de vlooien kam kan ik gelijk vergeten, beetje onhandig met een zware harde plukvacht .
volgens mij is er geen enkele onderbouwing dat knoflook zorgt voor een adquate vlooienbestrijding en dan hebben we het nog niet over het akelige beestje "de teek" gehad.
ik persoonlijk vind het advies cq aanraden van: doe maar niks want dat kan op een natuurlijke wijze, (want vlooienmiddelen zijn zo giftig, wat trouwens oo zo is, maar daar gaat het ff niet over) veels te algemeen, en lang niet bij iedere honden/dieren eigenaar toepasbaar.
en dus gevaarlijk, gorby's vorige eigenaar schermde ook met bovenstaand verhaal... we zien daar nog elke dag de gevolgen van.
en ik denk er niet over om mn hond te gaan zitten vlooien als tie vlooien heeft, zoals gezegd: 1x van dichtbij een vlooienplaag meegemaakt, dank je wel, maar 1 vlo in de hand is 100 op de hond en in huis.
maar das mijn mening
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlooienmiddel weet je het zeker ..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
wij druppelen nog wel gewoon iedere maand omdat we gewoon niet weten wat we anders moeten geven om de teken en vlooien weg te houden...
knoflook een hij niet zelfs niet door vlees heen...
dus wat kan je ze dan geven?
Nou wij hebben hier 1 keer een vlooienplaag meegemaakt, en dat willen we echt niet nog een keer. Op dat moment hadden we net een nestje kittens, en echt alles zat eronder. 's avonds waren m'n kuiten gewoon zwart van de vlooien. We hebben het hele huis ingespoten met die speciale spray, we hebben de honden ontvlooit, de katten... maar echt niks hielp. Op een gegeven moment hebben we 3 katten in 1 keer weg moeten doen omdat die plaag gewoon niet te bestrijden was. Ze krijgen als het niet nodig is geen vlooienmiddel, meestal alleen 1x in het jaar voor de zomer. Een vlooienplaag wil je écht niet.
wij hebben een kater met een heftige vlooienallergie. Een vlooi en zijn hele huid reageert...we hebben van alles geprobeerd... en alleen Frontline helpt... dan wordt zijn huid binnen een paar dagen weer helemaal rustig....Dus hij krijgt sowieso zodra ik een reactie zie meteen een pipetje... hij is inmiddels 18 en verder top-fit dus nadelige effecten van de vlooienmiddelen kan ik echt niet constateren....
Tess zal ik alleen behandelen als ik de eerst vlooi zie... tot nu toe is het nog niet nodig geweest.... maar zie ik een vlooi bij haar... dan zal ik het wel meteen toepassen zowel voor haarzelf, als voor onze kater.. als voor de gezondheid van ons hele gezin... vlooien veroorzaken niet alleen jeuk... ze kunnen ook de nodige ziektes en wormen overbrengen....
Het advies om liever een vlooienplaag te accepteren dan om een vlooienmiddel te gebruiken vindt ik zeer onverantwoord... preventieve alternatieven aandragen... prima... maar is er al een besmetting dan is een goed vlooienmiddel toch echt de enige mogelijkheid....
Knoflook en al die andere natuurlijke middeltjes zijn inderdaad nooit bewezen dat het werkt.
Daarom doe ik of alles of niets, dus Bijou krijgt helemaal niets, geen ontworming, geen ontvlooiing, en dus ook niet op de natuurlijke manier.
Ik zie snel genoeg of er wat zit op haar vacht, en ik laat haar ontlasting nu iedere 2-3 maanden controleren.
Romé je kunt ook pilletje kopen bij de dierenwinkel met knoflook..
Al onze honden hebben we altijd behandeld met het vlooienmiddel dat op dat moment het beste zou werken. Frontline, stronghold etc. Ook hebben we altijd al onze honden ontwormt met milbemax.
Geen van de honden heeft ooit merkbaar last gehad van deze dingen. De hond die overleden is, is overleden aan ouderdom en werd 15 jaar (kruising bouvier herder, oud dus).
Momenteel hebben we:
- Bouvier 9 jaar (oud)
- Kruising labrador herder 11 jaar (oud)
- Kruising duitse herder mechelse herder 11 jaar (oud)
- Bouvier bijna 1 jaar
We hebben ook 2 bouviers gehad die slechts 3 jaar zijn geworden ivm met een vergroot hart, maar dit had niets met vlooienspul te maken, maar met inteelt.
Dus ik blijf het vlooienspul wel gewoon gebruiken op de honden en poes. De konijnen krijgen alleen wanneer nodig (die leven niet in huis). Ze krijgen zoals word aanbevolen 1x in de 4 weken. Ontwormen krijgen de honden een paar keer per jaar.
Wij gebruikten voorheen op de ´standaard´momenten antivlooien middel, het hele jaar door.
Toen was ik overgestapt naar de knoflook.
Dit ging lang goed, tot wij gingen verhuizen, helaas maar waar. Daar waren de vlooien, en best wat ook. Wij wonen in een flat waar 2 katten rondliepen, vlooienbalen waren het. Hoe goed wij ook ons best doen, aan die vlooien ontkwam je bijna niet.
Maar nog geeft ik niet constant antivlooiengif. Alleen als ik er veel zie lopen. Af en toe haal ik een vlo´tje weg, maar dan is het er één. Zijn het er meerdere, krrijgen ze eenmalig een druppel tot ik er weer een tegen kom.
Gemiddeld krijgen de doggies 1x in het jaar een druppel, in de zomer.
Dus ja, wel antivlooienmiddel, maar nee niet constant. Alleen waar nodig.
Liefs,
Oké, een vlooienplaag wil je niet ...
Nee, ik ook niet..
Maar ik wil ook geen vergiftigde hond..
Een hond met epilepsie omdat ik er gif op gedruppeld heb..
Explosie van vlooien ontstaat niet uit het niks..
Dan heb je al vlooieneitjes in huis, vlooien op de dieren..
Anders krijg je geen explosie van vlooien..
Katten kan je kammen met een vlooienkam..
'k Heb ook 20 jaar straat katten gehad..
Heb nu wer een aanloper...
Een chronisch zieke hond wil dat dan wel..?
Een hond met epilepsie..?
Een hond die lever kanker krijgt..??
Een hond die het eten niet meer binnen kan houden omdat de organen aangetast zijn..?
Hebben jullie allemaal wel het aflevering gezien wat het met bijen doet..??
Ooit zelf een hond gehad met met epilepsie of kanker...??
Ik vond het heel erg mijn dier zo ziek te zien..
Ik denk dat het je wel aan het denken zet, als je hond ineens chronisch / ongeneeslijk ziek is geworden...
Het is slechts een topic om mensen bewust te maken wat vergif doet/kan doen...
Ieder neemt verder zelf het besluit en de verantwoording het wel of niet te willen gebruiken op zijn/haar dier..
Ik heb geen/nooit vergif op mijn dieren gebruikt, zelfs niet toen mijn honden mee naar de trimsalon gingen waar zij ook bij honden van klanten lagen die wel vlooien hadden..
Ik heb noch wormen, noch vlooien, noch ooit een vlooienplaag gehad in 35 jaar bij mijn honden en kattenhonden, of last van teken met of zonder Lyme disease..
Dus het kán ook zonder vergif..
Dat is alles wat ik wil laten weten..
Ik ben er in elk geval weer erg van geschrokken wat er met bijen gebeurd en dat men dit middel ook op de huidsdieren wordtgebruikt..
Wat mensen verder met de informatie willen doen, wel of niet over na wil denken..
Dat is aan jullie zelf..
Men raad knoflook al jaren aan het bij paarden te gebruiken..
Omdat het bewezen is dat paarden minder aantrekkelijk zijn voor vliegen, staart en manen eczeem..
Groet, Ilja
Katten kan je kammen met een vlooienkam..
'k Heb ook 20 jaar straat katten gehad..
Hebben we 2 weken volgehouden, maar het haalde niks uit met 2 volwassen katten, en 3 kittens + 2 honden + het hele huis vol. Je hoefde hun staart maar omhoog te tillen of je zag zo 6 vlooien lopen bij ze (katten). Wat moet je dan Ilja? De huid van de beestjes kapot laten vreten door de vlooien? Nee sorry, ik ga toch echt voor een vlooienmiddel als het niet anders kan... We ontvlooien ze niet elke maand, zeker niet. Dus zo'n ramp is het dan toch niet?
Ik las net dat knooflook ook niet altijd tegen vlooien helpt. Daarbij ben ik gastouder en kan ik niet aan komen met 'ik ontvlooi en ontworm mijn honden niet omdat het slecht voor de honden zou kunnen zijn'. Zoals ik al zei heb ik nog nooit een hond gehad die er ziek van werd.
Weet je wat (jonge) kinderen van wormen bij een hond kunnen krijgen? Dat is wel mijn verantwoording.
Blijkbaar heb jij wel een hond gehad met 1 van de door jou genoemde dingen. Dat hoeft niet perse door vlooien / wormen spul te komen hoor. Het kan net zo goed door brokken, koekjes etc etc.
Iedereen moet zelf weten wat hij/zij doet. Ik laat alleen even weten dat ik nog nooit problemen heb ondervonden en het gewoon blijf gebruiken.
@ Tess voor jouw de info.;
Een hond of kat of mens kan men immuun maken voor vlooienbeten op een volkomen natuurlijke manier..
Een opluchting voor mens en dier..
Ook een hond/kat of mens met Lyme-disease kan genezen ervan op een natuurlijke manier..
Als jij of iemand anders meer wil weten dan lees ik het wel..
kom nou toch Ilja, overdrijf je niet een beetje.
vroeger (nog niet eens zo lang geleden) kregen honden een vlooienbandje om, de hond die in mijn leven het minst oud is geworden was ruim 13 jaar.
ik heb nooit epilepsie, leverkanker of weet ik wat gezien, op een bepaald moment sterven ze, soms aanwijsbaar, soms van ouderdom.
ik ben heel strak in controle op wormen omdat ik bij Gorby heb gezien wat een desastreuze verwoestingen wormen kunnen aanrichten in een hond omdat de eigenaar de bedonderd is geweest (sorry voor de uitspraak maar het moest er ff uit) om er voor een paar euro per jaar pillen in te gooien. Kapot was tie, en het kostte hem bijna zijn leven. Maar we controleren en als er niks is, krijgt tie niks, nogal simpel.
en vlooien, zo'n 3-4mnd behandel ik hem daartegen, ik geloof totaal niet in knoflook, ik geloof wel in een gezonde sterke hond, maar ik kan dat niet zomaar bepalen en ik neem dus ook geen risico.
enten idemdito, enten doe je als het nodig is, mensen moeten daar zeker bewuster van worden, is er genoeg afweer, niet enten, nobivac garandeerd zijn entstoffen vooro 3 jaar !! maar er zijn nog maar weinig diererartsen die dat hun klanten vertellen.
maar we enten wel als de titer daar aanleiding toe geeft
heb jij weleens een hond aan Parvo verloren Ilja??
mijn beste vriendin wel, omdat haar hond tijdelijk slechte weerstand had en de buurman een parvo pup in huis haalde........ walgelijke dodelijk ziekte is het, dan maar enten als de titer niet hoog genoeg is.
wel, het zal me toch niet gebeuren.
Diana ik weet niet of het zo'n ramp is...
Als je honden er niet ziek van gaan worden, dan zal je het geen ramp vinden..
Maar wat dan als blijkt dat volgende maand een van jouw honden kanker blijkt te hebben aan de lever..??
Zet dat je niet aan het denken..??
Natuurlijk moet je iets als je een vlooienplaag hebt...
Maar wat ik al schreef; de plaag komt niet uit de lucht vallen..
Er moeten al vlooien geweest zijn..
Ik kamde iedere week mijn katten vroeger, dit om te volkomen dat er een vlooien zich in huis zich verspreiden..
Het zijn vaak de katten die vlooien meebrengen..
Heb je de aflevering gezien over het vergif waar ik het topic over startte..??
'k Zou het van harte aanraden eens te kijken..
Misschien denk je er dan anders over..
Hoi Ilja,
Mijn Neef heeft een dubbel Lyme besmetting.. ofwel... en oude, en een recente... inmiddels zijn zijn nieren, hart en longen aangetast... zijn dochter heeft een recentere lyme besmetting... zij is inmiddels doof aan een oor... (ze wonen in de bossen... controleren iedere dag, maar toch is er kennelijk een rotbeestje tussengekomen, en hebben ze het te laat opgemerkt)....
Ze lopen beide in zowel de regulier medische molen, als de homeopatische... maar als jij nog ideeën hebt.. graag...
groetjes Claire (en Tess de hond )
Nicki, nee van knoflook gaan vlooien niet dood, dat klopt..
De dieren worden door het gebruik er minder aantrekkelijk door..
En door versvlees hebben honden nagenoeg geen wormen..
Ik heb Sterre nu drie keer gecheckt op wormen en nog steeds geen worm of eitje te vinden in haar systeem..
Zij heeft ook geen vlooien dus ook grote kans op geen lintwormen besmetting..
Je wilt de hond wel met vergif behandelen..?
Prima, wat ik al schreef iedereen moet doen wat met met de topic wil..
Maar van die vergiftige druppels krijgen de kinderen niks van binnen..??
Daar zou ik niet zo zeker van zijn..
Druppel verspreiden zich in de talglaag van de huid ..
Kinderhandjes komen ook aan de honden/vacht, toch..?
Ik heb vele kennissen/vriendinnen die er de zelfde methode er op na houden zoals ik ook al jaren doe..
Ook vriendinnen met kleine kinderen toen ..
Allemaal mooie gezonde kinderen geworden zonder wormbesmetting...
Wat dacht je wat kinderen aan de handen hadden zitten als zij in een zandbak spelen of op straat de stoep aan het krijten zijn, in de tuin op de grond zitten en erna de handjes in de mond steken.....?
Ik heb liever een kind met een lintworm - die ik zichtbaar kan behandelen - op een natuurlijke manier..
Dan een kindje de het handje in de mond steekt waar vlooiendruppels aan zitten omdat ik vergif op de hond tussen de schouders heb gedruppeld.....
Kijk even naar de Zembla uitzending over imidacloprid en wat er met bijen gebeurd..
Dit zelfde middel zit ook in vlooiendruppels..
Zie begin van de topic..
Groet, Ilja
Als je een adres wilt van een goede homeopaat Claire dan weet je altijd dat je mij een pb kan sturen..
Mijn ega heeft ook een jaar of 10 geleden Lyme gehad..
Kon zelf de behandeling al thuis starten doordat ik mddlen in huis heb in mijn E.H.B.O.doos erna de behandeling voortgezet door onze klassiek homeopaat
Met één dag was de rode ring weg van de schouder/gedeelte arm..
Een poos doorbehandeld geweest en nooit ergens maar last van gehad..
Zo ook de zoon van een vriendin die met een Lyme terug kwam uit Frankrijk en ook behoorlijk ziek was...
Die is wel langer behandeld maar er gezond weer uitgerold..
Groet, Ilja
Voor een alternatief voor vergif lees het topic van Willemijn...
En kijk of je misschien daar iets mee kunt..
http://www.hondenpage.com/hondenforum/51088/update....cdvet-teek-en-vlo-vrij..php
Maar ik wil ook geen vergiftigde hond..
Een hond met epilepsie omdat ik er gif op gedruppeld heb..
Een chronisch zieke hond wil dat dan wel..?
Een hond met epilepsie..?
Een hond die lever kanker krijgt..??
Een hond die het eten niet meer binnen kan houden omdat de organen aangetast zijn..?
Tjongejonge zeg. Overdrijven is ook een vak. Ik ben ook niet zo van de middeltjes op niets af. Maar een hond valt echt niet ter plekke dood neer van een vlooienmiddel.
Al die 'natuurlijke middeltjes' klinkt wel leuk en aardig, maar ten eerste zijn die vaak ook helemaal niet zo onschuldig als beweert wordt. Ten tweede is de werking ook vaak zwaar te betwijfelen. Huismiddeltjes die met een geurtje de vlo op een afstand moeten houden… als je toch al geen vlooien hebt, houdt het die enkele eventuele vlo misschien nog wel buiten de deur. Maar op het moment dat je echt met vlooien zit, bijvoorbeeld een kitten dat met vlooien van het nest komt, dan kom je er al snel achter dat al die leuke huismiddeltjes geen ene klap uithalen.
Daarbij denkt men hier vaak dat 'natuurlijk' automatisch betekent 'goed' en 'onschuldig'. Maar dat is absoluut niet zo!
In de natuur komen ook allerlei gevaarlijke en minder gevaarlijke gifstoffen voor. Wat dacht je van taxus, cacao, monnikskap, om maar wat te noemen. Hoe vaak wordt er hier niet gewaarschuwd voor voor honden gevaarlijke planten? Allemaal puur natuur, maar wel levensgevaarlijk.
Het gevaar van dit soort natuurlijke middeltjes, is ook dat de meeste mensen totaal geen idee van de dosis hebben. Ja, doe maar een teentje knoflook per dag of per week of zo. Terwijl knoflook ook giftig is! Te weinig kan dan niet zo heel veel kwaad, maar 'doet' ook niets, teveel kan gevaarlijk zijn. Zomaar eens wat gegoogeld op knoflook:
Overdosis: een inname van 3,5 tenen knoflook of meer per maaltijd kan maagklachten geven en ook schade opleveren aan de rode bloedcellen, de darmflora beschadigen, de opname van voedingsstoffen in de darmen remmen en de leverfunctie verminderen. Met name knoflook-olie is in zuivere vorm toxisch!
Knoflook dient niet te worden gebruikt tijdens de zwangerschap, lactatie, maagzweer en bij allergie voor knoflook.
Personen die snel bloedarmoede (anemie) ontwikkelen kunnen beter zeer matig of zelfs beter géén knoflook gebruiken. Knoflook remt de genezing van bloedarmoede! Knoflookextract kan het effect van antistollingsmiddelen en van antidiabetica versterken!
Teatree (theeboom) olie wordt ook wel geadviseerd, maar dat staat ook zwaar ter discussie wegens de schadelijke effecten.
Vreemd dat mensen zo te keer gaan over synthetische middelen, maar wel preventief, het hele jaar door, allerlei giffen uit de natuur gebruiken.
Petvital Verminex is ook een vlooienmiddel zonder chemische troep en vergif.
Ik gebruik niets 'preventief' op mijn honden. Geen chemische, maar ook nauwelijks natuurlijke middelen. Hetgeen wat ik achter de hand heb op vakantie of op momenten dat ik zeker weet dat ze dagenlang niet zwemmen, is echt niet schadelijker dan een gemiddeld chemisch product. Wel geef ik binnen het NRF van mijn honden regelmatig verse kruidenmixen en Chlorella, geen knoflook. En het hele pakketje weerstandsopbouw zal er zeker aan bijdragen dat we hier tot nog toe geen vlooienplagen hebben gehad, laat staan dat ik vlooien op mijn honden tegenkom.
Dagelijks stieren ze door het veld, zwemmen in allerhande water en komen veel in contact met andere honden. En ik verzorg hun vachten behoorlijk goed, ontdoe ze geregeld van loslopende teken, dus vlooien worden ook zeker niet gemist. Chemisch ontwormen omwille van 'preventie' doen we hier ook niet aan en uit het jaarlijkse ontlastingonderzoek is nog nooit gebleken dat mijn honden vol met allerhande parasieten zitten. Je hond preventief met chemische troep behandelen op momenten dat er geen vlooien of wormen zijn, is een keuze die het merendeel van de massa als 'goed' en 'betrouwbaar' ziet.
De parasiet die er mee bestreden moet worden, wordt alleen maar resistenter voor het product en de hond wordt naar mijn mening alleen maar zwakker gemaakt op zijn eigen natuurlijke afweer.
@ Heidi..
In de natuur komen ook allerlei gevaarlijke en minder gevaarlijke gifstoffen voor. Wat dacht je van taxus, cacao, monnikskap, om maar wat te noemen. Hoe vaak wordt er hier niet gewaarschuwd voor voor honden gevaarlijke planten? Allemaal puur natuur, maar wel levensgevaarlijk.
Ik heb veel Monnikskap in mijn de tuin staan, het is een typische boerderijplant en ik ben dol op blauw, dus ik ben dol op Monnikskap..
En de buren hebben een taxushaag..
Heel veel zelfs, allmaal verschillende kleuren...
Echte insekten trekkers, prachtig al die bijen en hommels..
Ook daar maken ze medicijnen van; tegen hartritmestoornissen..
Maar ik snap het probleem niet..
Wat moet een hond daarmee dan..??
En er word van deze planten - zelfs heel veel gebruik gemaakt, voor jouw informatie in de homeopathie..
Lees eens iets over homeopathie..
Heel veel planten/ die vergiftig zijn, velen althans zijn zeer waardevol....
En we kunnen niet zonder..
Niemand zegt dat er TENEN knoflook aan een hond gegeven moet worden..
Dat staat nergens te lezen, toch..?
En nee, niet altijd valt een hond gelijk ziek of dood neer...
Maar had je wel de topic van de Border gelezen die wel onwel werd van Gerdine, toen ze vlooiendruppels gebruikt had..
En zoek even wat in de zoekmachine op het forum hoeveel honden er wel met ziek worden reageren..
Zelf honden die wel stierven of een epilepsie aanval kregen..
Nogmaals wil je er niks mee prima, gebruik gewoon wat jij wilt, het is jouw dier....
En ja, er is teattree olie die mogelijk niet goed is..
Maar je hebt 'teatree-olie' en 'teatree-olie'..
Zo wie zo mag je het niet op katten gebruiken..
Ik heb het ook niet over die olie.,..
Ik heb het over **imidacloprid**...
Lees ook even Heidi..
Dan weet je écht waar het hier over gaat..
Het begin van het topic daar dan je de aflevering zien over de bijen en waarom zij doodgaan..
HEIDE...het is zeker waar dat natuurmiddeltjes ook schade kunnen veroorzaken, helemaal waar, daarom ook met mate te gebruiken.
een teentje knoflook, hoeveel ? daar begint al een discussie over, dat is ook moeilijk, hoeveel ? voor een kleine hond, grote hond ? gebruik de bestaand biofood bonbons, daar zit knoflook IN, niet te veel, lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing, dan kan je dat met mate geven, vlo werend, nee de vlooien gaan er niet van dood, ook zo met karnemelk of lavendel.
vaak schrijf ik hier ook, als je echt een plaag hebt, dan helpt een natuurmiddel niet, hoe hard je ook je best er voor doet. het helpt niet, dat heb IK aan de lijve ondervonden.
dan zal je met chemische middelen aan de slag moeten, gebruik je verstand en doet het in overleg dan met je dierenarts.
en voor een vlo, kan je natuurmiddelen gebruiken, of ter preventie, en dan ook met mate. cdvet zit teatree in, maar in een bescheiden hoeveelheid.
en teatree nimmer puur gebruiken.
ter preventie van vlooien kan je ook je huis eens in het begin van de zomer behandelen met bolfo, dat is omgevings spray, gebruik het en ga die dat de deur uit, kom je terug, eerst goed luchten voor je zelf met je dieren naar binnen weer gaat. dan ben je voor zes maanden van eieren af, en ook geen vlooien in de omgeving.
vaak is het de omgeving die voor problemen zorgt niet eens de hond, de hond kan je vaak behandelen met inderdaad natuurmiddelen, maar de omgeving als je een plaag hebt niet. denk daar eens aan.
Ilja, goed zal het niet zijn, maar ik denk niet dat je bijen kan vergelijken met honden.
Net zoals BHA voor de mens niet schadelijk is en voor dieren wel schadelijk kan zijn.
en verder wil ik hier nog ff op reageren
Wat dacht je wat kinderen aan de handen hadden zitten als zij in een zandbak spelen of op straat de stoep aan het krijten zijn, in de tuin op de grond zitten en erna de handjes in de mond steken.....?
Die kinderen worden vaak besmet met wormen, omdat er een kat of hond heeft zitten poepen, die wormen had.
Ik ben niet voor chemische middelen, maar gezondheid van de mens staat bij mij wel voorop!
Ik heb niks tegen homeopthie, ik gebruik zelf ook wel eens homeopthische middelen, maar ik denk dat je er niet te ver in moet doorslaan.
Ik gebruik bij mijn dieren niets, maar toen ik 14 jaar geleden ons poeske kreeg, die volledig onder de vlooien zat, heb ik hem toch echt ff ingesprayed met frontline.
Daarna heeft hij nooit meer iets gehad voor vlooien.
Hij loopt buiten, dus ontwormmiddel krijgt hij wel. Ik wil niet dat kinderen ziek worden.
Ilja, wat geef ik mijn Golden Retriever (30kg) dan,
1 knoflooktablet of 1 teentje?Hangt dat ook nog van het gewicht af?
En je geeft ook gisttabletten. Waarvoor is dat dan?
Ik gebruikte ook Frontline, maar wil je best dit eens proberen.
Ik lees in ieder geval al een paar keer, dat mensen hier zeggen: als mijn hond vlooien heeft kam ik ze er gewoon uit. Maar een hond of kat die vlooien heeft, heeft ook bijna altijd wormen. Wat doen jullie daar dan mee? Zo goed kan je ze ook niet altijd in de ontlasting zien zitten.
Ilja
De sterfte onder de bijen wordt ook toegeschreven aan de straling, die wordt veroorzaakt door de mobiele telefonie. Zendmasten etc.
@Liz
We ontwormen wel altijd, omdat we veel kleine kinderen in de familie hebben, dat risico vinden wij te groot om te lopen.
En dat kun je ook laten nakijken toch, dus als je twijfelt even een bezoekje aan de DA.
Liz
Ik lees in ieder geval al een paar keer, dat mensen hier zeggen: als mijn hond vlooien heeft kam ik ze er gewoon uit. Maar een hond of kat die vlooien heeft, heeft ook bijna altijd wormen. Wat doen jullie daar dan mee? Zo goed kan je ze ook niet altijd in de ontlasting zien zitten.
Als een hond of kat vlooien heeft, houdt dat automatisch in dat het ook lintworm heeft. En dan kun je er voor kiezen om chemisch te behandelen. Echter, zou ik dit niet gelijktijdig doen. Eerst ontwormen en je hond wassen en pas na een aantal dagen evt. ook ontvlooien met een chemisch middel. Zo voorkom je reactie op je hond.
Uit ontlastingonderzoek zoals dat bv. bij www.wormbestrijding.nl gebeurt, wordt voor dat moment niets gemist.
Mijn honden krijgen geregeld worm- en andere parasietafdrijvende 'overige' uit hun voeding en tot op heden geen wormen en vlooien.
Iemand maakte een opmerking over honden in zandbakken en dat de gezondheid van de mens daarbij voorop staat. Gezonde voeding, minimale belasting van het immuunsysteem en het optimaal laten functioneren van die darmflora door o.a. natuurlijke parasietafdrijvende middelen te gebruiken, kunnen er aan bijdragen dat diverse wormsoorten niet voor ziekte in het lichaam zorgen en in aantallen verminderd kunnen worden. De hond of kat om dit gegeven extra dus preventief chemisch te ontwormen, terwijl er op dat moment geen wormen zijn, heeft geen enkel nut en maakt dat ook deze worm alleen maar resistenter wordt voor het product.
Informatie is helemaal goed, maar je kan het ook iemand zijn strot door duwen.
Iedereen moet voor zichzelf bepalen wel of geen vlooien en wormen middel.
En niet aankomen met je hond krijgt dit of dat want kijk maar naar de bij want dat is een vergelijking van niks, zo ken ik er ook nog wel een paar.
Hier krijgen ze in de winter niks en in de zomer wel, slecht misschien, stop ik ermee? nee want het zijn mijn honden en het is mijn manier.
Ik doe het exact zoals mijn ouders hebben gedaan, en alle honden zijn van ouderdom gestorven en heb niks gezien van bovenstaande symptomen.
Dus nogmaals advies geven is goed maar duw het niet iemand zijn strot in omdat jij het er niet mee eens bent.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlooienmiddel weet je het zeker ..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?