Wat vinden jullie..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Armani&Gambler ®Armani&Gambler ® 3 doggies

honden foto van Armani&Gambler ®

sorry hoor, maar jezus christus.
dit is togh wel DE broodfokker van nederland.
alle rassen hebben ze :'(

dat hele zaakje moet opgerold worden :'(

( zeg maar tegen je vriendin dat dit een not done is en dat ze die link maar is goed moet bekijken, maarliefst 360 pagina's met pups)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Linda; Roxy & BuddyLinda; Roxy & Buddy

honden foto van Linda; Roxy & Buddy

Ik heb bijna alles wat hier gezegt word doorgestuurd naar haar. MAar ze heeft het pupje al, en wilt helaas niet naar mij luisteren :'( ..

Zoals al gezegt word hoop ik ook dat ze dadelijk stikt in de kosten, want iedereen hier en ikzelf hebben haar gewaarschuwd. Maar het is gewoon vreselijk dat mensen dit soort praktijken gewoon laten gebeuren. en Zich gewoon niet eerst inlezen over een pup of een hond..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nou in elk geval heb je je best gedaan....meer had je niet kunnen doen.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

@ dobry wat dit met de topic te maken heeft? het gaat toch over broodfok? als wij maar straat en asiel honden uit het buitenland blijven halen blijven ze daar toch doorfokken? ik heb t niet over ras honden. En zolang als wij honden kopen net zoals de vriendin van linda blijft dit bedrijf toch bestaan? maar er zijn ook kleine broodfok bedrijfjes...die diverse soorten honden bij elkaar doen, nergens naar kijken,heupen, ellebogen, karakter enz. daar komen toch bijna alle niet zuivere honden vandaan?

Ik ben erg tegen om maar van alles bij elkaar te zetten nergens naar te kijken enz. koop ras honden met papieren bij fokkers die serieus zijn dan heb je meer kans dat dit soort bedrijven uitsterven...

en wat er nu wordt gezegd dat er gehoopt word op hoge kosten????? deze hond kan er niets aan doen hoor dat die toevallig geboren is bij een broodfokker bah wat een misselijke gedachtes

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

ik snap heus wel dat het hart verscheurend is als je die zielige honden honden ziet in verschillende landen maar hoe komt het dat deze honden zo zielig zijn daar ligt de bron en aan die bron kunnen wij niet veel doen wettelijk gezien, en dat is hier ook zo wij kunnen hier in nederland wettelijk gezien ook niets doen, het hele fokbeleid zou anders moeten hier in nederland. moet jij eens zien wat wij als fokkers moeten doen om een hond uit het buitenland halen,met papieren he, voordat het een nederlandse hond is en voordat we naar shows mogen en mogen fokken....ik ben ook wel in het buitenland geweest maar daar moet je gewoon een knop omzetten anders is het vliegtuig te klein....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat iemand hoopt dat dit hondje ziek wordt kan ik ook niet begrijpen hoor, het hondje kan er niets aan doen en ik hoop dat hij gezond is en een leuk leven krijgt.

@hopeanddreams
Ik vind wel dat er verschil is,

ja in alle landen inclusief nederland zijn er mensen dom bezig door allerlei hondjes op elkaar te zetten, en alle gevolgen van dien. En ja dat is idd erg en moet stoppen.

Maar een hond als bijvoorbeeld Lola, komt uit een asiel wat staat in het boerenland van Polen, de honden die daar gebracht worden zijn niet van broodfokkers, maar meestal afgedankte werkhonden, van eeuwenlang door elkaar gemixte honden, alleen de sterken hebben dit overleefd. Dit noem ik geen broodfok.
Ook de zwervers uit Roemenie, Griekenland etc. zijn geen broodfokhonden.

Maar je hebt gelijk dat er iets moet gebeuren en dat gebeurd er ook, stichtingen die honden helpen, zijn ter plekke ook bezig met sterilisatieprojecten, voorlichting projecten op scholen, praten met bestuurders en kranten etc...er moet helaas nog heel veel gebeuren. En ondertussen hebben de honden recht op onze hulp vind ik.

Maar om nou te zeggen dat je daardoor meehelpt aan broodfok als je zo'n hond helpt vind ik niet terecht. Ik ben juist fel tegen broodfok.

Anoniem (Gast)

Ik denk niet dat je broodfok in stand houdt door zwerfhonden te adopteren uit andere landen (ook al ben ik van mening dat Nederlandse asielen een voorkeur zouden moeten hebben).

WANT, geen enkele broodfokker verdient aan een hond die uit een asiel is gehaald! Het kan zo'n fokker echt niet schelen of een verkochte hond doodgaat, in een asiel terechkomt of wat dan ook. Dus de enigen die broodfok ondersteunen, zijn mensen die daar puppies kopen! Want het gaat erom dat de puppies verkocht worden, en om niks anders.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

dobry en anoniem, ik vind ook inderdaad dat de nederlandse asiels de voorkeur moeten hebben maar ben ook van mening dat de meeste honden die in asiels komen mix honden zijn met een probleem...dit komt vaak omdat er door "fokkers"niet of nauwelijks gezien word naar gezondheid,karaktes,enz. pure ras honden kom je bijna niet tegen. En dobry ik val jou niet aan ik val ook geen mensen aan die serieus en met een goed gevoel een hond kopen in Ierland zitten ook veel van dit soort honden die jij omschrijft onder erbarmelijke omstandigheden. het zou allemaal gewoon strenger moeten worden want als je echt een hond wil hebben wil je ook wel iets meer betalen. Ik heb zelf ooit een niet ras hond gekocht, ben naar de fokker gegaan heb alle twee de honden gezien bij deze twee honden waren papieren alleen was de ene hond een duitse witte herder en de andere een canadese witte herder dit was volgens de fokker de reden dat er geen papieren bij waren ik heb dat geloofd omdat ik een leek was....nu later heb ik de "stambomen" onder de loep gehouden en bleek dat ze met deze honden niet eens mocht fokken meer om de gezondheid...... in mijn ogen een broodfokker toch?

ik werd gewoon even kwaad om, het hopen op veel kosten, iedereen hier op dit forum doet zijn best, de vriendin van linda is door dit in iedergeval goed gewaarschuwd en dat is iets anders dan als je van niets weet toch?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@hopeanddreams,
sorry, maar ik vind het geen vergelijking die je maakt.

het zou allemaal gewoon strenger moeten worden want als je echt een hond wil hebben wil je ook wel iets meer betalen.

Dit is van toepassing als je een pup aanschaft, maar dat heeft toch niets te maken met het in huis nemen van een reeds volwassen herplaatser???

Ik vind het de wereld op z'n kop.

Het zijn twee heel verschillende keuzes.
De een kiest perse voor een pup (al dan niet broodfok) en een ander kiest voor een herplaatser (al dan niet uit nederland of het buitenland).

Ja dit zijn veelal kruisingen en ook honden uit broodfok, maar moet je die maar laten creperen in een asiel omdat je anders de broodfok in stand houdt???

Laat liever al die pup kopers een tikkie bewuster bezig zijn met de aanschaf van een hond. Daar zit de angel, want vraag en aanbod houdt elkaar in stand.
(en dan heb ik het niet over het aanbod in de asiels).

Misschien heb ik je verkeerd begrepen zo op de vroege morgen O-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

beste petra, ik heb het over broodfok als het nu een pup is of een volwassen herplaatser maakt toch niet uit? wat als ik alle puppen ga kopen van een broodfokker wat gaat die broodfokker dan doen? meer fokken denk? en wat als je een broodgefokte hond uit een asiel haalt? maakt dat iets uit? Maar honden uit asiels vind ik eigenlijk toch iets anders de mensen die de hond naar het asiel brengen moeten de hond kwijt om wat voor reden ook, die mensen hebben hun les wel geleerd hoop ik want ze hebben toch iets betaald en dat zijn ze kwijt nu, de asiels kunnen er niets aan doen en de hond ook niet. maar beide keren word de broodfok in stand gehouden toch? stel dat de broodfokker zijn honden niet meer kwijt kan? zal die dan door gaan? En ja het fok beleid zou strenger moeten ja er wordt nu alleen maar paal en perk gesteld aan de geregistreerde fokker toch? en dat er paal en perk word gesteld is goed, waarom dan niet bij de broodfokkers? dit is uiteindelijk de bron van alles toch?

Katya (Gast)

De broodfok wordt niet in stand gehouden als er een hond uit het asiel is gehaald, dat kan de broodvokker niet schelen.
Voordat een hond in een asiel is terechtgekomen is hij door iemand bij een brookfokker GEKOCHT. Het KOPEN van een pup is wat broodfok in stand houdt. Asiels kopen geen dieren bij de broodfokkers, en broodfokker brengen hun dieren niet naar een asiel. Er is in ALLE gevallen een particulier geweest die EERST een hond bij de broodfokker heeft gekocht, en dat is de enige wat broodfok in stand houndt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Oplichters, mensen die misbruik maken van dieren ten gunste van hun eigen portemonnee, wat broodfokkers toch zijn,dat zou aangepakt moeten worden. Daar zijn we het allemaal toch wel over eens denk ik.

En mensen zoals de vriendin van ts evengoed, ZIJ houft nu bewust broodfok in stand, het intresseert haar blijkbaar niet hoe het hondje gefokt is onder welke omstandigheden, en dat de moederhond haar leven lang een fokmachine voor een oplichter is, en als ze dat niet meer kan ergens gedumpt wordt of gewoon maar afgemaakt, dat is pas wreed en dieronvriendelijk om het nog netjes te zeggen..

maar toch niet iemand, die een hond uit een nederlands, belgisch, duits, spaans of whatever wat voor asiel haalt? Die mensen ruimen eerder de puinhopen op die anderen gemaakt hebben.


honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy 3 doggies

honden foto van Lunae ~ Amy

een broodfokker verdient niets aan een asiel hond hoor.. dus ik vraag me af waar jij met je hoofd zit?
niet alle kruisingen zijn ook gelijk broodfok dus wil a.u.b even dat grote ego van je aan de kant zetten en ff logish nadenken? zou wel fijn zijn
Dorby heeft een asiel hond een nieuw leven geboden of hij nou uit het buitenland of uit nederland komt het gaat vooral om de gedachte erachter
en als we over volle asiels gaan beginnen er zitten ook genoeg afgedankte rashonden in het asiel..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dus ik houdt de broodfok bewust in stand???
En velen met mij???

De wereld op z'n kop.

Zullen we dan maar met z'n allen die arme (in asiel) gedumpte broodfokhondjes afmaken?

Ik sluit me helemaal aan bij Dobry, degenen die willens en wetens omwille van de centen een pup kopen bij een broodfokker (en deze al dan niet dumpen vanwege socialisatie of medische problemen), die kun je aanspreken op verantwoordelijkheid voor de instandhouding van vraag en aanbod.

Maar iemand die vanuit een bewuste keuze kiest voor een volwassen herplaatshond heeft mijns inziens geen enkele verantwoordelijk voor de instandhouding van de broodfok. Er is namelijk geen sprake van specifieke vraag en aanbod bij de broodfokker. Kosten die je betaald zijn gemaakte onkosten om een asiel draaiende te houden.

Ik snap met de beste wil van de wereld jouw overtuiging niet.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

dus als ik het goed begrijp is het wel toegestaan om elke wikeurige hond maar te kruisen of gewoon met hetzelfde ras fokken? als je maar niet te veel nestjes hebt? wanneer ben je dan officieel een broodfokker? o wacht ik denk dat ik het begrijp....als je geld verdient aan het fokken met honden ben je een broodfokker.....?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

HUH?

De issue was toch dat mensen met herplaatsers/asielhond medeverantwoordelijk zijn voor instandhouding van de broodfok??

Ik ben voorstander van bewust en verantwoord fokken.
Dat is toch een heel ander verhaal.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

en als je goed leest heb ik gezegd dat honden in asiels, en de asiels, er niets aan kunnen doen...en ik vind ook wel dat als je die honden in de asiels wil helpen, een goede zaak hoor....

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

ja min of meer wel petra want wat gebeurt er als die honden in asiels blijven zitten? het is toch een optelsom? broodfokker....eerste eigenaar....asiel....tweede eigenaar....weer ruimte in de asiels?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

beste petra, ik heb het over broodfok als het nu een pup is of een volwassen herplaatser maakt toch niet uit? wat als ik alle puppen ga kopen van een broodfokker wat gaat die broodfokker dan doen? meer fokken denk? en wat als je een broodgefokte hond uit een asiel haalt? maakt dat iets uit?

Ik vind het een wereld van verschil ja.
Ik koop niet willens en weten omwille van de centen een broodfokpup bij een broodfokker.
Die hond die ik als herplaatser krijg is al door een mens uit de broodfok gehaald en af gestaan om wat voor reden dan ook. Met jouw woorden ben ik medeplichtig aan iets aan ik niet medeplichtig aan wil zijn. Ik vind het dan ook een vergelijking die kant nog wal raakt.



honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als mensen om wat voor reden van hun broodfok pup af willen laten ze zich niet weerhouden door geen ruimte in het asiel.

De enige manier om dit probleem op te lossen is het probleem bij de wortel aanpakken.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

he bah. Ik zou het niet doen, mjaa eigen keus

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

maar dat was de issue niet. ik heb echt niets tegen mensen die er voor kiezen om hun honden uit asiels te halen wat jij doet petra vind ik goed, niets mis mee...maar wat ik wilde zeggen is waar trek je de lijn broodfokker of niet? één die veel geld verdient aan fokken met honden of één die weinig geld verdient met fokken van honden? wij moeten aan strenge eisen voldoen om te mogen fokken en o wee als je niet dezelfde rassen gebruikt en o wee als we met heupen fokt die niet aan de eis voldoen enz. en buiten de geregistreerde fokkers om, mag en kan iedereen maar doen wat ze willen? oke nou dan maar een grote ego

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik ben het daarin met je eens, maar dat is een andere issue.Broodfok wordt in stand gehouden door de vraag, mensen die willens en wetens daar hun pup kopen.
Van een hond in het asiel kun je overigens lang niet altijd met zekerheid zeggen dat het een broodfokpup is.
En kijk eens op www.ikzoekbaas.nl zitten best veel rashonden tussen en je kunt niet zien of ze uit de broodfok komen of bij een goede fokker vandaan.

Wat jij aanhaalt over mede verantwoordelijk zijn voel ik als een behoorlijke trap tegen m'n schenen.
Juist omdat ik de gevolgen meemaak van 'wild'fok en mede daardoor flink propaganda maak TEGEN broodfok en waarschuw.

Ik zou het ook bij jou kunnen laten O-)

Maar denk volgende keer even na voor je zoiets ondoordachts roept.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

het was niet mijn bedoeling jou een trap tegen je schenen te geven, ik mag dan volgens, in ieder geval één hier een grote ego hebben, maar ik weet ook niet alles en als ik bepaalde dingen schrijf, schrijf ik dat vanuit mijn oogpunt, ik fok al jaren met honden en dan bouw je een bepaald idee op tegen broodfokkers. daar bij zit jij in een andere situatie die ik niet ken, en ook niets vanaf weet, en jij hebt schijnbaar in het werk wat jij doet ook een bepaald idee over broodfok ontwikkeld.....ik was even kwaad dat er sommigen wensen dat deze mensen hoge kosten kregen, nu vind ik het niet erg dat ze hoge kosten krijgen, maar ik hoop niet over de rug van de hond. hier heb ik op een bepaalde manier op gereageerd en dan zeg je wel eens teveel. ik denk dat wij wel op dezelfde lijn zitten alleen op verschillende niveau's.
sorry dat ik zo tekeer ging..(durf mijn fouten dan ook wel weer toe te geven)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat betreft de term broodfok.

Daarom noem ik het allemaal wildfok.
Je hebt namelijk dat wat broodfok genoemd wordt, maar je hebt ook particulieren die maar van alles op elkaar 'plakken' zonder zorgvuldigheid.
Gewoon hardstikke leuk 1x een nestje, maar zo denken die andere duizenden er ook over. En als dit dan ook nog niet verantwoord gebeurt heb je weer tig tallen hondjes die lijden aan fysieke of psychische gebreken.

De eerste verantwoording ligt bij bewustwording van mensen dat ze liever geen pup kopen die op deze manier ter wereld komt. Als namelijk niemand meer zo'n pup koopt valt er niks te fokken en sterft het een langzame dood.
Tot die tijd hebben we te maken met een overschot aan aan zielige stumperds en zielige dumperds.

Met het niet meer kiezen voor of afmaken van deze zielige dumperds zijn we nog steeds niet op het punt dat koper A een bewuste verantwoorde keuze maakt.

En daar ligt juist de genezing van dit zieke foksysteem.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

sorry dat ik zo tekeer ging..(durf mijn fouten dan ook wel weer toe te geven) :-D

schenen doen al niet zeer meer

honden page profiel M@rijkeM@rijke 3 doggies

honden foto van M@rijke

lekker makkelijk een pup thuis bezorgt krijgen, hoef je de deur er niet meer voor uit, wordt die ook bezorgt door TNT?






dit is cynich bedoeld hoor mensen ;-)
een leek snap toch wel dat dit geen gewone gang van zaken is om een pup te nemen?Hoe dom ben je zeg om hier in te trappen!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mensen die meelezen en onwetend en onbewust een onverantwoord gefokte hond uit wild fok hebben gehaald. Het is niet mijn bedoeling hiermee iemand voor de schenen te schoppen.

Daarom schreef ik ook Willens en Wetens.
Het is goed dat er steeds meer aandacht en bekendheid voor komt zodat mensen steeds bewuster gaan kiezen.

honden page profiel millymilly 3 doggies

honden foto van milly

een hond is toch geen bosbloemen
ding dong zo hier is u pakketje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: hoera
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^