extra verzorging met 6 weken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

zoals jullie weten komt onze pup door omstandigheden erg vroeg bij ons ( 6 weken! )

nu zit ik te denken is het te vroeg om met haar echt te gaan lopen?kan ik haar soms de eerste paar weken in de tuin haar haar behoefte laten doen of maakt dat niet uit?

miss iets van bijvoeding?ze eet al wel gewoon brokjes hoor? ;-)

misschien nog andere tips?

alvast bedankt!

liefs aadje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "extra verzorging met 6 weken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Jammer dat je pup toch komt met 6 weken. De moeder kan er dan wel niet meer bij maar ze krijgen heel veel informatie via het spelen met de broertjes en zusjes.

Ik zou het toch nog een keer opperen om dit niet te doen bij je fokker want het is echt te vroeg voor een pup.

Groetjes van esther

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

ik weet hoe je erover denkt Esther!

maar ik wil graag tips om het haar zo goed mogelijk naar haar zin te maken

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Hoi :-)


De eerste maanden zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van het karakter van de pup. Helaas is dit op latere leeftijd erg moeilijk te corrigeren.

Enkele adviezen:

Laat uw pup in deze periode niet te veel alleen thuis.
Zorg dat hij alles een keer ervaart wat hij in zijn latere leven ook zal meemaken (bijv. bus, trein, winkels).
Geef de pup altijd een eigen plekje waar niemand hem kan storen.
Als u hem iets wilt leren, beloon hem voor goed gedrag en negeer ongewenst gedrag.
Misschien wel het allerbelangrijkste, wees gewoon lief voor de pup.


Puppycursus en puppyparty

Vanaf 10 weken leeftijd kunt u met uw pup naar een puppycursus. Een goede manier om op speelse wijze het verschil tussen gewenst en ongewenst gedrag aan te leren en met andere pups te spelen. Ook zult u een uitnodiging ontvangen om op de kliniek een puppyparty bij te wonen. Dit is een leuke en informatieve avond waar de pups met elkaar kunnen spelen en onder het genot van een kopje koffie over o.a. onderwerpen als enten, ontwormen, voeding, verzorging en opvoeding gesproken zal worden. Ook is er dan een rondleiding door de kliniek waarbij u een blik "achter de schermen" krijgt.

Entingen

Om een goede bescherming te verkrijgen tegen de meest voorkomende ziekten, dient uw pup ingeënt te worden. De eerste enting heeft de pup al op een leeftijd van 6 weken gehad. Als dit nog niet gebeurd is, kunt u dit het beste zo snel mogelijk laten doen. Vervolgens moet de pup op 9 en 12 weken ingeënt worden. Deze entingen beschermen o.a. tegen parvo, ziekte van Weil en hondenziekte. Als de hond mee naar het buitenland gaat, moet hij een E.U. paspoort hebben, gechipt zijn en op tijd tegen hondsdolheid ingeënt worden. Voor eventuele aanvullende eisen is het raadzaam ons te bellen. Als de pup naar de puppycursus of het pension gaat, is de inenting tegen kennelhoest vaak verplicht.


Ontwormen

Uw pup is, als het goed is, op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd ontwormd. Dit is echter vaak niet het geval. Veel jonge honden hebben spoelwormen en kunnen hierdoor diarree krijgen en snel uitdrogen. Veelal zult u de wormen niet in de ontlasting aantreffen. Als de pup 2 maanden oud is moet hij elke maand ontwormd worden tot en met een leeftijd van 6 maanden.

.
Vlooien

Of uw pup nu wel of geen vlooien heeft, neem op tijd maatregelen en vraag om advies. Vlooien kunnen heftige jeuk, bloedarmoede en op latere leeftijd een vlooienallergie veroorzaken. Ook dragen vlooien lintwormeitjes met zich mee. Daarom moet een pup met vlooien extra goed ontwormd worden. Let wel, voorkomen is beter dan genezen, vlooien komen namelijk het gehele jaar voor. Vergeet ook de eventuele huisgenootjes niet!


Voeding

Een goede voeding is voor de opgroeiende pup erg belangrijk. De pup kunt u het beste puppy voeding geven tot hij 80% van zijn volwassen gewicht heeft bereikt. Dit voer is namelijk uitgebalanceerd en berekend door voedingsdeskundigen. Voer daarom nooit kalk of extra voedingssupplementen bij. Een jonge hond kunt u het beste 4 maaltijden op een dag aanbieden. Dit is beter voor de vertering. Vanaf 4 tot 5 mnd. leeftijd kunnen 3 maaltijden gegeven worden. Ook moet de pup altijd vers drinkwater hebben. De fabrikant van het voer geeft vaak een richtlijn aan hoeveel u moet voeren, kijkt u echter ook naar de conditie van de hond zelf


succes met de pup
Grtn
Patsy & Toshi :-)

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

alvast bedankt!

van de broertjes en zusjes leert ze nu al niet veel de moederhond is nerveus en wat agressief naar de pups en de pups nemen dit gedrag een beetje over!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wij hadden onze Shita ook met 6 weken en een dag of 2.
We hebben haar altijd wel gewoon mee genomen met de wandelingen maar veel gedragen zodat het niet teveel werd.
Verder heb ik haar heel veel tegen me aan gehad,bij me laten slapen.En omdat het goed klikte met Raisa ging ze uit zichzelf daar ook veel tegen liggen.En ook al stond Raisa in begin gewoon op en ging ergens anders liggen... dan stond Shita ook op en ging gewoon weer eigenwijs tegen Raisa aanliggen.Die op het laatst maar opgaf en het toe liet.

Verder de eerste nachten bij ons op bed gehad,maar omdat we idee hadden dat ze net zo graag toen bij Raisa sliep dat geprobeerd en dat beviel goed dus daar is ze gebleven.

We hebben der niet veel alleen gelaten in begin.

Eten deed ze goed,ze at gewoon haar brokjes.

Veel gekeken naar wat ze zelf aangaf.Veel gezorgd ook voor de rust.Soms op schoot genomen zodat ze ging slapen.

Gaat helemaal goed komen hoor.Shita heeft er mijn inziens geen echte last van over gehouden.Zolang je voor der rust zorgt en haar veel bij je houd gaat het prima lukken :-D Het geeft ook wel een hele speciale band vind ik.

Succes en vooral heel veel plezier ermee.
Geniet ervan.

Groetjes Marianne

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hoi Aadje,

Zoals ik begrepen heb, is het niet mogelijk de pup langer bij de nestgenootjes te laten. Wat ik jou dan als tip geef: zorg dat je hondje veel contact heeft met in ieder geval 1 (of 2 of misschien 3) andere honden (leeftijdsgenootje) - denk wel aan z'n inentingen/ weerstand/ rust. Mijn ouders hebben ook hun hond met 6 weken uit het nest gehaald. 'De moeder keek er toch niet meer naar om'. En o wat is dat jammer geweest. Zoveel dingetjes die de hond nog niet 'kon'/ 'snapte' aan hondengedrag en taal. Hij moest (en nog steeds) zoveel leren. En van een andere hond leren ze die eerste weken in het nest makkelijker dan van mensen. Hij was echt nog gewoon te onzelfstandig en hangt nu nog steeds enorm aan mijn moeder. Ook al hebben ze vanaf begin af aan goede begeleiding, mijn ouders lopen nog steeds tegen dingen aan. Mijn hondje is 4 weken jonger, en daar heeft de hond van mijn ouders enorm veel van geleerd.

Het scheelt dus al dat jullie al een andere hond hebben :-)

Ik zeg tegen iedereen 'niet eerder dan 8 weken', maar soms is het nou eenmaal niet anders.

Veel plezier met wat succes en vooral veel geluk met jullie nieuw roedeldiertje straks ;-)

Hartelijke groetjes Marit

Oja, Daantje was 8 weken toen ze bij ons kwam, maar die hebben we ook zindelijk gemaakt in de tuin. Het is namelijk ongeveer 10 mins lopen naar een grasveldje. Dus dat moet geen probleem zijn.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

hai hai!

het scheeld weer dat vrienden van ons ook een pupje hebben dus daar kan ze mooi mee spelen!

en van Syco kan ze dan leren haha

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak

honden foto van Johanna Kasprzak

naar mijn mening kan het prima hoor, met 6 weken al.
het is zo afhankelijk van het ras ook.
onze hussen zijn al blij als ze er met 4 a 5 weken niet meer voor hoeven te zorgen.
ze blijven wel tot 7 weken hoor. om ze echt volledig goed aan het eten te hebben.

qua socialisatie maak ik me er geen zorgen om.
gewoon lekker mee spelen etc en kijken naar hoe de pup zich houdt met lopen.
in principe geldt als regel voor de duur van het lopen: zoveel weken oud, zoveel minuten lopen.
dus nu 6 weken, dan 6 minuten lopen.
verder zorgen dat het genoeg beweging krijgt door te spelen etc. beweging is goed voor de pezen en spieren en zorg voor een sterk bottenstelsel.

begin nooit met speciaal voer!
als hij bij de fokker op gewoon voer is, dan mooi zo laten. eventueel met 8 weken op je eigen voer langzaam over gaan. (ben zelf voorstander van alleen maar rauw vlees)
ga niet meteen teveel 'klooien' met pap, pate oid.
dan wil hij straks niets anders ;-)
een pup van 6 weken kan zich echt prima redden hoor!
weet dat het de eerste 2 dagen miss niet eet vanwege heimwee. maar dan moet hij wel beginnen met eten.
en ook voor jou geldt, vraag aan de fokker of je ten allen tijde mag bellen voor raad! een goede fokker wil dit juist graag!

veel succes,

groetjes Johanna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "extra verzorging met 6 weken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^