Nou even een update...want ik weet het nu helemaal niet meer.
Vanmorgen gebeld naar een andere DA voor een second Opinion. Deze mevrouw zei dat het niet met de urine te maken had en ook niet met stress, maar dat ze vermoedde dat het neurologisch was. Ze heeft bloed afgenomen en naar het hartje geluisterd en ze gaat overleggen met de neuroloog. Zij denkt dus wel aan epilepsie. Ik had een filmpje mee, maar dit was helaas niet zo'n duidelijk filmpje.
Ze zei er wel bij dat ze verwachtte dat er niets uit zou komen.
Huppakee...weer 115 euro lichter.
Nu maar gewoon afwachten tot ze het weer krijgt en duidelijker filmen en dan verder kijken wat het is.
Groetjes Danielle
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herkent iemand dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ze zei er wel bij dat ze verwachtte dat er niets uit zou komen.
Hiermee bedoel ik dat er niets uit het overleg of het bloedonderzoek zou komen.
(Dan denk ik bij mezelf, waarom doe je deze onderzoeken dan?)
Hoi Danielle,
Het is zo naar als ze iets mankeren.
Aan de ene kant hoop je dat ze niets ernstigs vinden, maar je wil toch weten wat het is en wat je eraan kan doen.
Heel veel sterkte en beterschap met je hondje!
Groetjes, Hanke
Ook bij puppies kunnen nierstenen voorkomen. Ik heb een tijdje bij een DA gewerkt en daar werd een bouvierpup binnen gebracht van 4 maanden. De hond bleek een aantal joekels van nierstenen te hebben. Of dit bij jouw hond het geval is weet ik niet.
Zoals jij het beschrijft in je openingstopic doet dit me denken aan spondylose. Hierdoor kan de functie van oa blaas en andere organen verminderen en tijdelijk(in het begin) uitvallen. Ook kan de hond verkrampingen krijgen in de achterhand en ook de organen waar bespiering een hoofdzaak is zoals hart blaas en maag!. Het ligt er maar net aan waar de spondylose zich op dat moment bevindt.
Zelf heb ik een boxer gehad waarbij met 5 1/2 maand al spondylose werd vastgesteld. Zij begon ook met pijnscheuten en verkrampingen in de achterhand. Ook de blaasfunctie ( lees controle over de blaas) viel af en toe weg. Haar spieren lagen dan als kabels over haar achterpoten en door te masseren kon ik haar dan helpen om de verkramping tegen te gaan. Dit kwam ook plotseling iedere keer opnieuw weer opzetten. De spondylose verspreid zich langzaam over alle wervels en steeds meer functies vallen uit! Door therapie werd haar leven wat aangenamer. Tussendoor was ze gewoon een vrolijke boxerteef! Ondanks haar lichamelijk probleem is ze nog 13 jaar oud geworden!
Hoi Annelies
Wat afschuwelijk zeg! Maar jij beschrijft dat er functie's uitvielen. Maar mijn hond heeft dat niet. Ze laat haar plas niet lopen ofzo.
Groetjes Danielle
je moet eens gaan bij houden als ze weer zoiet krijgt (heeft ze iets anders gegeten dan normaal)(je hebt veel met dr gedaan....wandelen....rennnen)
zo krijg je zelf een beetje een beeld.
En gaat ze ook in bithouding????????dus voor pooten strekken kont omhooog(bij buikpijn vaak het geval?)
hoe is dr ontlasting??????speugt ze ook????
heel veel scu6 en beterschap met dr
Danielle bij mijn boxer begon dit ook met pijnscheuten. Dan gilde ze het uit. Het volgende moment was het weer over en ging ze door met waar ze mee bezig was! Het bleek naderhand dat haar blaas ook verkrampte en dat dit ontzettende pijn veroorzaakte. Langzaam liet de blaasfunctie na totdat ze eigenlijk voortdurend urine ging verliezen.
Ze heeft haar hele leven van 2 jaar tot haar dood met luiers gelopen in huis. Voor haar was het hetzelfde als dat je een hond de riem omdoet!
Na de aanvallen vooral verkrampingen in de achterhand was ze behoorlijk stijf.
Hoop voor je dat jouw hond dit niet heeft , maar ik moest er meteen aan denken toen ik je topic las!
Je zou het eens aan kunnen kaarten bij de DA. Een rontgenfoto van de rug is gauw gemaakt en spondylose is zichtbaar. Ergens moeten de verkrampingen vanaf komen. Wens je veel sterkte, en hopelijk komt alles goed!
Hoi Danielle,
Onze hond Lucca (Jack Russel, 2 jaar) heeft precies dezelfde klachten. Om de aantal maanden heeft hij 1 hele dag last van acute pijnaanvallen. De DA weet niet wat het is. Ze denken dat het iets neurologisch is, dus Lucca heeft er medicijnen voor gekregen die op zijn hersenen werken (tranquillizer) in combinatie met pijnstillers. Als wij dit geven lijkt het wat beter te gaan. Hij wordt dan helemaal suf en kijkt raar uit zijn ogen.
Wij denken zelf dat het iets inwendigs is. Hij gaat namelijk met zijn kont omhoog in de bidhouding. Met zijn kop op de vloer. Tijdens zijn aanval beweegt hij dan naar achteren toe..heel raar en piept er dan heel intens bij. Heeft jou hond dit ook?
Wij zijn al heel vaak bij de dierenarts geweest, maar niemand weet ons duidelijkheid te geven. Misschien een idee om elkaar op de hoogte te houden van vorderingen? Kunnen we elkaars honden misschien een handje helpen?
Alvast bedankt voor je reactie.
Hij heeft trouwens gisteren 24 uur lang last gehad.
Was ik vergeten aan te geven in mijn vorig bericht.
Groetjes, Sevgi
Je schreef: Ze zei er wel bij dat ze verwachtte dat er niets uit zou komen.
Hiermee bedoel ik dat er niets uit het overleg of het bloedonderzoek zou komen.
(Dan denk ik bij mezelf, waarom doe je deze onderzoeken dan?)
Dat doen ze om het een en ander uit te sluiten. Dat gebeurd ook met mensen. Het is logisch dat ze alles onderzoeken en dingen proberen uit te sluiten. Ook al denken ze al bij voorbaat dat het niets oplevert, het zal maar wel zo zijn en dat had men dan niet verwacht.
Ik vind het logisch. En ja, dat kost geld maar dat weet je.
En wat anderen zeggen: hou eens bij wanneer de hond het krijgt. Dan heb je op een gegeven moment een schema en daar kan je misschien dingen vanaf leiden.
Ik zelf hou het erop dat het met de nieren te maken heeft, en dan niersteentjes of aan de gal met een galsteen dat kan ook.
@annelies. 13 jaar voor een boxer is hoog. Waarschijnlijk ook mede dank zij jouw goede zorgen. Onze boxer Max kon op het laatst niet lopen van de pijn. Wij hebben er ook van alles aan gedaan. Hij mocht maar 8 jaar worden. En onze Cindy begint nu ook. Het nierprobleem werkt natuurlijk ook niet mee.
En voor Danielle: wat moet je met de uitspraak van de DA. Bij Cindy is het een duidelijk nierprobleem. Kwamen ze dmv urine en bloedonderzoek achter. Let ook op de lucht die uit het bekkie kan komen. Ruikt het naar amoniak kan het best de nieren zijn.
Nee geen amoniak lucht. Inmiddels hebben we de uitslag van de second opinion. Het bloed was goed alleen de eocyne waarde(??) was iets verhoogd. Dit duidt op een eventuele aanwezigheid van een parasiet. (Vlooien, oormijt, wormpjes ofzo). Haar vermoeden gaat nog steeds uit naar epilepsie maar we zullen weer moeten wachten tot ze weer zo'n aanvaldag krijgt en dan alles filmen en bijhouden wat er gebeurt. Ik weet bijna zeker dat het geen epilepsie is, dus weet niet of ik met deze arts verder ga, of weer terug naar mijn eigen DA. Ik ben weer 115 euro lichter en niets opgeschoten.
Om een vraag te stellen, dan kun je mevrouw Overduin eens emailen of bellen, zij weet ontzettend veel van epilepsie bij honden. Vraag of de symptomen haar bekend voorkomen. Ze is specialist en zit bij de specialistenpraktijk in Oisterwijk.
Super dat jullie allemaal zo meedenken!!
Maar ik denk nog steeds dat het óf iets met de nieren/blaas/baarmoeder te maken heeft. Wat het ook kan zijn... Ze eet alles op wat ze tegen komt. Stokken, tennisballen, gewoon alles. De tweede keer dat ze dit had logeerde ze bij andere mensen. De avond voor de pijnaanvallen (bedenk ik me nu pas) heeft ze haar hele kussen uit de bench opgegeten. Misschien hebben haar darmen gewoon toen heel erg dicht gezeten. Ze heeft ook eens een hele tennisbal naar binnen gewerkt, maar ik weet niet meer of dat nou met die eerste keer te maken heeft. Dit is dus iets wat ik mee moet nemen in mijn "onderzoek"
Overigens zijn we sinds 3 weken over gegaan op zelf bereide voeding. Vers vlees, groenten, rijst en Hokamix. Als het iets met haar nieren te maken heeft, zal het probleem nu hopelijk opgelost zijn. Er zit niets anders op dan afwachten tot het weer een keer gebeurt.
Hallo Danielle,
Een heel kussen opeten dat is me nog al niet wat.Maar doet ze dat nou in een pijn aanval of zo maar.Verveling ?Als ze s,nachts in de bench gaat of overdag zou ik haar geen kussen geven.Probeer dat vreten aan alles zoveel mogelijk te beperken, ook buiten.Straks vreet ze iets op wat hard in haar darmen word en dan zit je met een operatie, of erger.Sterkte verder
Als de pijnaanvallen komen nadat er iets opgegeten is lijkt me dat het de oorzaak wel eens zou kunnen zijn.
Hou anders een dagboek bij, is wel veel werk maar zo kom je er denk ik wel achter.
Activiteiten, gedrag en voeding noteren...en dan wachten tot de volgende aanval.
Hoe vaak komen de aanvallen??
Hmm als je denk dat het toch de nieren zijn,dan zou ik gewoon ff urine opvangen en dit bij je da brengen...als je da schappelijk is betaal je alleen voor het stripje wat ze erin hangen en dit kost iets van 10 euro....
Jammer dat je steeds het geld erbij haalt....want geld maakt toch niet uit voor je geliefde dier??
Wat je kan doen is dus vit C en cranberry geven daarbij KVV,dit is ook erg goed om de urine goed te houden en dus kristallen te voorkomen.
Als je wilt dat je hodn meer drinkt dan zeker geen zout geven,maar je kan bv Viyo in het water doen,zodat hij wat meer gaat drinken
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herkent iemand dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?