B12 tekort ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Selma (Gast)

Mijn bouvier van 10 jaar, was vorig jaar september erg slecht, ze deed goed eten (is nooit een dikke geweest)Maar ineens begon ze grond te eten. liefs potgrond, mijn idee was ze heeft ergens iets te kort aan. Ik dacht slim te zijn en dacht ik doe er van die hydrakorrels op de potten leggen dan kan ze me die potten in iedergeval niet meer leegeten. O-)
Na 2 dagen kwam ik er dus achter dat ze de hydrakorrels ook gewoon deed opeten. Vond er een heleboel in haar poep. dus de potten maar direct weggepakt zodat ze dat niet meer kon.

Ze dronk normaal, liep mank en ging steeds minder lopen, alsof ze er geen energie meer voor had.
na prednison en pijnstiller totaal geen verbetering.
Bloedprikken, bleek rode bloedcellen 16....
Erg laag dus de dierenarts vroeg zich af hoe het kon dat de hond nog gewoon haar brok ad. En dat de uitslag van dit bloedonderzoek het meest wees op leukemie.

De hond werd slechter en slechter en kwam na 3 dagen nog niet meer de oprit af.
IK had toen de beslissing genomen om haar te laten inslapen, maar had niet het gevoel dat het echt zo slecht ging. De hond liep wel niet maar in huis was ze alert en redelijk fit.
Dus de dierenarts gebeld en omdat ik zelf ooit een B12 tekort heb gehad dacht ik ik wil dat proberen. Nierfunctie en leverfunctie waren volgens bloedtest goed, dus voor mijn idee had ik en kleine kans.
Nu ben ik 4 maanden verder en de hond loopt zijn oude route weer de waarde in het bloed zijn redelijk rodebloedcellen 38 . Wat zoou hier nu een onderliggende oorzaak van kunnnen zijn Ik zelf vermoed dat het met de hydrakorrels te maken heeft maar wat is jullie mening. Kan er een ziekte achterliggen die we nog niet gezien hebben ???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "B12 tekort ???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit is altijd zo moeilijk om dat vanaf hier te beoordelen.

je topic staat B12 te kort ? dat is aantoonbaar, ook voor mensen dus ook voor dieren. wat het dan is ? geen idee, maar vind het fijn voor jou en je hond dat tie toch weer heerlijk opgeknapt is.

en B12 tekort, kunnen ze aanzuiveren door middel van injecties. maar nogmaals dat is aantoonbaar als het een tekort er van is.

Anoniem (Gast)

Ja dat het aantoonbaar is weet ik maar als ze al injecties heeft gehad kun je het niet meer meten.
we hebben het b12 toen niet gemeten omdat het zo slecht met haar ging en als je dan opnieuw bloed moet prikken, moet je weer een dag wachten op de uitslag.

Op dit moment heb ik het idee dat ze weer een beetje terug valt vandaar dat ik opzoek ben naar een onderliggend iets. ze krijgt nu om de twee weken injecties van b12.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een lastig verhaal.

Waarvoor was de Prednison en de pijnstilling? Was ze niet eerst onderzocht voordat ze deze medicatie kreeg?

Geef je je hond wel volledige voeding?

selma (Gast)

prednison was omdat ze ergens een onsteking verwachte omdat ze ook zo mank liep dacht ze aan artrose ofzoiets dergelijks, de pijnstiller was om de pijn weg te nemen en om dus te kijken of ze hierop reageerde, maar allebei niet na een week zijn we met beide gestopt en hebben we dus bloedgeprikt, alle waarde van het bloed waren redelijk goed op de rodebloedcellen na, volgens de dierenarts was het geen ijzer te kort want dat kon je zien aan de vorm van de bloedcellen. Nu nog is mijn dierenarts verbaast over de gang van zaken.

De hond heeft een volledige voeding, heeft een tijd voeding van de dierenarts gehad maar krijgt de laatste 3 maanden weer haar normale vers voeding.

Ze mankt niet meer maar zie dat haar slijmvliezen weer iets lichter worden. dus weer een tekort aan rode bloedcellen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

En verder heeft ze nog andere klachten?

Welke vers vlees geef je?

Ik weet niet of dat kan, maar heeft een B12 tekort niet ook iets met ouderdom te maken?

Anoniem (Gast)

Of b12 met ouderdom te maken heeft weet ik niet, ik heb wel het idee dat de hond dit al veel langer heeft, het is al lang geen heel actieve hond meer.
maar die lichte(bijna witte) slijmvliezen daar maak ik me wel zorgen om.

Ik heb het natuur voer van carnibest.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

En heb je al eens een second opinion gehad?

Anoniem (Gast)

nee dat niet, is idd wel een optie, wat mijn da nu adviseerde is om een ruggemergpunctie te doen, kosten waren +/- 500 euro dan wisten we zeker of de hond leukemie had. maar dit vind ik een erg duur en ingrijpend. En als hij het dan heeft kunnen we er toch niets aan doen.
Dus ik weet het op dit momnet ook niet meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee een tekort aan B12 heeft niet met ouderdom te maken, zelfs kinderen kunnen dat krijgen, mijn zus haar dochter heeft het gemis van B12 de hele familie is toen getest. dus met ouderdom heeft het niets te maken.

anoniem (Gast)

te duur? daar zou ik je niet van tegen houden
onze chihuahua van 1,5 had vandaag bijna het loodje gelegd
eerst naar weekend arts, hij vertelde ons dat prijs zou oplopen tot in de honderden euro's, ja jammer dan, doe wat je moet doen als ze maar beter word.
hieruit is gebleken dat ze dus ook veel te weinig rode bloedcellen heeft, normaal heeft ze er 40% en nu was het nog maar 10%, aan ons de keus naar utrecht naar de kliniek te gaan voor een bloedtransfusie wat kon oplopen tot 1000 tot 1500 euro of afwachten tot vanavond met infuus en als er geen verbetering in zat in laten slapen

wij hebben zonder twijfel mogelijk voor gekozen direct naar utrecht gegaan, daar kwamen we net optijd aan vertelde de arts ons, anders was het al te laat
ze zijn nu nog met der bezig en hopen op het beste

prijs maakt niet uit, als ze maar beter word, zoniet dan heb je er in ieder geval wel alles aan gedaan en geprobeerd

ik zou niks je tegen laten houden als ik jou was

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Hebben jullie al eens gekeken naar de koper in de voeding van je hond. Een hond heeft 3 mg koper nodig. Een teveel aan koper kan problemen geven aan beendergestel, bindweefsel en aanmaak van bloed. Niet iedereen reageert op een teveel aan koper, maar je hond kan er gevoelig voor zijn. Bij versvlees vind je hoge gehaltes koper in orgaanvlees.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "B12 tekort ???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Is mijn hond een kruising?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^