Hond uit het buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Ja als we toch dom gaan kletsen.... "


Nou ik lees hier alleen van jou vreemde rare en vooruit.. domme opmerkingen.
Dat je liever ziet dat er eerst honden uit Nederlandse asiels worden geadopteeerd mag je uiteraard vinden.
Maar dat dit een forum is voor alleen rashonden is echt onzin. Ik heb zelf een hele tijd in het moderatorteam gezeten en als jij geen toestemming hebt gehad is het omdat je niet alle testen heb uitgevoerd die het moderatorteam nodig acht om verantwoord te kunnen fokken.
En dat is enkel en alleen om hier geen oeps- en pretnestjes, maar ook geen broodfokkers te promoten of de ruimte te geven.

En dat jij graag een rashond wil, prima, helemaal prima, vooral doen. Maar laat een ander fijn zijn eigen beslissing nemen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *c* 17082010*c* 17082010

honden foto van *c* 17082010

Nicole wat ben je opgefokt. (leuke woordspeling). Je mening is duidelijk maar je kan ook overdrijven,en aan de gang blijven, en dat doet de sfeer hier niet ten goede.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

@Nicole, ik kan er niets van terugvinden in de modhoek, niet van een pb van jou, ook geen topic waar wij jouw fokbeleid besproken hebben. Stuur ons anders even een pb, en laten we hier ontopic blijven?

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Hoi ik heb ook een buitenlandse hond. Een spaanse hond van ACE charity uit Malaga.
en waarom een buitenlandse hond?
Ik heb eerst in de nederlandse asiels gekeken op internet maar er waren geen kleine honden die voldeden aan mijn vraag. Ik bedoel ik moet een kleine hond want ik woon klein en hij/zij moest samenleven met een kat en toenertijd 3 fretten(nu nog 2 fretten).Er was geen 1 kleine hond in een Nerlands asiel die met een kat kon en laat staan met fretten. Bij ACE Spanje stond toen Bimpy (nu Bobby)en die kon met alles en iedereen.
En dat klopt het is een heel sociaal hondje en heeft zich helemaal gevoegd aan mijn situatie. Geen moment spijt gehad.
Ik vind dat alle honden uit Nederland of wel land dan ook recht hebben op een fijn huisje.

honden page profiel baileybailey

Hier twee Spaanse teefjes Esra en Mira via Arca Noah, daarnaast heb ik nog twee Belgische asielhonden (asiel Unco Jerry).

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Niet alleen honden hier naar toe halen maar ook via de politiek......

13 april 2011 Het Bulgaarse parlement heeft vandaag bepaald dat dierenmishandeling vanaf nu een misdaad is in Bulgarije! Er kunnen nu zware straffen voor gegeven worden: tot 3 jaar gevangenis voor het verminken of vermoorden van dieren! Hopelijk gaat er nu ook echt opgetreden worden tegen deze praktijken, die in Bulgarije nog steeds orde van de dag zijn.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Dobry
Het is waar je kan helaas niet alle honden van de hele wereld redden, maar wel de hele wereld van 1 hond.

Wauw, mooi gesproken!

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Het is waar je kan helaas niet alle honden van de hele wereld redden, maar wel de hele wereld van 1 hond.

Mooie uitspraak!! :-)

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

waarom adopteren mensen eigelijk een hond uit het buitenland? zitten de nederlandse dierenasiels al niet vol genoeg kijk daar eens
neem een Nl herplaatser lijkt me echt veel verstandiger om "onze" diertjes te helpen

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Daar is al een keer een discussie over geweest, en iedereen denkt er anders over. (wat natuurlijk helemaal niet erg is)

De asiels in Nederland zitten inderdaad ook erg vol. Maar ik vind dat sommige (NIET IEDEREEN) mensen hun hond veel te snel weg doen. Ze gaan verhuizen, of gaan op vakantie en weten niet wat ze met hun hond aanmoeten. Hier ben ik erg op tegen.

De honden in de asiels in Nederland verdienen zeker een tweede kans. Maar als ik soms zie hoe de honden het in het buitenland hebben gehad/of hebben, dan verdienen die ook zeker een mooie toekomst.

Ik heb er een zwak voor ;-)

honden page profiel yvonneyvonne

Ik vind het een zinlose discussie aangezien iedereen hier zijn/haar eigen mening over heeft.
Maar goed als je ziet hoe honden het in andere landen hebben in asiels is dat niet te vergelijken met hier. En soms zit het type hond waarnaar jij op zoek bent niet in de Nederlandse asiels dan houd het ook op.

En ik vind de uitspraak van Dobry echt super
@Dobry
Het is waar je kan helaas niet alle honden van de hele wereld redden, maar wel de hele wereld van 1 hond.

honden page profiel Joni, Kenshi en Kodi.Joni, Kenshi en Kodi.

honden foto van Joni, Kenshi en Kodi.

Mijn pup komt uit Belgïe.
Maar die kunnen we gewoon komen ophalen,
over 3 weekjes.
is maar een uurtje rijden :-)

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

onze luna is als pup uit hongarije gekomen, heeft in belgie en nederland een kloten leven gehad voor ze bij ons kwam! zwaar mishandeld, bijna dood door verhongering....2 jaar opgesloten geweest,kwam nooit uit de hok! en hier heeft ze godzijdank een gouden leven..... :-D

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

ik was nog niet klaar......
niet alleen in buitenland is het een verschrikkelijk leven voor de honden....luna komt dus uit buitenland om hier beter leven te krijgen...en wat heeft ze gekregen? een verschrikkelijk leven hier in belgie en nederland......onbegrijpelijk hoe mensen met levend wezends om kunnen gaan. luna is een fantasctische hond...geweldig...echt een lieverdje en wij zijn zo gelukkig dat zij ons gezin compleet maakt...heeft bijna een jaar geduurd voor ze ons vertrouwde dat ze altijd eten zal hebben, en dat wij haar nooit zullen mishandelen en opsluiten...ze is ons alles...waar wij staan....staat zij ook...waar zij staat....staan wij ook...
onze zoon(verstandelijk gehandicapt en autistisch) zegt altijd, als Luna niet welkom is, zijn wij ook niet welkom...nou mensen hun monden vielen open en wisten niets meer te zeggen en kleine ventje draaide zich gewoon lekker om....met ZIJN luna!

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

onze zoon(verstandelijk gehandicapt en autistisch) zegt altijd, als Luna niet welkom is, zijn wij ook niet welkom...nou mensen hun monden vielen open en wisten niets meer te zeggen en kleine ventje draaide zich gewoon lekker om....met ZIJN luna!


in 1 woord: GEWELDIG!

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Ik denk dat je mening over het adopteren van een hond uit het buitenand of een hond uit een nederlands asiel pas veranderd als je daadwerkelijk in het buitenland en hier een kijkje hebt genomen.
Ik heb bij beide een kijkje genomen en mijn conclusie is dat honden hier in het asiel, ook al vind ik dat ze dat niet verdienen, hier in het asiel een paradijsje hebben.
Hier zit een asiel vol en dan zitten er 30 honden, ieder zijn eigen hok, daar ziteen er minstens 300 honderd en dan met minstens 8 in een hok.
Ook ben ik bij een dodingsstation in spanje langs geweest en dat is echt living hell :'(
We mochten er 6 honden meenemen van de schat ik 500!!
Honden die daar zitten en allemaal kijken ze je aan met een blik die je nooit meer van je leven vergeet!!!Allemaal wachtend op hun dood, want eten krijgen in een dodingsssation, NEE!!!!Dat gaat erg door merg en been!!
Kan er nog om janken als ik eraan terugdenk, al degeen die ik achter heb moeten laten Probeer troost te vinden met de 6 die echt met hun kont in de boter zijn gevallen, maar vergeten nooit.Dat is een onmogelijke keuze maken en toch maak je die. Dan mag een hond heel erg blij zijn met het nederlandse asiel!!!Het nederlandse asiel is echt zo vol niet als men doet beweren.

honden page profiel corinacorina

honden foto van corina

Marloes@

En zo is het, GEWELDIG!
Een reactie die goud waard is!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik heb nog nooit een buitenlandse hond geadopteerd dus kan hier eigenlijk niet over oordelen maar ik vind het wel leuk om te lezen hoeveel verschillende meningen er zijn.

Heb zelf 2 Nederlandse herplaatsers gehad waarvan één met een achtergrond waar mening buitenlandse hond een paradijselijk leven bij heeft gehad.

Daarom steken sommige woorden hier wel. Dat buitenlandse honden het nog zieliger hebben want de Nederlandse asiels zijn goed en niet zo vol als men doet beweren.

Want wie bepaald hier nu eigenlijk wat zieliger is? Alle honden die om wat voor reden dan ook achter gelaten worden door hun baasje, mishandeld zijn, ondervoed en vernederd zijn zielig. Of het nou in Nederland, Spanje of Sint Juttemus is. Want ja, in Nederland komt het meer voor dan wij denken.

honden page profiel Nicole en NeroNicole en Nero

honden foto van Nicole en Nero

Hallo iedereen!

Ik ben nieuw hier. Wij hebben ook een hondje uit Roemenië. Hij heet Nero (van Nederland-Roemenië) ;-) Wij vroegen ons wel af wat voor kruising hij precies zou zijn, dus graag jullie mening :-D

Groetjes Nicole en Nero

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Ik heb ook een spaans hondje, maar niet via een stichting. De vrouw die haar had, had haar wel via een duitse stichting en zou mijn hond en haar broertje opvoeden en na een jaar weer herplaatsen. Na twee jaar is dan mijn hond herplaatst, naar ons toe. Ik ben zelf een jaar bezig geweest met zoeken naar een geschikte hond, maar geen enkel asiel had een stabiele hond (want het zou onze eerste hond worden, kleine kinderen, huisdieren etc.) of iets in die richting. En toevallig kwam Juultje gewoon op ons pad.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"
Want wie bepaald hier nu eigenlijk wat zieliger is? honden die om wat voor reden dan ook achter gelaten worden door hun baasje, mishandeld zijn, ondervoed en vernederd zijn zielig. Of het nou in Nederland, Spanje of Sint Juttemus is. Want ja, in Nederland komt het meer voor dan wij denken. "


Dat ben ik helemaal met je eens, elke hond is even waardevol het doet er niet toe waar hij vandaan komt, elke hond heeft recht op een goed leven.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

nu ga ik iets zeggen waar wellicht iedereen overheen gaat vallen.... dus wees gewaarschuwd ;-)

Ik lees hier steeds "onze eigen asiels zitten overvol"... nou kom ik regelmatig bij het asiel hier in de buurt.... daar zitten welgeteld nooit meer dan 6 honden.... terwijl ze ruimte hebben voor 30.... ze hebben veel meer problemen met katten die binnengebracht worden.... en alle honden die er binnenkomen "kunnen niet met kinderen/katten/andere honden"... en ja.... volgens mij de grootste "markt" qua kopers zijn toch gezinnen met kinderen en/of katten en/of andere honden..... dus dat het dan lastig plaatsen wordt vind ik niet zo raar.... natuurlijk heel zielig voor de honden, zij kunnen er ook niets aan doen, maar als je wel kinderen/katten/andere honden hebt en je vangt steeds bot bij de honden in de nederlandse asiels... dan vind ik het niet raar dat je ook gaat kijken naar de buitenlandse adoptie organisaties.... en ja, ook deze buitenlandse honden verdienen een geweldig thuis!

Daarnaast ga ik helemaal mee met Helma.... Als je aan een buitenlands dierenasiel denkt... denk dan niet dat het daar net zo is als in Nederland....

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

ja! Zita is nu een week bij ons. Ze komt uit spanje. Via sos strays!

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" nu ga ik iets zeggen waar wellicht iedereen overheen gaat vallen.... dus wees gewaarschuwd ;-)

Ik lees hier steeds "onze eigen asiels zitten overvol"... nou kom ik regelmatig bij het asiel hier in de buurt.... daar zitten welgeteld nooit meer dan 6 honden.... terwijl ze ruimte hebben voor 30.... ze hebben veel meer problemen met katten die binnengebracht worden.... en alle honden die er binnenkomen "kunnen niet met kinderen/katten/andere honden"... en ja.... volgens mij de grootste "markt" qua kopers zijn toch gezinnen met kinderen en/of katten en/of andere honden..... dus dat het dan lastig plaatsen wordt vind ik niet zo raar.... natuurlijk heel zielig voor de honden, zij kunnen er ook niets aan doen, maar als je wel kinderen/katten/andere honden hebt en je vangt steeds bot bij de honden in de nederlandse asiels... dan vind ik het niet raar dat je ook gaat kijken naar de buitenlandse adoptie organisaties.... en ja, ook deze buitenlandse honden verdienen een geweldig thuis!

Daarnaast ga ik helemaal mee met Helma.... Als je aan een buitenlands dierenasiel denkt... denk dan niet dat het daar net zo is als in Nederland.... "


Dit is mijn ervaring ook, ik roep dit ook. Ook op HP. maar dat wordt me niet in dank afgenomen.
Er worden zelfs penionsgasten opgevangen. Dat gebeurt echt niet als er geen ruimte voor is. Ik begrijp best dat het ook de kosten drukt, buiten de subsidie. Maar het is ook best een goede bron van inkomen.
Dat alles geeft helemaal niet, maar ik erger me dan aan de mensen die maar roepen "De Nederlandse asiels zitten ook vol.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Claire, maakt toch niet uit? Ieder z'n mening :-)

Alleen er zitten ook zwaar mishandelde of verwaarloosde honden in asiels in Nederland. Misschien tref ik die toevallig altijd, ik weet het niet.. Alleen om dan keihard te stellen dat Spaanse honden dan maar gelijk zieliger zijn (of waar ze vandaan komen) ging mij een beetje ver. Zoals ik al eerder aangaf vind ik dat iedere hond zielig is die zo behandeld is, waar dan ook.. Onderscheid maken voegt daar in mijn ogen niets aan toe.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" @Claire, maakt toch niet uit? Ieder z'n mening :-)

Alleen er zitten ook zwaar mishandelde of verwaarloosde honden in asiels in Nederland. Misschien tref ik die toevallig altijd, ik weet het niet.. Alleen om dan keihard te stellen dat Spaanse honden dan maar gelijk zieliger zijn (of waar ze vandaan komen) ging mij een beetje ver. Zoals ik al eerder aangaf vind ik dat hond zielig is die zo behandeld is, waar dan ook.. Onderscheid maken voegt daar in mijn ogen niets aan toe. "


Ben ik helemaal met je eens. En toch heb ik de keus naar het buitenland gemaakt, omdat ik vind dat daar de nood het hoogst is.

In Nederland draag ik ook mijn steentje bij voor dierenwelzijn, op een andere manier. Voor mij bestaan er ook geen grenzen.

honden page profiel corinacorina

honden foto van corina

Ik heb een kat uit het dierenasiel gehaald van 11, zou niet bij andere honden, katten en kinderen kunnen.

En wat blijkt, door enig inversteren, aandacht te verdelen, kinderen erop te wijzen dat ze geen speeltje is en je ze met rust moet laten, gaat het met een hond en een kind erbij, prima. De kat van de buren vind ze niks, maar dat is ook een vreemde voor haar, ze scheen ook teveel aandacht op te eisen, echt belachelijk, soms denk ik dat de informatie die sommige asiels verstrekken ook niet erg meewerken voor die beestjes om ze geplaatst te krijgen. Ik ging voor de moeilijkplaatsbare om haar toch een warm huisje te geven en het is gewoon een schat, met beschrijving maar dat hebben wij allen ook.

Dat investeren willen veel mensen niet, daarom belanden vaak dieren in een asiel en komen ze er ook moeilijker uit.
Iedereen zou een test verplicht af moeten nemen, waar uit blijkt of je wel geschikt bent voor een huisdier.
preventief stereliseren of castereren in bepaalde landen, hoe triest dat dat ook is, kan een goede oplossing zijn. Een gezin wat geen Cent te makken heeft misgun ik geen huisdier maar als je al geen eten hebt voor jezelf hoe kun je dan zorgen voor een beestje, en dan eventuele dierenartskosten betalen.

Hoe en waar je een hond, kat ook vandaan haalt wat maakt het uit, als je er maar in wil investeren, en er goed voor zorgt op allelei manieren.
Lijkt me geen discusie waard om te stellen wat beter is, uit Nederland of Buitenland een diertje halen, de grenzen zijn open dames en heren, wij betalen belastinggeld om Griekenland uit de sorus te helpen, Dan heeft zon hondje toch net zoveel recht om hier te komen wonen in plaats van maar alleen Nederlandse honden uit het asiel te halen.Zoek een hond die bij je past en hij bij jou, das het belangrijkste!

honden page profiel wilmawilma

honden foto van wilma

wat ik mij even afvraag is een land zoals Spanje dat zij nu anno 2011 toch anders met hun honden omgaan dan toen ik daar kwam als klein meisje?
Toen was een hond alleen om te bewaken en stelde niks voor. Toen ik ouder werd zag je ineens dat ook zij met de honden aan de riem liepen, dus ze werden gezien als huisdier.

Kunnen ze niet beter de mensen opvoeden en leren dat dieren gevoel hebben?????
Alhoewel ik wel het idee heb dat dit al jaren gebeurd.

honden page profiel Yopie en ChicoYopie en Chico

honden foto van Yopie en Chico

Onze hond komt via honden zonder toekomst uit Spanje.
Wij zijn er erg gelukkig mee.

Idereen heeft een eigen reden om een hond te nemen.
Ras hond, vuilnisbakkie, Nederland of buitenland.
Laten we allemaal doen waar we ons zelf goed bij voelen zolang we maar goed zijn voor onze honden

Ik ben alleen maar gelukkig zoals onze Chico nu tegen mij aan ligt waar hij ook van daan komt.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Ik zou nooit een hond uit het buiten land halen dit omdat we in Nederland zelf al genoeg honden hebben en de honden uit het Buiten land leven in hele andere leef omstandig heden dan de honden hier,teveel risico dus en niet goed voor zo'n hondje dat in een huis onder de mensen niet gewent is.

Mvg Jasmijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 12 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Ik word hier zo verdrietig van...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^