.

Succes in ieder geval.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ooit zieke hond aangeschaft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Indien zich bij de hond een erfelijk gebrek openbaart voordat de hond de leeftijd van twaalf maanden heeft bereikt, welk gebrek niet kon worden ontdekt bij veterinair onderzoek binnen 5 weken na aankoop en het gebrek de hond voor een normaal gebruik blijvend ongeschikt maakt, heeft de wederpartij de keus tussen ontbinding van de overeenkomst of schadevergoeding.



Hondenplaza garantie hond.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dit staat in een koopovereenkomst van een fokker.
Dit is niet wettelijk geregeld!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Indien zich bij de hond een erfelijk gebrek openbaart voordat de hond de leeftijd van twaalf maanden heeft bereikt, welk gebrek niet kon worden ontdekt bij veterinair onderzoek binnen 5 weken na aankoop en het gebrek de hond voor een normaal gebruik blijvend ongeschikt maakt, heeft de wederpartij de keus tussen ontbinding van de overeenkomst of schadevergoeding.



Hondenplaza garantie hond. "



Sorry, maar hier heb je mij niet mee.
Wat heeft "hondenplaza" nu met de wet te maken.
Jij bent de gene die aangeeft dat het in de wet staat.
Nou ik ben de hele middag al aan het zoeken en kom overal 6 maanden tegen.
Jij hebt het nu over een website die iemand zelf gemaakt heeft en daarbij teksten uit een KOO overeenkomst heeft gebruikt.
Dit is niet de wet.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

De wet ter bescherming van de consument

Naast deze mogelijkheden merken we op dat er sinds 1 januari 2005 in ons land de wet “betreffende de garantieplicht voor verkopers” in werking getreden is. Deze wet houdt in dat indien u als consument om het even welk tastbaar goed koopt van een handelaar (dus ook honden), je een verplichte wettelijke garantie krijgt. Deze garantietermijn bedraagt 2 jaar vanaf de levering. Het staat de verkoper echter wel vrij om een nog langere garantietermijn te bepalen.

Honden en dieren in het algemeen worden aanzien als “lichamelijke roerende goederen”. Lichamelijk betekent tastbaar en “roerend” betekent dat het verplaatsbaar is. Deze wet is alleen van toepassing voor de verkopen tussen een handelaar en een particulier. Wij gaan ervan uit dat de fokker in kwestie een handelaar is en u een gewone particulier bent, zodat deze wet ook van toepassing kan zijn op uw geval.








honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ik zou zeggen: bespaar je de moeite betreft aangetende briefpost etc. Ik heb het ook geprobeert richting de fokker, echter uiteindelijk wordt je ook nog gechanteerd met een advocaat. WAt heb ik me daar rot onder gevoeld zeg. Het is zeer frustrerend wat je is overkomen, maar probeer nu met je hond te werken en ook aan zijn gezondheid. Dat is veel belangrijker. Die energie die je er aan geeft betreft aansprakelijkheid stellen, dat is overbodige energie. Die fokkers dekken zichzelf toch wel weer in op 100-den manieren. Eerst ga je er in geloven, krijg je een mooie brief terug dat ze het vervelend vinden maar bewijzen willen. Daarna gaan ze kijken of je ergens op internet wat over hun hebt geschreven en zo ja: dan gaan ze dreigen. en automatisch vervallen je rechten dan, omdat ze je wegens smaad kunnen aanklagen.
Het is erg vervelend wat je is overkomen, dat is iets wat je kwaad maakt en waar je vast verdrietig over kunt zijn. Ik wens je hierin onwijs veel wijsheid en sterkte.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Ben het er niet mee eens als iedereen zo denkt blijven die rottige fokkers altijd bestaan, hoe meer aanklachten hoe beter.
Staan ze in ieder geval geregistreerd.
Wel doen dus adviseer ik maar niet je leven laten vergallen door die lui.
Ik zou alles inschakelen wat ik kon inschakelen, radar, kassa, tweede kamer gewoon sturen hoe meer mensen het weten des te beter.
Het gaat erom dat je het niet accepteert of je nou wel of niet vergoeding krijgt dat doe er niet toe! Het leven van je hond is het allerbelangrijkste.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

" Ben het er niet mee eens als iedereen zo denkt blijven die rottige fokkers altijd bestaan, hoe meer aanklachten hoe beter.
Staan ze in ieder geval geregistreerd.
Wel doen dus adviseer ik maar niet je leven laten vergallen door die lui.
Ik zou alles inschakelen wat ik kon inschakelen, radar, kassa, tweede kamer gewoon sturen hoe meer mensen het weten des te beter.
Het gaat erom dat je het niet accepteert of je nou wel of niet vergoeding krijgt dat doe er niet toe! Het leven van je hond is het allerbelangrijkste.
"


Ik weet wat er in je omgaat, ik heb dat ook altijd zo gedacht hoor. Je voelt je belazerd. Wilt ervoor vechten vechten en nog eens vechten en je gelijk halen!!! Maar mijn bovenstaande verhaal is ook waarheid. Er zijn van mij uit wel 5 aangetekende brieven naar de fokker gegaan, met zelfs bewijsmateriaal erbij van de dierenartsenpraktijk. Echter hun gaan over op achterbakse chantage etc. waar niemand tegenop kan. En betreft de dierenbescherming: die komen pas als blijkt dat ze niet voldoen aan het onderkomen etc. Het is erg jammer, maar mijn ervaring leert toch dat het beter is om aan je hond zijn welzijn te werken ipv aan het broodfok gebeuren.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" De wet ter bescherming van de consument

Naast deze mogelijkheden merken we op dat er sinds 1 januari 2005 in ons land de wet â??betreffende de garantieplicht voor verkopersâ?? in werking getreden is. Deze wet houdt in dat indien u als consument om het even welk tastbaar goed koopt van een handelaar (dus ook honden), je een verplichte wettelijke garantie krijgt. Deze garantietermijn bedraagt 2 jaar vanaf de levering. Het staat de verkoper echter wel vrij om een nog langere garantietermijn te bepalen.

Honden en dieren in het algemeen worden aanzien als â??lichamelijke roerende goederenâ??. Lichamelijk betekent tastbaar en â??roerendâ?? betekent dat het verplaatsbaar is. Deze wet is alleen van toepassing voor de verkopen tussen een handelaar en een particulier. Wij gaan ervan uit dat de fokker in kwestie een handelaar is en u een gewone particulier bent, zodat deze wet ook van toepassing kan zijn op uw geval.
"



En waar heb je dit vandaan dan?
De stukken die in neergezet heb komen zo uit de Nederlandse wet!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

"


En waar heb je dit vandaan dan?
De stukken die in neergezet heb komen zo uit de Nederlandse wet! "


Je bijt je heel erg vast in die 2 jaar ,geef jij gewoon 6 maanden ben je toch klaar .Hebben andere mensen recht op zijn minst 1 jaar garantie, het is maar dat ze het weten.

Overigens de 2 stukken die je geschreven hebt komt ik de fokker en de hond niet tegen,alleen diertjes uit de winkel.
Als je goed zoekt op Internet kom je heel veel tegen.
Ik vind het jammer ,de manier waar op je in de verdediging gaat.Mij maak het niet uit of ik 6 maanden 1 jaar of 2 jaar garantie krijg , bij een geregistreerde fokker zit je altijd goed.Mijn fokker zegt dat ze verplicht is 1 jaar garantie te geven.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Irene, nee jij bijt je vast in de 2 jaar.
Ik wil weten waar je het vandaan hebt!

Waar is het te vinden.
De dingen die je nu geplaatst hebt komen van andere sites vandaan en niet de wet.

Honden vallen onder dezelfde wet als een tv of koelkast en er zijn geen aparte stukken over alleen honden.

Ik ken de wetten goed voor mijn werk, dus als jij zegt dat het in de wet staat, wil ik weten waar.

Internet is geen wet.

Ik ga niet de verdediging in, ik vraag je al voor de zoveelste keer waar heb j dat vandaan?

Maar dat wil je niet zeggen, je kopieerd alleen stukjes. Zonder bronvermelding.

Dus vraag ik je te vertellen waar jij dit vandaan haalt.

honden page profiel H. BrugmanH. Brugman

honden foto van H. Brugman

Beste mensen,

Ik heb alle reakties gelezen en.. we willen allemaal het zelfde.
Een gezonde hond.
Een met een goed karakter.
En ook nog leuk er uitzien.
Wie nu gelijk heeft over de garantie is niet belangrijk.
Niks doen is geen optie.
We moeten met zijn allen er wat aan proberen te doen.
Nu is de fokker lachende derde daar moet een eind aankomen.
Ook binnen club verband zitten slechte fokkers, verkijk je daar niet op.
Ook ik ving bot bij mijn erefokker. Pup met 2 erfelijke aangeboren afwijkingen.
18 maanden is de hond geworden.
Bemiddeling van de club gevraagd,antwoord voorzitter; Garantie van 1 jaar is verlopen.
Juridische bijstand ingeschakeld, kijken wat mogelijk is.
Ik houd jullie op de hoogte.
Wordt dit niks, dan moeten wij ons bundelen en aandacht vragen via de media. Radar of Kassa maakt me niet uit. Er moet strengere wetgeving komen voor fokkers en meer rechten voor consumenten.

honden page profiel NandaNanda

honden foto van Nanda

He wat vervelend. De minimale wettelijke garantietijd bedraagt inderdaad 6 maanden. Wat staat er precies in jouw koopcontract?

" e Nederlandse wetgever ziet een hond (net als elk ander dier) als een zaak. Bij de koop en verkoop van een hond is meestal het consumentenrecht van toepassing. Dit omdat bij de aankoop van een hond de fokker geacht wordt deskundiger te zijn dan de koper. Bij een koopovereenkomst dient de geleverde zaak (de hond) de eigenschappen te hebben, die de koper voor een normaal gebruik mag verwachten. Juridisch spreek je dan over de conformiteiteis. Vertaald naar de koop van een hond wil dit zeggen dat de gekochte hond moet voldoen aan de eisen die normaal gesproken aan een hond kunnen worden gesteld. Een normale verwachting is bijvoorbeeld dat de hond gezond is, zodat hij een hondenleven lang mee kan.

Omdat een hond een levend wezen is kan de verkoper nooit 100% garanderen dat de hond gezond is en blijft. De verkoper moet echter wel kunnen aantonen dat hij er alles aan heeft gedaan om te zorgen dat de hond gezond is. De fokker moet bijvoorbeeld goed uitzoeken welke gebreken binnen het desbetreffende hondenras voorkomen en er voor zorgen dat de ouderdieren daar geen last van hebben. Afhankelijk van het erfelijke gebrek kunnen daarvoor verschillende onderzoeken worden uitgevoerd, bijvoorbeeld onderzoek naar heupdysplasie (HD) of andere gewrichtsafwijkingen, oogonderzoek en soms zelfs bloedonderzoek. En natuurlijk moet de fokker ervoor zorgen dat het de pups aan niets ontbreekt, dus dat de pups alle benodigde inentingen en ontwormingskuren krijgen en naar behoren worden verzorgd. De fokker heeft dus een vrij uitgebreide zorgplicht.

In het consumentenrecht is de rechtspositie van de koper vrij sterk en geldt een minimale garantietermijn van een half jaar die eveneens van toepassing is op dieren en planten. Het gevolg van deze garantietermijn is, dat er op de verkoper van de pups een zogenaamde omgekeerde bewijslast geldt gedurende de eerste zes maanden na verkoop. Dit houdt in dat als er iets is met de gekochte pup, de fokker moet bewijzen dat dit het gevolg is van het verwijtbaar handelen van de pupkoper. In plaats van dat de koper het bestaan van het gebrek ten tijde van de koop moet bewijzen. Dit is voor de verkoper of fokker een moeilijke bewijslast, die de positie van de koper aanzienlijk versterkt.

Als een hond niet aan de overeenkomst beantwoordt, dan is het verhaal eigenlijk: geld terug, hond terug. Juridisch spreek je dan van ontbinding van de koopovereenkomst. Maar normaalgesproken zijn mensen erg gehecht geraakt aan hun hond en willen deze niet terug geven. Er kan dan worden afgesproken dat de koper de hond houdt en een deel van de aankoopkosten terugkrijgt. De koper van een zieke hond maakt op grond van het consumentenrecht dus een redelijke kans op vergoeding van de aanschafkosten of althans een deel daarvan.

Om de kans van slagen groter te maken dat de verkoper de dierenartskosten (juridisch beschouwd 'vervolgschade') moet betalen, is het vereist dat naast de vaststelling dat bij de gekochte hond essentiële eigenschappen ontbreken, vast komt te staan dat de tekortkoming de verkoper kan worden toegerekend. Het gaat dan om het beoordelen van de mate waarin het geconstateerde gebrek door de verkoper voorzienbaar had moeten zijn. Belangrijk hierbij is door de verkoper in acht genomen zorgvuldigheid. Een verkoper die kan aantonen van tevoren alles te hebben gedaan om ervoor te zorgen dat de hond zo gezond mogelijk is (onder andere door het testen van de ouderdieren), zal niet zonder meer aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Naast de uitgebreide zorgplicht van de fokker speelt ook de zorgvuldigheid van de koper een belangrijke rol. Op de koper rust een zogeheten onderzoeksplicht. Als iemand bijvoorbeeld een rashond wil kopen, dan rust op de koper de verplichting om zich van te voren te verdiepen in dit ras en de bij dit ras voorkomende erfelijke gebreken. Een koper weet dan naar welke gezondheidsproblemen hij moet vragen. De koper moet ook vragen om zoveel mogelijk schriftelijke bevestigingen van de antwoorden van de fokker. De op de koper rustende onderzoeksplicht brengt ook een zekere zorgvuldigheid met zich mee. Dit betekent dat de koper actief op zoek moet gaan naar een betrouwbare fokker, en niet een hond koopt bij de eerste de beste fokker.

Om een tijdrovende en geldverslindende procedure tussen koper en fokker te voorkomen, is het raadzaam om bij de koop van een hond een deugdelijk koopcontract te gebruiken. Met een goed opgesteld koopcontract, dat de rechten en plichten van fokker en koper eerlijk verdeeld, zijn veel problemen vaak zonder tussenkomst van de rechter te voorkomen. "


Als er een ander termijn in je koopcontract staat is die bindend voor de wet. Zo niet dan kan je proberen om de fokker te laten controleren of het wel een "goede fokker" is en het zo proberen wettelijk te spelen en iets van vergoedding terug te krijgen.

Echter voordat je dit hebt gewonnen ben je waarschijnlijk een stuk armer en heb je veel papieren rompslomp. Om over de stress nog maar te zwijgen..en dit zijn alleen de minpunten eraan als je wint. :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ooit zieke hond aangeschaft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
^