Slipketting of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&Y&SS&Y&S

honden foto van S&Y&S

Toen ik half jaar geleden bij mijn vriend kwam zag ik dat hij zijn Labrador van 3jr een Slipketting aan had. Toen ik vroeg waarom , was dat omdat hij zo trok.. Naaaah dacht ik ... laat mij maar eens met die hond aan de gang.. Nu dik 5 maanden later loopt ie keurig naast mij ZONDER slipketting maar gewone halsband , gewoon een riem (geen flexilijn)en veeel oefenen , geduld en bloed zweet en tranen maar het is mij gelukt.. Ik blij (want het was drama om met die hond en mijn hond samen te lopen , mijne volgt netjes en die van hem moest altijd haantje de voorste zijn)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel newfynewfy

honden foto van newfy

Wij hebben altijd een slipketting gebruikt. Zowel voor onze cocker spaniel als voor onze golden retriever en nu ook voor onze newfoundlander.
De hondenschool waar we met onze golden retriever gingen (zo'n 8 jaar geleden), raadde een slipketting aan. Ik was 15 jaar toen ik met hem naar de hondenschool ging en wist ook niet 'beter'. Maar heb de slipketting leren gebruiken en onze honden hebben nooit last gehad van die ketting.
De hondenschool waar we met onze newfoundlander gaan is geen grote voorstander van de slipketting, maar zien dat we ze juist gebruiken en hebben er hier door geen problemen mee.
Ga gewoon niet als een onozel kalf aan die ketting liggen snokken.
Ik krijg het van die mentaliteit hier... "Ik lees 10 regeltjes en zie dat jij de slipketting niet kunt gebruiken."
Leer mensen eerst kennen voor je er commentaar op geeft. En dan heb ik het niet over -leren kennen via een getypt tekstje.-

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Dat is een nadeel van sommigen hondeneigenaren. Soms zijn de meningen te snel klaar.

Ik gebruik de slipketting bij Dempsey. Het geheim is weten hoe je het moet gebruiken. Bij Dempsey hangt de ketting gewoon los, want zo'n ketting is niet iets wat iedereen moet gebruiken. Verdiep je eerst in je hond en steek veel tijd in de opvoeding en hoe zo'n ketting werkt.
Als je hond aan de ketting hangt dan doe je als opvoeder iets niet goed.

honden page profiel momo

honden foto van mo

bij mijn vorige hond hebben we ook slipketting gebruikt. persoonlijk ben ik er wel erg tegen. Ik weet dat het ook zonder kan, maar sommige honden kunnen het volgens mij wel hebben, maar ik zou het nooit van mijn leven gebruiken.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb een slipketting voor Kyra gebruikt, maar eigenlijk alleen omdat iedereen het op de club deed. Haar kraag werd er heel lelijk door dus gebruik ik nu een gewone halsband, maar goed Kyra is een klein hondje, dus is een slipketting toch niet nodig O-) Voor Bindy begin ik er al niet aan, tenzij het echt nodig is, maar dan moet het wel heeeel erg zijn ;-)

honden page profiel bassiebassie

@Nathalie

" Ik krijg het van die mentaliteit hier "
Wat doe je hier dan nog! Voor mij is het duidelijk dat je je hond liever een knal geeft dan een brokje. Geeft niets hoor. Maar het zegt wel iets over jou en over je hondenschool. Er zijn namelijk al vele jaren andere methoden die veel beter werken en veel beter te hanteren zijn door bazen dan die slipketting.

" Maar heb de slipketting leren gebruiken en onze honden hebben nooit last gehad van die ketting "
Tuurlijk! Want jou honden hebben je verteld dat ze er geen last van hebben? Heb je die slipketting zelf al eens om gehad? Doe dat eerst maar eens en vertel dan nog maar eens of ze er last van hebben. Het feit dat je dit zo zegt geeft al aan dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent.

De mensen die zo met hun hond om gaan hoef ik ook echt niet te kennen.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

so! helemaal mee eens bassie!!!!

honden page profiel Sonja & BorisSonja & Boris

honden foto van Sonja & Boris

Bij ons in de hondenschool mag men een slipketting gebruiken. Dat is de keuze van ieder baasje. En belonen met snoepjes MOET. Liefst nog snoepjes die ze makkelijk kunnen opeten, zoals stukjes worst en blokjes kaas. Dus wegwezen daar.
Sonja en Boris

honden page profiel momo

honden foto van mo

goed gezegd :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^