Hoe zouden jullie ingrijpen en wat is verstandig in zo'n situatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

ik heb het helaas met mijn eerste hond murdoch gehad, was 5maanden oud toen een herder hem vol in zijn snuit beet en vast hield . murdoch ging naar chteren en wij hem terug douwen aangezien de schade dan beperkter zou zijn. vervolgens toen murdoch een jaar was kwamen dezelfde herder tegen en toen was het foute boel, hij zag murdoch en viel hem aan, wij hem losgelaten en ja knokken, vervolgens loopt zijn baasje weg want die moest haar vrind gaan roepen want ze kon niet snel een stok vinden om de hond af te leiden, nou ja zeg stonden wij daar met 2 knokkende honden en wij konden murdoch niet roepen want dan werd hij in zijn rug aangevallen dus laten doen totdat die vriend kwam en die hoefde maar zijn stem te verheffen en die hond kroop gewoon over de grond. blijkbaar had zij dus geen controle over de hond. wij murdoch geroepen en had gelukkig niks.
en zo hebben we een paar confrontaties gehad doordat zij die hond los liet lopen.ben blij dat ze zijn verhuist. want dat word je echt beu.

heb gelukkig nog nooit meegemaakt dat hij echt vast zat in een hond. hoop het bij tank ook nooit mee te maken hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe zouden jullie ingrijpen en wat is verstandig in zo'n situatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk 3 doggies

honden foto van Team Didi & Pluk

mijn vader, Pluk en ik gaan soms fietsen en hartlopen samen. Ik fiets dan met Pluk aan de springer en mijn sportieve papsie rent er dan ook naast.
Nou,
een keertje kwam er een klein rothondje vanuit een huisdinges blaffent op Pluk afgerend. Ze hebben daar altijd van die rothonden en er is daar al een keertje door een andere hond een hondje aangevallen. Mijn vader was helthaftig en ging het kwaadaardige hondje verdrijven, want het hondje had bijna een hapje uit Pluks kont genomen. En als pluk zich omdraaide en in de aanval ging (opzich niet heel gek als een hond je in je achterwerk wilt bijten) zou ze misschien tussen de spaken komen enzo.
Ik wist echt niet wat ik zou doen, ik dacht: mijn hero vader verdrijft de hond wel. Maar als mijn hero vader er niet was geweest...Dan zou ik...uhm...ik denk heel hart weggefietst zijn. Ik denk er eigenlijk niet zo over na...ik hop dat het ook nooit gebeurt.
Wij hebben Pluk wel altijd aan de lijn, dat scheelt wel denk ik.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

op het moment dat mij dit overkwam gierde de adrealine door mijn lijf en voelde me oersterk...ik ben blij dat ik quinty uit de bek van de hond heb gehaalt anders was ze er nu niet meer...........

achteraf kwamen de tranen............

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Verschrikkelijk toch als je hond zo word aangevallen.
Ik denk ook wel dat ik in tranen zou uitbarsten van de schrik.
Ik heb gelukkig bonky ook altijd aan de lijn maar ja je weet niet hoe de andere honden zijn.
Bonky is niet agressief en zou ook nooit uit zichzelf aanvallen maar als hijw ord aangevallen weet ik niet wat hij zou doen.

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja 3 doggies

honden foto van patrick &  sonja

ik denk dat ik er toch tussen zou komen en de bovenste er proberen van af te trekken ,maar dat is soms niet zonder zelf een beet te krijgen he'
zou ze zeker niet laten doen se
grtjs :-D :-D

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Ik zou het zeker weten ook niet toe laten.
Zowieso als bonky hier door een losloper word aangevallen is het baasje van die andere hond zeer fout bezig want hier mogen geen honden los en ik heb bonky altijd netjes aan de riem.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Pas geleden wilde een hond, vechten met Bo. Beiden waren aangelijnd. Ik trok voordat het gevecht echt zou beginnen Bo terug. Het meisje zei, je moet je er niet mee bemoeien, je moet het ze zelf laten uitzoeken.

Ik zei dat zal ik nooit toestaan, als ik een gevecht kan voorkomen doe ik dat. Ik moet er niet aan denken, dat Bo verwondingen zou hebben.

Tot nu toe heb ik overal mee bemoeit, en door Bo's kraag boft hij en heeft hij geen verwondingen tot nu toe.

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

@liesbeth
Ik vind dat je het goed hebt aangepakt.
Ik zou het ze nooit zo laten uitvechten je weet maar nooit wat voor verwondingen je hond kan oplopen.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Hmmm.... ik weet zeker dat Kyra nooit een gevecht zal beginnen, ze is een vluchttype, zelfs als de ander alleen wil snuffelen. Ik zeg altijd dat ik alles zou doen om mijn hond te beschermen, inclusief een trap verkopen... Ik denk alleen niet dat ik het op dat moment zou kunnen. Ik zou Kyra oppakken en wegwezen. Liever dat de hond mij bijt dan Kyra, anders durft ze nooit meer de straat op. :'(

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy 3 doggies

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Ik heb het zelf ooit meegemaakt op de cursus bij de losse training, een andere teef (daar kan ze niet goed mee om) begon rond te rennen en zij vloog eropaf.
Ik heb toen gebruik gemaakt van haar verlatingsangst en ben de andere kant opgerend en heb alleen geroepen 'ik ben weg'. Ze is er meteen mee opgehouden en kwam naar mij gelopen.
Elke situatie is natuurlijk anders maar ertussen gaan en roepen wakkert volgens mij alleen maar aan.

honden page profiel yolandeyolande

honden foto van yolande

Ben er tussen gekomen daar ik bang was om mijn hond kwijt te geraken maar ik kreeg zelfs een beet door mijn eigen hond. Nu neem ik altijd een deken in mijn rugzak waarschijnlijk moet je dat op hun gooien en door verschieten stoppen ze ermee

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nog een tip voor Didi:

Ik fiets ook met Mila ,en je wilt niet weten hoe vaak mensen de hond los hebben(waar het niet mag,op straat dus),dat moeten ze vooral zelf weten,máár het gebeurt regelmatig dat ik fiets en de hond Mila ziet als een target.Het voorbij rennen van een hond ,aan de lijn enz dat daagt echt vele honden uit om er achter aan te gaan.

Het enige wat ik doe ,is direct stoppen!Mijn hond kan niet rennen als er een andere hond achter haar aanzit,en ze is vast.
De andere hond wil ik liever ook niet onder een auto zien komen.
En stil staan is een kalmerend signaal het achterna rennen is dan ook meteen over!

Die baasjes kan ik persoonlijk wel schieten,en maar denken(en het risico wilen nemen) dat ze de hond midden in een drukke stad onder appél hebben,en dan rent de hond mooi weg.En dan ook nog de hond boos aanspreken,terwijl zij de schuldige zijn,jammer dat die mensen zich niet beter verdiepen in een hond en hondentaal.Ook vind ik het jammer dat dee mensen alleen rekening houden met zichzelf.Ik fiets wel met mijn hond door het verkeer,wij zijn het verkeer doen mee aan het verkeerd.Levensgevaarlijk onverantwoordelijke mensen.(maar ja tegenwoordig lijkt het wel of er alleen nog maar mensen zijn die denken alleen op de wereld te zijn als ik zo om mij heen kijk.)

honden page profiel ININ

honden foto van IN

Ik was aan het wandelen met Thibo en opeens kwam er een hond afgevlogen recht naar die van mij mijn ventje was wel blind de hond had een grote pluk haar in zijn muil,zo rap of ik maar kon heb ik mijn jongen kunnen vastnemen en hem in de hoogte gehouden,en heb de andere hond proberen weg te jagen.Ik was er echt niet goed van.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe zouden jullie ingrijpen en wat is verstandig in zo'n situatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^