Verkeerd idee over spelen of is het wat anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hoi iedereen,

Ik ben een beetje geschrokken van het gedrag van Kiba de afgelope tijd tegenover andere honden.

Het was me al opgevallen dat hij savonds als het licht begind te veranderen erg waaks word naar andere honden toe. Nou is dit op zich geen probleem want meestal lopen we toch gewoon de andere kant op of als de hond dichter bij komt en hij "herkent" de hond veranderd zijn gedrag weer naar "normaal" (licht er aan welke hond het is, naar de ene is hij altijd onderdanig en naar de andere is hij dominant)
Maar de laatste 2 a 3 weken is het mij opgevallen dat hij naar willekeurige honden op willekeurige dagen meer uitvald.. Nou weet ik niet of hij dus aggresief word/doet of dat hij een verkeerd idee heeft over spelen. Een speelmaatje van hem gromt overdreven veel bij het spelen en dit word gewoon als spel opgepikt. Dus ik vroeg mij af of hij misschien dit gedrag over heeft genomen en dus denkt dat dit vele grommen bij spelen hoord. Het is mij echter wel opgevallen dat hij dit verder nooit echt tijdens spel doet maar dit gedrag vertoont op het moment dat een andere hond naar hem uitvald.. Op het moment dat een andere hond uitvalt naar hem vertoond hij (tijdens verschillende situaties en tijden ect.) verschillend gedrag. De ene keer gaat hij speelbuigingen maken terwijl de andere hond echt duidelijk maakt dat hij geen zin heeft in Kiba. Andere momenten gaat hij heel hoog staan met zijn staart en zet hij alle haren overeind maar springt wel met hoge sprongen in het rond. Andere homenten rend hij snel weg en loopt hij weer met mij verder alsof er niets gebeurd is..

Hij is over het al gemeen heel erg sociaal naar andere honden en laat eigenlijk alles wel toe. Zelfs als een grotere hond hem echt flink aanvald doet hij vaak niets anders dan weg rennen (soms met een duidelijke grom van laat me met rust)

Soms heeft hij ook de neiging om al blaffend en grommend op andere honden af te gaan en als hij er dan eenmaal is is het gedrag over en word er alleen gesnuffeld maar op het moment dat ik hem dan ophaal omdat hij niet wil komen (de bekende bananen zullen we maar zeggen) begind hij weer heftig te gromen en moeilijk te doen.. Ik had speciaal hiervoor een tuig gekocht zodat ik hem bij het handvat kom pakken inplaats van aan zijn hals zodat ik hem dus niet zou "steunen" als het een wat drijgendere situatie zou zijn. Dit heeft een tijdje geholen maar nu werkt dat dus ook niet meer.

Heeft een van julie misschien een idee wat het zou kunnen zijn?

Ik heb overigins al mijn trainster op de hoogte gesteld en zij stelde een prive les voor (ze is ook een gt)

groetjes Marjolein

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verkeerd idee over spelen of is het wat anders?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^