Heeft er iemand tips ivm dit probleem?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

Nu het probleem met mijn hond Bo eindelijk is opgelost heeft Zorro, de hond van mijn ouders opeens een probleem ontwikkeld.

Zorro is een jack-russel van 13 jaar oud. Sinds een paar maanden doet hij zijn gevoeg overal in huis als hem iets niet aanstaat. Als er iemand nieuw binnenkomt, als hij naar zijn zin te lang alleen zit, als hij moet luisteren, ... Hij is al gecheckt en het is geen medisch probleem. Volgens de dierenarts is het een dominantieprobleem, maar tips hebben we niet echt gekregen.

Zorro poept of plast gewoon in huis, maar ook in zijn bench of in zijn mandje. Mijn ouders gaan minstens elk uur een keer naar buiten met Zorro zodat hij een plasje of kakje kan doen. Maar het mag dus niet baten...

Kent er iemand dit probleem? Hebben jullie tips om het te verhelpen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft er iemand tips ivm dit probleem?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Plotseling dominantieprobleem bij een 13 jarige hond O-) Daar geloof ik niet in. Sowieso is dominantie een omstreden gebied voor mij, maar als een hond nooit problemen had en nu ineens genoemde problemen vertoond gaan bij mij belletjes rinkelen. Maar geen dominantiebelletjes. De gemiddelde dierenarts is overigens GEEN gedragsdeskundige.

Ik denk in dit geval eerder aan ouderdomsproblemen. Oudere honden hebben kunnen meer probelemen krijgen met onverwachte dingen (stress), meer moeite met alleen zijn (onzindelijkheid), orientatieproblemen. Ze zijn dan gewoon minder flexibel. Ook zou beginnende dementie een rol kunnen spelen.

Ik zou een andere dierenarts opzoeken die meer ervaring heeft met dit soort problemen bij de oudere hond.

Ik heb diep respect voor die oudere dieren die ons zoveel jaren geluk en plezier hebben gegegeven. Ze verdienen ook op hun oude dag meeveren in hun staat van zijn. Misschien kan de hond naar een oppas (oppas aan huis). Misschien een rustig plek geven als er onrust is (bezoek) . Heb compassie met deze hond.

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

Dit is zeker geen negatieve oproep hoor. Steek het op dominantie of minder veerkrachtig zijn door ouderdom, Zorro is waarschijnlijk niet zo een gelukkig hondje voor het ogenblik. En daar willen we graag iets aan doen.

Mijn ouders zijn beiden op pensioen, dus er is zo goed als altijd iemand thuis. Maar mijn ouders moeten ook eten, dus soms moeten ze wel eens naar de winkel of dergelijke. En da's al een probleem. Zorro is zwaar wagenziek (overgeven, plassen en poepen in de auto), dus hij kan ook al nergens mee naartoe.

Als er bezoek is krijgt hij zijn rustig plekje, maar dan is hij weer kwaad omdat hij er niet bij mag zijn met het gekende gevolg...

De dierenarts heeft in elk geval vastgesteld dat het probleem niet medisch is, dus Zorro zit ergens mee. De hondengedragstherapeut dewelke Bo zo goed heeft geholpen heeft gisteren ook gezegd dat het volgens hem met dominantie te maken heeft.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik zou op zoek gaan naar een andere dierenarts en andere gedragstherapeut.

Niets ten nadele van jou of je ouders, maar een 'deskundige' die meteen roept dominatie deugt in mijn visie niet.

Als er bezoek is krijgt hij zijn rustig plekje, maar dan is hij weer kwaad omdat hij er niet bij mag zijn met het gekende gevolg...

Kwaad? Hoe weten ze dat hij kwaad is... gedragsproblemen bij de oudere hond kunnen er ook voor zorgen dat de hond veel meer onzeker is en dus meer en harder zijn 'baasjes' nodig heeft voor steun en om vertrouwen uit te halen. Kwaad? Geloof ik ook niet in.

Lees deze link eens door http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_264-Ouderdomsverschijnselen.php

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hond is al oud. 13 jaar lees ik , het kan een begin zijn van dementie, een dominantie probleem nee daar zou ik het niet in vinden.

laat de hond uit als een pup. als hij nog goed zinderlijk is is er geen aandrang om zoveel in huis te doen, gewoon wat meer uitlaten op de dag, desnoods snachts ook een keer.

hij weet het niet meer, dus kan dementie zijn of worden.

op een gegeven moment als je hond buiten gepoept heeft, heeft tie geen poep meer om het binnen te doen, dus behandel de hond als een pup.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

De hond van mijn tante was ook zo.

Plots overal plassen en poepen, ook als hij alleen werd gelaten, of als er plots visite kwam.

Hij had plots verlatings angst, en dit is heel normaal voor oudere honden.
Ze kunnen angstiger worden, en meer op hun baas gaan leunen.

Geen enkele hond doet iets uit nijd.

De hond van mijn tante is ook doof en slecht ziend geworden heel plots heel snel. Dus let hier ook op!

Ik heb een demente kat in huis, ook zij piest en poept op de grond als de bak niet op zijn vertrouwde plekje staat.

Maak eens een vaste plek in huis waar hij kan plassen, je hebt speciale puppypads zodat je huis niet vies word.

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

http://www.hondenpage.com/foto/foto/137769.jpg
Dit is 'm, de loeder :-).

Ik ben wat beginnen opzoeken over dementie bij honden, en ik denk inderdaad dat dit er veel mee te maken heeft. Heb net met mijn ouders gebeld en ze herkenden er ook veel dingen van. We hebben zoveel mogelijk tips verzameld en we gaan proberen er iets mee te doen.

We denken wel dat het een gecombineerd probleem is, want Zorro heeft heel zijn leven wel wat dominantieprobleempjes gehad. We dachten gewoon dat deze nu erger geworden waren door een aantal veranderingen (mijn vader is net op pensioen bv).

Dus: bedankt voor de tips!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft er iemand tips ivm dit probleem?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^