Wat betekent dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Issa is de laatste tijd wat 'claimerig'. Maar ik weet niet of ik het goed interpreteer.
Als ik alleen in de kamer ben (kids op bed), dan is het een soort vloerkleedje. Je merkt haar niet, behalve dat ze de grond beslaat :-D Ze kan daar werkelijk uren liggen. Als ik haar dan aandacht geef, kijkt ze me aan van "hmmm van MIJ hoeft het niet hoor ;-) "
Maar overdag (en dan vooral 's morgens) loopt ze me telkens voor de voeten. Als ik haar even aanhaal vindt ze dat super! Maar als ik dan stop, blijft ze vaak om me heen dralen en blaft telkens. Soms moet ik haar echt even buiten doen of in de gang, want ze stopt niet. Ik negeer ze (want IK bepaal wanneer in haar aanhaal en stop). Ook heeft ze de nare gewoonte om iedereen aan zn achterwerk te snuffelen :'( Wat betekent dit allemaal? Toch een rangorde of overdag teveel onrust? Merkt ze dat ze overdag niet alle aandacht kan krijgen?
Ik heb ook geen tijd om uren te lopen. Ik doe haar rondjes en in het weekend vaak naar het bos. Maar met 4 kleine kinderen ben ik niet zo mobiel... Zou ze teveel energie hebben? Die indruk geeft ze verder op de dag niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat betekent dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Als ik haar even aanhaal vindt ze dat super! Maar als ik dan stop, blijft ze vaak om me heen dralen en blaft telkens.

Dan heb je haar niet genegeerd ;-)

Wat je mischien het beste kan doen is gewoon negeren tot ze rustig is.
Dus niet kijken niet aanraken enz.

Hou dit even vol en geef haar inderdaad aandacht wanneer jij dat wil.
Roep haar dan ook bij je en geef haar dan de aandacht die je wil geven.
En stop ook met aandacht geven voordat zei weg loopt.
Wa jij begint eindig je ook weer.

Gr Eddy

tira (Gast)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Duuk heeft dit op een andere manier ook. Ik denk dat het bij hen allebei ook wel wat te maken heeft met de leeftijd.
Ik zou haar negeren op de momenten dat zij om aandacht vraagt, ook niet meer teveel 'zomaar' aanhalen en buiten de wandelingen wat speciale speelmomentjes inlassen. Misschien is dit teveel hoor.. Ik heb geen kinderen dus mijn tijd kan ik simpelweg verdelen in tijd voor mezelf/het huishouden/mijn werk en de honden.
Als je verder duidelijk bent en consequent (dus aandacht als jij het wil) denk ik dat dit wel over zal gaan.
Misschien kun je de wandelingen wat leuker/vermoeiender/spannender maken door bijv. onderweg wat te spelen of wat speuroefeningetjes te doen?

tira (Gast)

Dat ruiken aan de billen heeft niks met rangorde te maken(honden gebruiken hun rangorde alleen tov andere honden en wij zijn nog altijd geen hond))Het ruikt daar gewoon,voor een hond,feller.
Ik denk dat je hond s'morgens gewoon goed uitgeslapen is en wat wil doen.Is het niet mogelijk,als je kinderen naar school vertrokken zijn,een wandeling van minstens een uur te maken?

tira (Gast)

O ja: GEDAAN is een mooi toverwoord.Als je stopt met aaien of zo, gewoon gedaan zeggen en je er ook echt aan houden.Is heel handig ook bij bezoek.

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Ja, ik geef ook inderdaad een stopteken "genoeg!" Meestal loopt ze dan direct weg. Maar 's morgens is ze volgens mij veel te hyper om het dan te accepteren. Ik heb nu 2 schoolgaande kinderen (voor 8.45 uur is het superhectisch, de wandeling komt dus na 9.00 uur. Die tijd ervoor is ze suuuuuperdruk!) Mn man gaat om 6.00 uur al weg. Dan heeft ze haar rondje al gehad. Die tijd tot 9.00uur is voor haar dus stuitermoment. Ik heb dat altijd genegeerd en eigenlijk ging dat heel lang goed, tot vorige week. Toen begon ze ineens zichzelf erg op te dringen. Terwijl ik niks veranderd had? Misschien toch een keer inconsequent geweest? Niet bewust in ieder geval.
Misschien probeert ze gewoon weer even uit. Als ze buiten is 's morgens springt ze de laatste tijd ook weer tegen de ramen aan. Ik doe dan zonder wat te zeggen de vouwgordijnen naar beneden. Ze stopt dan ook direct. Het is natuurlijk ook erg moeilijk voor haar om, JUIST op haar stuitermomenten, te moeten wachten. Maar het is bij mij dan juist ook spitsuur. Om 4 kids aangekleed, gevoed en vredig op de fiets te krijgen :-D Zucht... dat is ook topsport!
Als Issa dan ook ineens zo weer zo hyper doe, ga ik me afvragen of ik het wel juist aanpak. Maar misschien gewoon consequent doorgaan. IK begin en eindig de aandacht. Kwartje zal dan toch weer wel landen hoop ik!

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

:-D :-D Als je ze NU ziet liggen... kun je je simpelweg niet voorstellen hoe ze 's morgens vroeg is.
Kon ze het maar even omdraaien... ;-) Ik heb nu alle tijd voor haar! Maar dan wil ze niet!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Volgens mij kan ze zich pas ontspannen als alles rustig is? Wel te begrijpen natuurlijk, s ochtends vroeg alles hectisch en druk, daar wordt een hond ook druk van en wil "meedoen".

Ik denk dat je het goed doet om haar dan lekker even in de tuin te zetten. Misschien een kong erbij met bevroren yoghurt ofzo daar doet ze een tijdje mee en wordt ze even afgeleidt van de hectiek.

tira (Gast)

Toen mijn staanders jonger waren waren ze een uur voor de wandeling(ik ga altijd op vaste uren) al nerveus aan 't rondlopen.Dol werd ik van hun.Tot dat ik door had dat ikzelf daar de grootste fout in maakte:Ik liet hun bezig zijn ipv het bevel te geven:plaats en blijf.
We vergeten dikwijls op zo'n momenten een bevel te geven waardoor we aan nerveus gedrag een einde kunnen maken.

tira (Gast)

Die honden "lijken" ook hyperder op zo'n spitsmomenten!

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

@Dobry: daar heb je inderdaad een punt!
De hectiek 'neemt' haar natuurlijk ook mee!
Als ik de kids naar school breng, geef ik haar altijd een kong.
Vanmorgen had ik deze iets eerder gegeven en inderdaad... ik merkte ze niet eens meer op. Ga ik dus voortaan doen! En pas naar binnen als we bijna weggaan. Dat deed ik de laatste tijd vaker. Is toch voor haar het rustigst! Thanx voor de tips!

@Tira: pas dacht ik daar ook ineens aan! Zat ze 's avonds rond me heen te dralen, toen ik even rustig wou zitten op de bank. Pas toen ik 'af' zei, plofte ze met een zucht neer en kwam toen pas tot rust.

SOms zijn het simpele dingen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat betekent dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ik ga op reis en ik neem mee??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^