hondje aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ivan (Gast)

Hoi, ik wilde toch even jullie mening horen over dat er zo veel mensen gekant zijn tegen een pup kopen op één of andere site zoals Marktplaats, dat hij zeker en vast een stamboom moet hebben. Ik zou hier graag een deftige discussie over willen openen zonder elkaar in de haren te vliegen en dat jullie zowel de voor en de tegens op te sommen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondje aanschaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya
honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

check even volgende links :
http://pupspuppy.come2me.nl/
http://www.hondenpage.com/hondenforum/47644/ik-schaam-me-rot-en-heb-een-vreselijk-dilemma.php

Of voer hier in het forum bij de zoekopdracht "broodfokker" in, dan weet je meteen het antwoord op je vraag...

Ivan (Gast)

Dat wordt een beetje veralgemenen.
Je kan inderdaad pech hebben maar dit is met alles zo.
Er zijn genoeg mensen die op deze site een eenmalig nestje aanbieden.
De garantie dat b.v. een stamboomhond golden retriever ouder en gezonder wordt dan een golden retriever van een gelegenheidsnestje is absoluut geen zekerheid.

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Beste Ivan,

Als het je alleen maar om de gezondheid van een pup gaat en het je verder totaal niet uitmaakt in wat voor de omstandigheden de ouders van een pup verkeren en of er sprake is van dierenmishandeling/slecht omgaan met dieren, is deze discussie nogal zinloos.

Ivan (Gast)

Voor je een pup koopt is het dus heel belangrijk op voorhand enig opspoorwerk te verrichten, niets halsoverkop te doen.
Zo kan je toch niet bij een broodfokker terecht komen?

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik vind persoonlijk niet dat er op marktplaats alleen maar slechte honden staan en zie zelf niet in waarom je ze daar niet van zou kunnen kopen.

MAAR

Je moet wel heel veel weten om te vragen aan de verkoper om zo dingen uit te sluiten etc. En als dat allemaal goed is.. vind ik dat je prima een hond daarvan kan nemen.

Ivan (Gast)

Beste Katya,
ik lees juist je vorig mail en dat vind ik nu juist spijtig zie. Die dingen beweer ik dus niet die je neerpent! Natuurlijk zijn omstandigheden en manier waarop dieren zijn behandeld belangrijk!
Ben mij van mijn jeugd in honden aan het verdiepen, van psychologie, lichaamstaal tot... dus honden zijn mijn leven!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De meeste mensen hebben te weinig verstand van broodfok om alle signalen goed te herkennen. MP bestaat niet alleen uit ads van broodfokkers, maar die zijn daar wel veel actief. Als je het onderscheid niet kunt maken (zogenaamde 'particuliere' nestjes zijn tegenwoordig namelijk ook vaak broodfok), dan is het beter daar niet te kijken.

Garanties heb je nooit, maar je hebt wel een veel betere kans om een gezonde en goed gesocialiseerde hond te kijken bij een goede stamboomfokker (er zijn ook slechte namelijk). Je weet dan ook dat je gewoon een rashond krijgt en niet een of andere broodfokkruising.

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Beste Ivan,

Sorry, maar ik vroeg me al gewoon af omdat je het alleen maar over de gezondheid van een pup hebt. Want ik denk dat het absoluut niet het allerbelangrijkste punt is.

Jij vraagt ook naar de voordelen van broodfok, en dat lijkt me ook vreemd, want volgens mij zijn er toch geen? Behalve dat je daar soms goedkooper uit bent (en ook lang niet altijd trouwens), maar in het asiel kan je voor NOG minder geld (150 euro) een puppy kopen.

Kijk, voor mij zit het zo: broodfok honden leven in verschrikkelijke omstandigheden (en onder BROODFOK versta ik ieredeen die slecht met zijn honden omgaat en moederteefjes misbruikt, dus ook fokkers die aangesloten zijn bij een rasvereninging). En daarom kan ik er niet aan denken om een broodfok pup te kopen, voor mij is dat al een reden genoeg om daar weg te blijven.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

sorry ging wat fout hahahaha

heey Ivan ik wil hier wel op in gaan,ik vind inderdaad ook dat er teveel gezeik is over hondjes via marktplaats en ik vind het ook belachelijk dat een hond met stamboom per definitie gezonder is.
wel is het zo dat als je een hele goede fokker heb dat je alles weet van de achtergrond van een eventuele pup die je gaat kopen,helemaal mee eens,maar op MP zijn ook goede nestjes zonder stamboom die ook gezonde en mooie pups hebben! ik zeg niet dat broodfok goed is,hoor,ik ben er ook tegen!!! maar hoeveel slechte fokkers zijn er niet die fokken met stamboom waarvan hun teefje ook alleen maar gebruikt word om pups op de wereld te zetten??!!!Een broodfokpup is een keus die je maak maar bij een erkende fokker ga je ervanuit dat het goed zit,wat heel vaak dus niet zo is! en op Mp word er maar gelijk vanuit gegaan dat het broodfok is ,wat ook heel vaak niet zo is!!??ben benieuwd naar de reacties..........

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Mijn honden komen van marktplaats, gewoon omdat ik niets heb met ras verenigingen, ik wou ook geen hond uit het asiel, gewoon omdat ik nu zelf kan bepalen waar mijn honden heen gaan als er iets met mij gebeurd, en anders het asiel ze weer opeist, en ik ben van mening een hond eindigd niet zomaar in het asiel, als ik morgen zeg, mijn hond moet helaas weg, staan er al 3 die hem graag over willen nemen en er goed voor zorgen.

Mijn visie op een hond kopen, waar je hem ook koopt het blijft een levend dier wat je koopt, en elk leven wezen kan ziek worden, iets krijgen.
Je kan wel kijken hoe de moeder het heeft of ze sociaal is en waar de pups groot worden.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

O wou ik nog even toevoegen, er word hier ook wel eens gezegd, leuk puppy´s in de woonkamer groot gebracht, ik woon in een groot oud huis, ik kan bv een nest pups in de kamer hebben, de kamer deur dichtdoen en lekker zoals gewoonlijk in de keuken zitten, de kamer hoef ik amper te komen.
Dit gebeurd ook heel vaak, en dan nog heb je geen sociale honden, want een hond ziet toch geen inrichting en decoratie, of het nou een steel van een hamer in de schuur kapot bijt of een dure kandelaar naar de 7e hemel helpt het is voor de hond 1 pot nat.

Ivan (Gast)

Na een obsessie van meer dan een jaar internet heb ik op marktplaats een Friese stabij gekocht zonder stamboom (en noem het geen stabijna want dit vind ik belachelijk, je zegt toch ook niet chihuhuhuana)

Daarvoor ben ik op een plaats geweest waar stumperds MET stamboom zaten op een boerderij waar ik toen rechtsomkeer gemaakt heb en dan denk ik waarom een stamboom?

Het nodige opzoekwerk in boeken brengt de typische kwaaltjes voor de stamboomrashonden aan het licht. Zonder me hier te veel over uit te wijden wil ik toch gewoon zeggen dat je geluk moet hebben, maar dat is met alles zoals ik al eerder zei.
Wie gaat het zeggen, wie leeft het langst, gezondste en nog eens het gelukkigste? de koning of de boer?

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

ja ik ben het met je eens,3 van mijn 4 honden komen van MP!! Mijn vorige BD kon ik een stamboom bijkopen als ik wilde dan was hij 100 euro duurder hahah en dat bij een fokker,daarbij komnt dat hij ziek was vanaf een maand of 4 tot aan zn dood! Daarna heb ik 1 bd van mn broer gehad(ook van marktplaats) en een andere BD overgenomen van iemand want die moest er vanaf,na 1,5 jaar hebben we een nestje gehad van deze BD's en nu ruim een jaar later lopen er 4 hele gezonde mooie prachtige honden rond,wonen allemaal bij mij in de buurt,en ik had ze ook op marktplaats staan,maar was wel kieskeurig in het kiezen van de nieuwe eigenaren,die moesten minimaal 5x langs geweest zijn en intresse tonen voor ze ze meekregen,mochten niet op een flat wonen en verplicht elk half jaar een foto sturen en dat doen ze ,allemaal,dus ja ook ik was een Mp verkoper met mooie en gezonde pups waarvan de ouders nagechekt zijn door mijn da!!

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

en sorry ze waren zonder stamboom :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ivan, dat je bij 1 fokker bent geweest met stamboom die het niet goed doet, wil niet zeggen dat je gelijk alle stamboomfokkers over 1 kam kan scheren.
Er zijn minder stamboomfokkers die het slecht doen dan niet-stamboomfokkers. Je kunt op basis van 1 ervaring geen generalisatie maken vind ik.

Nachecken door een dierenarts heeft geen nut als het om erfelijke aandoeningen gaat. Een gewone dierenarts kan dat niet beoordelen.

Ik vind dat je ouderhonden, pups en pupkopers een zo best mogelijke kans op gezondheid en sociaal gedrag van de pup moet geven door met stabiele ouderhonden te fokken die vrij zijn van erfelijke aandoeningen en de pups goed te socialiseren binnen en buiten. Ik vind bij de meeste niet-stamboomfokkers dat ze daar niet aan voldoen en dat vind ik onverantwoord fokken. Bij veel rassen is zo'n pup ook helemaal niet raszuiver en dan weet je ook niet wat je krijgt aan karakter e.d..

Nogmaals: op MP staan een hoop goede fokkers, je moet alleen heeeeel goed uitkijken waar je een pup koopt. Jullie hebben goede ervaringen, er zijn honderden/duizenden mensen die geen goede ervaring ermee hebben.

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Kira komt uit een gelegenheidsnestje die ik op MP tegenkwam.
Ik ben eerst wezen kijken hoe de hondjes waren bij deze man, en onder welke omstandigheden de hondjes waren geboren, en hoe de ouders van kira waren.

Ook heb ik bijna een uur met alle pups doorgebracht voor ik mijn keuze gemaakt had, elke pup goed bekeken op gedrag, uiterlijk en houding.

nadat dit alles op mij een goede indruk maakte heb ik toch besloten om een van de pups te nemen, en geen spijt van gehad, alhoewel in begin Kira zeker een angstig hondje was, maar met beedje gezond verstand en begeleiding was dit gedrag al gauw verdwenen.
En is Kira hard op weg om een leuke gezellige en luisterende hond te worden..

Het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn, zolang je bij uitzoeken niet je emoties je keuze laat bepalen maar gezond verstand.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ja maar iedereen heeft overal wel een slechte ervaring, ik kan wel zeggen, ziekenhuis tiel, daar ga je tussen 6 plankjes weer uit, is zo slecht, en de buurvrouw kan wel zeggen nou ik wil nergens anders heen dan naar dat ziekenhuis.
Overal vind je mindere dieren en goede dieren, voor mij hoeft het niet meer zo, toen ik nog pekingezen had, zag ik in een jaar tijd een stamboom reutje zo snel aftakelen, dat hij de brandsporen op zijn kontje had staan bij wijze van spreken.
Mijn herder die zogenaamd broodfok zou zijn, kan ik alles ingooien die heeft gewoon een maag van beton, nou de kangal, ja wie weet waar die helemaal vandaan komt is verder ook een gezonde ´vrolijke´ luie donder.

Denk dat je met alles wel uit moet kijken, maar als je 100 % zeker wil zijn van een broodfok diertje, kijk eens in de gemiddelde dierenwinkel bij de konijntjes en cavia´s.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

daar zat ik van de week in de auto over na te denken..............konijntjes cavia's hamsters,vogels papegaaien,en die dan?? die mogen wel nog steeds in de dierenwinkel verkocht worden,ik vind dat zo dubbel,zijn toch ook levende wezens??

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ach kijk eens naar de gemiddelde diereneiland in de dierenwinkel, hebben hamsters met z´n 4en een ruimte wat nog kleiner is als een stoeptegel.
En krom genoeg kopen we een hokje waarin het konijn twee keer heen en weer kan hupsen en slaan we onzelf op de borst als ze een leeftijd bereiken van 11 jaar.

Maar ik weet toevallig dat bijna al die dieren in de dierenwinkel komen gewoon bij een handelaar wegkomen waarvan de ouders gewoon lekker in een donkere schuur zitten te werpen tot ze niet meer kunnen, ik weet, misschien dat het nu niet meer zo is, dat weet ik namelijk niet, dat onder een winkelcentrum in Veendam allemaal voiliere´s zitten in de kelder, die vogels zien ook geen daglicht totdat ze van winkel naar auto gaan en in een kleine kooi worden gepropt en op commando lorre moeten zeggen.

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Nou ik ben zeker niet tegen MP hoor!
Onze beidde honden komen van MP en ja de ene heeft idd een stamboom, maar de andere is een herplaatsertje waar ook echt niets mis mee is.
Maar je moet natuurlijk wel uitkijken voor broodfokkers want die adverteren idd wel vaak op MP en die zijn zo gewiekst dat je echt niet door hebt dat het om broodfok gaat.
Maar zoals ik al zei er zijn ook genoeg particulieren... :-D

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

tuurlijk moet je altijd uitkijken voor broodfok,maar ik denk dat er meer slechte erkende fokkers zijn dan broodfokkers ,maar dat is mijn mening!en in nederland dan ,he! je weet het toch nooit van te voren wat je koop,is altijd afwachten,ik heb geluk gehad met mn hondjes,de laatste die ik erbij kocht kwam inderdaad van een broodfokker,maarja ik kwam daar en kreeg ozzie in mn armen...toen zei ik geen nee meer,ik weet het is slecht maar ik kon geen weerstand bieden,en nu is het mn allerbeste maatje die tot nu toe gewoon gezond ,sociaal en erg lief is!!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

mijn jazzy komt ook van mp.zonder stamboom en poppy komt van een fokker ook zonder stamboom.ik begrijp niet waarom mp zo slecht afgeschilderd word.je moet alleen goed uitkijken en vooral vooraf veel info vragen en veel mailen met diegene van het nestje.
je heb ook geen zekerheid als je een pup met stamboom koopt.die kan ook net als een pup van mp ziek worden en weet ik veel wat allemaal.ik ben gelukkig met mijn twee frummels zonder stamboom en met jazzy van mp.

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

Ivan (Gast)

Hoi Angela,
nee hoor, ik scheer stamboomfokkers zeker niet allemaal over dezelfde kam. Er zijn inderdaad minder slechte stamboomfokkers dan niet-stamboomfokkers maar...
in aantal zijn de stamboomfokkers wel serieus in de minderheid ;-) en stamboomfokkers moeten ook hun brood verdienen hé.
Als deze pups hebben die niet voldoen aan de rasstandaard, wat zou hiermee gebeuren denk je? Juist ja!

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Bruce komt ook van marktplaats...
En ik ben blij dat ik hem daar gevonden heb want hij past helemaal bij ons... Hij is een kruising tussen een labrador en een bullmastiff en de papa en mama van bruce hebben maar een keer een nesjtje gehad en toen is de mama geholpen...
Dus geen broodfokkers.

Op marktplaats kijken de meeste mensen dus ook goeie Fokkers staan er op. Onze hond heeft dan geen stamboom maar de ouders wel en dus op HD getest.

Wij hebben eerst aan de hand van foto's gekeken of het er goed uit zag want vaak zie je n hoop puppies in n hok die wel zo vies is waar je dus absoluut je pup niet moet kopen.

Waar wij bruce hebben gekocht werden de pup in huishoudelijke kring groot gebracht, het was schoon, en de ouders reageerde normaal op ons wat zeer belangrijk is!! Geen abnormale prijs en met paspoort waar netjes instond wat voor inenting de pup al had gehad...

Ik ben in ieder geval blij met onze pup :-D

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Op Marktplaats zitten ook 'erkende fokkers'. Ik weet van bepaalde rassen dat hun fokkers de pupjes op Marktplaats zetten en ze via daar verkopen gewoon met stamboom, uit huiselijke kring en met geteste ouders e.d. Toch is het niet een medium dat ik snel zou gebruiken voor het verkopen van mijn pups. Dan maar liever wat langer zitten met een pupje dan je te moeten verlagen tot dat niveau.
Ik ben namelijk wel van mening dat de overgrootte meerderheid van de pups die op Marktplaats aangeboden worden uit de broodfok komen of in ieder geval niet goede fok (onder niet goede fok versta ik ouderdieren die slecht verzorgt worden, ouderdieren die niet getest zijn en pups die niet goed gesocialiseerd zijn). Er zitten wel wat goede tussen, dat zal ik niet ontkennen. Maar het blijft altijd erg goed oppassen want het is zeldzaam om een goede fokker op Marktplaats te vinden. Je moet je heel goed verdiepen in het ras wat je zoekt en in fokkers die daar adverteren om er achter te komen of het te vertrouwen is of niet.
Mijn advies blijft dus kijk altijd eerst bij de rasvereniging. Hier zitten toch over het algemeen meer betrouwbare fokkers als op Marktplaats.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Overigens wat er gebeurt met pups die niet aan de rasstandaard voldoen en geboren worden bij erkende fokkers... Nou die gaan naar een huisje met mensen die dat weinig kan schelen. Die worden gewoon huishonden, wordt niet mee geshowt of gefokt maar zijn even speciaal als de honden die wel voldoen aan de rasstandaard. Kans is alleen wel groot dat de fokker inderdaad zo een pup zelf niet houdt maar er dus een goed huisje voor zoekt ;-)...
De prijs voor een pup met stamboom heeft namelijk niks te maken met of deze pup aan de rasstandaard voldoet of niet. Je betaalt voor de goede zorg van de pups (gezondheidsonderzoeken, socialisatie, enz) en gezonde, mooie en lieve ouderdieren. En natuurlijk de natuur maakt ook wel eens een foutje dus er kan wel eens een niet helemaal 'perfect' hondje bij zitten. Maar nogmaals deze is dan absoluut niet minder speciaal als de anderen en dus ook zeker niet minder waard (er even van uitgaande dan dat de pup gezond is hè, want pups die ziek zijn zullen uiteraard niet altijd voor dezelfde prijs als hun nestgenoten het nest verlaten dat gaat dan altijd in overleg).

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

Vooral tijd nemen en uitzoeken welk ras je wil, daarna is de volgende stap zoeken naar een fokker bij wie je je goed voelt.
er bestaat ook een site ' puppy test', hier kun je in een 5tal minuten na enkele vragen al dichter zijn bij een antwoord op de vraag welk ras bij je past.
Voor mij heeft de zoektocht meer dan een jaar geduurd, maar ik ben zeer blij dat ik deze tijd genomen heb.

Ik ben niet perse voor honden met een stamboom, maar voor sommige rassen is het een must.

Alvast succes !!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondje aanschaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^