puppy 's nachts in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Haha ja lekker he als het zo gaat. Ongeveer zoals bij ons alleen hadden wij ook een doek over de bench gelegd en meneer dacht de derde nacht laat ik die even lekker door de tralies naar binnen trekken er repen van scheuren en als een gezellig gordijntje aan de binnenkant van mijn bench hangen en 's ochtends stak meneer zijn koppie onschuldig door de "gordijnen" heen naar buiten met een blik van gezellig he zulke mooie gordijntjes in mijn huisje hahahahaha.

Greetz J@ck.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy 's nachts in bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nien & divaNien & diva

honden foto van Nien & diva

Hoi.
Wij hebben Diva meteen vanaf dag 1 in de bench gedaan ook 's nachts.
Gelukkig heeft ze alleen de eerste nacht een beetje gepiept(mocht geen naam hebben), maar vanaf dag 2 heeft ze altijd in de bench gelegen met het deurtje dicht.
Het enige wat Diva wel graag wilde is dat ze Dribbel onze andere hond kon zien.
Nu is ze tien maanden en nog steeds ligt ze graag in de bench.
Ze gaat zelfs zelf in de bench liggen.

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Hahaha gordijntjes! Een hond met een 'verborgen' talent ;-)

honden page profiel IsabelleIsabelle

honden foto van Isabelle

amai model hond die van jou ;-) deken helpt echt he boven de bench de mijne heeft precies graag letterlijk een dak boven zijn hoofd :p

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Trouwens ik las dat hij 7 weken is, maar je mag pups toch pas na 8 weken van de moeder scheiden?

C&C (Gast)


Hallo allemaal,

Ik lees veel tips over hoe je je hond aan de bench kan laten wennen. Ik vraag me alleen af of ik het goed doe. We hebben sinds een week een pup die nu bijna 8 weken is. De eerste nacht ging het super in de bench; ik sliep beneden op de bank en hij sliep netjes in zn bench van 23.00 tot 08.00 uur. Daarna plasje doen en even spelen en toen viel ie op mn schoot in slaap. Ik heb toen misschien de fout gemaakt om hem niet gelijk in de bench te leggen maar samen met hem te slapen op de bank. De volgende nacht ging het precies hetzelfde alleen nu was ie om 07.00 wakker. De daarop volgende nacht was het 05.00 uur en toen liet ie zich echt niet meer terug brengen naar de bench. Hij bleef zeuren en piepen dat ie bij mij schoot wilde; daar viel ie gelijk als een blok in slaap. De afgelopen nacht was ie al tussen 03.00 en 04.00 wakker en heeft ie ontzettend zitten janken. Ik sliep toen weer boven en heb hem even laten janken maar na ruim een uur kon ik het niet meer aan en ben ik naar m toe gegaan. Even gewacht tot ie een huil pauze had en rustig het deurtje open gedaan zonder wat te zeggen. Hij rende echter gelijk overstuur naar me toe en plofte op mn schoot neer; in een diepe slaap.
Hoe krijg ik hem weer in zn bench? Ik heb wel gelijk de eerste nacht het deurtje dicht gedaan is dat het misschien? Of toch de bench op de slaapkamer? Ik kan hem alleen echt niet meer horen janken, gaat door merg en been en duurt dus ook ruim een uur. Misschien nog wel langer als ik m had gelaten. Graag tips!

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

C&C,

Gefeliciteerd met jullie pup. Wat is het voor een hondje?
De meningen over de bench lopen erg uit een. De een heeft het liefste zus en de ander het liefste zo. Dat wil zeggen de een laat hem een uur huilen totdat hij in slaap valt en de ander kan daar niet tegen en neemt de hond mee naar de slaapkamer en stelt hem gelijk gerust. Feit blijft in mijn ogen wel eenmaal aangeleerd is moeilijk afgeleerd. Er staat hier zoveel geschreven over benchtraining kijk maar eens rond dan kom je allerlei verschillende verhalen tegen. Doe gewoon wat je denkt dat goed is en wat je hart je ingeeft of waar jij je lekker bij voelt (en je hondje natuurlijk) Een persoonlijke tip voor jou kan ik je dus helaas niet geven. Wij hebben het op onze manier gedaan maar een ander heeft een andere methode of mening Suc6.

Greetz J@ck.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

speeltjes erin leggen, de bench in een veilige en fijne omgeving zetten, meestal is het op een plek waar er rust is maar toch goed overzicht over de hele kamer.
snoepjes erin. en t deurtje open laten :-) dan wennen ze vanzelf eraan. je kan er ook eten en drinken in zetten :-)

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Hij is nog zo klein, dat kan je nog prima bijsturen.
Hij is graag bij je, zoekt bij jou de veiligheid op.
De eerste nacht(en) is een pup vaak moe van alle indrukken, dus zijn slaapgedrag is dan niet helemaal representatief.

Aangezien hij zich bij jou veilig voelt zou ik de bench naast je bed zetten, zodat hij bij je is. Maar wel een paar regels in acht nemen, anders houdt het nooit op!

Als je hem in de bench doet (lokken met lekkere snoepjes), dan blijf je naast de banch zitten met je zij naar hem toe en je hand tegen de bench tot hij stil is.
Als hij gaat piepen, niks zeggen, geen oogcontact, alleen je hand door de bench steken zodat hij kan voelen en ruiken dat je er bent. Als je hoort dat hij in paniek is, dus echt een aanhoudend huilblafje langer dan 20 minuten, dan ga je weer naast hem zitten zonder iets te zeggen.

Als je hem uit zijn bench haalt om even te plassen 's nachts, niks zeggen, geen oogcontact, gewoon deurtje open, naar buiten brengen, daarna het naar bed breng ritueel herhalen.

Deken over de bench zodat het een holletje wordt en een warm kruikje erin leggen.

Als het goed gaat, dan kan je na een paar dagen de bench aan je voeteneind zetten. Paar nachten later bij je deur, paar nachten later net buiten je deur met de deur open, paar dagen later weer een paar meter verder, tot hij op zijn definitieve plekje staat.

Is dit te doen voor je?

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Dus na het plasje doen 's nachts niet spelen! Uit de bench moet hem niks opleveren aan stem, aandacht etc.
's Ochtends ook heel nonchalant het deurtje openzetten alsof er niks bijzonders is. ook al is hij heel erg blij, dan even op je lip bijten. Als hij na het plassen (en eten) ergens rustig gaat liggen, dan pas roep je hem bij je en kan je hem helemaal platknuffelen.

C&C (Gast)


Ja daar heb ik zeker wat aan! Zat al erg te twijfelen of ik de bench naast mn bed ging zetten, ga dat nu toch maar proberen. Het is een Hollandse Smous, niet echt bekend bij velen. Het is een heel erg afhankelijk ras die dol is op mensen en affectie. Mn vorige hond was ook een Hollandse Smous en die was al direct gewend aan zn bench en had ik geen omkijken naar. Misschien is dat ook mijn fout geweest; ik was gewend dat deze kleine ook wel gelijk alleen kon slapen. Ik moet idd wat meer op mn tanden bijten als ik hem eruit haal, het is alleen zo lastig als zo'n klein hummeltje je met die grote ogen aankijkt ;-)

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Vergeet niet dat zo'n beestje opeens alles kwijt is wat veilig voor hem was, zijn huis, nest, moeder, broertjes en zusjes.
Ik vind het bijzonder dat hij bij jou op schoot slaapt, dat hij zich al zo veilig voelt. Mooi hoor, zo snel al zo'n band!

Hem 3 dagen beneden in de bench laten zitten en huilen vind ik dan een beetje barbaars. Tuurlijk stoppen ze uiteindelijk met piepen, maar als je het op een zachtere, minder stressvolle manier kan laten verlopen, waarom zou je dat niet doen?
Versterkt alleen maar het vertrouwen tussen jullie.

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Wel heel erg belangrijk dat je hem dus niet beloond met je stem, je ogen of een knuffel! Echt, dan kan het helemaal de andere kant op gaan.
Hij weet dat je naast hem ligt, dat is voldoende. Je hand erbij houden voor je geur tot hij weer rustig is.
Hooguit af en toe even kuchen of je keel schrapen als hij stil is, zodat hij je hoort.

C&C (Gast)

Inderdaad, ik heb gemerkt dat ik er ook niet van ben om hem helemaal alleen urenlang te laten janken. Ik slaap dan nog slechter dan wanneer ik hem af en toe gerust moet stellen. Ik was me er alleen echt niet van bewust dat ik niet mocht praten of aankijken wanneer ik hem eruit haal om te plassen, dus zeker een goede tip! Ze leren super snel dus je moet erg uitkijken wanneer je iets wel en wanneer iets niet doet. Is het dan misschien ook verstandig om hem sowieso niet meer op schoot te laten slapen? Dus ook niet overdag bij z'n middag slaapje..

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Ze leren zeker supersnel! Kleine draakjes ;-)

's Nachts moet het hem niks opleveren buiten de bench, anders stimuleert hem dat alleen maar.
natuurlijk wil je hem knuffelen, is ook hartstikke moeilijk om niks te zeggen enzo, maar dat is maar een paar weken en dan hoef hij er 's nachts niet meer uit.

Het nonchalant de bench openmaken moet je blijven doen. Niet meteen knuffelen als hij eruit komt, maar deurtje opendoen en naar de voordeur lopen en hem uitlaten. Ook om hem de routine te leren dat hij zijn plasje niet in de bench doet, maar als hij eruit is. Daarna is er tijd voor knuffels.

De bench moet een fijne plek worden.
Overdag leg je er af en toe snoepjes in, zonder dat hij het ziet, zodat hij uit zichzelf vaker de bench inloopt om te kijken of er wat is. Dat is dan steeds een positieve ervaring. Ook zijn eten en een lekker kluifje geef je hem in de bench.
Even het deurtje dichtdoen en meteen weer open, zodat hij diet: hee, hij gaat dus altijd weer open. Dan even wat langer, je blijft er dan bijzitten (weer stil, geen oog en stemcontact). Dat opbouwen tot langer en dan steeds een stukje verder weg zitten. Daarna niet meer bij de vbench, amar wel in de kamer blijven, zodat hij je kan zien.
Dan oefenen met kamer uit en meteen weer terug. Dat dan weer opbouwen met iets langer op de gang blijven. Enz enz

honden page profiel Thera SeijkensThera Seijkens

honden foto van Thera Seijkens

ik heb ook een pup van 11 weken een Landseer en die licht s nachts ook in een bench met het deurtje dicht ze heeft er wel een paar knuffels er in liggen daar gaat ze tegen aan liggen je moet die bench zien als een box waar je een kindje in doet. ik heb hier in de huiskamer een grote mand staan en de bench de mand gebruikt ze om te spelen en de bench om te slapen. groetjes Thera.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy 's nachts in bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoera,,,,,Yuca Is 1 Jaar!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^