bange hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anné Kay (Gast)

Hey allemaal, 3 jaar geleden kocht ik mij een bullterrier pupje. heb hem 1.5 jaar gehad toen ik met mijn ex-vriend uit elkaar ging. Hij heeft er alles aan gedaan om de hond bij hem te houden. na een klein jaar kreeg ik plots van hem te horen dat de hond weg moest. Ik heb hem dan dadelijk terug in huis genomen en heb direct gemerkt dat de hond steeds bang reageerd. ik heb hem stilletjes laten wennen aan de nieuwe omgeving. ik weet ook niet wat er is gebeurd in de tijd dat ik hem niet had. wat kan ik doen om zijn vertrouwen terug te winnen?

hij is zo lief maar ook zo bang, heb al gelezen dat het met een bange hond wel eens kan mis gaan. wil dit zeker voorkomen. kan iemand me hier mee helpen?

alvast bedankt! grtz A.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Heb je de hond in de tussenliggende tijd helemaal niet gezien?

Ik weet niet waar hij precies bang voor is, maar rust reinheid regelmaat geven de hond in ieder geval een stabiele basis. Hij moet weten dat het goed is bij jou.
Duidelijk zijn voor je hond, veel rust, rustig met dingen kennis laten maken.

Misschien heb je specifieke dingen waarvoor hij bang is? Zo ja, wat dan, dan kan er gericht advies gegeven worden.

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Geef hem een plekje waar hij zich veilig voelt. Dit kan een bench zijn, maar ook ergens in een hoekje of onder tafel. Probeer hem zoveel mogelijk te negeren. Laat hem lekker daar liggen en alles observeren.

Als hij bij je komt probeer hem dan niet direct aan te kijken en niet op zijn kop te aaien. Misschien kun je eens wat gaan lezen over kalmerende signalen.

Als je hem meeneemt om te wandelen roep hem dan rustig en geef hem een lekker snoepje als hij komt. Beloon hem veel en probeer zelf altijd rustig te blijven.

Denk niet te veel aan dat het 'mis kan gaan'. Met wat beleid kan een angstige hond nog steeds je beste vriend zijn!

Veel succes!

honden page profiel Senna en SnowySenna en Snowy

honden foto van Senna en Snowy

Wat een verdrietig verhaal. Hoe lang is de hond nu al bij jou? Hebben we het over een paar dagen? Dan laat je hem nog lekker even wennen. Een nieuwe band opbouwen, de liefde van een hond gaat vaak door de maag merk ik, dus daar kun je goed gebruik van maken. Veel samen doen, spelen, wandelen, knuffelen.... veel belonen als hij bij je komt. Alles op een rustig tempo.

honden page profiel Maria & FerroMaria & Ferro

honden foto van Maria & Ferro

Ik heb vroeger ook een 2 jarige hond in huis gekregen die overal bang voor was.
Bij mij is het toen goed gekomen door het gedrag zelf te negeren, dus wel gewoon met hem omgaan en wandelen en spelen enzo, maar niet laten merken dat je het zielig vind dat hij bang is. Die van mij schoot al weg als ie een vreemde zag of een bekende die hem wilde aaien... Heb het gedrag genegeerd en nog geen half jaar later sprong hij tegen wildvreemde mensen op om een aai te halen bijwijzevan....
Hoop dat je mn uitleg begrijpt, want vind het lastig uit te leggen haha
Succes iig

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Samen met de bovenstaande adviezen kun je DAP gebruiken. Dit is een ding wat je in het stopcontact steekt. Er komt een geur uit die wij mensen niet ruiken, maar de hond wel. De hond herkent de geur van de moeder en zal daardoor ontspannender worden. Dat zou ik voor een paar maanden uitproberen.

Wij gebruiken het bij oud en nieuw, bij de verhuizing, op vakantie, etc. Dus bij stress volle situaties.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^