Honde Carnivoor of omnivoor??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JuliaJulia

Ik sta werkelijk verbaasd met mijn 53 jaar dat de jeugd en een academisch gevormde onderwijzer mij, op een HBO-opleiding!, gaat wil overtuigen dat hond een omnivoor zou zijn omdat hij namelijk alles eet. Dus....., omdat wij onze huishond troep in de vorm van brokken en blikvoer geven is het een omnivoor geworden? Nou, om iedereen uit de droom te helpen; de hond is een carnivoor. Hij wordt hierbij ingedeeld omdat hij een kort darmstelsel en knip-punt kiezen heeft. De omnivoor (mens en varken) heeft knobbelkiezen en een lang darmstelsel. Tegenwoordig wordt er ook al gesproken over het feit dat mensen herbivoren zijn als zij vegetarisch eten. Wat was ookal weer een herbivoor? Wat doen zij ookal weer? Ik hoop dat al die mensen die denken dat een hond een omnivoor is even terug naar school gaan of de universiteit in Nijmegen willen bellen met de vraag of de hond een carnivoor is ja of nee.
Succes, die onzin die ik ook op deze site vind is te gek voor woorden. Brokken zijn lekker voordelig. Ik was voor een zak RC ca. 70,- per maand kwijt. Ik voer nu volledig compleet vers en ben 40 x 3,50 = € 140,- kwijt. Wel iets meer maar dan heb ik wel een super gezonde hond. Ik ga gewoon een keer minde op vakantie. Als ik een kind zou hebben zou ik ook geen rotzooi kopen....
Waarom moet alles zo goedkoop zijn. Neem dan geen huisdier of een kleiner huisdier dat je wel kan betalen maar verschuil je niet achter de brokvoedingindustrie door te zeggen dat brokken net zo goed zijn of nog beter dan verscompleet of barfen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honde Carnivoor of omnivoor??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Neem dan geen huisdier of een kleiner huisdier dat je wel kan betalen maar verschuil je niet achter de brokvoedingindustrie door te zeggen dat brokken net zo goed zijn of nog beter dan verscompleet of barfen.

Amen! ;-)

www.rauwevoedingvoorhonden.nl

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

Ik sluit me hier helemaal bij aan :-D

ik werd een paar jaar geleden al voor gek verklaart dat ik whiskas kocht voor mn katten ( ik wist toen nog niet beter), want dat was al duur, whahahaha

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Goed geschreven :-D!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn brokken waren duurder dan wat ik nu voer, vers vlees.

er zijn mensen die absoluut geen vers vlees willen geven, laat ze in hun waarde, je hebt brokken die echt goed zijn. die zijn er , en waar een hond het er ook goed op doet, niets mis mee.

nu komt het voor alsof forummers die de brok voeren, weer niet goed bezig zijn, niets is minder waar. je hebt wel degelijk brokken die goed zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

laat ze in hun waarde

nu komt het voor alsof forummers die de brok voeren, weer niet goed bezig zijn, niets is minder waar. je hebt wel degelijk brokken die goed zijn.


Nee Willemijn, wat mij betreft heeft dit niets te maken met mensen niet in hun waarde laten. De manier waarop een huisdiereigenaar wordt belazerd omwille van een zo goedkoop mogelijke inhoud, klopt gewoon niet. En zelfs een 'goede' brok blijft niet verschoond van dingen die je er niet in wilt hebben. Dat vind ik trouwens ook van een gemiddeld KVV, hoor. Zelf in de hand hebben wat ik voer, vind ik erg belangrijk voor mijn dieren. :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Willemijn heeft een punt maar ik ben het met je eens.

De hond een omnivoor pff en ik ben zeker Sinterklaas. Ik vind het dan ook zeer apart dat dit verkondigd wordt.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

@ sammy en flex,

ik denk dat dit meer slaat op mensen die een zo goedkoop mogelijke brok, zoals pedigree bv, willen voeren. en die niet open willen staan voor kritiek wat betreft de kwaliteit hiervan

honden page profiel Jet en de 4 boefjesJet en de 4 boefjes

honden foto van Jet en de 4 boefjes

Heerlijke discussie weer!!!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Angela:

Ik heb vast te snel gelezen haha. Die kritiek kennen we nu allemaal wel eens..

Een discussie over omnivoor/carnivoor zou wel leuk zijn haha!

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

helemaal goed, kan er niks aan toevoegen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Technisch gezien zijn er gewoon geen goede brokken. Er zijn brokken die minder slecht zijn dan de meeste brokken, maar zelfs de 'betere' brokken, zijn eigenlijk gewoon niet goed. Nog steeds te weinig vlees, bewerkt vlees (heeft een hond niets aan), veel graan en ander opvulmiddel en een vitaminenpil of kruidenmix om het tekort aan voedingsstoffen te compenseren.
Mensen kunnen allerlei argumenten voor zichzelf bedenken over waarom het nog zo slecht niet is om hun hond brok te geven, maar eigenlijk zijn al die argumenten makkelijk weerlegbaar en dienen ze alleen maar om de eigenaar gerust te stellen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Vroeger op school geleerd dat een hond een carnivoor is en volgens mij is dat nog zo :-) Geen slecht woord over de evolutieleer of Darwin... maar zo vlug gaat het nu ook weer niet :-)

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Exact de discussie die ik vandaag had met een collega.
Ging onder de middag snel om kippendijen omdat ze in de aanbieding waren. Leg ze in de kantine in de diepvries en krijg de vraag : is het kip vanavond?
Ikke : nee, is voor Paco.
Krijg ik de vraag : kook jij voor die hond?
Ik zeg nee, hij krijgt dat rauw.
Wat ik dan moeten horen heb... Dat is niet gezond rauw vlees! En ze worden daar bloeddorstig van... Ja hoor zeg ik, Paco is heel erg bloeddorstig, hij heeft al 3 katten opgegeten die voorbijkwamen... !

Waarom ga je in de winkel hiernaast niet gewoon om een zak Pedigree?
Ik zeg dat dat is omdat Paco geen brokken eet, hij is immers een hond en een hond is een vleeseter, geen kip... En dat de meeste brokken vol granen zitten.

En toen was het hek helemaal van de dam.
Kwam een andere er tussen : ik geef RC, dat zijn goeie brokken, weet je wat die kosten?
Euh ja, ik weet wat die kosten, is iets goed omdat het duur is?
Dus ik mijn hele verhaal gedaan, over vers vlees voeren en hoe gezond dat wel is en hoeveel plezier je je hond er mee doet... met verwijzingen naar sites ed...
En dan kijken ze me alleen maar meewarrig aan :'(

honden page profiel Diana - Tessa&MaxDiana - Tessa&Max

honden foto van Diana - Tessa&Max

Ik wilde onze honden een tijdje terug op vers, maar we moeten echt eerst een vriezer zien te vinden.

Mijn honden krijgen op dit moment nog brokken, ze doen het er goed op. Dus ik zie geen probleem. Ik word nu echt een beetje moe van al dat gedoe over vers! Het lijkt wel alsof ik m'n honden rattengif voer!

honden page profiel Diana - Tessa&MaxDiana - Tessa&Max

honden foto van Diana - Tessa&Max

Ik geloof dat ik te snel gelezen heb, maar dan nog blijf ik erbij dat ik er wel moe van word.

Ze krijgen hier brokken omdat het op dit moment de beste oplossing is, en niet omdat het de goedkoopste oplossing is. Wat maakt mij het wat het kost. Zolang de honden het er maar goed op doen. :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat een hond eet of moet eten is een andere discussie hoor Diana.

Ik heb zelfs geen diepvriezer, heb die destijds na een jaartje gewoon weggegeven omdat ik liever echt vers heb. En dat is weer een andere discussie. Als je hondjes gezond zijn en fit dan is het volgens mij goed. Zijn ze ziek, sloom, slechte vacht enz... enz... dan ga je toch als de bliksem van voer veranderen en als eerste de voertips die op het forum bij anderen hebben geholpen. Het is dus best dat iedereen zegt wat hij zijn hond geeft. 't Zou raar zijn iets te geven waarover je niet tevreden bent .

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Ik ga met Willemijn mee, iedereen geeft wat ie zelf het beste vind. Jaren geleden was juist RC zo goed (ik zeg maar wat), komt je over 20jaar achter dat wat jij gegeven heb, barf/ nrv helemaal niet de goeie samenstelling had en dat je hond eraan geleden heeft. We doen allemaal ons best om onze honden goed te voeren, echter zijn wij ook niet zo pietje precies bij onszelf...
Je hoeft ook geef 3,50 eur per kg betalen om je hond goed vers voer te geven. Dan ben je lekker dom bezig (ff grof gezegd), want als je het zelf samenstelt, ben je veel minder per maand kwijt en zie je tenminste wat erin gaat. Mijn honden krijgen nrv en 2 dagen per week een hele prooidier, ik ben 50eur per maand voor 2 honden kwijt.
Dus, laat mensen lekker in hun waarde joh. Doe wat jij wilt doen en goed vind. Ik denk dat iedereen zo een beetje zelf al heel moeilijk heeft met zijn eigen problemen, hoef je je niet nog eens bezig te gaan houden met de keuzes van iemand anders.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Mensen zijn omnivoren... maar ik ken er ook die niet alles mogen eten :p

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Voor mij geeft iedereen ook wat hij het beste vindt, ik word er gewoon moe van dat ik altijd moet uitleggen waarom ik vers geef, ze verklaren mij gewoon voor gek.
Ik ken honden die stokoud worden op brokken. En dat is fijn voor die baasjes en die honden.
Maar ik kan het niet hebben dat ik opmerkingen krijg als zou ik mijn hond bloeddorstig maken, er voor zorgen dat hij wormen krijgt en ziek wordt, gewoon omdat ik er voor kies vlees te geven. Want ik weet dat dat niet zo is...

Wat ik wel leuk vind is dat de dame van de receptie bij ons zo blij was met mijn tip. Haar herplaatsertje was zwaar allergisch en zat onder de bulten. Nu niet meer :-D

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

@ Paco & Salta, ik krijg ook altijd die opmerkingen, vooral de ''iew'' opmerking. Thuis ben ik diegene die alle vlees snijd en verdeeld en de menu's aan maakt en de honden voert want meneertje hier is er vies van O-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

@Willemijn, Dank je voor het stukje dat je schreef, Laat inderdaad een ieder zijn hond dat voer geven waar ze zelf achterstaan.
De discussie brokken of vlees zal altijd blijven.

@Paco, 15 jaar op brokken.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Een hond is een Carnivoor...
wij zijn omnivoren....
koeien zijn herbivoren....

en dat is niet veranderd sinds de invoering van brokken...

maar brokken zijn ontstaan in de zelfde tijdsgeest als oploskoffie, baby melkpoeder, gewone melkpoeder, aardappelpuree in een zakje, etc etc etc... kortom... allemaal gedroogde producten... waarom? een kwestie van houdbaarheid en gebruikersgemak....

inmiddels zijn we beland in een ander tijdperk.... we gaan bij alles terug naar vers omdat gebleken is dat de voedingswaarden van vers vele malen hoger liggen dan alles was behandeld is.... en het is ook nog eens veel lekkerder...

Alleen zijn er wel heel veel verwerkende bedrijven die heel veel voordeel hebben gehad van "de zoektocht van de mens naar gebruikersgemak"... en deze laten hun markt natuurlijk niet zomaar afpakken.... ik zie en Unilever of Procter niet ineens met vers vlees komen... want wat is dan hun toegevoegde waarde?

plus; de afgelopen (ik noem maar wat) 50 jaar is het helemaal ingeburgerd dat honden gewoon brokken eten.... en het zal wel even duren voordat het "normaal" gevonden wordt dat honden vlees eten... raar maar waar....

Maar goed... hoeveel van jullie (boven de 40) hebben ouders die nog steeds oploskoffie kopen, aardappelpuree uit een pakje.... melkpoeder in huis hebben... en het raar vinden dat je borstvoeding ging geven? De generatie boven ons was juist helemaal gelukkig met het gebruikersgemak van alles wat gedroogd was......

Dus, samenvattend... ik ben inmiddels ook helemaal om qua vers vlees (en nee idd... ik ga niet voor de duurste merken maar houd wel de samenstellingen in de gaten)... maar ik begrijp heel goed dat het tijd nodig heeft om het "brokken-fenomeen" uit de "normale" sfeer te krijgen... en ja... er zijn kennelijk honden die niet tegen vers kunnen (daar komt de evolutieleer wellicht even kijken...), en er zijn honden die het prima doen op brokken.... dat ze het op lange termijn wellicht beter zouden doen op vers.... tja... dat is een no-win discussie want daar zou je echt op de een of andere manier een statistisch wetenschappelijk onderzoek aan meoten wijden...

Wat ik wel heb gemerkt is dat het geen enkele zin heeft om mensen die brokken voeren hierop aan te vallen... ze doen wat ze doen omdat het ingeburgerd is... val je ze hierop aan dan schieten ze meteen in de verdediging en dan valt je hele verhaal op dovemans oren...

Wat wel helpt is je eigen hond vers te voeren, en als dan iemand opmerkt hoe goed je hond eruitziet, dan te vertellen dat het komt doordat je vers voert.... dan staan ze ineens wel open voor wat je te vertellen hebt....

Maar Julia, jou openingspost qua "iedereen die iets goeds zegt over brokken is onzin"... daar gaan mijn haren dan weer overeind van staan ondanks dat ik zelf ook geen brokken voer.... hiermee win je echt geen zieltjes... hiermee strijk je alleen mensen tegen de haren... sommigen voeren brokken uit onwetendheid... sommigen na experimenten met vers die niet goed verlopen zijn... en dan ga je op zoek naar wel een betere brok...

De meeste honden krijgen brokken, en daarbij zijn de baasjes niet meteen mishandelaren die alleen maar uit zijn op "goedkoop"... het is een kwestie van voorlichting en de tijdsgeest....

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

@Irene : ik zei toch dat iedereen geeft wat hij het beste vind?
Mijn vorige hond is op een maand na 16 jaar geworden op brokken.

Paco en Salta krijgen alleen vlees, omdat ze het er goed op doen. En omdat Salta een graan allergie heeft.


honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

@ clair en Tess :

We kunnen niet weten wat er over 50 of 100 jaar zal zijn...

Maar het kan evengoed zijn dat er dan mensen leven die zich doodchamen over al het vlees dat wij nu gebruiken.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Misschien vinden ze het dan verschrikkelijk hoe wij met koeien ... lammeren... konijnen... enz... omgaan. Misschien zijn ze dan maar wat blij dat er andere goede mogelijkheden voor in de plaats gekomen zijn, als dat dan al zo aou zijn.

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

@ Claire, Super gezegd. Ik vind persoonlijk aardappelpuree uit zakje vreselijk vies maar poedermelk vreselijk lekker. LOL zo zie je het maar weer.
@ Kylie: Inderdaad dat bedoelde ik toen met miss geven we niet eens de juiste samenstelling.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Kylie: precies mijn punt... tijdsgeest.... en natuurlijk kennisontwikkeling... ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

'k Heb ooit zelf een tijdje geprobeerd vegetarisch te eten en voelde me er (tot mijn grote spijtà niet goed bij. Ik betwijfel het ook of ik Kylie gezond kan houden zonder een behoorlijke portie vlees. Dus... Maar als het niet moest deed ik het niet en dus vind ik alle eerlijke berichten over honden die het goed doen op minder vlees alleen maar welkom.

In huis heb ik liever een hond dan een Koe als gezelschapsdier... maar alle dieren zijn me belangrijk en elk dier dat voor niet gefokt en geslacht moet worden is er me een teveel.

En nu er vlug bijzeggen dat ik niet van alle dieren echt hou want ik hoorde Midas Deckers ooit zeggen dat je dan ook je lintworm goed zou moeten voeden. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

In brok zit vaak ook gif, dus het zou maar zo kunnen dat je hond rattengif binnen krijgt ;-) :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honde Carnivoor of omnivoor??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy 8 weken oud aantal vraagjes.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^