een aantal vragen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Denise (Gast)

Goedemiddag iedereen,

na lange twijfel toch maar wat advies inwinnen van andere ervaren fokkers.

Onze teef (labrador) is nu 5 en halve week drachtig.
alles is volgens de regels gegaan ouderdieren zijn getest en we staan ook met een dekbericht op de site van de nederlandse labrador vereniging. ik ben met alle voorbereidingen 2 jaar bezig geweest en eindelijk is het dan zo ver. Had nog even spanning voor de echo maar daar waren genoeg vruchtjes te zien.

Mijn vraag is nu: ons is aangeraden onze teef gedurende de dracht en de zoogperiode uit de buurt te houden van andere honden (dit i.v.m infectiegevaren)Tot nu toe hebben wij dat wel gedaan alleen Ik kan hier niets over terug vinden ik lees overal op internet dat hun drachtige honden gewoon nog spelen met andere honden (en dat sommige zelfs nog zwemmen)

Hoe doen jullie dat met jullie drachtige teven?? en is er echt z'n groot risico's op bepaalde ziektes?? natuurlijk heeft onze teef wel al haar entingen gehad en verkeerd in top conditie.

groetjes Denise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een aantal vragen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Persoonlijk zou ik haar behandelen als een pup van ong 9 weken.
Dus je mag er lekker mee naar buiten, gewoon bij andere honden etc, maar vermijd die vieze poepveldjes en dat stilstaande water.
Gewoon de dingen doen die je normaal doet. Alleen even iets voorzichtiger daar waar een grote infectiedruk is.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik doe nooit anders dan anders met ze, maar ik ben dan ook niet afhankelijk van hondenuitlaatveldjes of andere gebieden waar heel veel honden bij elkaar komen.
Hier nog nooit problemen gehad met ziektes die op moeder en/of pups over gedragen werden.

Denise (Gast)


Oke bedankt voor u reactie.

We hebben haar tot nu toe uitgelaten op plekken waar weinig honden komen. hondenparkjes en los loopveldjes vermijden we en dan tot nu toe ook andere honden.

Ik doel dan vooral hier op het herpes virus misschien maak ik mij wel te druk maar krijg het al een aantal dagen niet uit me hoofd. het lijkt mij z'n drama om mee te maken.

de dierenarts vertelde mij dat het vooral bij kennel's voorkomt en amper bij huishonden dus dat de kans erg klein is. Hij sluitte het niet uit het kan altijd gebeuren. Wij hebben haar niet preventief geënt voor herpes Omdat we daar al te laat mee waren voordat ik erachter kwam dat het bestond. Heb heel veel gelezen van te voren vooral veel boeken. maar het herpes virus kwam pas naar voren toen ik aan het speuren was voor nog meer informatie op internet.

Sommige mensen zeggen dat herpes tijdens het dekken word overgebracht maar dit is zeker niet waar. Herpes hebben sommige honden gewoon in hun zitten en in periode bij stress activeert dat virus zich weer. Ik vraag me af als een hond geen virus heeft of ze deze dan nu wel zou kunnen oplopen van andere honden?

groetjes

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik zou mij niet zoveel zorgen maken hoor, ik zorg er wel voor dat een drachtige hond niet gaat zwemmen, en ja vieze poepveldjes e.d. zoveel mogelijk proberen te vermijden, maar voor de rest lekker veel mee wandelen hoor, het is belangrijk dat ze een goede conditie houden waardoor de bevalling wat makkelijker gaat, en tijdens de bevalling goed op de temperatuur letten in de werpkist, die moet hoog zijn om ervoor te zorgen dat pups door de plotselinge temperatuurdaling niet gevoeliger worden voor het virus..

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wij hebben in ons afgelopen nest Herpes gehad.
Dit wordt absoluut niet over gedragen tijdens de dekking.

Juist door het likken van andere honden (de oren, de bek, de achterkant), zijn de plaatsen waar je hond van besmet kan raken.

60% van de gehele honden populatie heeft Herpes, alleen bij volwassenen merk je er niets van.

Op het moment dat jou teef loops is kan ze het virus krijgen van een hond die het heeft, wordt je hond dan niet gedekt is er niets aan de hand.

Maar had je teef het niet en heeft ze het toevallig van een andere hond gekregen dat draagt ze dit over aan de pups.

Normaal zouden ze dan antistoffen krijgen tegen Herpes, maar omdat dit dan te kort geleden is krijgen de pups het ook.

Net na de geboorte koelen de pups erg af en dan verspreid het virus zich!
Tot 3 weken kan een pup de temp niet regelen dus kan het virus als die niet hoog gehouden wordt zich verder uitbreiden.

Zorg er dus voor de je pups sowieso 3 weken in een omgeveingstemp. liggen van min 37 graden.

Veel succes, ik hoop niet dat jij mee maakt wat wij hebben mee gemaakt, het gekrijs van de pups hoor ik nog, het gaat echt door merg en been.
Ik had 8 pups en ben heel erg blij dat 4 het overleefd hebben, want meestal gaat alles dood, of wordt er niets geboren omdat ze voor die tijd alweer door de teef zijn opgenomen.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Preventief enten tegen herpes zou ik sowieso niet doen, dan moet je het voor elke dekking weer doen.

Het beste wat je kan doen is aan de DA vragen of ze bloed van je teef willen afnemen en willen controleren of er genoeg antistoffen voor herpes in het bloed zitten, dit kan gewoon gedaan worden en als je DA de spullen zelf in huis hebt, duurt het maar 30 min voor je de uitslag weet.

Preventief wil hierbij alleen maar zeggen dat je je teef herpes geeft, terwijl ze het misschien niet had, doordat ze die puit krijgt maakt ze antistoffen aan.

Het is namelijk geen enting die je krijgt, maar er zit een beetje virus in, om antistoffen te maken.
En doe je het dan voor de volgende dekking niet, maak je net zo veel kans op pups met herpes als normaal.

Als je nog meer info over herpes wil, kan ik je nog een hoop vertellen.

Denise (Gast)


Nou in ieder geval super bedankt voor dit uitgebreide antwoord! ik ben zeker al een stuk meer gerust gesteld.


Wij hebben onze teef altijd uit de buurt gehad van andere honden tijdens de loopse periodes omdat we van ver af toch niet konden zien of het een reu of een teef was gewoon uit voorzorg. wel op het punt dat zei loops moest worden was ze erg aantrekkelijk al voor andere honden op deze momenten hebben wij daar niet veel aandacht besteed aan dat likken van andere honden omdat ze op dat moment nog niet vloeide. kunnen ze in deze periode dan ook al besmet raken? of is het gewoon van het algemeen likken van honden in welke periode dan ook? of gaat het echt om de periode dat ze vloeit?

Wat ik heb gelezen over het herpes virus is dat als de hond het gehad heeft dat het zich terug trekt in het lichaam en bij stress momenten dan openbaart het virus zich weer.( bijv. de bevalling) en inderdaad door die temperatuur daling activeert het virus zich en draagt het zo over aan de pups.

Als dit zo is dan zou het toch niet uitmaken wanneer de moederhond besmet word het virus is dan gewoon aanwezig...

Groetjes

:-) :-)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

In het algemeen in welke periode dan ook.
Als de weerstand van je teef minder is!

Denise (Gast)


Dan is het dus fingers crossed en hopen dat ze het niet heeft...
We hebben haar niet der hele leven bij andere honden vandaan gehouden en er word wat afgelikt door honden hahhaa ;-)

voor de dekking hebben wij wel een uitstrijkje laten maken daaruit kwam dat er een aantal bacteriën waren en hier hebben wij een kuurtje clavubactin voor gehad (antibiotica) als zei herpes zou hebben zou dat dan op de uitslag van dat uitstrijkje moeten staan?

en ik zou nu wel naar de DA kunnen gaan om te kijken of ze genoeg antistoffen heeft maar wat gebeurt er als er blijkt van niet? ze zouden die prik nu niet meer kunnen geven dus het enige wat ik kan doen is afwachten denk ik?

Om GEK van te worden! zit me zo op te vreten hier als ik het eerder geweten had dan had ik haar zeker laten testen of het virus aanwezig was en of ze genoeg antistoffen heeft. Ben er al ruim 2 jaar mee bezig dit is mijn eerste nest maar baal behoorlijk dat ik er nooit eerder over gehoord heb! DA wist er ook van dat het plan was haar te laten dekken er is nooit iemand over begonnen.

maargoed bedankt in ieder geval voor de info ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Vreet je zelf niet op :-D
Dit is 1 van de dingen die nu eenmaal minder bekend is en waar de laatste tijd/jaren pas meer bekend over is en meer mee gedaan wordt.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Nee ook wij hebben het niet eerder als een echt probleem gezien.
Had er wel van gehoord en meer ook niet.

Zelf toen de pups geboren waren en ik vond dat het er niet goed uitzag en we de DA gebeld hebben, kwam het niet in hun op om over Herpes na te denken.

Dus wij alle symptomen van de pups in google ingevoerd en zo kwamen we er zelf achter.

Uiteindelijk heeft de DA het bevestigd, maar voor een 100% uitkomst hebben wij 2 pups op laten sturen voor sectie.


Het nadeel is altijd, dat de fokkers die er erg lang met de voorbereiding bezig waren en alles volgens de regels willen doen, die krijgen juist dit soort dingen.
Maar al die oepsnestjes, waar naar niets gekeken worden (geen testen, welke combi, verschillende rassen), daar gaat alles goed. En daar kan ik me erg boos om maken!!!

Maar veel succes, zo vaak gebeurd het niet hoor.
Voor je zelf is het soms alleen handig dat je het voor doe tijd wist!

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

" Het nadeel is altijd, dat de fokkers die er erg lang met de voorbereiding bezig waren en alles volgens de regels willen doen, die krijgen juist dit soort dingen.
Maar al die oepsnestjes, waar naar niets gekeken worden (geen testen, welke combi, verschillende rassen), daar gaat alles goed. En daar kan ik me erg boos om maken!!! "

ja maar zo gaat het altijd...
ook bij mensen baby's...
me nichtje van 16 zet 2 gezonde baby's neer en ondervind het als een last en vrijheids beperking.(ik zou ook liever een navelpiercing kopen in plaats van luiers..) en andere mensen proberen jaren om zwanger te worden.

en met huizen.. me neef gebruikt drug en krijgt zodra hij uit gevangenis komt van de gemeente een flatje met een uitkering en bonnen voor 2e hands meubels....
en ik krijg met me 2800,- netto geen hypotheek omdat ik alleen ben.. (me vriend heeft geen vast contract)
en zit dus huur (particulier) met 850,- in de maand...

het hele leven is oneerlijk!

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

ja soms is het heel oneerlijk. Maar het maakt je wel een sterk mens.

Kijk bij ons is de kans klein dat wij kids krijgen, heel zwaar maar wij komen er wel :-D.

Dat is met fokken ook, alles wat met het leven te maken heeft gebeurt soms met tegenslagen. en dat kan hard zijn heel hard.

Ik zal de drukke plekken mijden en de rest gewoon doen zoals je normaal doet.

Groetjes Bianka

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een aantal vragen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: nederlandse rashonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^