Hondenschool kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Hoe hebben jullie de hondenschool ggekozen? Er zijn allerlei scholen met diverse methodes, sommige die wel bij je passen en andere die niet bij je passen. Instructrices/instructeurs die je wel prettig vindt en andere weer niet.
Maar hoe kies je dan een hondenschool?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenschool kiezen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Een proefles/ korte cursus bij de hondenschool doen en als het niet bevalt verder kijken ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik kijk op de website of de methode mij aanspreekt. Je krijgt dan ook een impressie van de lessen als er foto's of filmpjes opstaan. Dan maak ik een afspraak om mee te draaien. Maar na 1x is het lastig zeggen hoor, of een hondenschool goed is. Vaak kom je daar pas na een aantal lessen achter dat het toch niet helemaal is wat je er van verwacht had (of wel ;-)).

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

eerst gekozen op de nabijheid en dan een kijkje gaan nemen, verder ook aan andere hondeneigenaren vragen hoe wat enz....

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Wij hebben gekoezen om het zonder hondenschool t edoen.

Mijn vader heeft meer dan 50 jaar ervaring met het opvoeden van honden dus ik heb goed gekeken de eerste maanden met Storm.

Border Collie's schijnen zich erg te vervelen op de hondenschool dus hebben wij er samen voor besloten alles zelf te doen. en voor alsnog lukt dat fantastisch.

Het risisco dat je, je blauw betaald aan een hondenschool die niet goed is, is redelijk groot op dit moment. ze komen als paddestoelen uit de grond en ze zijn allemaal 'proffesioneel'...

Nou zolang wij Yuca goed onder controle hebben, gaan wij niet naar een hondenschool.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Proefles kan nooit kwaad. Helemaal omdat wat een 'goede' school voor ons allemaal wat anders is. Er zijn denk ik wel wat objectieve criteria te geven... kleine groepen, positief leren (op zijn minst voor het aanleren), aandacht voor individuele karakter en leervermogen van je hond, afgeschermd/veilig terrein. Maar er zijn ook wat minder objectieve criteria. Een half uur rijden is voor de een geen probleem voor de ander wel. Tijdens de lessen ook ruimte voor een praatje is voor de één vervelende afleiding en voor de ander hartstikke gezellig. Een klik met de instructeurs is voor de een bijzaak en voor de ander essentieel.

Zelf heb ik mijn hondenschool gekozen op basis van goede verhalen van andere hondenbezitters waar ik een praatje mee maakte. Gewoon heengegaan en bevalt prima. Bedenk je wel dat niets perfect is, als je daarnaar gaat zoeken levert dat waarschijnlijk alleen maar heel veel frustratie op ;-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Mijn zus heeft de hondenschool (hope en dreams :-) )gekozen, en zat daat al een poosje op. Zij heeft wel andere scholen gehad die ze niet goed vond en deze is super!

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Nu nog een landelijke keten van Hope en Dreams hondenscholen :-D
Mooie website ook!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenschool kiezen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^