Ik denk ook wel dat honden in het wild kunnen leven. Het hangt er vanaf waar en of ze altijd al in het wild leven. Er zijn roedels met honden die in de bergen leven en overleven. Maar die zijn dat gewend. Als je mijn boeven in de bergen in Turkije neer zet weet ik niet of ze het overleven.
Zou je ze in NL in het 'wild' uitzetten dan overleven ze het vast wel. Genoeg afval en er komt vast wel een dierenamubulance langs
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond toch graan nodig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
je stelling moet uiteraarde stelling zijn.
Graan is niet noodzakelijk, maar het feit dat sommige honden er allergisch op reageren dan wil dat niet zeggen dat het per definitie slecht voor een hond is.
Graan is een buitengewoon goed verteerbare gezonde energiebron ( koolhydraten ) voor je hond.
En verder mijn honden deden en doen het UITERMATE slecht op vers en of brokken waar geen granen en veel vlees in zit.
Alleen al het feit dat vers en graanvrije brokken op dit forum je bij wijze van spreken van boven & onder je gaffel in worden gefrot dat maakt het een grote komedie, en ontzettend leuk om het zoals inmiddels duidelijk, NIET mee eens te zijn.
En het leuke is....ik denk er echt zo over...wha..ha..ha..haa!!
Dus zodoende voor mijn honden nu en in de toekomst een brok voorzien van GRANEN en een gematigde hoeveelheid vleesmeel
En tussen het drollen draaien door een lekker Gespikkeld Meergranen eitje is toch ook niet verkeerd dacht ik zo
In de naam van het VERS de BROK het heilige voer.....Amen
Je hebt gelijk
Maar het gaat gelukkig weer de goede kant op
als een hond zich zo goed aan de mens heeft aangepast hoe komt het dan dat graan nog steeds in grote mate veel allergien veroorzaakt en bij een allergie meestal de grote veroorzaker is
hoe komt het dan verder als een hond zoals beweert wordt zich totaal heeft aangepast aan de mens zijn voedingspatroon dat graan nog steeds voor hopen stront zorgt ze zouden in die duizende jaren toch al lang moeten aangepast zijn aan graan en daar enorme voedingsstoffen uit halen (wat dus niet gebeurd)
hoe komt het dan verder dag als je een hond los klaat die spontaan op gras,fruit,groente zal beginnen kauwen als het voor zijn neus ligt en als die bij een mais veld staat dan laat die de mais links liggen
vind dit dan ook wat vreemd voor een wezen dat op onze voedings behoefte afgesteld zou zijn.
De suikers die mensen nodig hebben kunnen mensen perfect halen uit fruit en groente zelfs. Dat hoeven echt niet per se de snelle geraffineerde suikers te zijn die bijv. in cola zitten. Vertel mij niks over suikers, ik weet er helaas alles van Ik denk dat we hetzelde bedoelen.
Waar halen honden hun koolhydraten uit volgens jou?
Ik heb diabetes type 1 en weet daardoor helaas ook alles van suikers/ koolhydraten. In graan zitten koolhydraten.
In hoeverre een hond koolhydraten nodig heeft weet ik niet. Ik weet alleen hoe het bij de mens werkt en dan vooral als het niet werkt. Ik weet wel dat in graan meer koolhydraten zitten dan in groeten. In fruit zitten ook koolhydraten, maar dit zijn snel werkende koolhydraten, die in graan zijn langzaam werkende koolhydraten.
De koolhydraatbehoefte van honden
Er zijn vragen over de behoefte van honden en katten aan koolhydraten in hun voeding. Small Animal Clinical Nutrition III (1990), uitgegeven door Mark Morris Assoc.
De minimumbehoefte aan koolhydraten in de voeding van hond of kat zijn niet bekend. Op basis van onderzoeken bij de hond en andere diersoorten is het aannemelijk dat honden en katten kunnen leven zonder koolhydraten als er voldoende vet of eiwitten in de voeding zitten, waaruit voldaan kan worden aan de metabolische behoefte aan glucose. The Waltham Book of Dog and Cat Nutrition (1998), edited by Dr. A.T.B. Edney.
Op voorwaarde dat er voldoende aminozuren en glycerol in een voer zitten, is de glucogenische capaciteit van lever en nieren over het algemeen voldoende om te voorzien in de metabolische glucosebehoefte van opgroeiende dieren - zonder koolhydraten in het voer. Nutrient Requirements of Dogs (1985), uitgegeven door de National Research Council.
Van carnivoor tot graaneter - glutenallergie
We willen allemaal dat onze honden gezond blijven en een goede weerstand hebben. De meesten van ons denken, dat complete en gebalanceerde voeding in kleurige verpakkingen met mooie plaatjes in de supermarkt alles bevat wat onze dieren nodig hebben.
Hondenbrokken en andere graanproducten, die voor meer dan de helft bestaan uit afvalproducten van granen die gebruikt werden in de levensmiddelenindustrie.
Dr. Strombeck heeft jarenlang onderzocht hoe de spijsvertering van honden en katten omgaat met voeding, die deze carnivoren - vleeseters - van nature nooit gegeten hebben.
Graan is een goedkope grondstof, die de productiekosten verlaagt maar de eiwitten zijn niet compleet. Er ontbreken essentiële aminozuren: stoffen die het lichaam zelf niet kan maken en uit de voeding moet halen.
Het spijsverteringskanaal van honden en katten is niet ingericht voor de vertering van granen. Hun spijsvertering is al miljoenen jaren ingesteld op het verteren en opnemen van vlees en andere dierlijke eiwitten, waarvan de eiwitten wel compleet zijn.
Daarom zijn honden en katten niet geschikt om vegetarische maaltijden te eten - of graanproducten als hoofdbestanddeel van de voeding.
Allergisch voor graanproducten
Honden en katten ontwikkelen eerder allergieën voor de koolhydraten in graanproducten dan die in welk ander voedingsmiddel dan ook.
Een allergische reactie op een eiwit (gluten) dat in tarwe, gerst, havermout en rogge zit, kan de oorzaak zijn van chronische diarree en soms braken. De allergie manifesteert zich zich als een chronische darmontsteking, die ook wel ziekte van Celiac genoemd wordt.
Uit onderzoeken naar het spenen van mensenkinderen blijkt dat er minder gevallen van darmontsteking zijn, wanneer borstvoeding de enige voedingsbron is en lange tijd gegeven wordt. Kinderen die zes maanden lang bij hun moeder drinken, zijn minder gevoelig voor chronische darmontsteking.
Wetenschappelijke onderzoeken bij apen hebben aangetoond dat chronische diarree bij volwassen dieren te maken heeft met de voeding die ze op jonge leeftijd gegeten hebben.
In apencentra worden de apen zo jong mogelijk gespeend. In het speningsprotocol staat vermeld dat commercieel apenvoer geweekt moet worden in melk en aangeboden moet worden als enige voeding, totdat het dier het begint te eten.
Misschien krijgt het dier een of andere melkformule tijdens de eerste twee weken van zijn leven, daarna stapt men over op commercieel apenvoer.
Hoewel het voer qua voedingswaarde gebalanceerd is voor apen, is het gebaseerd op granen. Iets, dat helemaal niet overeenkomt met wat het dier in de vrije natuur zou eten.
Wat zijn de gevolgen voor de apen die in deze apenkolonies opgroeien en gedwongen worden om apenbrokjes te eten op een zeer jonge leeftijd?
Bij apen die op zeer jonge leeftijd gespeend worden op apenbrokjes komt er veel meer chronische diarree voor dan bij apen die minstens drie tot vier maanden bij hun moeder kunnen drinken.
Door het vroege spenen ontwikkelen de apen diarree, iets dat heel gewoon is bij apen die in een verblijf gehouden worden, of dat nou een apenkolonie is of een dierentuin.
Er werd weinig gedaan om dit probleem te voorkomen door de voeding te veranderen.
Pups van vooral de middelgrote en grote rassen eten bijna altijd droogvoer dat gebaseerd is op granen wanneer ze drie weken oud zijn.
Ze eten granen die gluten bevatten, een van de grootste veroorzakers van allergieën, op een leeftijd dat ze nog niet oud genoeg zijn om orale tolerantie te kunnen ontwikkelen.
Wanneer een pup allergisch wordt voor gluten, verergert deze allergie totdat de gluten bevattende granen uit de voeding verwijderd worden. Darmproblemen bij pups, die op jonge leeftijd granen eten, zijn heel normaal.
Diarree, braken en soms gewichtsverlies blijven doorgaan zolang er graanproducten in de voeding zitten. Als de graanproducten niet meer gegeven worden, houden de darmproblemen op.
De symptomen van gluten allergie verdwijnen en komen ook niet meer terug, als de hond na een aantal maanden weer granen met gluten te eten krijgt.
De gluten allergie is dan verdwenen; de orale tolerantie voor gluten is herwonnen.
Daarom zullen er om te beginnen geen darmproblemen komen wanneer fokkers wachten met het voeren van granen aan pups, totdat deze in staat zijn om orale tolerantie te ontwikkelen.
Bron: Donald R. Strombeck, DVM, PhD – Home made diets for Dogs and Cats.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond toch graan nodig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?