puppy's 1 of 2??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

We hebben een pupje gekocht, deze komt 6 juni bij ons, nu zitten we eraan te denken om er nog 1 aan te schaffen. deze zal dan 25 mei geboren worden ongeveer...
Is dit een goed plan of denk je dat we wachten moeten??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy's 1 of 2??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Allereerst van harte gefeliciteerd met de aankomende pup.
Iedereen moet dit natuurlijk voor zich weten maar ik vind het zelf nooit zo'n goed idee om 2 pups tegelijk in huis te nemen. Je hebt je al handen vol aan de opvoeding en het zindelijk maken van 1 pup.
Zelf zou ik lekker wachten totdat je pup wat ouder is en dan eventueel gaan kijken of je er één bij wilt nemen

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Als je er toch twee wilt..waarom dan niet 2 uit hetzelfde nest..?
Ja je hebt je handen er vol aan maar voor de pups wel leuker denk k

honden page profiel MirandaMiranda 3 doggies

honden foto van Miranda

Mijn mening is absoluut wachten.
Een pup opvoeden daar komt heel wat bij kijken!
Dat merk ik nu met onze pup van 10 weken oud. Hoewel hij heel rustig is en we er echt geen last van hebben, moet je toch met hem bezig zijn en hem trainen.
Mij lijkt het onhaalbaar om 2 pups tegelijk zindelijk te maken en op te voeden.

Ik zou persoonlijk eerst 1 pup goed opvoeden en later na een jaar pas een 2de pup aanschaffen.
Het voordeel daarvan is dat het rustiger is voor het baasje EN dat de jonge pup straks al heel wat meekrijgt van de opvoeding van de oudere hond.

Groetjes
Miranda

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Nee, geen goed plan! Mijn eerste honden waren twee broertjes ,dus ik heb er ervaring mee. Het lijkt geweldig leuk hoor, twee puppen tegelijk, maar het is bijna niet op te voeden en heel moeilijk zindelijk te krijgen. Ze hebben elkaar om mee te spelen, ze hebben jou helemaal niet nodig, jij bent er alleen voor de opvoeding (lang zo leuk niet als met je broer of zusje spelen) en om hun eten te geven.
Zindelijk maken is ook een drama, als er eentje wat in huis gedaan heeft en je hebt niet opgelet, weet je niet welke het was, weet je ook niet welke je buiten moet zetten. Zet je ze beiden buiten dan gaan ze alleen maar spelen en snappen ze niet dat ze een plasje moeten doen.
Die van ons hebben indertijd onze halve huisraad gesloopt...
Mensen vragen ons ook wel eens of ze twee puppen mogen kopen, maar dat doen we niet. Sterker nog, mensen krijgen van mij pas een pup als hun jongste hond minstens een jaar oud en goed opgevoed is. Is de eerste goed opgevoed en luistert die prima, zet dan de tweede erbij (na de pubertijd), want dan leert de tweede van de eerste.

honden page profiel tanatana 2 doggies

honden foto van tana

dit moet ik je ten sterkste afraden.de pupjes hechten zich veel minder aan de nieuwe baas dan aan elkaar. het zindelijk maken van twee pups is een meer dan dubbele klus om maar van de opvoeding te zwijgen. ik kan nog veel meer bezwaren opnoemen maar dan was de ruimte te kort.natuurlijk zijn er hondenmensen die het wel lukt, maar die zijn echt in de minderheid.
geniet van de nieuwe huisgenoot, en als alles lekker loopt kun je altijd over een tweede nadenken.m.vr.gr. tana.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Whoei!
Niet doen dus whahaha..

2 uit het zelfde nest kan niet, omdat daar maar 1 teefje bij zat. en die was al verkocht.
deze fokker raadde ons sterk af om geen 2 reutjes te nemen.

Als ons pupje bij ons komt is ie 7 á 8 weken.
De tweede pup zou dan bij ons komen als de 1e 12 weken is.
Ik weet inderdaad uit eigen ervaring 1 pup al heel erg veel werk is, maar dacht dat een 2e wel vanzelf spreken zal gaan omdat je toch al in dat ritme zit.
Maar goed als ik dan nu lees dat die hondjes dan met elkaar al zoveel lol hebben dat ze ons niet "nodig" hebben.. ja daar zit ook wel wat in!

Bedankt voor jullie reactie!
Kan het ook niet met een half jaar?
Whaha.. tijd gaat snel weet ik, maar het zit in mijn hoofd en wil gewoon echt zeker weten wat wel en niet kan.
Wil natuurlijk helemaal nergens spijt van krijgen!
We hebben nu in korte tijd 2 lieve hondjes moeten missen en misschien is daarom deze beslissing wel zo in mijn hoofd om er nu 2 te nemen..
maar inderdaad 1 is al veel werk. denk er nog even goed over na!
Nog maals BEDANKT!
x

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Hoi,

wij hebben onze "Westie" en onze vorige "Cairn" op dezelfde dag opgehaald en zij waren qua leeftijd bijna even oud, een verschil van een +/- 4 tal weekjes
en dit is ivm de opvoeding heel goed gegaan, kan zelfs zeggen dat zij ook van elkaar ook een beetje opvoedende, want ging de ene in de tuin de andere volgde automatisch, had er eentje in de woning een plasje gedaan dan ging de andere al naar de tuindeur, omdat zij wist dat er een foei kwam.
Persoonlijk ( wanneer het zich voor zou doen ) zou ik het herhalen, maar ieder moet voor zich beslissen.
Ja het is veel werk maar ik deed het met veel plezier.

groetjes
Patsy & Toshi

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Petra,

Wat zegt jou gevoel erover, daar moet je naar luisteren. Kun jij het aan 2 pups tegelijk opvoeden, heb je er alle tijd voor om beide pups individuele aandacht te geven, beide te trainen/opvoeden. Ook het apart uitlaten zodat ze ook de wereld zonder elkaar ontdekken dus hun een bepaalde mate van zelfstandigheid geeft. (dit hoeft niet bij elke wandeling)enz enz stel jezelf deze vragen, probeer dan objectief naar jezelf te kijken of het voor jou verstandig is om 2 pups tegelijk te hebben. Wat zou jij iemand anders aanraden.

Ik zag op je profiel dat je 2 prachtige Duiste herders hebt gehad,waarvan je van beide helaas veel te vroeg afscheid van hebt moeten nemen.

Ervaring heb je al genoeg om te weten wat opvoeding/trainen inhoudt en wat een tijd je daar voor moet insteken.Dus nogmaals stel je zelf vragen en luister naar je intuitie.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Nog even, ik lees dat Nienke schrijft dat ze jou dan niet nodig hebben en samen spelen en dergelijke. Ik heb hier toch hele andere ervaringen mee. 2 van mijn honden schelen 3 dagen in leeftijd, maar trekken absoluut veel naar ons toe, natuurlijk spelen ze met elkaar maar de aandacht voor ons is zeker net zo groot als voor elkaar.Dit geldt eigenlijk voor alle 5.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Het hangt er gewoon af hoe je ervaring is met honden. Ik heb al zo vaak tegelijk jongen honden gehad en nooit geen extra werk eraan gehad. Ja wel in de zin van twee lesuren trainen en nu zelf 3 uur maar ja dan ben je wel lekker buiten hahaha. O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Nee, ik zou het ook echt niet met een half jaar doen hoor. Je ene hond raakt dan net in de pubertijd en dan neemt de tweede dat gedrag als voorbeeld.
Ja, zoals Wilma zegt, er zullen best uitzonderingen zijn waarbij het wel goed gaat, maar ik doe het in ieder geval nooit meer.

Ik heb het na die twee broertjes trouwens nog eens dunnetjes over gedaan door uit ons eerste nestje zelf Nuka aan te houden en haar zusje Akka bij een vriendin te plaatsen. Die hondjes groeiden wel afzonderlijk op, maar waren ook heel veel bij elkaar, tot hun vierde jaar. Als ze alleen waren luisterden ze prima, niks aan de hand, zodra je ze samen zetten werd het een "kinderfeestje" en moesten we ze met uitlaten ook aanlijnen, want dan hadden ze echt bananen in hun oren.

honden page profiel antoinetantoinet 3 doggies

honden foto van antoinet

onze skate was net 2 jaar toen shiva erbij kwam
shiva heeft heel veel van skate overgenomen!
vond dit super!!

een kennis van mij heeft sinds kort 2 EB pups uit het zelfde nest,en dat gaat tot nu toe goed,maar zij heeft al jaren ervaring!

maar ik zou denk ik ook nooit 2 pups tegelijk in huis nemen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Tussen mijn eerste 2 honden zat 5 maanden verschil.
Mijn eerste hond (gekregen met 6 weekjes) was heel rustig (ook als pup). Hij leerde heel snel en was binnen een mum van tijd zindelijk en kende zijn basiscommando's. We hebben daarom ook zo snel een andere pup (8 weekjes) erbij genomen. Ik moet zeggen dat ik het opvoeden van de 2e pup wat lastiger vond. Kan ook aan zijn karakter gelegen hebben. Of misschien omdat de eerste bij ons zo makkelijk was!Maar uiteindelijk hebben ze samen zo'n 13 jaar veel plezier aan elkaar beleefd. Dat is toch het mooiste om te zien hoe 2 honden elkaars maatjes voor het leven zijn/worden. Het is gewoon in het begin even wat drukker. Overigens waren het 2 reutjes. Ik kan me voorstellen als je 2 honden gewend bent, dat je daar ook een beetje naar terug wilt. Ik zelf heb dit ook gehad, toen 1 hond overbleef. Ik had zo'n moeite met wandelen dat ik een hand over had! Plus als ik met mijn mannetje ging wandelen, had 1 persoon geen hond meer vast. Na 3 maanden is er bij ons ook weer een hond bijgekomen. Eens 2, blijft altijd 2 denk ik....Ook al zeg ik nu wel eens als ons oudje er niet meer is, dat we het dan bij 1 hond houden....

Monique

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

onze vrienden hebben wel 2 pups ongeveer tegelijk gekocht!
en dat gaat super goed!

heb er persoonlijk niet veel ervaring dus maar als ik zo zie hoe het bij mn vrienden gaat is het super! :-D

ben alleen dan een beetje bang bij de "pubertijd" O-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

@ Nienke, een Samojeed is toch weer net even anders dan een Herder misschien dat dit er ook wel mee te maken heeft :-) Herders vindt ik persoonlijk toch wel een van de makkelijkste honden om op te voeden, juist omdat ze al zeer baasgericht zijn. :-)

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Wij hebben Baco en Boss allebei aangehouden uit een nest..
We hebben geen problemen gehad met de opvoeding.
Ze waren ook snel zindelijk misschien dat het scheelt dat we een hondenluik hebben.
Inmiddels doen we met beide honden behendigheid, mijn vriend loopt met Baco en ik met Boss allebei in hetzelfde uur ook dat geeft geen problemen.
Het enige wat ik heb is dat ze vinden dat ze samen sterk zijn, maar dit uit zich vooral in dominantie op eigen terrein op vreemd terrein hebben we er eigenlijk geen last van.

Dus als je het mij vraagt waarom niet??

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ik zou het ook niet doen...
Ook nog niet met een half jaar... :'(

Als je honden wilt die goed luisteren en waar je mee wilt kunnen "lezen en schrijven" dan ben je met één hond al héél erg druk...
Al helemaal als je geen/niet zo veel ervaring hebt..

Met twee honden ben je écht 'dag en nacht' bezig om dit in goede banen te leiden..

Het kan wel... maar dan moet je het niet zielig vinden als je met de ene pup bezig bent, de ander ligt te wachten in de bench..
Of als je een man, vrouw, zoon of een dochter hebt die net zo hard traint en helpt met opvoeden en ieder een hond onder de hoede neemt..

Maar sta je er alleen voor... :'(

De kans dat het uit de hand gaat lopen - met twee jonge honden - is héél groot...
Twee puppen uitlaten is geen succes met aan de lijn lopen, ze stoeien, letten niet op jou, zien alleen maar dingen voorbij vliegen en elkaar..
Ze trekken, ze blaffen misschien naar vreemde honden..
Jagen ze wild op, dan heb je er twee die voor elkaar niet onder willen doen..
Dit zijn maar enkele voorbeelden, ik kan er 'tig' opnoemen..

Ik zou er pas een maatje bijnemen als je met een eerste hond klaar bent - in grote lijnen - met de hond naar je hand zetten...
En de hond - min of meer - perfect luistert...
Zo voed de één ook de ander op...
En wordt de oudere hond weer opnieuw jong maar dan wel gecontroleerd.. O-)

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Hmm... Zo wordt het er niet gemakkelijker op whaha..
Ik ben wel blij met verschillende reactie's van jullie, maar goed.

Wel schrijven sommigen van jullie die vinden dat het wel zou kunnen dat het dan met 2 reutjes is of niet?
De fokker van het pupje wat we nu in juni als eerste gaan krijgen raade ons af om dan 2 reutjes te nemen omdat er dan 1 altijd onderdanig zal zijn (en zij vondt dat dan niet zo'n goed leven voor die hond die dan onderdanig is) en je kunt een gevecht krijgen tussen de twee reutjes...

Nou denk er nog even heel goed over na.
We hebben ook 3 kinderen dus moeten er samen wel meer dan 100% achter staan!

Wel gaan we beiden dan met een hond op cursus dus dat is niet het probleem.
En qua zindelijkheid is inderdaad een herder best snel.
(nu dus 2 honden gehad en beide snel zindelijk.
Merkte wel dan Nero* soms wat last had van de kinderen, hij vergat dan soms aantegeven door het spelen dat ie moest plassen en vergat soms ook te gaan slapen.
We hebben hem gewoon na het spelen opzettelijk in de benche gedaan om ook te gaan slapen.
Na het slapen eruit enz enz.. ging toen erg goed weer.
Toen gaf ie het ook direct weer duidelijk aan.
Een pup heeft natuurlijk ook zijn slaap nodig!

Ik denk wel dat ik zo consequent ben om bv 1 hond in zijn benche te moeten hebben om met de ander bv naar buiten te gaan enz enz..
Maar goed, denk er nog even heel goed over na!
Bedankt allemaal!

(oven iets anders, waar kan ik zien hoe het forum een beetje werkt?)
In mijn profiel lees ik dat ik van die hondekluifjes heb... wat betekend dan?
Verder vindt ik het hier erg leuk!)
x

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Met een tweede pup zou ik echt wachten tot de ander helemaal is uitgegroeit, geestelijk gezien. Dus als je hond minstens anderhalf is, kan er een tweede bij.
Zo heeft hij zijn karakter al helemaal gevormd.
De tweede pup zal heel erg aan je andere hond gaan 'hangen' en dat moet je zoveel mogelijk voorkomen.
Ze moeten ook afzonderlijk van elkaar goed kunnen 'functioneren'.
Dus apart uitlaten, apart laten slapen, apart mee trainen. Dan krijg je twee zelfstandige honden.
Mocht er dan om een of andere reden eentje wegvallen, dan heb je niet meteen een gigantisch probleem.
Ook buiten is het veel makkelijker als je eenmaal met het tweetal kan gaan lopen. Ze kunnen hun eigen mannetje staan.

Met twee reutjes heb je meer kans op rivaliteit, hetzelfde geldt voor twee teefjes. Dat een onderdanige reu of teef een 'slechter' leven heeft vind ik onzin. Het is onze beleving dat je altijd de beste en de leukste moet zijn. Maar in de praktijk, zeker in een roedel zijn is elke rang een hele waardevolle, dus ook de lagere in rang.
Een reu en een teef heeft dus de meeste kans om goed met elkaar om te gaan.

Succes!

Groetjes Margje

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Hey mijn moeder heeft ook 2 pups tegelijk genomen toen ik nog thuis woonde.

Wel allebei uit een ander nestje, maar op dezelfde dag opgehaald.

Ik moet zeggen dat dit wel heel goed ging hoor, maar wat nienke zegt was hier ook niet het geval hoor. De honden vonden het natuurlijk heerlijk om met elkaar te spelen, maar ze vonden de baas nog net zo interessant :-) . Het zindelijk maken enzo ging ook net zo snel als met 1 pup. Het enige wat ik heel erg als nadeel heb ondervonden was dat het wel een stuk moeilijker is om ze echt commando's goed te leren. Maargoed dit heeft ook wel een beetje te maken met het feit dat het 2 hele eigenwijze teckels zijn O-) .
Aan de andere kant had het juist ook weer voordelen, ze konden sneller en makkelijker alleen zijn, ze waren minder snel geneigd om op meubels enzo te kauwen omdat ze al met elkaar konden spelen, je hebt even een zware, drukke tijd maar dan ben je ook in 1 x "klaar".

Persoonlijk weet ik niet of ik het zou doen, 2 pups tegelijk. Het ligt denk ik aan de situatie, als ik nog jonge kinderen heb moet ik er niet aan denken 2 pups te hebben. Maargoed ik denk dat als je er zelf een goed gevoel bij hebt en denkt dat je het wel goed aan kan dat je het gewoon lekker moet doen hoor.

Veel succes met je keuze

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Wat ik nog wel even wil zeggen, houdt er rekening mee dat als je 2 pups hebt het heel lastig is om ze 1 voor 1 uit te laten.

De pup kan nog niet gelijk alleen, dus je kan er niet zomaar 1 achterlaten om de ander uit te laten. Daarnaast is het ook nog eens zo dat als je ze dan samen uit laat je veel langer bezig bent omdat ze elkaar afleiden.

Mijn moeder had een grote tuin en heeft het ze zo aangeleerd en als ik of mijn broers, zus, vader thuis was dan gingen er 2 van ons apart met ze lopen.

Ik weet niet hoe jouw situatie is natuurlijk, maar misschien wel handig om even over na te denken hoe je dat gaat aanpakken :-D

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ten eerste gaan ze om echt zindelijk te worden gewoon achter thuis.
En als ze echt snappen dat hun behoefte buiten moet zien we wel weer dat alles buiten de tuin gaat.

Toen Nero* iedere keer aan gaf dat ie plassen of poepen moest ging ik buitens huis langer lopen.
Plassen kon ie al goed aan het riempje op de veldjes bij ons in de buurt, maar met een hoopje had ie moeite, die hoorde in zijn gedachte achter thuis hihi..
Maar dat komt van zelf weet ik van onze 1e hond.

Ben al blij dat ze het buiten doen.

'
Als hier het 2e pupje zou komen dan is de 1e al 5 weken bij ons en zo ver als zindelijk.. (ga ik vanuit O-) )
Dus dat "probleem" is er denk ik al niet meer...
Uhúm.. hihi..
We zien wel, wil het eerst nog met de fokker van het 2e hondje over hebben.
Die moeder hond krijgt eind deze week een echo om te zien of ze opgenomen heeft dus, daar maar eerst op wachten...

honden page profiel  G & M G & M 3 doggies

honden foto van  G & M

mijn honden waren toen ze bij elkaar waren
2maanden verschil in leeftijd mylo van 4maanden en dex toen 6maanden

ik moet zeggen, het is wel druk en je moet ze echt uit elkaar houden voor goed te rust te nemen,
apart uitlaten is ook verstandig. alloewel ze moeten die dan allebei nog zinnelijk worden mylo was toen nog niet zinnelij maar is dat wel sneller geworden toen dex die dat wel al was de link zag om alles buiten te doen en het op te houden


dus.... pups zijn veel werk. vooral 2
maar het kan natuurlijk wel
alleen kwa opvoeden wordt gewoon wel moeilij

ik zou zeggen; je kan het doen maar
het is wel een werkje. en veel tijd gaat daar in zitten
zorg dat ze dan wel zonder elkaar kunnen en niet onafscheidelijk zijn. daar krijg je op latere tijd problemen mee.

groet en succes met je beslissing

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ik heb hem gevonden!
Whaha.. we waren even dit topic kwijt, hoop dat ik hem nu zo weer boven aan breng.
Ben nog niet helemaal wegwijs op dit forum, moet zelf ook steeds zoeken hoe en wat ik eerst moet lezen.
Zie wel dat dit een heel actief forum is, erg gezellig!

Even een vraagje (voor hier wat of topic, sorry) hoe zien jullie zo snel je berichten waar je gereageerd heb?
En steeds als ik een mailtje krijg dat er weer gereageerd is, en ik klik dan op die link, dan zie ik het niet staan wat er in die mail vermeld staat (hopelijk is dit duidelijk zo hihi)

nou groetjes weer!
x

Anoniem (Gast)

Hoi ja ik zou het gelijk doen maarja me ouders zijn er niet zo blij mee.. aan de ene kant heb je wel meer opvoeding maar aan de leuke kant hebben ze ook overdag als je weg bent wat met elkaar te doen. en gewoon is ook wel gezellig om naar 2 kleine droepjes te kijken

xxx

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy

honden foto van Felien & Buddy

de reactie hierboven was van mij maar was vergeten in te loggen ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik raad het absoluut af..
Geniet gewoon van je puppie, voed hem op, maa\k hem een stabiel hondje en als hij ong een jaar is neem er dan een 2e bij, je kan dan weer genieten van een nieuw pupje en je 'oudste' hond kan nu deels helpen met de opvoeding.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Hoop nu ook dat diegene dit topic leest over wie nog meer zat na te denken over een tweede pup!
Vandaar ik hem weer heb boven geplaatst!

Hier hebben we nog steeds geen bericht van de fokker van de evt 2e pup, dus wieweet is die moeder helemaal nog niet drachtig. Misschien heeft ze nog niet opgenomen.
Ik wil wel dáár de 2e pup weg dus ik kan ook wel wachten hoor!
Die 1e komt er zowiezo!

Weet iemand evt nog een leuke stoere naam voor ons reutje?
Vindt dit zo moeilijk hé! Vooral omdat ik nog steeds Nero heel erg leuk indt (zo heete onze pup die pas verongelukt is....)

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Wij zijn er uit, we nemen nog niet direct een 2e pup erbij.
Ik heb de fokker gesproken van onze Nero* en zij zegt dat het wél kan!
Maar dat je er wel erg druk mee bent. Vooral omdat we ook 3 kleine kinderen hebben.
we wachten wel even om het teefje aan te schaffen.
Bibi een teef van hun moet over een tijd loops worden, en ze wordt dan gedekt door de reu waar ook onze pup nu van is. (en de vader van onze nero*)
Dus eind van dit jaar ongeveer kijken we even of we dan toe zijn aan een 2e pupje.
(ze houden ons op de hoogte over Bibi dus...)
Nee zeggen kunnen we dán ook nog wel, we zijn natuurlijk helemaal NIKS verplicht om te kopen.

Morgen kijken we weer even bij ons kleien manneke!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy's 1 of 2??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^