Pffffft, iemand ervaring met gehoorzaamheidstraining?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hallo allemaal,

Iemand ervaring met bovenstaand onderwerp?

Ik zit met Lucky al een tijdje op gehoorzaamheidstraining, ging altijd super! Hij was alert en volgde altijd heel mooi, keek me continue aan en was erg opmerkzaam.

Sinds 2 weken is er nix meer met hem te doen, als we dus een (soort) parcours moeten lopen en hij moet volgen loopt ie echt verveeld achter me aan :'(
Loopt echt rustig een meter achter me aan en snuffeld op de grond :'(

We moeten altijd een soort stoel lopen, dus moet ie echt goed volgen, maar tis helemaal nix de laatste tijd.

De rest gaat gelukkig nog goed, lig uit de beweging en zit uit de beweging (ook al vind ik hem daar ook vrij verveeld kijken).

Normaalgesproken stond hij bij ons bekend als de wervelwind ;-) Nou daar is nix meer van over. Als ik thuis of buiten alleen met hem aan het oefenen ben of nieuwe dingen probeer te leren is er nix aan de hand dan is ie lekker vrolijk en allert.

Iemand nog tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pffffft, iemand ervaring met gehoorzaamheidstraining?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Esther,

Esther ik zou veel rechts en linksom wendingen maken, zodat Lucky wel op moet letten, ook flink door lopen zodat hij geen tijd heeft om te ruiken en dergelijke.Dus veel tempowisselingen en rechsomkeer en linksomkeer, rechts en links.Zo wordt het weer wat spannender voor Lucky en hou je hem alert.


Ben je met SHH bezig omdat er bij SHH inderdaad een soort van stoel gelopen wordt.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Het is misschien een te gemakkelijke oplossing, maar kan het niet zijn dat er wat loopse teefjes daar gelopen hebben?
Ik heb even gekeken hoe oud Lucky is en hij begint nu op de leeftijd te komen dat loopse teefjes even belangrijker zijn dan gehoorzaam zijn. Of heeft hij er thuis ook last van?

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Esther, ik denk dat je hond de oefeningen te saai vindt. Hij krijgt niet genoeg uitdaging als hij steeds op de zelfde plaats dezelfde oefeningen moet doen. Je moet meer varieren, je zegt zelf als hij nieuwe dingen moet leren, het uistekend gaat.
Een border-corgi kruising is een zeer intelligente hond, dus je zal de oefeningen wat moeilijker moeten maken.(vergelijk maar met een hoogbegaafd kind dat zich stierlijk verveelt op school en daarom niets uitvoert)

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

Misschien heb je te vaak dezelfde oefeningen gedaan ( die hij al beheerst) , alles is te voorspelbaar geworden tijdens de les.
Hij lijkt echt verveeld...dat heb je juist vaker met slimme honden die de oefening snel doorhebben, de uitdaging is weg.

Ik zou nu geen druk op de hond leggen, dan word alles nog negatiever. ( straf je hem weleens voor dit gedrag, vb met de stem of rukjes aan de riem?)
Het is niet dat hij het niet kan maar niet leuk vind.
Mischien is het idee om tijdens de les zelf wat (aandacht) oefenigen/spelletjes tussendoor door te doen en zelf ook enthousiast blijven doen...de hond pikt ook jou stemming op.
Ik vind zelf ook dat er tijdens mijn les veel herhaald word en dat je vaak moet wachten, daarom probeer ik ook buck enthousiast te houden door tussendoor wat extra te oefenen/spelen ;-)

Anders een aantal weken niet gaan en andere leuke dingen doen? Of een andere cursus volgen, behendigheid of flyball etc

het is wel belangrijk dat de hond met plezier naar de hondenschool gaat.

succes

gr mariaa


honden page profiel JemenJemen 3 doggies

honden foto van Jemen

Jemen is al vanaf week 8 op training!
eerst puppy training en gehoorzaamheidstraining bij de martin gaus school! Toen (door een draak van een trainster) overgestapt naar andere hondenschool. Daar opnieuw de gehoorzaamheid gedaan en tot vervolg 1 en 2 behaald in 1x. Dus we hebben een beetje ervaring...

Nu was Jemen druk bezig met vervolg 3!
Maar het is allemaal niet meer interressant.
Hij verveeld zich. Vind de beloning leuk en het spelen met de andere honden geweldig. Maar hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Vandaar dat hij nu een overstapje maakt. De basis is top en goed genoeg!

Jemen begint nu met sport en spel (flyball en behendigheid) Volgens mijn vrouw leeft hij daar helemaal op. Hij was dus een beetje uitgeleerd in z'n klasje.... Kan goed wezen dat het met jou hond dat ook het geval is.

groet,

Peter

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik herken het wel een beetje.
Mexx loopt 1x een G&G rondje volgen perfect aan het been. En dan is het genoeg.. Hij vind er dus niks aan en ookal volgt hij wel hij sjokt iets achter me.

Ik heb met de instructeur afgesproken dat ik het leuk mocht maken.
Zo laat ik hem soms link en dan recht volgen, achter me lopen, links of rechts een rondje draaien etc, alles om het minder saai te maken.

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Ik zou ook eens gaan kijken of je geen sport met je hond kunt gaan doen, de basis zit er toch wel in dus waarom verder als hij er niks meer aan vind? Ik zelf (maar dat is mijn mening) vind het ook saai en was er al gauw mee gestopt hihihi)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Bedankt voor jullie advies allemaal,

Ja denk zelf toch ook wel dat hij het saai en eentonig begint te vinden (vind ik ook eigenlijk ;-) )

We zijn al aan behendigheid begonnen sinds zo´n 1,5 maand en dat gaat hartstikke leuk.

Nadeel is dat als mijn zoon ooit mee wil doen aan zo´n wedstrijdje (just-for-fun) moet hij dus de gehoorzaamheidscursus gehaald hebben.

Gehoorzaamheidscursus bestaat voor mij uit theorie (c.a. 75 vragen) En voor Lucky is dat dus de stoel lopen, zit- en lig uit de beweging, dan moet er een groep gelopen worden (d.w.z. er staan c.a. 6 - 8 mensen in een kring, daar moet je als een 8 doorheen en omheen lopen en dan voor iemand blijven staan. Hond moet direkt naast je gaan zitten dan) Daarna moet je nog met je hond door de stad lopen.

We wonen in Duitsland en doen daar dus de cursus.

Weet niet of bovengenoemde dus G&G is of SHH???

Wat is precies G&G en wat is SHH?

Zal misschien toch nog eens met de trainer moeten praten want als ik dat van jullie lees denk ik ook dat ie zich verveelt.

Zou anders een pauze van zo´n 3 a 4 weken kunnen helpen?

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Esther,

Ik heb ook het idee dat hij zich verveelt. Een pauze kan helpen maar je kunt ook met je trainer overleggen dat je de oefeningen niet doet op het veld maar even gaat spelen op het veld zodat het veld weer aantrekkelijker wordt.

Dan ga je weer even trainen met hem, niet de hele oefening en daarna weer even spelen. Zo wordt de training wat losser en spannender voor hem. Zo bouw je steeds de oefening weer op en stel je het spelen uit zodat hij nooit weet wanneer jij gaat spelen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt want een hond zonder motivatie is niet leuk.

Groetjes van esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Esther,

bedoel je spelen tijdens de training? Dat is denk ik een beetje lastig omdat er natuurlijk ook anderen zijn en die zou ik dan waarschijnlijk afleiden of niet?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hej Esther,

Daantje vindt volgen ook lang niet altijd leuk. Maar een twist of een turn of een achtje door de benen of slalommen er tussendoor en: de staart staat weer omhoog - kwispelen!! - , oortjes weer vrolijk en wow.. Ze volgt weer perfect :-D :-D

Dus misschien wat 'doggy-dance' oefeningetjes tussendoor? Dat leidt voor de andere honden niet erg af.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Marit,

Dat doe ik ook meestal, met name ook gisteren. Staart omhoog en lekker bij mij door de benen, toen was ik aan de beurt en doe dus de oefening (met of zonder lijn), nix geen enthousiasme meer :'( Hij liep echt achter me aan te sukkelen, neus een beetje over de grond, echt gedesinteresseerd (of hoe je dat ook noemt ;-) )

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Wat jammer zeg.. :-(

Leg je onbewust, als je aan de beurt bent, misschien toch teveel druk op Lucky? Als ik met Daantje bezig ben en ik wil perséé dat het goed gaat, voelt Daan mijn spanning en doet ze niks anders dan snuffelen en langzaam bewegen. Oeps, mijn schuld, ik wil te snel.. Daantje kan de druk niet aan.

Persoonlijk vind ik G&G zo streng! Daantje reageert slecht als ik zo snel loop als moet. En zoveel 'dwingende' commando's achter elkaar geef. Een zachtetre, rustigere manier gaat beter bij ons. Loop ik wat rustiger dan ben ik kalmer en is Daantje ook een stuk relaxter. Daarom doe ik G&G ook niet met Daantje.

Wel makkelijk voor je zoon, haha, hij laat jou het saaie klusje klaren en hij kan straks behendigheid doen :-D ;-)

Misschien is een pauze van een paar weken niet zo'n slecht idee.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja leuke zoon heb ik hè ;-)

Zit ook de hele tijd in dubio, zit er de hele dag aan te denken wat nu beter is een pauze van een paar weken of toch maar weer verder.

Zit nu toch meer aan de pauze te denken, het is ook altijd lang wachten daar en elke x dezelfde oefeningen. Onze trainer verwacht echt 200%, wat ik nogal eens overdreven vind.

Thuis ook even niets meer doen of alleen niet meer op de HS????

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Esther,

Ik zou even een "break" nemen...

Is tie straks weer lekker relaxed..
Hij is nog zo jong..

Soms komt er te veel druk op onze honden...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Ilja,

Ook thuis een break?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Ik zou het helemaal niet meer doen. Lucky weet het echt nog wel, over een paar weken ook nog wel, daar is hij slim genoeg voor.

Je kan thuis natuurlijk wel oefeningetjes met hem doen, maar breng er zelf variatie in.

(Beetje lastig zo met je mee te dneken wat voor variatie, ik ken je oefeningen niet).

Of doe thuis iets heel anders. Speuren, leer hem een 'roll-over', aporteren. Je kan hem de gekste dingen leren.

Voor allebei weer nieuwe stof en uitdaging? Als Lucky in de gaten heeft dat jij er lol in hebt, zal hij het ook graag voor/ met je doen ;-)

Tussendoor kun je natuurlijk nog wel een volgoefening doen. Maar, (andere) Esther zei het ook al, probeer het losjes te houden :-)

Succes met je beslissing, ik hoop in ieder geval dat Lucky er weer lol in krijgt, ook straks weer op de hondenschool!

Trouwens, bedenk me nu, Daantje heeft een tijd terug ook een 'dipje' gehad. Met heel veel moeite kreeg ik haar een beetje gemotiveerd. Toen heb ik echt een tijdje niks met haar gedaan, alleen wandelen en daarna weer rustig begonnen met oefeningetjes.

Haha, ik maak het je niet makkelijker he.. O-)

Groetjes Marit

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hihi klopt je maakt het me niet makkelijker ;-)

Maar heb nu toch al wel de beslissing genomen, ga het lekker rustig aan doen en dus al helemaal geen oefeningen meer doen. Alleen nog lekker spelen, rennen en andere leuke dingen.

Zoals je al schreef Esther zei ook al, losjes aan doen, Esther heeft mij en Lucky al vaker goed geholpen :-)

Bedankt allemaal voor het meedenken en de goede tips :-D

honden page profiel corinacorina 3 doggies

honden foto van corina

volgens mijn vindt het erg saai worden steeds het zelfde
probeer hem met wat anders te prikkelen
daar is hij wel aan toe
dus wat nieuws combineren met wat ouds

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Ik kan je ook adviseren om gewoon even heel wat anders te gaan doen!
Zo kun je bijvoorbeeld doggy-dance gaan doen, flyball of speuren, zoiets..
Gewoon even iets wat niet met gehoorzaamheid te maken heeft, ben je toch nog lekker met hem bezig en hij heeft het naar zijn zin.

Wat je nog wel kan proberen is met een andere beloning te gaan werken, maar als dat ook niet werkt, gewoon lekker even stoppen.

Groetjes!

Margje

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Allemaal,

Ja ik ga nu lekker wat anders doen met hem, ga een beetje doggy-dance met hem oefenen.

Marit was zo lief en heeft me een paar leuke tips voor doggy-dance gegeven, heb er ook echt zin in!!!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Esther,

Doggy dance is een prima alternatief. Ik heb net mijn 1ste les gehad met Katie en het was erg leuk. Ze leerde snel en haar staartje stond niet stil.

Geniet ze en je zult zien alle lol komt weer terug.

Groetjes Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pffffft, iemand ervaring met gehoorzaamheidstraining?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^