Cavaliertjes en alleen thuisblijven.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel karlijnkarlijn

Hallo,

Ik ben aan het overwegen(zal nog even duren voor ik er echt uit ben) om een Cavalier King Charles Spaniel aan te schaffen en ik heb een klein vraagje.
Ik woon namelijk de helft van de week in een appartementje, waar dus meerdere mensen vlak naast me wonen, en zal soms enkele uurtjes van huis zijn, per dag in verband met een opleiding... Zijn Cavaliertjes snel geneigd om te blaffen als er niemand in huis is? En mocht het gebeuren, is het snel af te leren? Ik wil namelijk geen overlast veroorzaken.
De andere helft van de week zit ik in mijn ouderlijk (vrijstaand)huis waar een grote tuin aanwezig is, dus genoeg ren-plek.
Ik weet overigens nog niet of ik genoeg zal hebben voor een hondje, en daarom heb ik nog even nodig om na te denken of ik de grote stap om een hond aan te schaffen uberhaupt zal nemen, maar het gestelde vraagje draagt bij aan mijn overweging... ;-)
Hopelijk hoor ik snel van jullie! Alvast bedankt.

Groetjes,

Karlijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavaliertjes en alleen thuisblijven." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Tja, een cavalier is een gezelschapshond, dat zegt het al een beetje. Ze hebben behoefte aan mensen om zich heen. Natuurlijk kan een cav. wel een uurtje alleen zijn. Maar hoe hij dan reageert als er geluid van medestudenten klinkt? Misschien dat de hond er van het begin af aan, aan went? Mijn vorige cav. was waaks. Murph niet.

Je schrijft:
Ik weet overigens nog niet of ik genoeg zal hebben voor een hondje Bedoel je het aankoopbedrag? Reken vanaf 900, 950 euro voor een pup van gescande en op andere erfelijke aandoeningen onderzochte ouders.

honden page profiel karlijnkarlijn

@Murphy Oeps, ik was het woord 'tijd' vergeten. ;-) Ik moet even kijken of ik genoeg tijd heb voor een hondje... Het geld zou moeten lukken... Ik wil overigens geen pup, de opvoeding red ik denk ik namelijk niet met de studie, en als ik dan met school begin kan ik een pup niet meteen helemaal alleen laten... Mocht ik besluiten om er een te nemen dan ga ik voor een hondje van een jaar of twee, drie, zodat hij(of zij) wel al het een en ander gewend is.
Zou het trouwens werken als je een radio aan zou laten of iets dergelijks? Of juist niet? Of iets te spelen...
Bedankt voor je reactie!

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Tja, moeilijk. Ik weet niet hoeveel uur per dag je naar school gaat? Als je eerst lekker je hond goed uitlaat en lekker laat spelen, moet een paar uurtjes alleen mogelijk zijn. Ikzelf heb in het verleden 3 uurtjes p.d. gewerkt. Was hoogstens 3,5 uur weg. Ging prima. Mijn ervaring is ook, dat teefjes waakser zijn dan de reuen. Maar daar kan ik me in vergissen ;-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Karlijn,


Iedere hond is anders, maar het is volgens mij altijd te leren alleen thuis te zijn.
Friso was gewend aan een bench en om wel eens alleen thuis te zijn. Nu krijg ik nooit klachten.
Ik zeg altijd dat ik 'even een boodschap ga doen', dan gaat hij al op zijn plaats liggen.
De radio zet ik zachtjes aan op Radio2.
Als ik thuiskom is hij rustig en wordt hij op zijn gemak wakker.
Ik krijg nooit klachten van de buren dat hij heeft zitten blaffen.

Nota Bene : Laat je goed informeren voordat je een Cavalier aanschaft, in verband met de gezondheidsproblemen van dit ras

(Off topic : heet jouw broer Jeroen? )

Groetjes, Jantien

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Als je voor een hondje gaat wat dus al wat ouder is kun je altijd voor bepaalde dingen in het gedrag kiezen.
De mensen kunnen je dus precies vertellen of hij/zij alleen thuis kan blijven of niet.
Radio aan laten kan helpen bij een hond, maar dat hoeft niet.
En wat te spelen, zoals een knuffeltje of een balletje kun je gewoon laten liggen.
Kauw stokken ben ik geen voorstander van om die te laten liggen warneer je weg bent.
Stel je voor dat hij/zij er in stikt dan is er niemand om het uit de keel te halen.
Succes met de beslissing die je neemt.

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

Ik kan in de bench wel even uurtje en als het niet anders kan 2 uurtjes alleen blijven maar dat is alleen als de bazin boodschappen gaat doen want ik mag niet mee naar binnen in de winkel. Voor de rest ga ik overal mee naar toe zelfs als ze naar de markt gaat in de stad. Het is dus een kwestie van aanleren.
Maar ik ben niet graag lang alleen.Pootje van Mindi

honden page profiel CarolienCarolien

honden foto van Carolien

Ik heb 2 cavaliertjes, Tommy van 5 jaar en Oliver een pup van 21 weken. Ze kunnen allebei prima alleen zijn. Hebben allebei een eigen bench. Tommy is wel waaks, maar blaft niet constant. Volgens mijn buren zijn de jongens heel stil. Als je aan een herplaatser denkt, moet je wel vragen of de hond een tijdje alleen kan zijn. Een pup kun je dat aanleren, met een volwassen hond is dat vaak wat moeilijker.
Suc6!!

honden page profiel karlijnkarlijn

Dankjewel voor alle reacties! :-) Gaat snel hier.
Ik hoop zelf niet te lang weg te zijn per dag, maar volgens mij wisselt dat een beetje, volgens studentjes heb je de ene dag vrij en de andere dag enkele uurtjes les. (Ik weet het zelf nog niet precies omdat ik net met de opleiding begin, vandaar dat ik nog even kijk hoe en wat) .
Over het ras heb ik al het een en ander opgezocht. Ik vond het jammer om te zien dat er zulke gezondheidsproblemen bij ze voorkomen... Weinig aan te doen ben ik bang, helaas.
Nogmaals bedankt in ieder geval!

@jantien: Nee, sorry! ;-) Geen Jeroen. Hoezo?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Karlijn, omdat ik een Karlijn ken met een broer die Jeroen heet en als jij dat was, zouden wij elkaar kennen!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Karlijn,

Wat leuk een Cavaliertje!
Ik ben met Cavaliertjes opgegroeid.

Gelukkig zijn er wel een paar goede fokkers. Die hebben zich verenigd in de Cavalier gilde:
http://www.cavalierkingcharlesgilde.nl/

Zij fokken alleen met honden die vrij van hartproblemen, syringomyelia, patella luxatie en oogproblemen zijn. Als je een Cavalier neemt zou ik er een van die fokkers nemen. Want helaas de rasvereniging schiet tekort :'(

Onze Cavalier kon prima 5 á 6 uurtjes alleen zijn. Dit moet je ze wel aanleren. Dus het is misschien handig in de zomervakantie een pup te nemen.

Maar hoe ga je het oplossen als je zo afgestudeerd bent en wellicht fulltime gaat werken? Want 5x in de week 9 uur alleen is echt te veel.

Groetjes,
Fanny

honden page profiel karlijnkarlijn

@jantien had gekund, hihi! ;-) helaasch.

@Fanny dankje voor de info. jammer dat de zomervakantie net voorbij is, dat wel! :p ik zal eens kijken wat ik doe, misschien dat er periodes zijn dat ik weinig weg ben...

honden page profiel Yvonne Yvonne

Beste Karlijn,

DOE HET NIET! Schaf geen cavaliertje aan. Dat heeft niets te maken met het wel of niet alleen thuis kunnen blijven, want zoals ook al door anderen is gezegd, elke hond is anders en over het algemeen is dat wel aan te leren. Dat is het punt dus niet.
Maar je zou je bewust moeten zijn van het feit dat Cavaliertjes zéér ongezonde beestjes zijn, waarmee men toch maar blijft doorfokken omdat er altijd mensen zijn die ze toch willen hebben. Ze zijn inderdaad snoezig.
Maar hoe schattig vind jij het dat de overgrote meerderheid ernstige gezondheidsklachten krijgt, waar ze heel veel pijn en ellende van hebben?
Ik heb er twee. Nee, ik heb ze niet gekozen, ik heb ze opgevangen omdat hun baasje alle ellende niet langer aankon en ze in een asiel dreigden te belanden. Het zijn lieverdjes, zeker. Maar ze zitten voor de rest van hun leven aan de prednison, hebben gewrichtsproblemen, astma en één heeft nog maar een long. Kijk eens rond op de verschillende fora en sites voordat je zo'n beslissing neemt. Er zijn andere lieve, kleine schattige hondjes genoeg....die wèl gezond zijn.
En als je het echt niet laten kunt, neem dan herplaatsertjes of ga eens in het asiel kijken.
Hondjes als de Cavaliertjes zouden niet meer gefokt moeten worden. Maar zolang er mensen zijn die ze kopen gaat het gewoon door. STOP ER MEE!!!!

honden page profiel Yvonne Yvonne

Oh ja....ik las net in een reactie dat bepaalde fokkers wel gezonde Cavaliertjes fokken. Dat is bullshit. Tachtig procent van de hondjes heeft bijvoorbeeld syringomyelia, maar dat merk je pas na enkele maanden tot jaren. Het is ook niet zo dat als de ouders het niet hebben, de pups dus gezond zijn. Deze ziekte zit namelijk in de genen en is niet te voorkomen. Voor hartproblemen en astma geldt precies hetzelfde. Laten de mensen toch eens ophouden om flauwekul te verkopen om er zelf beter van te worden terwijl die arme diertjes eraan kapot gaan!

honden page profiel Mir & KiraMir & Kira

honden foto van Mir & Kira

@ Yvonne & Karlijn

Ik ben het helemaal met Yvonne eens! Wij hebben speciaal om die reden geen caveliertje genomen en ons georienteerd op een ander ras. Er zijn zat leuke rassen met leuke, kleine, lieve hondjes die ook een lief baasje willen! Ik zelf ben bij een Tibetaanse Spaniel uitgekomen en zou Kira voor geen goud meer willen missen.
We mogen als hondenbaasjes niet meedoen aan overfok van deze diertjes!!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Yvonne,

Wat spijtig dat jij ongezonde cavaliers hebt :'( :'( :'( :'( .

Gelukkig gaan bij steeds meer fokkers de ogen open en fokken ze alleen nog met gezonde ouderdieren. Er zijn testen om te kijken hoe het staat met de binnenkant van de cavalier en aan de hand daarvan maakt de fokker een keuze wel of niet fokken.

Helaas zijn er ook fokkers die het alleen maar voor het geld doen en blijft het uitkijken voor iemand die een cavalier wil.

Veel sterkte met je cavaliers.

Groetjes van Esther

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ze kunnen wel eventjes alleen blijven maar niet al te veel. Ze vinden het heerlijk als ze bij je kunnen zijn.
Onze Cavalier blaft eventjes als we weggaan maar is snel stil en gaat dan lekker slapen.

En een pup vraagt nog meer tijd en aandacht,misschien zou je een herplaatser kunnen overwegen?
Maar als je twijfelt of je genoeg tijd zult hebben dan is het denk ik beter het niet te doen.
Succes met je beslissing!

honden page profiel karlijnkarlijn

Dankjewel voor de reacties.
Ik heb (helaas) afgezien van een Cavalier. Ik heb teveel verhalen gehoord van ongezonde Cavjes. Ik durf het niet, en wil het ze niet aandoen.

I ben de laatste tijd uberhaupt aan het denken: misschien moet ik even wachten met een hond. Ik zou het zielig vinden als ik een hond ongelukkig maak omdat ik wel eens niet thuis ben door de studie.
Vaak hoor je dan: Neem een kat. En ja. Ik overweeg een kat. Maar daar moet veel voor onderzocht worden. (Ik heb normaal allergie voor katten) ... Maar goed, onderzoek dan maar.

In ieder geval bedankt voor de reacties.
@ Yvonne. Het spijt mij om te horen dat je zo'n problemen hebt met de Cavaliers... :(

honden page profiel Yvonne Yvonne

Beste Karlijn,

Een kat lijkt me in jouw geval een prima optie! En ja, katten zijn net zo leuk als honden. Het hoeft je overigens niet te spijten dat mijn Cavaliertjes zo ongezond zijn. Dat wil zeggen, het hoeft je niet te spijten voor MIJ. Ik wist waar ik aan begon en heb ze bewust, met hun problemen in huis genomen.
Ik wilde alleen duidelijk maken dat zit soort wrakjes blijft komen, als mensen niet afzien van het fokken. En dat fokken gaat door zolang mensen een klein Cavaliertje willen. Misschien was ik wel wat hard in mijn tekst, maar als je zoals ik, elke dag ziet wat deze beestjes doormaken, kun je niet anders!
Veel succes, ik hoop dat je een leuke kat vindt en later eens een paar leuke (gezonde) honden!

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

helaas hier ook een heel ziek cavaliertje gehad die met 3 jaar moest worden ingeslapen :'( dit kwam idd door doorfok :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavaliertjes en alleen thuisblijven." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dat is leuk thuis komen zeg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^