hoe lang duurt een schijndracht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

hoe lang druurt een schijndracht?
Zijn de sympotomen hetzelvde als bij een echte zwangerschap? Worden de buik en de tepels ook dikker?


ik wil het gewoon weten, want tja...
het blijft door mijn hoofd spoken dat het niet gelukt kan zijn wat axa betreft!
:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe lang duurt een schijndracht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Hallo Pauline,

Hier wat meer info ivm schijndracht

Schijndracht
Na de eisprong vormen de eierstokken 'gele lichaampjes' die het zwangerschapshormoon progesteron produceren. Indien er geen bevruchting plaatsvindt, vervallen deze lichaampjes. Bij de hond gebeurt dat echter niet altijd goed, zodat het zwangerschapshormoon aanwezig blijft met een schijndracht tot gevolg.
De teef gedraagt zich alsof ze drachtig is en vertoont ook de lichamelijke kenmerken ervan. Dit kan aanwezig blijven tot 9 weken na de loopsheid.

Schijndracht of schijnzwangerschap komt vaak voor bij de hond en wordt beschouwd als een normaal verschijnsel.

Symptomen

De symptomen van een schijnzwangerschap zijn dezelfde als van een gewone dracht. De teef krijgt gedragsveranderingen, wordt aanhankelijker, erg zenuwachtig en gaat zeuren.

Ze zal een nest maken en gaat voorwerpen (speeltjes, pantoffels, ...) verzamelen die ze soms verdedigt alsof het haar pups zijn. De teef komt hier soms erg agressief uit de hoek!

De melkklieren kunnen melk beginnen te produceren wat soms aanleiding kan zijn voor andere dieren om aan de tepel te likken of te zuigen. Dit kan de schijndracht in stand houden en wordt dus best vermeden.
Na 2 tot 4 weken verdwijnt de schijndracht meestal.



Diagnose

De diagnose wordt meestal gesteld aan de hand van de symptomen maar soms kan het moeilijk zijn om de schijndracht van een echte dracht te onderscheiden. In twijfelgevallen kan een radiografie of echografie uitsluitsel brengen.

Behandeling

Schijndracht verdwijnt vanzelf na enkele weken en moet dus niet behandeld worden. Men kan eventueel wat minder voeding geven en de hond afleiding geven (wandelen). Indien ze speeltjes of andere voorwerpen als haar puppies aanschouwt, worden deze best weggenomen. Pas wel op voor eventueel verdedigingsgedrag!
Soms opteert men toch voor een medicamenteuze behandeling omdat het gedrag van de teef erg vervelend kan zijn of bij stuwing van de melkklieren optreedt.
Indien er andere dieren aan de tepels likken of zuigen kan men dit best stoppen door de teef een T-shirt aan te doen.

Prognose

De prognose is uitstekend omdat de schijndracht meestal vanzelf verdwijnt. Soms zal men de toevlucht moeten nemen tot medicatie om het probleem op te lossen.

groetjes
Patsy & Toshi ;-)

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

er staat geschreven dat het tot 9 weken na de loopsheid kan blijven duren,
en daarna dat het toch na 3-4 weken verdwijnt (meestal)

axa zou nu dus 6 weken "zwanger zijn",
zou de schrijndracht zo lang kunnen aanhouden?

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

ja ik ben geen echo gaan maken, gaat momenteel niet.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

nog een antw ? :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Joh, ze was toch duidelijk ook bijna twee kilo aangekomen? Je schreef van de week nog dat je het al een beetje zag!
Niet gaan twijfelen hoor, natuurlijk is ze drachtig. Ik heb nog nooit een echo van mijn honden laten maken, maar ik wist toch altijd heel duidelijk dat ze drachtig waren hoor.
Schijndracht met alle symptomen van dracht zoals opgezette tepels, gedragsverandering, etc. etc, komt maar heel weinig voor hoor. Niet teveel gaan piekeren!

Karina (Gast)

hmm klopt niet helemaal , Mijn hond Jarka word schijnzwanger na iedere loopsheid met alle symptomen van een zwangerschap,  melkstuwing, dikkere buik etc etc.  Erg vervelend voor haar . En niet alleen voor haar.  Het verschijnsel verdwijnt na ongeveer 9 weken.
Ik ga haar laten steriliseren omdat  ze door deze schijnzwangerschap veel meer kans loopt om op latere leeftijd tumoren te ontwikkelen aan tepels /baarmoeder.

honden page profiel NynkeNynke 3 doggies

honden foto van Nynke

Nou vrees dat we hier echt niet met een schijndracht te maken hebben. Als ze al 2 kilo is aangekomen?

Bij onze chicky waren de symtomen omtrent schijnzwanger en het echt drachtig zijn.. Joh daar zat toch een wereld van verschil in.

Wacht het rustig af! Je maakt jezelf alleen maar gek op deze manier.

Hoelang zou ze nu ongeveer drachtig moeten wezen dan?

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

nou het is nu bijna het einde van haar 6DE week hopelijk!

ik heb wel opgemerkt... vandaag zeker,
ik gaf haar dezemorgent eten, nu kwam ik om 16:30 thuis, en ze heeft nog steeds een "dik" en hard buikje :-)

ja ik weet het, ik maak mij zo gek...
Maar axa is ook NOOIT schijnzwanger geweest!

diezel (Gast)

ik zit hier ook met dezelfde vraag...
we hebben onze jack russel toen ze loops was, een paar uur in de paardenstal gezet samen met de reu. we weten dus niet wat er exact gebeurd is.
we zijn ondertussen 7 weken en half later..
ze is dik geworden ook haar tepels zijn veel groter geworden.soms verliest ze wit slijm,ze heeft nog steeds geen melk...
kan ze vol zijn of is ze schijnzwanger?
wie kan er mij daar mee helpen?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Sorry hoor, maar dat doe je toch niet?! Je teef en reu in de schuur zetten en ze het maar uit laten zoeken? Net als Kelly hierboven zegt, daar is begeleiding bij nodig. Durfde je niet te kijken of zo?
En alles duidt erop dat ze drachtig is, maar je hebt blijkbaar ook totaal niet in dekking en dracht verdiept. Je teefje zou al meer, en hoogwaardiger voer moeten krijgen, al twee weken lang!
Wat ga je nu doen bij de bevalling, het hondje ook in de schuur leggen en de volgende dag gaan kijken?
Het spijt me verschrikkelijk hoor, maar ik vind dit dus echt niet kunnen. Als je op deze manier vermeerdert, want fokken is het niet, dan breng je je teefje en de pupjes in gevaar. Ik hoef natuurlijk niet te vragen of de ouderdieren onderzocht zijn op bijvoorbeeld patella luxatie, wat heel veel bij Jack Russels voorkomt?
Ik zou me alsnog maar even heel goed in gaan lezen en informatie opzoeken over hoe je straks moet handelen tijdens de bevalling en als de pupjes er zijn. Wanneer je bij moet gaan voeren, wat je aan socialisatie moet doen, etc, etc. Dat gaat nog een heel werk worden ben ik bang.

Ik wens je veel succes en sterkte.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Uuh Nienke.. volgens mij had ik dit bericht bij een andere topic gelezen hahah.. foutje bedankt? O-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Grapje.. Degene die het bericht had gestuurd in het topic.. Heef hem hier dus ook gestuurd O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ja, sorry, maar ik was zo pissig dat ik het antwoord hier ook nog even neer had gezet..Tegen zulke onwetendheid waarmee je de gezondheid van je hond op het spel zet kan ik gewoon heel slecht...maar dat was wel duidelijk geloof ik? O-)

Anoniem (Gast)

hallo


mijn jack russell is een reu tegengekomen ze zijn niet aan elkaar blijven zitten maar wel even contact gehad
nu is ze wel vanaf de eerste week al heel aanhankelijk komt steeds tegen me aan liggen liefst op me 3de week was ze misselijk en diaree en op de dag dat ze precies een mnd zou zijn had ze wat afscheiding haar buik vooral richting ribben zet wel op ze zou nu 5 weken zijn of zou ze met al deze symptomen toch schijnzwanger zijn?

honden page profiel patriciapatricia

honden foto van patricia

hoi ik heb ook een jackrussel teefje die ook schijnzwanger was dat ik bang was dat ze drachtig was wat gelukig niet zo was maar die kreeg enorme tepels waar je melk uit kon halen en een dikke buik het leek enorm op een dracht

Anoniem (Gast)

die van mij heeft nog geen melk

Anoniem (Gast)

hallo


mijn jack russell is een reu tegengekomen ze zijn niet aan elkaar blijven zitten maar wel even contact gehad
nu is ze wel vanaf de eerste week al heel aanhankelijk komt steeds tegen me aan liggen liefst op me 3de week was ze misselijk en diaree en op de dag dat ze precies een mnd zou zijn had ze wat afscheiding haar buik vooral richting ribben zet wel op ze zou nu 5,5 weken zijn of zou ze met al deze symptomen toch schijnzwanger zijn? ze heeft nog geen melk wel zit ze met de knieen naar buiten en ze word wat breder maar geen hangbuik

lisa (Gast)

hallo

ik heb een hond van negen maanden en is net loops geweest ik heb er zolang ik weet niet bij een anderen reu gelaten maar toch zij der tepel opgezet en hartig is ze dan zwanger of schijnzwanger p.s
ik wil het graag snel weten want als ze wel zwanger is wil ik graag weten wat ik moet doen

honden page profiel Patricia Patricia

honden foto van Patricia

Aan alle lieve hondenbezitters die teefjes hebben

wat nynke hier een paar berichten hierboven heeft gezet, klopt als een bus.
Als je teefjes hebt, dan hou je in de gaten wanneer ze loops worden, en als ze loops zijn, dan hou je ze goed in de gaten, vooral tussen de 7e en 15e dag ! op die dagen bloeden ze vaak al niet meer, en veel denken dan onterecht dat de vruchtbare periode voorbij is!
Ik heb zelf twee teefjes, heb altijd opgepast en na veel wikken en wegen, bezoekjes aan proffesionele fokkers besloten om er een nestje bij te nemen, niet omdat dit goed is voor de hond, dat klopt namelijk niet, gewoon omdat ik het graag wou en er eindelijk tijd voor had.
Ik heb de bevalling net achter de rug, en heb nu pups van 2 weken oud! het is prachtig maar:

* HET VERGT GIGANTISCHE VEEL VOORBEREIDING
* ROND DE BEVALLING HEB JE HEEL WEINIG SLAAP
* EN ALS DE PUPS ER ZIJN, DAN BEN JE VERANTWOORDELIJK VOOR ZE !
* EN HEEL BELANGRIJK, DE PUPS MOETEN GEZOND ZIJN< EN GEEN ERFELIJKE AFWIJKINGEN

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet je wat ik niet snap ? hoe kan je nou niet weten of je hond schijnzwanger is of niet ? of drachtig ?

ik heb mijn hele leven teven gehad, als ze eventueel schijnzwanger zouden zijn geweest dan weet je dat toch >?

als mijn honden loops waren van af de eerste tot de laatste dag zaten mijn honden vast, die liepen never los, die ene keer in het jaar dat ze drie weken vast zitten krijgen ze niets van. en in de tuin ? nooit liet ik ze alleen, heb gelukkig een keer gezien terwijl mijn hond in de tuin liep dat er een mechelseherder over de schutting klom van 1.80 hoog, dat zag ik gelukkig gebeuren, dus dat was een goeie les voor mij, mijn honden krijgen als ik er niet bij ben dan ook drie weken huisarrest. voor ze weer vrij mogen rondlopen, dus niks de vraag van is ze nu schijnzwanger of zwanger ?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Patricia,

De laatste twee weken krijg je weer geen slaap hoor! Zodra het licht wordt, wordt je je bed uitgetetterd door het spul. Dat is één van de redenen dat ik alleen 's winters nestjes heb, dan wordt het niet zo vroeg licht..

Willemijn, ik ben het met je eens, ik snap die vraag ook nooit, maar men is vaak zo slordig met loopse teefjes...ach het zal zo'n vaart niet lopen denken ze dan.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ja Willemijn, dat is een hele goede.
Ons teefje was na de vorige loopsheid ook schijnzwanger en dat wist ik zeker, ze was 3 weken uit logeren geweest bij vrienden die allen teefjes hebben.
Daar was niets gebeurd en bij ons ook niet.
Als je dat zeker weet, weet ke ook zeker dat ze schijnzwanger is. Wordt de teef in die tijd wel gedekt (al dan niet perongeluk) is de kans groot dat ze zwanger is.
Dus als mensen het niet zeker weten, zijn ze in ieder geval niet voorzichtig genoeg geweest of heeft er een reu op gezeten.

Groetjes

honden page profiel goossens maddygoossens maddy

honden foto van goossens maddy

hallo
schijndracht is makkelijk op te lossen door tabletten
van de da ik weet de naam niet meer
maddy

Josine (Gast)

Een medicijn tegen schijndracht heet Galastop.

En je kunt best twijfelen tussen schijndracht en dracht. Mijn teef is 7,5 week geleden 3 maal gedekt. Geheel gepland en helemaal de bedoeling en goed voorbereid. Na vier weken heeft de dierenarts met een echo geconstateerd dat er niets in zit. Toch wordt ze dik, de melkklieren zetten op, ze gedraagt zich anders en eet zich te pletter. Ik geef haar dus ook puppyvoer, want ik neem geen risico's. Ze is vaker schijndrachtig geweest, maar dan eet ze niets en wordt ze toch niet dikker... Dus twijfel!!!
Het is erg lastig, maar niet raar om te twijfelen. Vooral ook, omdat de hele wereld iets anders zegt! ;-)

groetjes,
Josine

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Mijn hond is 1 keer schijndrachtig geweest en 2 keer echt zwanger. 1 keer per ongeluk wat ik toen heb laten afbreken en 1 keer geplant.

Ik kon het verschil zeer duidelijk merken. Lichamelijk kreeg ze bij haar schijndracht wel opgezette melkklieren, maar daar bleef het een beetje bij.

Toen ze echt zwanger was kreeg ze dat natuurlijk ook maar werd haar gedrag ook heel anders. En eten als een bootwerker O-)

@ josine,
Ik snap dat je twijfeld... misschien verstandig om nog eens een echo of rontgen te maken? Mocht het wel zo zijn dan kun je nog de nodige voorbereidingen treffen :-)

jojo (Gast)

hoi mijn teefje een engelse cockerspaniel is ook schijndrachtig ze heeft grote tepels die melk produceren ze is erg aanhankelijk en wil zich veel afzonderen, ze heeft teven geen dikke buik .. misschien dat dit nog kan komen ze geeft sinds 5 dagen melk en ook sinds 5 dagen dit gedrag....we zullen hier afwachten....ik las net een stuk over 2 honden in een schuur echt schande spreek ik er van zo kun je niet omgaan met honden .. groetjes jojo

honden page profiel JosineJosine

honden foto van Josine

Dank voor de reacties.
Ik heb alles maar gewoon rustig afgewacht. Neala is toch al een vrij nerveus hondje, dus nog eens in een donker kamertje met een geschoren buikje staan bibberen vond ik geen aanrader.
Ze is aardig dik geworden, met hangende tepels, graaf gedrag, uitvallen naar de andere honden enz. En toen ging dat opeens over, zo'n 10 dagen voor de uitgerekende datum. (vorige week was ze uitgerekend)
Ze is dus weer mooi slank, eet weer wat minder en helaas helaas, heeft geen puppies gekregen.
We proberen het in Januari gewoon weer!

groetjes,
Josine

[email protected] (Gast)

wij wachten ook rustig af .al dat gedoe met mijn hondje
krijg ze puppie s zijn ze welkom. ze wil niet wandelen maar de hele dag zijn waar ik ben.21 juni heeft ze vast gezeten .
dat gebeurt als je twee chihuahua heb.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Wat is er nou zo moeilijk aan, om op je loopse teefje te letten,ik snap dat gewoonweg niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe lang duurt een schijndracht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: waterwerken voor border collies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^