Dus als we dit tegen willen gaan moeten we de hetrozygoot Dd, en de blauwe (homozygoot) ook uitsluiten van de fok. dit zal niet eenvoudig zijn, de blauwen is niet moeilijk, maar de hetrozygoot is volgens mij een probleem.
Als we naar het schema kijken moet er dan 75% uitgesloten worden van de fok.
Maar ja heel veel mensen vinden blauw mooi dus is het weer de vraag en het aanbod van de markt wat bepaald.
Om de gezondheid en de goede naam van de herder zouden we dit wel moeten tegengaan vind ik
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blauwe Herder??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Het zijn inderdaad mooie honden en een mooie kleur, ik snap ook heus wel dat iedereen dit mooi vind.....en dat puppeding van Hoffie777 is ook 'om op te vreten' hahaha
Maar ja heel veel mensen vinden blauw mooi dus is het weer de vraag en het aanbod van de markt wat bepaald.
Om de gezondheid en de goede naam van de herder zouden we dit wel moeten tegengaan vind ik
Daar ben ik het helemaal mee eens J. & T. van H & D!
Genetisch gezien zijn blauwe honden minder gezond dan honden met de originele kleuren en de praktijk wijst dit ook uit. Er word bewust geprobeerd om blauwe puppen te krijgen omdat de mensen dit mooi vinden. Het is ook niet zo dat de gezondheid van deze honden zo slecht is hoor, het word afgeraden om met blauw te kruisen maar het is niet verboden.
Hetzelfde heb je met de franse en Engelse en de old English bulldogs, in deze nesten worden puppen geboren met een pijlstaart (lange staart) maar ook puppen met krulstaart (geen staart). Waarschijnlijk is dit in het verleden een genetische fout geweest maar men vond dit best wel leuk een hond zonder staart en is hier op door gaan fokken en word nu nog steeds gedaan. Ik heb trouwens gisteravond een vraag van iemand van dit forum gehad van ' hoe een pijlstaart vererft t.o.v. Een krulstaart bij een Engelse bulldog, want de krulstaarten zorgen voor veel problemen' Deze fokker is er echt serieus mee bezig om de Engelse bulldog weer te fokken met staart (een volledige ruggengraat zeggen wij altijd) en dit vind ik een goede zaak.
Toevallig belde afgelopen week iemand ons op of wij hun wilden helpen met het uitzoeken van een old English bulldog pup bij een goede fokker, nu heb ik contact gehad met een aantal fokkers, en we kwamen er achter dat deze fokkers allemaal bezig zijn om de pijlstaart weer terug te fokken in dit ras, dus ik was eigenlijk best wel blij om dit te horen.
Eigenlijk is dit even een stukje informatie wat ik wilde delen met jullie allemaal het zal bij veel mensen wel bekend zijn maar bij veel mensen zal dit ook wel nieuw zijn.
Begrijp me niet verkeert dit is geen commentaar maar puur een gedachte van mijzelf.
zag heel toevallig dit topic staan. Wij hebben dus een blauwe duitse herder reu van 4 jaar.
Zijn ouders waren drager van het blauwgen, maar zijn voorouders zijn gewoon gekleurde duitse herders.
In Engeland komt de kleur vaker voor dan in Nederland. Doyle heeft ook in een hondenblad (hondenwereld) gestaan waar uitleg werd gegeven over de niet-erkende kleuren van verschillende hondenrassen. Het blauwgen, is eigenlijk gewoon een verdunning van het zwarte gen, de bewering dat ze ongezonder zouden zijn wordt hier ook tegengesproken. Wij hebben doyle gekocht bij een zeer betrouwbare, verantwoorde fokker die absoluut niet op geld uit was maar die zelf helemaal weg was van deze kleur.
vader en moeder van doyle hier onder
Wow.....wat een prachtige Herder is Doyle!! Heel, heel mooi!
oh oh
ik denk dat ik verlieft ben
Ik ook!!
Blauwe herders bestaan.
Het zijn blauwe duitse herders.
Ze zijn niet erkend bij de VDH voor wedstrijden. Maar de VDH heeft ze wel erkend als kleur. Ze hebben hetzelfde karakter als een duitse herder en het zijn dus ook werkhonden of kynologische honden. Ze worden er inderdaad niet blij van als je er niks mee doet. Je moet ze ervaren als een echte herdershond. Ze zijn zeldzaam omdat ze niet erkend zijn net als de bruine/lever kleur.
Blauw is het gevolg van een recessief verdunningsgen die zorgt dat de zwarte kleur vervaagt naar donkergrijs tot bijna staalblauw dat verschilt per geval en treed alleen op als beide ouders drager zijn en toevallig de blauwe genen aan elkaar geknupt worden)
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blauwe Herder??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?