Reuen castreren trend, spekken van de dierenarts of terecht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FennFenn

honden foto van Fenn

Het is beter voor je teef om haar te laten helpen als je er niet mee fokken wil. Maar goed ieder zijn eigen keuze. Ik snap best omdat mensen het vies vinden het wil laten helpen, maar het is nog beter ook. Gezondheid van een hond boven alles, en ik ben tegen oepsnestjes das pas zielig!!!!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reuen castreren trend, spekken van de dierenarts of terecht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn dierenarts heeft het juist ontraden, omdat Dobby soms al zo onzeker is/ een beetje een sukkeltje is. Ook is hij af en toe schrikachtig en het leek de dierenarts niet goed om dan te castreren omdat zulk soort gedrag dan kan gaan verergeren.

Onze vorige reu, behoorlijk dominant naar andere reuen, hebben we ook niet laten castreren. Als het écht medisch noodzakelijk is, of écht een verbetering in bepaald probleemgedrag zou kunnen veroorzaken dan ja. Maar anders, niet echt nodig. Tenminste hebben we nu de optie van een implantaat om even te kijken of het echt effect heeft voor je de risico's van narcose en operatie aan gaat.

Ons teefje (voor de vorige reu) hebben we wel laten helpen, want zij was constant schijnzwanger en kreeg keer op keer ontstekingen. Dus, hop, alles eruit.

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Kitty, mijn opmerking over schoonmaken met gekookt water wat niet persoonlijk tegen jou. Ws is het bij jou hond een chronisch probleem. Over het algemeen echter is dit niet zo. Heb altijd alleen maar reuen gehad en weet dus ook dat druppelen soms makkelijk te verhelpen is.

Fenn, je hoeft je niet te verdedigen, het is duidelijk dat jij er goed over hebt nagedacht en blij bent met het resultaat.

Ik zie echter nu teveel jonge reuen die totaal van karakter zijn veranderd, bovendien zou ik het persoonlijk heel erg vinden als mijn reu continu door andere reuen besprongen werd. Deze mensen hebben wel degelijk spijt en kunnen achteraf ook niet goed aangeven waarom ze het hebben laten doen. Toch wel vaak op advies van de dierenarts.

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik heb moob laten castreren omdat hij onder de pitbullwet viel.
Ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb, en daar heb ik redenen voor...ik heb geen zin in OEPS nesten, er lopen al genoeg honden in nederland rond, de asielen zitten overvol en ga zo door.
En mijn teven waren ook allemaal geholpen.
Een ongelukje is zo gebeurd namelijk...dus ik zeg: ben je niet van plan om met je hond te gaan fokken laat ze lekker helpen.
Kijk als je nu een reu hebt die echt niet voor een teef gaat is het misschien een ander verhaal.
Chico heb ik ook nog niet laten helpen, maar hij is net een jaar oud.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

@ Jada, jij schreef dit:

Verder ben ik zeker niet tegen castratie of sterilisatie, als dit met een goede reden wordt gedaan nadat de hond volwassen is. Echter jonge honden castreren om redenen als: druk gedrag, of onstoken voorhuid vind ik wat rigoreus. Bij normale onstekingen helpt nl. een watje met gekookt water meestal ook wel goed. Zal wel steeds terugkomen maar dan weer opnieuw.

Mijn hond was 11 mnd, en 6 dgn, toen ik hem liet castreren. Hij had dus ook een "gewone" voorhuidontsteking, maar die wel iedere keer terugkeerde. En door dat het steeds terugkeerde, werd het ook erger, leek het.
Ik snap wel dat je het niet persoonlijk bedoelt, voor mij alleen, maar ik wil daarmee aangeven, dat het echt vies is, als een reu steeds maar voorhuidontsteking heeft. Bovendien kan het ook schadelijk zijn, voor mensen, heb ik gelezen, dus daarom hebben wij gekozen om hem toch jong te laten castreren.

honden page profiel dorine dorine 3 doggies

honden foto van dorine

Bij katten vind iedereen het heel gewoon dat ze geholpen worden en bij honden niet. Goed katten lopen veel buiten zonder baasje, maar vind het toch best vreemd.

De mijne is ook geholpen, wist ik direct al toen ik een hond nam. Heb gewacht tot die anderhalf was zodat die uitgegroeid was. Wil geen oepsnestjes enzo. Ook reed die veel en nu nada noppes. Andere honden doen het niet bij hem omdat hij naar teef ruikt. Wel eens door puberende honden, maar die deed het bij alle honden dus niet speciaal bij kai. Onze buurhond is een intacte teef, die is elk half jaar loops en dan eet hij drie week niks en is die zoooooo vervelend. Nu is die hond net voor de eerste keer loops geweest sinds kai gecastreerd is en we hebben niks aan hem gemerkt. Heerlijk. Geen nageslacht maken: castreren/steriliseren. Bij de hondjes en de katjes en bij alle beesten. Vind ik ook bij mezelf maar daar is de arts het niet mee eens :'( Maar das weer wat anders.

honden page profiel BaikoBaiko 3 doggies

honden foto van Baiko

"

Daar ben ik dus ook heel benieuwd naar, want ik denk, dat als zijn hormonen hem weer de baas worden, hij dus gewoon weer in zijn oude gedrag vervalt. Ik hoop het niet voor je, natuurlijk!:-)
Wil je nog eens een update plaatsen?, dat helpt andere een keus te maken, denk ik. "


Ik ben zelf ook heel erg benieuwd hoe dit na de werking van het implantaat zal gaan. Ik neem nu de tijd om zijn gedrag om te buigen en moet dat ook voortzetten na die tijd. Maar we hebben wel besloten om hem dan niet te laten castreren. Waarom:

- Baiko is een jachthond, hij werkt samen met mijn man/zijn baasje en heeft dan totaal geen last van zijn hormonen, eigenlijk doet hij het speurwerk en apporteerwerk beter, met meer passie. Nu geeft hij zelf geen initiatief en dat is niet wat mijn man van hem verwacht.
- Hij is nu echt saai, vooral in en om het huis, liever lui dan moe...
- En ik heb besloten om me daarbij neer te leggen, omdat ik zijn passie niet wil afnemen. Ik zie hem ook veel liever zoals hij was voor de werking van het implantaat. Ik moet alleen wat beter oppassen als er andere honden in de buurt zijn, het is nog nooit echt fout afgelopen. Ik kon hem wel bij me roepen op gepaste afstand. En onder heel veel honden in een groep (bv op strand, in het bos) als iedereen los is gaat het altijd goed. Aangelijnd is vooral het punt, hij heeft de neiging om mij te gaan beschermen, maar dat is aan de lijn en dus in de hand te houden (letterlijk en figuurlijk)

Maar ik zal tegen de tijd dat het uitgewerkt is weer eens een update plaatsen. Dat zal rond of na oktober zijn. Wat voor het baasje goed uitkomt, dan begint het jachtseizoen weer ;-)

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Hier zie ik geen reden tot castratie...
Dus niks in de planning...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reuen castreren trend, spekken van de dierenarts of terecht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Gedragstherapeut?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^