Eigenaars van asielhonden, doen jullie dit ook?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RomyRomy 3 doggies

honden foto van Romy

Onze Sam is een herplaatser als wij haar niet opgehaald hadden was ze wel in het asiel terecht gekomen ze hebben haar in een opwelling van een woonbood afgehaald en achteraf toch geen tijd O-)
Ik was wel aan het zoeken op dierenasiel.nl
dus nu doe ik het weer reclame :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eigenaars van asielhonden, doen jullie dit ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel dianadiana 3 doggies

honden foto van diana

ik zou ook zo weer een hondje uit het asiel halen.maar ik vindt het daar altijd zo zielig al die dieren kijken je dan aan met die lieve oogjes dat je gewoon niet weet welke hond je wilt nemen.en als je er een uitgekozen hebt.blijven die anderen achter en dan moet ik ook altijd huilen.want het liefs neem ik ze allemaal mee maar dat kan gewoon niet.

maar ik ben ook wel bang om een hond uit het asiel te nemen want mijn eerste hond komt ook uit een asiel en die bleek toen al paratievers te hebben.ik heb haar toen in moeten laten slapen.heb haar maar kort mogen hebben. en dat is dan ook mijn angst.

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Onze honden komen niet uit het asiel, maar ik heb het wel bij andere diersoorten.

Wij runnen een cavia opvang, en onze konijnen zijn herplaatsers.
Ik zeg het er ook altijd bij als mensen het leuke dieren vinden.
Ik laat ze altijd weten dat het herplaatsers zijn, en dat er ontzettend lieve en leuke dieren zitten te wachten op een nieuw baasje.

Nog iemand op zoek naar leuke herplaatscavia's? :-D

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe 3 doggies

honden foto van debbie & zoe

ik vind het super dat zoveel mensen een dier uit het asiel een tweede kans geven. ik heb voor ik zoe kreeg heel lang getwijfeld om een hond uit het asiel te nemen. uiteindelijk heb ik het toch niet gedaan omdat ik toen nog nul ervaring had met honden en wij net op een flat woonden. ik was veel te bang dat mijn hond ging blaffen en ik vond het gemakkelijker om dat een pup af te leren dan een asielhond met een heel verleden. ik weet nu wel dat mijn volgende hond een hond uit het asiel wordt. ik ben natuurlijk ontzettend blij met zoe, maar toch knaagt het af en toe wel een beetje

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hier nog een als ik aan de praat raak zeg ik altijd dat ik taat uit het asiel hen en dan zeg ik er ook nog bij dat ik de vierde eigenaar ben
En dat ik nog steeds niet snap waarom
En dan er ook nog bij vertel dat ze zo lief voor ons is maar niet voor alle andere honden
Maar dat ik dat niet erg vind en dat ik daar gewoon rekening mee hou
Liefs joke

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Zelf niet, want ik heb mn hond vanaf pups aan, maar ik ken er wel een paar.. ;-) :-D

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Ja ik doe dat ook vaak merk ik :-) Ik weet eigenlijk niet waarom; misschien omdat ik verder helemaal niets weet over zijn geschiedenis, behalve dat hij daar in het asiel zat en dat niemand hem mee wilde nemen omdat hij zelf geen contact zocht maar achterin zijn kooi bleef zitten en weg keek. Dat eerste indrukken dus niet alles zeggen omdat het met wat tijd en liefde een heerlijke hond is geworden.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik zeg er dan ook altijd bij dat de kleine uit het Asiel vandaan komt.
Sommige mensen denken dat er in het asiel, alleen maar honden zitten met gedragsproblemen en dat is natuurlijk niet zo, sommige honden komen daar doordat er geen tijd meer voor is, door ziekte of overleiden van de eigenaar.

Veel mensen in mijn omgeving zijn nu anders gaan kijken tegenover asielhondjes. :-D

honden page profiel linlin 3 doggies

honden foto van lin

Ik zeg ook vaak dat Vita uit het asiel komt en dat ze op straat gevonden was. Niemand snapt dat zo'n leuk hondje op straat gevonden was.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

onze Boy kwam uit het asiel, ik weet niet of ik dat vaak vertelde aan mensen, maar mensen vonden hem heel leuk (en dat was hij ook als kruising poedel x kerry blue) en vroegen zijn ras: en dan zeiden wij "het is een Roteb-terrier". en dan werd er gezegd "owww, wat een leukerd, eens kijken in een rasboek". :-D

ter info voor de niet rotterdammers:
de Roteb is de vuilnisdienst van de stad :-D :-D want Boy was ondanks kruising van 2 rassen, gewoon een vuilnisbakkie, niks ras.

was echt grappig. :-D (en boy ook)
(hij kwam trouwens ook uit het rotterdamse asiel en werd ruim 15jaar oud)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Onze hond Charlie komt uit het asiel.
In het asiel zitten inderdaad niet alleen valse en lelijke honden, alhoewel ik ook niet zal gaan beweren dat álle honden in het asiel lief en sociaal zijn. Maar goed, op elk potje past een dekseltje en ik hoop dat dat voor asielhonden ook op gaat.

Ik zou mensen zeker aanraden dat, als ze denken om een hond aan te schaffen, ze ook eens langsgaan bij een asiel om te kijken of er een klik is. In het asiel vind je asbakjes, maar ook rashonden, en oudere honden, maar ook puppies, pubers en jongvolwassenen. En inderdaad, dat de hond in het asiel zit betekent niet automatisch dat hij onhandelbaar is of een gedragsprobleem heeft. Een mensenleven is erg veranderlijk en honden zijn daar vaak de dupe van.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Nog geen asielhond hier, maar binnenkort wel :-D
Ik vind een pup ook héél leuk, maar die wil iedereen eigenlijk al wel! Waarschijnlijk wordt het er een van 2 jaar. Eens kijken of ik dan ook zo ga promoten haha ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eigenaars van asielhonden, doen jullie dit ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: geslachtrijp 5mnd?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^