puppy 's nachts in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

Hey,


Gisteren kwam Kasper thuis onze nieuwe berner sennen pup, hij is nu net zeven weken oud.

Toen het avond werd wouden we hem graag de bench inkrijgen maar dit was buiten hem gerekend, ik was niet zeker of ik het deurtje mocht toe doen tegen zijn zin dus heb ik besloten het niet te doen, hij heeft zich voor de rest van de tijd zeer flink gedragen (niet in huis geplast of gepoept)maar wou voor geen haar in de bench natuurlijk... ik sliep echter zo goed als niet uit angst dat er iets met hem zou mislopen.

Het is nu echter wel de bedoeling dat hij de bench leert associeren als veilige plek, gebeurt dit dan als je hem gewoon er snachts in opsluit? De meeste kennissen zeggen me dat zij hun hond het hebben geleerd door hem er echt in te zetten, deurtje toe en laten janken en daarmee dus ook even van je hart een steen te maken...

Maar ik vraag me af leert hij op deze manier dat het een veilige stek is of loopt hij hier een traume mee op?! Ik wil alvast het beste voor mijn pup maar als we weg zijn is het voor hem veiliger dat hij in de bench zou kunnen...

Ik hoop alvast op hulp! groetjes x

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy 's nachts in bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Isabelle,

Ten eerste gefeliciteerd met je pup.
Je kan niet een pup s,nachts in de bench doen ,dicht doen en dan denken dat hij of zij daar rustig de hele nacht in blijft liggen om te slapen.Een pup moet je leren om in de bench te blijven en het te zien als een heerlijke veilige plek.Dus begin als de pup gewandeld heeft en gegeten en gespeeld om je pup er even in te doen, deurtje open. Als je pup ergens op de grond in slaap valt in de bench doen en daar verder laten slapen.S,nachts evt. mee naar je slaapkamer in de bench dan dicht .Als de pup dan piept ofzo kan het zijn dat de pup iets moet doen maar je kan ook eerst proberen hem te kalmeren. door even je hand in de bench te doen zodat je pup weet dat je in de buurt bent. En zo is er nog wel meer nodig om je pup dit allemaal te leren ,dus raad je verder aan een puppy boek te kopen en te lezen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Wij hebben zelf pas na 6 maanden een bench gehaald. Moet zeggen dat die van ons er altijd zelf in. Ik weet niet of je er wat aan hebt maar:

Wij hebben hem nooit gedwongen, nooit deurtje dicht gedaan en altijd zijn botten en oren in de bench gegeven. Maar wij hebben hem dus niet getrained want hij hoeft nooit in de bench maar het is gewoon bij ons in plaats van een mand een bench geworden.

Ik persoonlijk zou het dus wel zo positief mogelijk maken zodat je hond het niet als een plicht ziet maar als "zijn" plekje.

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

@ helene,

Hey ik heb een boek en ken je informatie maar steeds stuit ik op dezelfde vraag... je mag hem niet verplichten maar hij weigert er in te blijven bij het minste dat je hem erin zet.. zelf koekjes of speeltjes lokken hem dan niet... maar als je hem dan niet kan verplichten waar moet hij dan slapen snachts snap je ? dilemma...

Misschien moet hij het gewoon leren dat dat zijn slaapplek is, natuurlijk verkiest hij het tapijt boven zijn bench nu...?

groetjes

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

Telkens ik hem er ook inleg na wandelen of wanneer hij in slaap dommelt, wandelt er hij ook onmiddelijk weer uit...

(het is toch ook niet goed om telkens hij slaapt hem of te tillen , heb gelezen en gehoord dat het niet goed is om slapende pup te wekken)...

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wij hebben inderdaad gewoon bench dicht gedaan en laten janken s;nachts, beide honden hebben geen problemen met bench, en liggen er graag in.

maar als je dit niet zo prettig vindt, kan je hem er ook inleggen op een moment dat je weet dat hij heel moe is, oor erbij, deurtje dicht en er even naast gaan zitten. zo is hij wel bij jou in de buurt, en voelt hij zich niet verlaten, maar krijgt hij wel door dat hij soms moet slapen in de bench.

wat je ook kan doen is zijn eten alleen maar in de bench geven. dus je zet zijn voerbak ook in de bench. als je de bak in de bench gezet hebt, loop je gewoon weg, en zoekt hij maar uit of hij erin wil lopen om te gaan eten, laat het deurtje lekker open en besteedt er geen aandacht aan. hij gaat vanzelf de bench wel in als hij trek krijgt.

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

het eten is vanmiddag gelukt al heb ik hem een handje moeten helpen, straks wordt het weer eten in de bench ik zal zijn gang laten gaan...


HOpelijk niet Te veel gejank vannacht maar ik reken er alvast op...

Dus jouw honden lagen ook eerst te janken maar zijn nu gelukkig in hun bench? hij probeert er ook echt uit te kruipen maar waarschijnlijk wordt hij van deze energieestrijd ook moe en zal hij ook gaan slapen?

Het is nooit leuk je baby te horen huilen he :p

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Hoi Isabelle,

Moeilijk he? Wij hebben sinds kort een Entlebucher Sennen en wij hebben hem de 1ste nacht gewoon in de bench gezet lekker een handdoek op de grond speeltje er in en eventueel een lap c.q. knuffel o.i.d die je van de fokker mee hebt gekregen met nestgeur. De 1ste dag was hij moe van alle indrukken en heeft bijna niet gejankt, dat was de 2de dag wel anders, maarja ff doorbijten en na een uurtje ging hij slapen. Om 3 uur was het weer zover, snel het bed uit even naar buiten om uit te laten en dat ging goed, daarna terug in de bench en ja hoor het begon weer duurde weer even en dan ging hij toch weer slapen. De derde nacht nog een rotnacht en toen was het over en sliep hij de 4de nacht door tot 7 uur daarna meldt hij zich want dan wil hij uit. Dus wij laten hem nu om 23:00 nog uit en dan meldt hij zich zelf rond 7 half 8. 't is even moeilijk maar komt vanzelf goed. We zijn hem nu aan het leren om overdag ook even alleen in de bench te laten en bouwen dit langzaam op. Maar ook hier geldt niet elke hond is het zelfde natuurlijk. En je moet doen waar je je zelf goed bij voelt. voelt het niet goed niet doen en wat anders proberen.

Suc6 Jack.

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

hey Jack,

Bedankt voor je bericht, je geeft een zeer realistisch beeld weer, ik ga ervoor vannacht ;-) even doorbijten en hopelijk went hij snel, daarnet al even met hem kunnen spelen in de bench, al een hele vooruitgang! Fingers crossed!
Je pup ziet er overigens ook een mooi exemplaar uit hoor!

dankjewel!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Toen wij Charlie kregen hebben we hem de eerste nacht wel geforceerd om in de bench te gaan en ik moet zeggen dat dat niet echt goed gekomen is. De hele nacht geen oog dicht gedaan.. De nacht erna hebben we gewoon het deurtje van de bench opengelaten zodat hij er zelf in en uit kon wanneer hij wou en we hebben hem de hele nacht niet gehoord. Dus sindsdien slaapt hij snachts gewoon waar hij wil ;-) Nooit problemen mee gehad. Ik denk dat je gewoon een beetje hond per hond moet bekijken en alles een uittesten. :-)

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Isabelle,

Let wel de ene hond is de andere niet he, wij zijn ook niet allemaal het zelfde natuurlijk, dit werkte bij ons goed maar dat hoeft voor jouw pup niet zo te zijn natuurlijk. Ik hoop alleen dat je wat met mijn verhaal kunt. Ik vond het ook niet leuk hoor. Niet het feit dat we wat rotnachten hebben gehad hoor want dat interesseert me niet zo ben wel wat gewend, maar het feit dat zo'n hummel zo snel moet wennen aan een nieuwe omgeving. En ja dan janken ze maar als je daar elke keer aan toe gaat geven ben je de klos hahahaha want dat hebben ze wel snel in de gaten want ze zijn superslim. Dank je wel voor het compliment onze pups zijn zowaar familie van elkaar, alleen die van mij wordt niet zo groot hahahaha. Suc6 vanacht ik hou je berichtjes in de gaten ben benieuwd.

Greetz Jack

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

onze honden hadden er inderdaad geen problemen mee, maar waren het volgens mij bij de fokker ook al wel een klein beetje aangewend.

bij ons eerste nestje bleef een pup wat langer, en gedeeltelijk voor de buurvrouw, en gedeeltelijk voor onze nachtrust hebben we het toen anders gedaan.

we hebben hem toen in de bench gedaan, en ben er gewoon naast gaan zitten tot hij in slaap viel. dan ging ik naar boven, als hij wakker werd en ging piepen, laten plassen buiten, meteen weer in de bench, en erbij zitten tot hij in slaap viel, of op de bank tv kijken als hij rustig was.

het overdag in de bench leggen vond onze eerste hond heel erg vervelend, werd ook elke keer wakker dan en liep er dan weer uit, dus daar ben ik toen maar mee gestopt, vond dat een pup ook gewoon moest kunnen slapen.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik heb de pup uit eigen fok trouwens ook nog het bench commando aangeleerd voordat hij hier wegging.

met de pup vlak voor de bench zitten, pup vast houden, laat aan de pup duidelijk zien dat je iets heel lekkers in de bench legt, laat de pup los, en terwijl hij naar de bench loopt zeg je 'bench'. als dit goed gaat kan je iets verder weg gaan zitten en op een gegeven moment met zijn tweeen, en kan je nog verder weg.

toen hij dat een beetje kende (na 1 dag) gaf ik hem ook het commando bench als hij zijn eten ging krijgen en moest hij eerst in de bench zitten voor ik zijn bak erbij zette.

meneer had zo door dat je ook een heleboel lekkers in de bench krijgt!

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

Ik had mijn honden niet tegelijk in huis gekregen, maar beide het ze zo geleerd:
Hier de bench bij het bed, beide in het begin piepen en doen, stak mijn hand dan door de tralies van de bench en werd het stil. Ik viel in slaap met mijn hand nog door de tralies O-) en ze vielen zelf ook lekker in slaap, ik hoorde ze weer als ze hoge nood hadden, dus hup ff naar buiten, en zonder wat te zeggen de bench weer in. De nacht daarna ,bij langdurig piepen, wel mijn hand terug getrokken na het door de tralies te steken. En de derde nacht was het ZZZzzzZZzz zonder geluid xD tenzij ze moesten plassen etc.

Ik verstopte overdag de allerlekkerste snoepjes in de bench, worst werkt het beste haha. Gaf en geef nog steeds hun voer in de bench. En maakte er een knus holletje van met een kleed erover maar de kant van de ingang open. Zachte kussen er in.

En als we op bed gingen, in de bench naast het bed, kleed er nog steeds overheen. Eerst nog 1 kant open, zodat ze ons konden zien. Op den duur het kleed over de open kant ook meer naar beneden.

Nu is het hier zo, kleed er helemaal over heen?? Slaap tijd !! :-D

De eerste nachten is ff doorzetten ;-)

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco

honden foto van Valerie &. Arco

Bij Arco was het ook lokken met snoepjes en heel enthousiast doen als hij erin ging. Ook overdag hierop trainen. Het heeft geen 2 weken geduurd en Arco ging vanzelf de bench in. Dus veel geduld hebben.
Wat ook helpt is als de hond in de bench is, om er even bij te blijven zitten. Ze hebben dan een beter gevoel van veiligheid!

Veel succes!

Liefs, Valerie

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

Hij is zopas wakker geworden, heeft klein half uurtje gejankt en geblaft en heef t dan geslapen tot half zes amai wat een opluchting hopelijk gaat het morgen ook weer zo goed!!!

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Hey Isabelle,

Fijn om te horen dat het goed is gegaan, lekker hoor. Je zal zien dat je pup straks als het te druk is of als hij moe is zelf de bench op gaat zoeken om te rusten. Overdag moet je het langzaam op gaan bouwen mocht je hem alleen moeten laten als je boodschappen moet gaan doen en een uurtje weg blijft dus als ie in de bench gaat liggen slapen deurtje dicht en er zelf bij blijven in de kamer. Gaat ie janken of blaffen niet reageren wachten tot ie stil is al is het maar even dan de bench open doen en er geen grote happeniong van maken en doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Daarna wat uit het zicht enz enz. Wij verstoppen wel 2 snoepjes als ie de bench in moet en geven hem dan ook een snoepje om te belonen als ie er in gaat.

Greetz Jack

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

En Isabelle,

Hoe ging de afgelopen nacht nu???? ben errrug benieuwd.

Greetz Jack

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

Heb me de eerste nacht echt voor hem op de vloer gelegd:p gisteren in de zetel heeft wat langer gejankt toen maar toch vrij snel weer gestopt eigenlijk... om drie uur is hij wel wakker gewodren moest plassen net te laat weer daarna alles mooi opgekuisd en geslapen tot half zeven en was alles droog! hij deed dan netjes zijn plasje op zijn vaste stekje!

ondertussen was vandaag een moeilijke dag ik moest naar school, mam gaan solliciteren hij heeft wrs vijf uur overdag in bench gemoeten, in begin janken maar toen mam thuis kwam maakte hij er niets van en was enkel zijn handdoek een beetje nat, hij doet het dus enorm goed!

Hij bijt wel maar dat is wrs leeftijdsadequaat, we proberen dan steeds zijn speeltje ertussen te steken zodat hij daarin bijt maar vooral mijn handen en voeten en overal waar hij eigenlijk mij huid ziet daar bijt hij graag eens in ;-)


Groetjes , hoe gaat het met jouw loebas?

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

oja ik weet niet of ik al vermelde dat hij idd gsiteren van zelf zijn bench ging opzoeken en heeft er zeker een uur in geslapen! echt raar hoe alles plots een andere wending krijgt ;-) had nooit gedacht dat hij zo snel zo goed zou omgaan met zijn bench !

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Proficiat allebei :-D! Hopelijk gaat het bij mij ook zo goed gaan, allemaal nieuw voor mij.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Nu al 5 uur alleen thuis blijven?!

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

twas een uitzondering. we weten ook dat het niet ideaal was maar het kon nu eenmaal niet anders we stonden beide in de file... is niet de bedoeling dat dat een gewoonte wordt ;-)


en aan nikki bij mij is het ook allemaal nieuw hoor ben supermoe maar het is het wel waard! ij begint hem echt duidelijk thuis te voelen kga blij zijn als ik nar de school kan gaan :p je zal er sowieso veel plezier van hebben welke zal je vergezellen?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik zou de pup helmaal niet laten huilen..!! :'( :'(

Iedere keer als e hond eten krijgt - dus 4 keer per dag - zet je het eten in de bench...
De eerte dagen laat de bench deur open..
En strooi je er wat voertjes is zodat het altijd leuk is om er in te wandelen..

Na een dag of twee ga je - na het uitlaten - weer eten zetten/geven en de pup rent zelf al de bench in..

Dan sluit je het deurtje en blijf je er voor zitten..
Tot de hond gaat slapen...
Praat zachtjes tegen de hond maar kijk de hond NIET aan..
Ga twv kijken of een boek lezen maar wees ontspannen..!!!
De hond zal zich spiegelen..!!
dus ga niet zitten telefonieren daar zal de hond druk van worden en gaan blaffen en piepen..
Zet een klassiek muziekje aan zachtjes..

Je blijft in de kamer zolang de hond in de bench zit en niet uit de kamer gaan..
Als je de hond uit de bench haalt dan doe je dit NEUTRAAL en niet op een moment dat de hond dit aangeeft, maar juist als de hond nog slaperig is..
Niks zeggen, je opent gewoon de deur en negeert de hond..!

Neem de hond 's avonds mee naar de slaapkamer..
En overdag is de bench in de kamer waar jij ook bent..
Zie in de encyclopedie de rest van de training..

als je een hond nu leert dat een bench niet leuk is zal hij de bench ook nooit als leuk gaan ervaren..

Dit heeft later zijn terugslag als je de hond alleen leert zijn..

Een hond die niet goed aanleert stabiel alleen te zijn is heel lastig en bepalend voor jullie verdere leven..

Doe de hond 4 keer per dag in de bench..
Iets wat regelmatig gedaan word zal gewoon worden voor een hond..
Een hond is een 'gewoonte dier'..

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Bij Zorro was de bench eerst ook een groot drama. Ik was de wanhoop nabij. Nu gaat hij er graag in, zonder morren, zelfs zonder dat het moet. Het is een kwestie van langzaam opbouwen en leuke dingen met de bench associeren. Eten, snoepje... In het begin dat Zorro even alleen moest blijven gebruikte ik DAP spray en ook mijn pyama kreeg hij erbij. Maar die krijgt hij nu niet meer nadat hij er eentje vol gaatjes heeft gebeten :-D Ook de DAP is nu niet meer nodig, maar ik weet dat het helpt als er situaties zijn van stress.

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Goed advies Ilja!
Al is een beetje huilen niet erg, soms is dat gewoon protest en als je rustig blijft, dan geven ze het op en gaan slapen. Anders associëren ze huilen met 'dan mag ik eruit'

5 uur in de bench is echt zielig. Mijn berner is nu 17 weken en ze is maximaal 2,5 uur alleen. Meer kan echt niet op deze leeftijd. Ze zijn ook nog niet zindelijk genoeg, zoals je zei, zijn handdoek was een beetje nat. Als een pup genoodzaakt is in zijn eigen bench te plassen is dat heel erg tegennatuurlijk voor ze. En dat is stress.

Ik regel gewoon oppas als ik langer weg moet zijn of als ik in de file sta heb ik iemand geregeld die in noodgevallen haar uit de bench haalt.

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

zoals ik al zei, dit is een uitzondering en we hadde idd ook bijna de buurvrouw gebeld om hem er even uit te halen toen we echter thuis kwamen zag hij er helemaal niet gestresst uit... maar max 2.5 alleeen, zal toch ook niet snachts zijn ? :-)

btw jouw berner lijkt enorm op de mijne ben eens benieuwd hoe hij er nu uitziet bij jou op 17 weken? :-)

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Een pup kan je overdag echt niet langer dan dat alleen laten.
's nachts slaapt ze in de bench van 23.00 - 6.00 uur. Maar dat is anders, dan slaapt ze en zijn wij thuis. Als ze een blafje geeft dat ze moet plassen dan zijn we er.
Probeer alsjeblieft wat te regelen met de buurvrouw, je wilt je kleintje echt niet blootstellen aan die stress, ook al is het maar af en toe. Een negatieve ervaring is zo geboren en dan heb je een groter probleem. Rustig opbouwen, echt.

Mijn pup lijkt inderdaad op de jouwe toen ze ook nog zo'n klein frummeltje was. De foto op mijn profiel was toen ze een week of 15 was. Inmiddels 17 weken en bijna 20 kilo. Groeit als kool!!!

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Ik denk dat het voor elke hond verschillend is net als met mensen. Onze kinderen hebben ook nooit bij ons op de kamer geslapen maar gelijk in hun eigen kamertje. Net zoals met onze pup was het gepiep na 3 dagen helemaal over en maakt er nu helemaal geen punt meer van om even alleen in de bench te zijn. Wij zijn nooit langer dan een uur weg en dat gaat prima ook 's nachts slaapt ie lekker door van 23:00 tot 19:30. Ik ken verhalen van mensen die wel elke piep of kreun gingen kijken en die hebben hemel en aarde moeten verzetten om het af te leren want als ze het eenmaal aangeleerd hebben om aandacht te krijgen leren ze het heel moeilijk weer af. Iedereen doet het natuurlijk op zijn eigen manier en dat is iedereen zijn goed recht. Daarbij komt nogmaals dat niet iedere hond is hetzelfde natuurlijk en (Gelukkig)maar.

Greetz Jack

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Die van ons was al redelijk gewend aan de bench.
Ze hadden in een bench in de werpkist staan.

De eerste nacht ging super omdat hij helemaal kapot was.
De 2e nacht was drama. Continu huilen e.d.
3e nacht hebben we een handdoek over de bench gelegd gewoon laten huilen (duurde maar een minuut of 5 a 10).
Nu horen hem nooit meer. Hij slaapt van 23.00 - 8.00 en in het weekend van 23.00 - 9.00
Bench is altijd droog gebleven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy 's nachts in bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoera,,,,,Yuca Is 1 Jaar!!!
^