Ik wou weten wat jullie ervaringen was toen jullie een asielhond adopteerden.
Ik ging er een beetje van uit dat ze gecontroleerd werden door een dierenarts en dus gezond zijn.
Maar ik word nu met allerlei dingen geconfronteerd, wormen, kennelhoest, ik vraag me af wat het volgende zal zijn. Maar ja het kan zijn dat ik gewoonweg pech heb gehad.
Dus vandaar, wat is jullie ervaring?
Komt het vaak voor dat ze met asielziektes besmet worden?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asielhonden x Asiel/ pension ziektes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dat zou mijn mening ook zijn. Ik heb vrijwillgers werk gedaan in 't asiel en die werden altijd gecontroleerd en ze gingen niet weg voordat ze beter waren. Het komt natuurlijk voor dat er een ziekte is maar dat werd eerst opgelost voordat ze naar een eigenaar gingen. We hebben zelfs gehad dat we zelf helemaal in pakken moesten als we een ziekeafdeling opmoesten en dan mochten wij ook absoluut niet bij de gezonde dieren meer komen. Ben benieuwd naar andere reacties. Sterkte in ieder geval
Wij moesten voor Cas iedere maand een injectie halen omdat hij allergisch was voor pollen, huismijt, etc. Twee keer gedaan, kostte een hoop geld. Daarna nooit meer, ook nooit meer zitten krabben. Hij was nergens allergisch voor, stond gewoon stijf van de stress. Kennelhoest is denk ik gewoon pech hebben, kunnen ze overal oplopen.
Nou ik heb dan geen ervaring (behalve vrijwilligerswerk bij het asiel) met honden uit het asiel maar wel met katten.
We hebben een moeilijk te plaatsen kat genomen uit het asiel. De kat heeft een speciaal programma doorlopen om adopteerbaar te worden. Toen we op vakantie gingen dachten we dat we haar daar veilig achter konden laten in het pension van het asiel.
Niets bleek minder waar te zijn. Ik kwam haar ophalen. Ze zat in een klein hokje in haar mandje waar ze 2 weken lang in gezeten heeft. Ze was in gewicht verdubbeld en doodziek !! Ze heeft 2 x een halve liter vocht gekregen omdat ze zwaar uitgedroogd was. Verder heeft ze zware antibiotca gehad. Na meerdere malen contact met ze gehad te hebben bleken er katten met de niesziekte in hetzelfde hok gezet te zijn. Ook hebben ze haar in een klein hokje gehouden omdat er een dominante kat in dezelfde ruimte zat waar ze bang voor was....Je wil niet weten hoe boos ikw as...
Bij een goed asiel wordt er medische controle gedaan.
Kennelhoest hoeft niet specifiek door/uit het asiel te komen. De naam 'kennel' hebben ze eraan gegeven vanwege de besmetting door dat er veel honden bij elkaar zijn.
Kennelhoest kan ook ontstaan door stress, teveel blaffen enz.
En wormen is ook niet specifiek een asielbesmetting.
Ik heb sinds vorige week maandag ( 14 februari ) een hond vanuit het asiel geadopteerd, inderdaad hij was 'gezond'
Hij heeft zware giardia gehad, en daar was hij gezond van verklaard, verder was hij nagekeken en was alles goed.
Hij was dus zeer mager, maar dat was op te lossen met een goed schema en veel voeren.
Zo gezegd zo gedaan.. Hij liep erg langzaam, weinig energie, maargoed hè hij was zo mager, dus wat wil je dan!?.. het leek zo logisch!
Na 5 dagen liep hij niet meer op zijn rechter achterpoot, helemaal niet meer, en je merkte aan zijn ademhaling dat hij erg veel pijn had.
Dus op zaterdag de dierenarts gebeld ( uiteraard niet te pakken gekregen, dus rondgebeld naar buiten het district, die wel te pakken gekregen en die heeft toen mijn eigen dierenartsen kliniek te pakken gekregen die me weer terug gebeld heeft )
Langs geweest en ze was bang voor een gescheurde kruisband, dus de specialist opgebeld, en voor afgelopen maandag ( precies 1 week nadat we hem uit het asiel hadden gehaald ) een afspraak gemaakt.
Pijnstillings prik gekregen, pijnstilling mee gekregen voor het geval dat.. en even afwachten.
Zondag netjes gebeld door hen om te vragen hoe het ging, maar het ging nogsteeds niet goed, en toen dus afgesproken dat we foto's van zijn heupen en knieen zouden laten maken direct maandag ook.
Maandag de afspraak gehad, de dierenarts dacht op het gezicht ook aan een gescheurde spier die al langer geleden gescheurd was, omdat zijn bilspieren helemaal slap waren aan 1 kant ( oftewel daar stond hij al langer niet met zijn gewicht op )
Toch onder narcose, ondanks zijn slechte gewicht, en foto's gemaakt..
Heel zwaar geschrokken!!!!!!
Hij heeft links achter op zijn heup zware artrose, en rechts zijn de kruisbanden lang geleden gescheurd daar ishij op door blijven lopen, de botten waren niet goed van de knie, en er zat veel te veel vocht in.
Daarbij waren ze bang voor botkanker dus er is een punctie afgenomen, en dat is opgestuurd naar het lab, daar krijgen we aanstaande vrijdag de uitslag van..
Hij heeft ontzettend veel pijn, loopt helemaal niet op rechts, maar op links ( waar hij ook heel veel pijn heeft ) en wij zitten nu te wachten of het botkanker is
Intussen alle kosten bij elkaar waren ook ruim 500 euro van afgelopen weekend en maandag.. maar ik heb een verzekering via het asiel direct afgesloten toen ik hem ging ophalen, die ging ook direct in ( was niet Proteq dat duurt 30 dagen )
Maar omdat het asiel verzwegen had dat hij giardia heeft gehad, heb ik weer problemen met de verzekering, dus gaan de verzekering en het asiel samen om te tafel zitten wat nu te doen..
Al met al, allemaal ellende, en ik wil mijn vent niet kwijt
Of het wordt inslapen, als het al in een later stadium kanker is, en als het uitgezaait kan zijn.. Of hij gaat geopereerd worden, maar hoe dan ook..het gaat heel zwaar worden
Hij heeft ook het Shacking head Syndrome, gelukkig is dat als het goed is op te lossen met vitamine's maar eerst zei de dierenartsassistent met volle overtuiging dat het epileptie was, gelukkig is dit niet zo, dat is een pak van mijn hart.. Maar de schrik en het verdriet zijn hier ontzettend groot!
Jeejtje lissane, dat valt echt niet mee!!
Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijden meis
@ Hanna, de kennelhoest had ze dus toen ze van het asiel af kwam, 1 week erna begon ze slijm te spuggen, dus dat kwam echt van het asiel.
En ze viel alleen maar af (we hebben haar nu 3 maanden), ze was 27kg toen we haar kregen (toen al mager), en is nu 25kg. Ze komt niet aan ondanks alle eten die we geven, dus weer wormenkuurtje (bij de kennelhoest hebben we gelijk één wormenkuur gedaan toen ter tijd), Mja wormen zijn niet altijd zichtbaar natuurlijk.
Ze hadden een eigen uitlaatveld bij het asiel, en daar lieten ze zo nu en dan alle honden samen rennen, miss dat ze daar iets heeft opgepikt, ik bedoel hoe moet je zoiets schoonmaken...
Ik weet niet hoor, wil de kennel niet verdedigen.
Weet wel wat kennelhoest is.
En wormen krijgen ze ook als je in het bos cq. buitenloopt. Preventief behandelen moet je altijd doen. Homeopatisch of chemisch.
Maar je vraag was of het een asielsziekte was. Niet specifiek. Misschien een grotere kans omdat er veel honden bij elkaar zijn.
Ohh ik wil de asiel ook helemaal niet aanvallen, ben juist erg tevreden over ze. Het kan natuurlijk altijd ongezien blijven zulke dingen.
Lola komt uit een pools asiel via een stichting. De honden worden wel door een da nagekeken, maar er wordt geen diepgaand onderzoek gedaan, wel worden ze geent, ontwormd, en gecastreerd/gesteriliseerd (als ze daar de leeftijd voor hebben)
@ Lissane
Wat is dit een heftig verhaal.
Laten we er het beste van hopen.
Sterkte.
De honden die wij uit het asiel hadden zijn wel nagekeken door een dierenarts, ingeënt en ontwormd. Maar dit is een controle á la oortjes goed, oogjes goed, tandjes goed en even hart luisteren. Zeg maar de algemene controle die ze bij je eigen dierenarts ook doen.
Onze vorige hond had oorontsteking toen hij uit het asiel kwam, dat hadden ze niet opgemerkt.
Dobby heeft waarschijnlijk in het asiel epilepsie gehad, wat ze diagnosticeerden (?) als oververhitting. Toen hebben ze hem onder de koude kraan gezet.
Bij onze eerste hond was het juist positief, die was verhongerd in het bos gevonden en die kregen we niet meteen mee omdat ze nog op gewicht moest komen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asielhonden x Asiel/ pension ziektes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?