Slipketting of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bassiebassie

@Anoniem (Gast)
En dat is nou precies waarom een slipketting zo "slecht" is!!! Mensen weten gewoon niet hoe je die moet gebruiken en dat is in jou geval ook wel duidelijk. Je hebt geen idee van de gevolgen voor de lange termijn.

Daarnaast heb je ook geen enkel benul van een hond en hoe je het anders zou kunnen aanpakken. Dat is niet jou schuld hoor, maar van je KC. Als ik jou was zou ik meteen een andere hondenschool zoeken. In ieder geval eentje die iets weet van de leerprincipes van een hond. En niet alleen maar 30 jaar ervaring.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

een slipketting is niet slecht. de persoon die hem niet geod gebruikt wel ;-)

weet je wat ik veel erger vind die halties en gentle leaders daar richt je pas schade mee aan bij verkeerd gebruik.

als je een hulpmiddel niet goed gebruikt is alles schadelijk voor je hond!!! zelfs een gewone halsband!! hoevaak zie je niet dat mensen aan een gek aan de riem staan te trekken.

noiu dan heb ik liever iemand die een slipketting goed gebruikt dan iemand die een hals band misbuikt


ik zelf gebruik voor vito een half-check de middenweg zeg maar ;-)

Anoniem (Gast)

@ bassie: Da;s knap, dat je zoveel info haalt, uit zo'n klein stukje tekst.
En je al een oordeel over mij hebt geveld, zonder dat je me kent.

Bedankt hè!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@anoniem, Ik vraag me af waarom je het uitvallen niet aanpakt in plaats van laten uitvallen en het de slip laten oplossen. Als je het uitvallen niet aanpakt, blijft je hond de komende jaren uitvallen en wordt het uitvalsgedrag zelfs versterkt door de correctie. Dit in tegenstelling tot wanneer je het daadwerkelijke uitvallen zelf gaat oplossen.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Wij hebben alle soorten halsbanden gebruikt bij al onze honden en ook bij deze rooie van 55 kg, gewoon om te proberen, een slipketting en gewone halsband, half check, en tuigjes. En wat betreft het trekken maakt het niet uit welke je gebruikt, alleen merk je wel verschil in hoe de hond reageert op bepaalde halsbanden of tuigen, een hond vlucht vaak eerst als ze ergens last van hebben en bij de prikketting(die we overigens nog nooit geprobeerd hebben)zie je vaak dat een hond wil vluchten voor dat prikding om de nek als je deze honden een gewone band omdoet zie je vaak dat ze in een keer rustiger worden. Wij gebruiken een halfcheck voor deze rooie, hier op de foto, die ze van pup af aan al om heeft en het bevalt prima, maar als een hond niet trekt heeft de hond van niet één halsband last toch? als er hondenscholen zijn die bewust slipkettingen gebruiken kan je er bijna wel vanuit gaan dat er mee gecorrigeerd gaat worden en dat deze hondenschool van de harde aanpak is. Bij ons op de hondenschool mag iedereen om doen wat ie wil, omdat mensen vaak uit noodzaak en onwetendheid een bepaalde halsband kopen, het is ons verantwoordelijkheid om deze mensen te leren om op een correcte en verantwoordelijke manier deze halsbanden te gebruiken.

Anoniem (Gast)

@ Petra: Het zijn geen uitvallen van woede, of agressie, maar van blijdschap :-D
Hij is gewoon veel te enthousiast. Maar door zijn enthousiasme, brengt hij zichzelf in gevaar, door voor een auto te springen. Door die slipketting, is dat heel erg verbeterd. Ik train nog een tijdje door, en dan gaan we het weer proberen, met een gewone halsband.
Ik ben voor het belonen, maar in mijn geval, zagen ik, en de trainers, geen andere oplossing.

Wij trainen nu met slipketting om, maar wel gewoon met de beloningstraining, en dat gaat prima, hij trekt vrijwel niet meer. Maar als ik bijv. langs de weg loop, dan is hij sneller afgeleid. Met die slip is hij dus beter te corrigeren.
Liever die slip een tijdje om, dan ongelukken op de weg.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Anoniem,

'Het zijn geen uitvallen van woede, of agressie, maar van blijdschap
Hij is gewoon veel te enthousiast. Maar door zijn enthousiasme, brengt hij zichzelf in gevaar, door voor een auto te springen.
'

Dit kun je toch ook in goede banen leiden, waarom zou dat alleen betrekking hebben op uitvalsgedrag uit 'onzekerheid'?

Daarnaast kun je door onjuist gebruik van de slip of door verkeerd associatieleren van de hond juist bewerkstelligen dat enthousiast uitvalsgedrag omslaat.
Hoe dan ook zijn er voldoende alternatieven om juist het uitvallen (ongeacht ethousiasme of onzekerheid) zodanig te trainen dat je lekker relaxt kunt lopen en je hond zichzelf niet in gevaar brengt. Een slip combineren met beloning is iets wat ik sowieso al niet goed kan rijmen. Hierin is exacte timing van essentieel belang omdat je anders wel eens net het verkeerde zou kunnen belonen. Dan moet je denk ik echt heel ervaren zijn.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

quote van mezelf ;-)
Hierin is exacte timing van essentieel belang omdat je anders wel eens net het verkeerde zou kunnen belonen.

aanvulling en/of corrigeren

Dit maakt het er allemaal niet helderder op O-)

Anoniem (Gast)

@ Petra: Je hoort mij niet zeggen, dat het niet in goede banen te leiden zou zijn. Maar tot die tijd, zullen we iets moeten, toch, naast het trainen.

Tot op heden, gaat het lopen met slip en belonen prima. Hij trekt (vrijwel) niet meer, en dat was mijn voornaamste doel. Dat is dus bijna behaald en zodra het helemaal goed gaat, gaat hij gewoon weer aan de halsband.

Bovendien, hij loopt nu 4 weken met slipketting, en zijn gedrag aan de riem, is heel sterk verbeterd. iets wat we daarvoor dus niet konden bereiken, en ik heb tuigjes, en ik heb verschillende halsbanden gebruikt. 4 weken is dus nog maar een hele korte periode. Het is niet zo, dat wel al een jaar lang lopen aanklooien.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"iets wat we daarvoor dus niet konden bereiken, en ik heb tuigjes, en ik heb verschillende halsbanden gebruikt."

Ik begrijp hieruit dat je je heil zoekt in hulpmiddelen?

Anoniem (Gast)

Aangezien de beloningstactiek/aandacht vragen en vasthouden, tot op heden maar in beperkte mate werkt, zal ik toch iets moeten. En dan kom je al snel op hulpmiddelen.

Tenzij jij, of iemand anders nog een hele goeie tip hebt, dan zal ik m zeker toepassen. ;-)


honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Er zijn ook op trainingsgebied meerdere wegen die naar Rome leiden Zonder gebruik van corrigerende hulpmiddelen of verbale correctie. Deze werken vaak effectiever. Soms gaat het snel, soms duurt het een poosje, maar het resultaat is effectief. Helaas zijn mensen vaak te ongeduldig, trek er gerust een aantal maanden voor uit en schrijf je 'goals' in een boekje.

De truc zit 'm in het beginnen met oefenen op afstand in aandacht bij jou (met beloning). En gooi dan de slip 'in de ring' ;-)

Anoniem (Gast)

QuoteDe truc zit 'm in het beginnen met oefenen op afstand in aandacht bij jou (met beloning). En gooi dan de slip 'in de ring'

We blijven oefenen, maar zoals ik hierboven al schreef, aandacht krijgen en vasthouden, lukt niet altijd even goed. Dus tot dat wel helemaal lukt, zoek ik een tijdelijk oplossing.

Daarna gooien we die slip wel in de ring. :-)

honden page profiel bassiebassie

@Anoniem (Gast)
Ja dat is knap he! Maar als je aangeeft dat je hem nodig hebt i.v.m. andere honden dan gebruik je hem in ieder geval niet goed en de gevolgen voor de langere termijn zijn dat hij andere honden niet meer leuk vindt. Iedere keer als hij een hond ziet en er naar toe wil krijgt hij een correctie. Daar wordt die hond niet leuker van! In tegendeel, het gevolg is dat je een hond krijgt die agressief wordt naar andere honden. Zo simpel is het. En dit is iets waar je hondenschool zeer zeker voor had moeten waarschuwen dat je dat dus niet moet doen. Verder als je hondenschool geen andere adviezen heeft dan een slipketting zegt wel iets over de hondenschool. Dat vertelt mij dat ze er niets van begrepen hebben en totaal niet creatief zijn.

En als laatste en eigenlijk nog wel het ergste geef je aan "je moet toch iets". Ga dan maar naar de kermis, dan kun je daar prijsschieten. Dan ben je namelijk alleen maar aan het gokken en dat doe je niet met dieren.

Zo zie je maar dat je echt heel veel uit zo'n kort stukje kunt halen.

honden page profiel bassiebassie

Een goede tip had ik al gegeven:

Zoek een andere hondenschool!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Even ter aanvulling: Ik gebruik ook beloningen, koekjes e.d. Maar als het grote moment daar is, dat hij een andere hond ziet, of zo, dan kan je een kilo biefstuk voor zijn neus houden, dan ziet hij alleen maar die andere hond

@Anoniem het is belangrijk goed te timen, je moet het gedrag dus voor zijn. Als je een andere hond aan ziet komen leidt je hond dan af met iets leuks of lekkers, nog voordat jouw hond gefixeerd raakt op de andere hond. Ga eerst thuis op aandacht oefenen, dan op afstand van andere honden, loop nooit recht op andere honden af, als het niet gaat is de afstand niet groot genoeg.
Alles staat om een duidelijke manier beschreven in het boekje van Turid Rugaas, Help mijn hond trekt.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Goede tips bassie en dobry :-D

honden page profiel ........

honden foto van ....

We zijn deze week naar (nog maar eens) een andere school gaan zien. Het was meteen raak. De opleiders ware superlie voor de honden. we mochten met snoepjeswerken en er was veel speeltijd met ons favoriete speeltje, slipketting is verboden. ze leren ook tandjes nakijken etc. of laten griezelige lawaaierige teddyberen voorbijkomen om heb te wennen. kortom het was super!! ndank je wel voor jullie goede raad

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Leuk om te horen :-) :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hee wat goed dat je er 1 gevonden hebt die goed voelt.

Succes en vooral veel plezier gewenst samen met je hond :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hartstikke goed!

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

mooi dat je nu toch een goede hondenschool gevonden hebt.
wat het kan echt anders hoor. het is toch belangrijk dat je plezier hebt van je hond.
bij mij komt er ook geen slipketting in huis. Diesel is hartstikke lief met wandelen. Zelfs toen mn moeder met krukken liep kon ze hem uitlaten.
volgens mij mag je bij pups helemaal geen slipketting gebruiken, omdat het strottenhoofd nog zacht is. je zou het kunnen beschadigen als je te hard rukt aan een slipketting

honden page profiel S&Y&SS&Y&S

honden foto van S&Y&S

Ik ben ANTI slipketting , het kan prima zonder.

Bovendien gebruikt 99% van de mensen hem verkeerd bij hun hond met alle gevolgen van dien.


Bij mij op de hondenschool (ik geef zelf les) loopt geen 1 hond met een slipketting(mag ook niet!!). En bij ons komen alle soorten en maten op de cursus.
En ook jaren later (sommige mensen komen nog eens een kijkje nemen of je ziet ze lopen in t park e.d.) lopen nog steeds zonder een slipketting!! GELUKKIG maar !!!

Het is een kwestie om je hond op een goede en positieve manier naast je te laten lopen. En ja dat kost soms ENORM veel energie en tijd. En ja ook bij mij heeft dat wel eens tranen gekost omdat t leek dat mijn hond er geen snars van snapte. Maar ook met mijn 3jarige labrador die door mijn vriend als pup zijne al een slipketting aangedaan heeft lukt het nu na 5 maanden intensief trainen zonder slipketting naast mij te laten lopen.

andere annoniem (Gast)

is een klein strop lijntje van stof ook zo erg als een slipketting? :'(

honden page profiel momo

honden foto van mo

martin gaus! :-D
daar heb ik op gezeten met mijn hond. veel spelen, veel belonen, en als je hond niet luistert: geen ruk aan de riem, maar gewoon het slegte gedrag negeren en belonen op het goede. Mijn hond luistert egt fantastisch terwijl het tog al bijna 2 jaar geleden is voor mijn hond. bij martin gaus laten ze je egt trainen op zo'n manier dat je hond egt moet nadenken en dat je een goede band met je hond vormt :-D

honden page profiel S&Y&SS&Y&S

honden foto van S&Y&S

Ja want het heeft t zelfde effect als een slipketting..

EEN STROP.. kortom je dier kan zich er in ophangen en t doet hem/haar pijn.
Er zijn honden met een hoge pijngrens (bv stafford terrier e.d.) die hangen zich er echt in op !!

BESTE ADVIES :

Doe hem zelf eens om je nek en trek er eens aan is mijn beste advies .. jij voelt dan wat je hond ook voelt.

honden page profiel S&Y&SS&Y&S

honden foto van S&Y&S

Martin gaus heeft ook lange tijd met een slipketting getraind !!!! Sinds de laatste paar jaren heeft hij ze afgezworen (halleluja)

honden page profiel momo

honden foto van mo

@ anoniem
slipketting is idd een slegt idee, je hond leert er niks van. Hij loopt wel netjes, maar als je alter zonder slipketting traint en hij komt erachter dat hij niet opgehangen wordt dan gaat het weer de slegte kant op. Zorg ervoor dat je hond alleen aandacht voor jou heeft. Houdt ie van een bal bijvoorbeeld, dan zou ik zeggen: oefen met hem netjes aan de lijn te lopen en als ie het goed doet: wees vrolijk doe de lijn af en spelen met die bal :-D en ipv bal kan je natuurlijk ook gewoon met clickertraining overweg. dan zul je zien dat zelfs jou hond in een mum van tijd naar jou kijkt wanneer hij een hond ziet. egt waar. Check anders maar bij martin gaus, want die werkt idd al hele tijd niet meer met slipketting, en dat is cker niet zonder reden

honden page profiel momo

honden foto van mo

LOL, ik bedoel later i.p.v alter =D

honden page profiel momo

honden foto van mo

wanneer ik het over met de bal spelen heb bedoel ik natuurlijk in het bos he =D. daar kan je ook goed oefenen met netjes aan de lijn lopen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slipketting of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^