Boomer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katrien (Gast)

Dag iedereen,

Ik ben erover aan het nadenken om een Boomer pup aan te schaffen. Ik woon wel op een appartement. ik weet niet of dit gaat met dit ras?
Af en toe zal hij eens alleen zijn.

Kunnen jullie mij nog verder advies geven?

groetjes
katrien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boomer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Het is geen ras maar gewoon een kruising tussen verschillende honden. Hoe lang zou hij alleen moeten zijn?

honden page profiel MootjeMootje

honden foto van Mootje

Hoi,

Je wilt igg gewoon een kleine kruising? Want zover ik weet is een boomer een kruising...
Zelf denk ik dat het geen probleem is in een appartement,maar...

wanneer je een pup aanschaft gaat daar een hoop tijd in zitten.
Je kan niet morgen een pup kopen en die dan overmorgen alleen laten..(tenminste,vind ik)
Het duurt even voordat dat kan.
Ook het zindelijk maken ed kost veel tijd.

En hoe vaak en hoe lang moet de hond alleen blijven?

Ik heb 2 honden en ik werk 3 dagen per week,maar dan worden ze 2x per dag door mijn buurvrouw uitgelaten.

De andere hier kunnen vast nog heel veel advies geven...
Groet,Monique

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

het is geen ras en de boeres komen voor 99 procent uit de broodfok :'(

honden page profiel MootjeMootje

honden foto van Mootje

teckelgek..heeft wel gelijk,

maar tegenwoordig zijn er zoveel rassen die voortkomen uit broodfok...

Helaas is mijn eigen shih-tzu er daar ook 1 van..

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Hoi hoi,

Ik heb zelf een boomer. Bobby is bijna een jaar oud. Echt een heerlijk ventje. Wij wonen in een ruime tussenwoning met een redelijke tuin. Bobby is de ene keer heel druk en de andere keer ligt hij de hele avond lekker op mijn buik te slapen en te dommelen. Echt een fijn gezeldschapsdier!! :-D

Ik werk onnregelmatig en zo overlappen mijn vriend en ik elkaar vaak, dan is hij nooit langer dan 5 uurtjes alleen. Als we een hele dag weggaan, dan breng ik hem naar mijn schoonouders. Die hebben ook een pup en daar groeit Bobby mee op.

Bobby was snel zindelijk en kan goed alleen thuis zijn. Hij loopt dan gewoon los in huis en sloopt gelukkig niets. Je moet bij een boomer wel consequent zijn. Dit is althans wat ik merk. Ook moet je rekening houden met een hond, als je weggaat dat iemand hem uitlaat of dat iemand oppast. Een hondje is afhankelijk van je!!

Zorg dat er iemand in je buurt is die hem uit kan laten en kan oppassen als dit nodig is. ALs je goed consequent opvoedt heb je een geweldige hond!! :-D

Groetjes Iris en een pootje van Bobby

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Heeey!

Ook ik woon op een appartement en heb daarom ook gekozen voor een wat kleiner ras.. Het is een kruising tussen ene beagle en een mopshond.
Omdat ik 5 maanden thuis kwam te zitten was dit de reden voor mij en mijn vriend om in die tijd een hond in huis te nemen. Ik kan je dus uit ervaring vertellen dat het erg veel tijd kost (viel me soms wel tegen O-) ) De eerste weken moet je hem echt steeds in de gaten houden en hem zindelijk maken. Wij hebben een balkon en hebben daar een bak op gezet, waar Joep op moest plassen en poepen. Het duurde anders te lang voor we met de lift beneden waren. Na 3 weken was Joep zindelijk, maar dat vergt veel tijd. Ik was echt 24/7 met Joep bezig. Ik heb hem meteen geleerd om alleen thuis te kunnen zijn. Nu kan hij makkelijk 6 uur alleen thuis zijn op de dagen dat ik weer moet gaan werken. Joep loopt dan gewoon los door huis en kan door een luikje het balkon op.(veilig gemaakt) Ik heb er nooit spijt van gehad integendeel juist. Joep is echt een aanvulling in ons leven en ik kan zeggen dat ik hem nu na 5 maanden tot een super hond heb opgevoed. We gaan elke week naar de cursus en hij leert steeds meer. Een hond op een appartement kan dus prima. En alleen thuis zijn ook, maar ik hem 5 maanden getraint voordat hij zo lang thuis kon zijn. Opbouwend van 5 min tot nu.

Heel veel succes en als je vragen hebt laat maar weten...

Liefs van Tanja

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Het zijn 2 kruisingen tussen bv.maltezer/shih-tzu(die op mijn foto staat)en nog meer kruisingen.Maakt toch niet uit in wat voor huis je woont?Als je de pup maar genoeg aandacht/ en tijd aan besteed.Dan komt het best allemaal goed.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Iedere kruising is een boomer. Vaak worden hiermee de kruisingen tussen gezelschapshondjes aangeduid.
Ik zou er eerst goed overna denken wat voor kruisingen je graag zou willen. :-) Pas wel op, want dit soort hondjes worden vaak niet getest op erfelijkheidsziekten etc. dus je kunt er een hoop narigheid en verdriet mee in huis halen.

Ik weet er alles van, want ik ben zelf ook ooit op zoek geweest naar zo'n hondje.. Ik kan er nog van huilen als ik denk aan wat ik onderweg allemaal heb gezien..

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Indd.Je moet wel van alles kunnen vragen enzo.
Hebben wij ook gedaan.En getest was deze ook.
Verder zijn ze heel erg lief,leerzaam en een gezelschapshondje(waar ze om bekend staan).

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Absoluut Natasja, het zijn heerlijke hondjes. Wel eventjes oppassen met wat voor rassen er gekruist word. Een BeaglexMaltezer is namelijk ook een boomer, maar gedraagt zich heeeel anders als een Shi-tzuxLhasa Apso! ;-)

honden page profiel Monique, Benji & BoykeMonique, Benji & Boyke

honden foto van Monique, Benji & Boyke

Hallo Katrien,

Wij hebben ook twee boomertjes, eentje is een kruising yorkshire-terrier/shih-tzu en de ander is een kruising maltezer/shih-tzu. Allebei zijn ze superlief. Ze leren heel snel. Benji (kruising yorkshire-shih-tzu) is twee jaar en kan een hele poos alleen zijn, het langste dat hij alleen is geweest is 6 uurtjes, maar was geen probleem. Boyke is nog een pup van 3 maanden, dus op dit moment blijven we nog niet zo lang weg. Boyke heeft niet één keer gepiept in de bench, ook 's nachts niet, ging vanaf dag 1 goed. Benji heeft als pup ongeveer een week nodig gehad om te wennen en toen hebben we dus wel een paar slapeloze nachten gehad.

Kijk inderdaad wel uit voor de broodfokkers. Wij hadden hier geen idee van voor Benji en hebben hem dus ook van een broodfokker, gelukkig is hij tot nu toe goed gezond en superlief maar je kan het ook anders treffen. Bij Boyke hebben we lang gezocht naar een nestje waar de vader en moeder aanwezig waren. Je merkte gewoon dat Boyke veel beter gesocialiseerd was. Vandaar misschien ook dat hij nooit heeft gepiept in de bench en ook ging hij meteen naar buiten voor te plassen. We waren helemaal voorbereid op zindelijk maken en slapeloze nachten, maar met hem viel het dus echt voor 100% mee.

Wij hebben wel best een grote tuin maar met dit soort hondjes is het volgens mij geen enkel probleem in een appartement. Zo lang je maar genoeg met het hondje uit gaat.

Veel succes met het zoeken naar een lieve, kleine pup.

Groetjes, Monique

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Alle honden kunnen op een appartement, zolang ze maar beweging buiten krijgen.
Met boomers moet je zeer goed oppassen; ze komen voornamelijk uit de broodfok of van mensen met een pretnestje die met broodfokhonden fokken. MP staat vol met 'gezinnen' die lijken een pretnestje te hebben, maar die gewoon broodfokkers zijn met mooie praatjes.
Ik zou zelf het risico niet willen nemen en voor een rashondje of asielhondje gaan.

Katrien (Gast)

Bedankt voor jullie reactie.
Hij zou max een 6u alleen zijn en ook niet dagelijks.
We zouden het ook opbouwen.
Ik verschiet wel van de broodfokkers. dit is iets wat ik absoluut niet wist.

honden page profiel Monique, Benji & BoykeMonique, Benji & Boyke

honden foto van Monique, Benji & Boyke

Katrien, als je echt een boomer wil en lang genoeg zoekt komt het echt wel goed. Boyke's vader is een shih-tzu en de moeder is een maltezer. We hebben beiden gezien, die vrouw vond het gewoon leuk om eens een nestje van die twee te krijgen. Ze zei ook erbij dat ze het een super ervaring vond maar ze nu haar malezertje liet steriliseren. Dus het was voor haar éénmalig.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic gaat op slot. Bella, Clara, Katrien en Annemie zijn dezelfde persoon die nu 4x een topic opent over een nieuw hondje en de tijden van alleen zijn wisselen steeds.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boomer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ik wil een hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^