Slipketting of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ........

honden foto van ....

Vandaag ben ik mezelf gaan informeren bij een hondenschool. Deze was me aangeraden door verschillende baasjes op de hondenwei.

Toen ik me wou inschrijven werd er gezegd dat ze gebruik maken van een slipketting. Ik verschoot hier nog al van en heb gezegd dat ik een les mee zou kijken en volgende week zou laten weten of ik me zoiu inschrijven of niet. Het viel me op dat er tijdens de les geducht gebruik werd gemaakt van de slipketting. Corrigeren werd gedqaan door een stevige ruk aan de ketting.

Is dit wel een juiste manier van opvoeden? Het lijkt me nogal negatief. Ik leer ze liever bij door aanmoedigen en belonen. Ok corrigeren is zeker nodig.

Snoepjes zijn taboe tijdens de les. Je mag wel een speeltje meenemen voor ontspanning tussen de les.


Graag julie mening. Doe ik er juist aan door een slipketting te gebruiken? Of zoek ik toch liever een nieuwe school?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........

honden foto van ....

PS: heb al eens gezocht op het forum en er zijn wel wat topics over dit onderwerp, meestal negatief, maar nieuwe feedback is altijd welkom.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

ooh jeetje :'( nee zoek alsjeblief een andere hondenschool. stel je voor dat iemand jou zo'n ketting omdoet en er rukken aan gaat geven. dit is totaal de verkeerde manier. echt zielig.
ik zou kijken of je een hondenschool kan vinden die werken met positieve training en kalmerende signalen.

door je hond iets te leren met rukken aan een !slipketting! krijg je totaal geen band met je hond. je hond zal uit angst voor pijn naar je gaan luisteren en zal er geen plezier in hebben.

door je hond positief te gaan trainen bouw je wel een goede band met je hond op, je gaat samenwerken met je hond en leert elkaar begrijpen. je hond zal naar je luisteren omdat het fijn en leuk is...niet uit angst.

het is zó belangrijk om een goede band met je hond te hebben! echt waar! probeer je de volgende keer eens in je hond te verplaatsen als je zoiets hoort.
nog één tip...verdiep je in kalmerende signalen, helpt je ook al heel veel.

honden page profiel ........

honden foto van ....

ja, geef je volledig gelijk. En hoe langer ik er over nadebk hoe vreemder het mij voorkomt dat ze dit eisen. We spreken hier over mijn klein pupje van drie maand oud... Dat kan toch echt niet gezond zijn, niet psychisch, niet fysisch...

Heb een andere school gevonden die vragen om een speeltje en snoepjes mee te brengen. Lijkt me toch veel fijner... Ga er morgen een kijkje nemen..

Iemand suggestie voor hondenschool in buurt van Antwerpse? Vind het niet erg een eindje te rijden als het een echte aanrader is..

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes 3 doggies

honden foto van Mayumi & meisjes

Ik heb indruk dat HSen in België nog ouderwets te werk gaan op dit gebied... Ik woon ook in België en op mijn HS moeten we ook slipketting gebruiken behalve pups (tot 6 maanden). Toen ik met mijn oudste hond in de les zat wist ik niet echt veel van opvoeding dus deed ik gewoon wat ze leerden. Maar ik moet wel zeggen, de slechte gedragen van honden worden niet verbeterd door slipketting! Corrigeren is idd zeker nodig maar je kan het op andere manier. De les moet plezant blijven voor honden. Voor mijn jongste hond heb ik gewoon andere halsband gebruikt, die werkt met het slipkettingmechanisme maar van 2 kanten. Het is tenminste beter dan een gewone slipketting en ik heb nooit een te stevige ruk gegeven...

Ik vind het ook raar dat je geen snoepjes mag gebruiken. Er zijn ook honden die gemotiveerder
zijn door snoepjes dan door speeltjes. Nara is ook een daarvan.

Ik zou nog even rondkijken of er andere HS zijn in de buurt waar je positiever kan trainen met je hond. Ik ken wel HSen in je buurt vanwege agility maar hoe het gaat in de gehoorzaamheidsles weet ik niet...

honden page profiel happyjan*happyjan* 3 doggies

honden foto van happyjan*

maken dat je daar weg komt :'(

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Zou geen hondenschoolkeuze van mij zijn, die lopen jaren achter in de tijd met hun methode.

Onderstaande even uit je tekst gepikt:

"Corrigeren is idd zeker nodig maar je kan het op andere manier."

Opvoeden kan ook zonder corrigeren. Misschien dat je door onderstaande link je horizon wat kunt verbreden ;-)

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_442-Positieve-Opvoeding.php

honden page profiel Mirjam & Odi!!Mirjam & Odi!!

honden foto van Mirjam & Odi!!

Wij zitten met onze Odi ook op cursus waar we allemaal met plezier heen gaan :-) Bij ons werken ze met goed belonen(soms tot het overdreven toe ;-) ) en stukjes worst of kleine snoepjes.Bij ons op cursus zien ze liever helemaal geen slipketting,alleen als dit echt nodig is voor de hond.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

sorry O-)

Ik heb perongeluk de tekst van Mayumi gebrukt.

"Ik leer ze liever bij door aanmoedigen en belonen. Ok corrigeren is zeker nodig."

Zo klopt het weer ;-)

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes 3 doggies

honden foto van Mayumi & meisjes

@Petra: De tekst die je hierboven gepikt hebt is van mij, niet van de TS. En die tekst zegt niet veel maar ik wou ermee bedoelen o.a. de positieve opvoeding zoals er staat de link, niet fysiek ;-)

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's 3 doggies

honden foto van Sanne en doggy's

Bestaan ze echt nog steeds deze hondenscholen :'(

honden page profiel ACABACAB 3 doggies

honden foto van ACAB

Bij mijn hondenschool is dat ten strengste verboden !!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Joe joe @
je geeft zelf al aan dat je er niet content mee bent, doe wat je zelf als prettig ervaart, en ga je niets aan laten praten waar je je niet goed bij voelt.

als jij graag beloont, dan doe je dat. wordt dat daar niet gedaan, dan zoek je een andere hondenschool op.

opvoeden moet ook leuk en prettig ervaren worden.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ook ik ben van mening: lekker een andere hondenschool zoeken.

Een hond train je makkelijker en op een veel leukere manier door een positieve benadering. Je leert je hond jou te vertrouwen en van hieruit te respecteren.

Train je door middel van straffen en het geven van pijnprikkels (want dat doet een slipketting), dan wordt je hond eerder onzeker of bang en sommige honden worden alleen maar 'scherper'.

Zoek een leuke hondenschool waar je op een positieve manier met je hond traint. Dus samen genieten van zo'n les! :-)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Als ze toch al zo een rukken geven, waarom dan niet een gewone halsband? En nee ik zou bij zo een hondenschool niet gaan, dan doe ik het wel op mezelf met tips en weetjes van andere, en veel info op pc zoeken, het is niet goed voor de hond zijn nekje:(

honden page profiel Mir & KiraMir & Kira 3 doggies

honden foto van Mir & Kira

Ik zou absoluut een andere hondenschool zoeken! Ik zit zelf bij een Martin Gausschool, die vroeger ook met de slipkettingmethode werkte maar daar al 14 jaar niet meer mee werkt. Ze werken nou met uitsluitend positief gedrag belonen en dingen aanleren via de clickermethode. Dat werkt heel goed! Ik zou er niet aan moeten denken dat ik m'n hond iedere keer pijn deed omdat hij/zij nog niet weet/begrijpt hoe de mensenwereld in elkaar zit! Een hond kent geen fout gedrag, alleen voor ons ongewenst gedrag!
De slipketting maakt dat de hond bang wordt om bepaald gedrag te vertonen (uit angst voor de pijnprikkel) in plaats van gewenst gedrag te laten zien om jou te plezieren.
Ik denk dat een band met je hond moet bestaan uit vertrouwen en niet uit angst!

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

oeh klinkt al veel beter :-) ik zou een googlen...

honden page profiel sammysammy 3 doggies

als je ze op een goede manieer gbruikt lukt het goed op ik denk dat ze op een hondenschool je niet ver plicht worden om met een slipketting te werken en zeker niet zonder snoepjes daar doe een hond elles voor ik heb al mijn honden op geleerd met een slipketting en dat ging goed een groote ruk heb ik nooit moeten geven nu gaan we wandelen zonder ketting en dat was al vlug

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Slib kettingen mogen bij ons niet worden gebruikt.
Ik zou niet bij die hondenschool blijven. :'(

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie 3 doggies

honden foto van Renée en Ollie

Bij ons op de KC gaan ze ook uit van een positieve benadering, maar zijn ze niet te beroerd de hond af en toe (als het écht nodig is) even op z'n plaats te zetten. En dat vind ik prettig. Enkel maar belonen en negatief gedrag negeren wérkt ook niet voor iedere hond. Bij Ollie merk ik gewoon heel erg dat als ik ongewenst gedrag negeer, hij het alleen maar fantastisch vind dat ie er mee wegkomt, en de volgende keer zal het alleen maar erger worden. In de natuur worden pups ook gecorrigeerd als ze rare dingen uithalen...

Maar slipkettingen verplicht stellen? Dat gaat me veel te ver. Je bepaalt nog altijd zelf wat je om de nek van je hond hangt.. Op zo'n HS zou ik echt niet willen trainen :P

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

@Renee en Ollie
Als je op jou KC verteld is dat "negatief" gedrag negeren onderdeel is van de positieve opvoeding dan zou ik ook maar een andere hondenschool gaan zoeken. Dan hebben ze daar in ieder geval niets van begrepen. In de natuur gaan pups ook niet naar een hondenschool. Daar hoeven ze niet te zitten, liggen of netjes mee te lopen als ze daar even geen zin in hebben.

Negeren van ongewenst gedrag niet het idee achter een positieve opvoeding. Je kunt namelijk niet al het ongewenste gedrag negeren!!! Maar er zijn wel heel veel andere manieren om het op een positieve manier op te lossen zonder straffen.

Bij mij op de hondenschool mag NIET gestraft worden!

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

ik wist niet dat die hondenscholen nog bestonden dit is iets van 15 jaar geleden onderhand :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

O ik heb eerst even gekeken of dit een heeeeel oud topic is, omdat deze methodes inmiddels al een jaar of tien achterhaald zijn, maar nee het is actueel helaas.

Snel wegwezen daar en een leuke hondenschool zoeken die met zijn tijd meegegaan is en een positieve manier van opvoeden heeft.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

Bij ons is het ook verboden, zitten op een martin gaus hondenschool in waasmunster. De meningen zijn daar ook over verdeeld maar wij zijn zeer tevreden van onze leraar.
Kwam er iemand in de puppyles aandraven met een labrador pup van 8 weken met een slip ketting om en het eerste dat de leraar zei was maken dat er een ander bandje voor is. Zelfs niet 1 les met die ketting gedaan want ze hadden meteen voor een ander bandje gezorgd :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nog los van de meningen hier: aangezien je je er zelf niet goed bij voelt, wegwezen daar. Geen methode gaat werken als je er zelf niet achter staat. Ook niet al vinden wij hem allemaal geweldig. Het moet voor jou goed voelen en aansluiten bij jouw ideeën over opvoeding.

honden page profiel MariaMaria 3 doggies

honden foto van Maria


Als je gevoel het al niet eens is met deze cursus moet je het ook zeker niet doen.
Een cursus moet zowel voor jou als voor de hond leuk/gezellig zijn.
Ik ben van mening dat je moet belonen maar ook moet corrigeren.
Bij mijn honden gebruik ik wel een slipketting, maar ben ook altijd aan het belonen.
Belonen en straffen kan overigens ook met je stem, door wat hoger (belonen)of wat lager (straffen) te praten.
Dit heeft bij mijn honden altijd gewerkt en ze werken en werkten altijd heel graag voor me, en als je ons ziet lopen dan zie je gewoon een stel wat heel veel plezier heeft.

Succes met het zoeken naar een voor jouw ideale honden school.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Pff..ik ben blij dat je zelf twijfeld of dit wel goed is.
Een slipketting is echt niet voor elke hond nodig.
Je hebt zoveel keuze en maten in halsbanden tegenwoordig.

Ik gebruik dan wel een half-chek...maar dat is alleen omdat Sasja dat nodig heeft.
En dan nog gebruik ik deze alleen als ze het echt bond maakt.
(andere honden aanvallen enzo)
Als ik Sasja roep en ze luisterd niet..loop ik er gewoon op af en dan komt ze ook wel mee.
Rukken aan de halsband is niet altijd goed.
Wij zijn ook wel eens in gedachten verzonken.
Waarom zou een hond dan niet zijn gedachten even verliezen als die met volle aandacht aan het snuffelen is?

honden page profiel Menno het (baasje;) van KyraMenno het (baasje;) van Kyra

Ooo wat erg is het toch dat echt bijna IEDEREEN op dit forum zoooo soft is :'( ! Kom op hoor een ruk aan de ketting geven dat moet ik ook niet zien gebeuren ha ha je moest eens weten waartoe ik dan in staat ben ;-) en zeker niet bij zo,n lief klein propje... Maar goed je hebt je keuze al gemaakt en dat lijkt me maar goed ook gezien het ras (al ken ik haar karakter niet dus misschien toch twee vingers uiteindelijk) Je hebt het zelf in de hand! je zou zachtjes met twee vingers kunnen doen een "klein rukje kan de doorslag geven en je zou "naast kunnen zeggen... Zo doe ik het iig bij mijn amstaff pup en het lukt!

Ik vind dat de baas zou zelf voorzichtig het karakter moeten kunnen herkennen en zo weten hoe ver hij kan gaan iedere hond heeft toch een eigen karaktertje, misschien word je hondje er idd wel bang van en een bange hond is echt het fouts wat er. Nou ja bij mij werkt het wel en het is dus gewoon een positief hulpmiddel mits met beleid! Heb zo,n training nog nooit gezien maar het lijkt me niet dat ze daar aan hondjes staan te rukken anders word ik niet goed daar als ik er zeer binnen kort ga kijken...

MAAR wat erg negatief is aan een slipketting, nou ja ik was haar wel een keer kwijt door de slipketting niet kwijt ze kwam los maar goed heb je net je pup is dat toch linke soep met evt auto,s enzo "nou dan schrik je je kapot natuurlijk!

Dus nee ik zou het zelfs met een zware sterke hond met een extreem hoge pijngrens die super eigenwijs is NIET DOEN puur omdat ze los kan komen. Heb hem nadat ze bij de 4e dag los kwam niet meer gebruikt en direct een ander aan geschaft! Ga trouwens ergens deze mnd naar een HS eerst kijken dan lessen kopen dat wel...

Maar mensen iedereen houd toch van zijn hondje hier dat mag je toch aannemen... Mensen zijn niet voor niets naar info aan het zoeken... dus nogmaals met de discussie uiteraard en HELAAS als gevolg. Het ligt aan het ras en aan je eigen beleid en geweten. DOE NIET ZOOO BEVOOROORDEELD

En nee een kind zou ik geen slipketting omdoen nee EN NEE MIJN HOND WORD DAAR OOK NIET BANG VAN NEE DOE HET NAMELIJK MET TWEE VINGERS RAAR HE!!!??? PFF DAAAAG "BIJNA ALLEMAAL HIER... succes met je mooie puppie!

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ik heb mijn honde gewoon aan de slipketting, heb ze ermee getraind en laat ze ermee uit, zolang je ze correct gebruikt is er niets aan de hand, zeggen ee hasbandje is beter, met een halsband druk je ineens het strottehoofd van de hond naar binnen, met een slipketting bij correct gebruiken geef je een kneepje.
Daarbij mijn honden lopen naast en hangt de slipketting losser om hun nek dan menig halsband.

Ik snap de poeha erom heen niet zo, iedereen ziet bij de naam slipketting ee hond voor zich die erin hangt, uitpuilende ogen, en die met een flinke ruk aan de riem naar achter word geslingert en vervolgens door de baas bijna word opgehangen, dat is niet bepaald een juiste manier van werken met een slipketting, maar goed dat wil ook wel met een gewoon halsbandje en ook wel met een tuigje zie genoeg mensen dat doen, en dan mij schreef aankijken omdat mijn honden naast lopen met een slipketting en dan ook nog zeggen ja jou honden zijn door die ketting bang voor je en kunnen je wel eens gaan bijten, nou goed nieuws heb alle 10 mijn vingers nog en loop op mijn eigen tempo door de straten, zonder voort getrokken te worden

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Zucht......!!!Jammer hoor dat er nog altijd zoveel onzin ideeen bestaan!

" Ik gebruik dan wel een half-chek...maar dat is alleen omdat Sasja dat nodig heeft.
En dan nog gebruik ik deze alleen als ze het echt bond maakt.
(andere honden aanvallen enzo) "

Waarom heeft Sasja dat nodig? Kan ze anders niet plassen of zo? Of gebruikt Sasja deze halfslip om de andere honden te vangen.....?

Er zijn echt andere meer vriendelijke methodes!!!!! En als je het doet i.v.m. andere honden zal Sasja die echt niet leuker gaan vinden.

" Het ligt aan het ras en aan je eigen beleid en geweten. DOE NIET ZOOO BEVOOROORDEELD "

Het ligt niet aan de hond, het ligt niet aan het ras, het ligt enkel en alleen aan de baas en gebrek aan geweten, gebrek aan kennis, gebrek aan geduld, gebrek aan een goede trainer enz......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
^