Hallo allemaal,
Bij sommige boerderijen zie ik aan het einde van het pad, waar de weg begint, een stroomdraadje liggen.
Dit draadje moet voorkomen dat de hond de weg opgaat.
Ik heb eens zo'n boer gesproken die me vertelde dat er vroeger stroom op het draadje heeft gestaan(schrikdraad) maar toe de hond een paar keer geschrokken was, heeft hij de stroom eraf gehaald, en alleen het draadje laten liggen.
De hond ging er nooit meer over heen, dit voor zijn eigen veiligheid en die van paserende mensen.
Wat vinden jullie hier van?
Kan dat of niet?
Groetjes Jolanda
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van een stroomdraadje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Natuurlijk wel. Zo heeft de hond op een veilige manier de vrijheid.
Hoi Jolanda
Ik ben geboren in friesland en daar kwam ik regelmatig op boerderijen en die deden dat ook zo met hun honden.
En dan schrikken ze 1x ze kwamen zo niet van terrein af.
ja ken ook iemand die dat deed die kon het beter met een goed hek doen, want die liep er gewoon overheen iedere keer weer sprong gewoon over de draad heen.
Liefs natascha
Een vriendin van mij heeft een jonge labrador, zij gebruiken zo'n halsband die een stroomstootje geeft als de hond over de grens gaat..
Ik vind het niet de meest prettige manier van aanleren of in dit geval afleren..
Maar ja, zij vinden het de beste uitvinding ooit..
Nu is de hond wel zo slim dat ze precies weet dat als ze de halsband niet om heeft ze dus gewoon door kan lopen..
Mijn methode zou het niet zijn..
Ik ken een Brenner Senner die telkens over het stroomdraadje heen sprong en als zijn vrouwtje de deur uit kwam, snel terug sprong en netjes ging zitten voor de draad.
Ikzelf vind het eng om met een stroomdraad te werken, ik ken hier wel iemand die hier die zo de hond het blaffen af heeft geleerd en nu er niet meer mee werkt.
vr. gr.
Ik vind het ook wel wat hebben, niet de band want dat hebben ze snel door. Ik zou en kan mijn honden nooit op een erf loslaten ivm het jagen van wild en ze zouden niet de eerste jachthond zijn die doodgereden worden. Ik kende dit niet. Nu dus wel ik van mij mag het wel. Het heeft voor sommige honden echt geen zin om langzaam met koekjes op de bouwen om binnen de lijnen te blijven want geloof me, mijn honden hebben buiten echt geen behoefte aan een koekje. Plus dat honden nu lekker vrij kunnen lopen op het erf ipv de hele dag in een kennel
Hoi!
Ik kreeg het advies dit te gebruiken voor mijn kat, deze is momenteel een binnenkat die niet naar buiten kan omdat een of andere idioot hier in de buurt rattengif in zijn voortuin heeft liggen. Er zijn al meerdere katten overleden hier in de buurt. Ook verdwijnen steeds weer katten.
Op internet heb ik info gezocht over dit soort systemen en ik kan me niet voorstellen dit te gebruiken. Loop je lekker buiten, ziet geen grens en plotseling uit het niets...voem...een stroomstoot?!?!?
Nee, niks voor mijn dieren.
Groetjes,
Jacqueline
Ik wou dat de mensen die 2 grote honden op hun erf hebben hier in de buurt ook eens zo'n schrikdraad zullen aanschaffen. Ik loop er nooit langs, want ik heb al van diverse hondenkenissen gehoord dat hun hond was aangevallen door die 2 honden.
Kijk, de 2 honden die dat doen, kunnen er ook niks aan doen dat ze zoveel mogen, dat moet hun baas oplossen toch?
groetje Betty en Arak
Hoi Jolanda,
Het is ook niet mijn methode. Honden gaan veelvuldig blaffen, stuiven het terrein over en jagen mensen de schrik op het lijf.
Dit komt allemaal omdat de hond beloond wordt voor zijn gedrag. Mocht je toch willen dat je hond de vrijheid krijgt, zorg dan voor goede afrastering bv een hek of iets dergelijks. Stroomdraadjes vind ik enge dingen en mijn honden zijn me lief en dit gun ik mijn honden niet.
Ik zie het hier ook regelmatig maar ik zou het nooit willen. Hier hebben wij een degelijke omheining.
Groetjes van Esther
Dit zou niet mijn methode zijn. Je bezorgt de hond toch iedere keer een schrik reactie. Je zou ook een lange lijn kunnen gebruiken of een gedeelte van het terrein afbakenen.
Groetjes Jannie
Hier hebben ze dat ook voor schapen en koeien enzo..die schrikdraad mar misschien ook voor dat de honden niet erlangs kunnen want adt gebied is niet voor honden toegankelijk...
Ik weet het niet hoor...kzie er niet echt kwaad in..op die manier heb je wel een omheining voor d ehond en kun je hem veilig loslaten
Bij ons in Fryslan is dit echt heel normaal!!
Werkt trouwens perfect. Vaak is 1x een schokje al genoeg om te voorkomen dat de hond het erf afgaat. Hij heeft dan veel vrijheid en ik vind dit dus niet zielig!
Groetjes.....
ik vind het niks raars!
mensen die wij kennen hebben ook een roedel honden op de boerderij ( + papa van Syco ) en die honden hebben ook een halsband om als ze te dicht bij het onzichtbare draad komen gaat hij al piepen en dan weten ze het al!
voorheen zijn er een paar honden omgekomen omdat ze het erf afgingen en auto's rijden er zo hard
dus ik vind er niks ergs aan!
groetjes
Hoi,
Zelf hebben we ons erf "hondsafe" met een tuingaas afgezet en daar staat inmiddels een natuurlijke haag voorlangs gegroeid.
Geen stroomdraadje dus.
Onze buurman weigert de tuin af te zetten en gebruikt een stroomdraadje..
Daar is de hond slechts één keer tegen aangelopen..
Alleen het draadje staat er nog op weilandpaaltjes..
De hond blijft er keurig achter, ook bij grote opwinding..
Ja, wat is wijsheid...
Een hond onder een trekker, vrachtwagen, personenauto een fietser in de greppel is ook niet alles...
Sterre is ooit - omdat ze een stuk brood zag liggen - tegen schapengaas aangelopen...
Nu loopt nog steeds vrolijk langs de schapen, alleen kijkt ze niet meer naar stukjes brood die achter het hek liggen...
Alsof ze "weet" dat er stroom op de draad van het weiland staat, komt ze daar dus niet aan...
Onze Shet is nogal een uitbreker..
Men zegt dat dieren het kunnen ruiken óf er stroom op staat. Of dat waar is weet ik niet..]
Lieve groet, Ilja
Ik vind het niet zielig maar veilig!
een hond leert héél snel wat de bedoeling is en houd er alleen schrik aan over,geen letstel of pijn.
als kind deden wij altijd een spelletje wie er me de hand tegen het schrikdraad durfde te houden.......
ik durfde altijd wel hihi en echt pijn deed het nooit
als ik nu schikdraad zie dan "voel" ik het nog...je lichaam onthoud het precies.
gr mariaa
ik vind ook dat het kan, het is tenslotte voor de hond zijn veiligheid!
Het kan ook nadelen hebben....
Wij gingen Mila ophalen in Belgie en die mensen hadden bepaalde delen van het gras rond het huis "beveiligd"met schrikdraad,want anders zouden de honden in al het gras gaan graven....Het "leuke"was dat mijn vriend Mila net lekker aan het aaien was en tegelijker tijd schoof ze tegen het schrikdraad aan,dat beest schrok zich dood(mijn vriend ook ,want die wist niet wat er gebeurde)en ze was meteen enige tijd bang voor mijn vriend!! Handig!!En het ging hier om gewoon een afgesloten terrein met een normaal hekwerk,maar het gras mocht niet stuk.......
hoihoi
dit kan zeker wel..
wij hebben het zelf ook want je wilt natuurlijk ookniet dat hij onder de auto komt of wegloopt...
eerst heeft hij een klein schrokje gehad en hij ging er niet meer overheen nu staat er geen stroom op en hij gaat er nog niet overheen hij weet dat het niet mag maar als ik naar de trampoline ga dat is achter het draadje aan de andere kant van ons zandweggetje dan wil hij wel is er over heen maar dan zeg ik dat het niet mag dan gaat hij weer terug en blijft daar dan ook!
het helpt ieniedergeval wel !!!
gr
Ik heb de hele tuin afgezet, maar toch bij de poort als extra beveiliging een stroomdraadje erbij.
Het ging jarenlang goed door de poort gewoon goed op de haak te doen, maar inmiddels zijn de kinderen en hun vriendjes oud genoeg dat ze zelf de poort in en uit kunnen. Binnen een week ging het 2x mis en liep onze herder op straat. Een keer sloot een vriendje de poort niet goed, en een keer ging mijn zoon "alleen even snel de bal halen". Kortom, kinderen zijn niet betrouwbaar hierin en aangezien wij een erg drukke weg voor het huis hebben lopen, neem ik geen risico meer.
En zielig? Ik heb mijn hond eerst geleerd dat hij nooit uit zichzelf verder dan de poort mag. Toen in de voortuin gaan werken. Hij kon het niet laten en kwam toch stapje voor stapje dichterbij. 1x tegen het stroomdraad aan en nooit meer gedaan. Ik persoonlijk vind een aangereden hond zieliger.
het is wel veilig.
maar ik zou het op een andere manier doen, gewoon het terrein goed afsluiten, hoog hek enzo. zo voorkom je ook dat de hond de weg op gaat...
Ik vind stroomdraadjes niet zielig. Het is maar een schrikreactie en een samentrekking van je spieren. Ik heb zo vaak stroom gehad (mijn ouders hadden een groot aantal paarden en dus afrastering met stroomband). Even een rotgevoel, maar pijn doet het niet. Daarbij staat op de afrastering voor honden vaak een veel lager voltage.
Op boerderijen heeft een hond vaak een waakfunctie op het erf. Een erf afzetten met een hek is lastig, daar een boer/het gezin/leveranciers/visite vele malen het erf op en af moet rijden.
Ik zou persoonlijk kiezen voor een goed hek, omdat er altijd honden zijn die begrijpen dat ze er overheen kunnen springen en ik ook ongenode gasten buiten mijn tuin zou willen houden. Maar om nou tegen stroomdraad te zijn, nee...
Wel vraag ik mij af of je niet ongewenste reacties uitlokt bij een hond, zoals stress en angst voor die bepaalde plek.
Wij hebben niet echt het probleem van een weglopende hond, maar voor mensen met een husky oid kan een stroomdraadje heel handig zijn! Wel is het vaak handig om het stroomdraadje op een duidelijke overgang te plaatsen. Wij hebben Dobber geleerd dat ze niet over een grens mag waar de stenen veranderen.
Hier kun je dat goed zien:
Achter Dobber veranderen de stenen in een natuurlijke grens. Daar mag ze dus niet overheen van ons. Op zo'n grens zou je een stroomdraadje kunnen trekken zodat je later uit kunt bouwen binnen die grens te blijven ZONDER draadje.
Wij hebben dit ook voor Kyra en Rambo. We wonen op een boerderij en elke drie dagen moet er een vrachtwagen voor melk enz bij ons het erf op, dus een hoog hek kan dan eigenlijk niet. Ik vind het wel een goede methode, Kyra en Rambo hebben er 1x aangezeten, nu hebben we de stroom eraf gehaald en blijven ze op het erf.
tja het is wel voor de veiligheid van de hond...
heb het zelf ook gebruikt. Ik heb mijn kantoor naast het woonhuis en moet dus over het terrein naar kantoor lopen. Mijn honden lopen altijd los mee maar op den duur wilden ze nog wel eens de straat op rennen. Nou is het een doodlopende weg maar er rijden wel vrachtwagens dus dat risico wilde ik niet nemen.
Heb dus in het weekend een keer een stroomdraadje gespannen (stroom apparaat geleend van iemand, want die zijn erg duur). Diesel is er een keer tegen aan gekomen en rende hard terug naar zijn plaats. Dat was voor Jazz al genoeg om te weten dat hij daar dus niet in de buurt moet komen. Tegenwoordig ligt het draadje zelfs gewoon aan de kant geschoven maar ze gaan niet meer voorbij dat punt, tenzij ik aangeef dat het kan/mag. Ongeveer eens per jaar merk ik dat ze de grens weer gaan opzoeken en span ik het draadje weer even.
Ik vind het een prima oplossing. De stroom is vervelend maar niet pijnlijk. (ik kan het weten want heb met het opzetten er regelmatig tegen aan gezeten)
Het is een gemak voor de mens (het zijn lang niet altijd boeren die een draadje laag bij de gond op hun dam hebben) en de hond. De mens hoeft niet steeds een hek te openen en te sluiten, en de hond weet dat hij tot daar mag en niet verder. Bovendien is een hek ook niet helemaal veilig, de hond kan er soms doorglippen wanneer er een auto doorgaat, of er onderdoor graven. Ik vind het voor de hond veiliger dan een hek.
Dit is een oud topic
Het werkt echt, Hond krijgt even een goede opdonder en blijft dan netjes op het erf,
@ Betty, je kan altijd even een briefje in de bus doen met dit als tip, jammer dat die mensen hun honden de vrije hand geven met alle nare gevolgen vandien. zal ze wat kosten elke keer.
Saludos Rudi.
Dit zou niet mijn methode zijn. Je bezorgt de hond toch iedere keer een schrik reactie.
Mischien een oud topic, maar iets begrijp ik niet, dit is dan toch hetzelfde als zo een anti blafband of niet?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van een stroomdraadje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?