Hond & paard

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Daar ik vanaf nu recreatief ga paardrijden zou ik het fijn vinden als mijn 2 aussies mij kunnen vergezellen op wandelingen. Zij kennen echter geen paarden. Hoe moet ik dit aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond & paard" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

meenemen naar een paard en dan laten ruiken, en het het slijm van het paard over hun snuit wrijven,zo leren ze de geur kennen en dan gaan opbouwen met paard laten lopen en de honden erbij en steeds een stapje verder en natuurlijk wel elke keer belonen.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Zou mij meer zorgen maken of dat paard wel tegen honden kan.
Maar gewoon je honden mee nemen en kennis laten maken met de geuren en gebeuren rond en in de paardenstal en wei.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Geen zorgen de paarden zijn gelukkig honden gewoon.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Ik reed veel paard voor ik geopereerd werd en eigenlijk nam ik spike gewoon mee naar de stallen zo wenden de paarden aan hem en hij aan hen. Op het laatst waren ze zo gewoon dat als ik een paard bij de hand nam om gewoon eind te lopen liep spike zonder problemen mee. Heb het stap voor stap gedaan uiteindelijk heeft spike heel veel buitenritten mee gemaakt en zijn veel mooie foto's en herinneringen van gekomen. Zorg er wel voor dat je honden goed luisteren want ze kunnen niet aan de riem natuurlijk maar spike luisterde geweldig en wist precies wat wel en niet kon doordat hij zo lang mee gelopen had in de stallen etc. We gaan nu verhuizen binnenkort en dan wil ik het graag weer oppakken. Maar luca kent ook geen paarden dus daar doe ik hetzelfde mee. Alleen maar opbouwen, opbouwen, opbouwen en opbouwen. Haha. Dus stapje voor stapje.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

De meeste paarden die ik tegenkom zijn niet onder de indruk van mijn grote zwart-witte stuiterbal, zelfs niet als hij begint te blaffen. Sterker nog, de meeste paardenmensen snappen erg goed dat je met dieren te maken hebt die onvoorspelbaar kunnen zijn, en zullen vaak aanmoedigen om je hond eens rustig te laten kijken en snuffelen. Fedor begint er nu rustiger mee om te gaan, hoewel als ze hier met een vierspan langsdenderen hij nog wel reageert/ maar ja, dat is ook wel een hoop lawaai....

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Ze laten kennis maken met paarden ok aan de leiband, maar hoe ze aan hun verstand brengen dat paarden kunnen stampen en ze toch hun afstand moeten houden? Ik zie het wel zitten om langs ene kant het paard aan de teugels en aan de andere kant een hond te leiden, maar hoe als ik op het paard zit of in een koets?
Met de lange lijn, zo ik toch nog wat controle heb over mijn hond? Maar dan denk ik dat hij weer te dicht bij de benen van het paard komt. Stap ok maar draf en galop???

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Je zult toch niet meteen naar buiten gaan rijden met de honden?
Ik zou er hulp bij vragen van derden en ze het aanleren in de binnen- of buitenbak. Jij op je paard en iemand anders om de beurt de honden erbij laten.

Eerst stap en daarna de draf en galop. Je zult goed moeten kijken hoe je honden reageren op de bewegingen van je paard want er zijn er bij die dan achter een paard aanvliegen met alle gevolgen van dien.

Zelf vind ik het een hele opgaaf. Je hebt je paard al onder je controle en moet bovendien ook nog eens 2 honden in de gaten houden. Hier in Nederland heb je al weinig bossen waar je echt niemand tegen komt. Je ook nog eens het verkeer(voetgangers,fietsen mensen met andere honden) in de gaten moet houden. Je honden zullen in ieder geval al onder appèl moeten staan op afstand.

Met een koets is het al anders. De meeste die ik ken hebben hun hond in de koets zitten.


Groetjes Cia

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Neen natuurlijk niet! Ik wil ze eerst leren wat paarden zijn en heel rustig opbouwen. Juist een derde persoon inschakelen als we zo ver zijn dat ze rustig blijfen. Goed idee dat ik daar niet op gekomen ben!
Ze zullen het toch één per één moeten aanleren, vooral omdat keeya als ze samen met andere honden is doof is. Alleen of met honden die haar toch niet volgen blijft ze in de buurt. Maar ze zullen beiden moeten leren om als we andere ruiters, honden tegenkomen bij ons te blijven en dat lukt nog niet te voet dus nog veel werk aan de winkel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond & paard" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Fotobewerking.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^