Hond op de bank?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Hallo.

Wij hebben de regel dat de hond niet op de bank mag. Dat is onze plek (met als gevolg dat we zo'n beetje de hele avond op de grond zitten bij Otis).

Dat is gekomen doordat we bij Macho heel duidelijk regels wilden stellen. Macho was een erg onzekere hond, had duidelijke leiding nodig en we hebben daarom zoveel mogelijk "roedel regels" in acht genomen.
Macho heeft één dag (dat hij aankwam) op de bank mogen liggen (zie een heerlijk foto van hem in mijn profiel), maar daarna hebben we die regel ingesteld (ja, ik weet het, meteen die regel was beter geweest, maar wisten wij veel...).

Anyhow, die regel hebben we dus nog steeds met Otis, terwijl dat een heel ander soort hond is. Voor hem is het duidelijk dat wij de baas zijn en hij luistert ook erg goed.
Op zich zou ik het wel heel gezellig vinden als hij op de bank mag liggen (op uitnodiging), maar we hebben nu de instelling dat we daarover gaan beslissen als hij door zijn pubertijd heen is.
Hoe doen jullie dat? Hoe denken jullie over honden op de bank?

Groetjes Mieke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op de bank?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Als je geen dominantie problemen hebt met je hond, kan hij gerust bij je op de bank liggen. Trouwens, dat jij bij hem op de grond zit komt op hetzelfde neer. Lekker doen gewoon!

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

hier mogen de honden op de bank op hun eigen kussens heb van die dunne hondenkussens gehaalt met pootafdrukken erop daar mogen ze op liggen op de bank.
weten ze precies :-D

honden page profiel Boemer Boemer 3 doggies

honden foto van Boemer

hallo

wij hebben ook een losé hond
op de bank is niet erg maar als die een kleetje heeft moet je die op de bank leggen. Want hij mag dan allen op het kleedje ander gaat die jullie de baas en dat is niet goed zijn plek is in zijn mand en jullie plek de bank allen zijn kleedje mag die wel. Maar je moet wel streng zijn want hij mag dan niet van zijn kleed op de bank.

groetjes & pootjes

honden page profiel Boemer Boemer 3 doggies

honden foto van Boemer

zie je zolang het op het kleed is maakt het echt niet uit

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Ymy, bij mijn weten komt het niet helemaal op hetzelfde neer; ik ga op de grond zitten en Otis komt bij mij, niet andersom. Dat hebben we toen bij Macho geleerd, dat de hond naar jóú, de ranghogere, toe moet komen en dat doen we dus nog steeds zo.
Sowieso vind ik het nu nog niet handig ivm van de bank afspringen en zijn gewrichten (hij is 4,5 maand). Maar we hebben met Otis inderdaad geen rangorde-problemen, dus in die zin zou het dan wel kunnen :-D
Een kleedje of kussen op de bank is inderdaad een goed plan!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola mag van mij op de bank maar wil dat zelf niet.. :-D


Of je je hond wel of niet op de bank wil, heeft m.i. niets te maken met of de hond jou als leider ziet of niet.

Lees deze link eens door:

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

Anoniem (Gast)

Mieke ligt gewoon gezellig bij ons op de bank, op haar eigen kussentje. Zo op de bank mag niet, op het kussentje wel, en dat weet ze.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Interessant stuk Dobry! Bedankt!
De regels hebben ons bij Macho vooral zelfvertrouwen en structuur gegeven. We deden de dingen allebei hetzelfde om voor hem zoveel mogelijk een vaste basis te zijn. Daar zijn die regels heel handig voor geweest. En het werkte bij Macho ook wel.
Maar als ik dat stuk zo lees...

honden page profiel JozefienJozefien 3 doggies

honden foto van Jozefien

Zoals vorige zeiden, als je hond weet wanneer het wel mag is het best fijn, maar ons hondje is ook geleerd in "zijn" mandje en mag enkel op onze schoot liggen in de zetel en dit weet hij heel goed! Wat ook goed kan zijn is gewoon zijn mandje of dekentje in jullie living leggen, als de honden gewoon al bij jullie gezellig samen aanwezig zijn vinden ze super! Ons hondenmandje staat naast tv en daar gaat hij elke avond met plezier in en kijkt hij fijn naar ons voor hij indompelt :-) Veel succes!!

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

Bij ons mogen de honden gewoon op de bank hoor. Ze weten echter wel dat wij "voorrang" hebben. Dus als er geen plek is, gaan ze gewoon lekker op hun kleed. Zelfde verhaal als er visite komt :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Er is natuurlijk niets tegen regels,dat is juist goed, en geeft een hond houvast en veiligheid, maar iedereen kan gewoon zijn eigen regels maken toch?

Iemand heeft ooit iets verzonnen over niet op de bank of niet als eerste de deur uit, niet als eerste eten etc....prima als je dat wil doen, maar het kunnen net zo goed andere regeltjes zijn..hangt gewoon van jullie persoonlijke situatie af. Maar echt een goede leider/verzorger van je hond zijn heeft niet met die regeltjes te maken volgens mij.

honden page profiel Nathalie & hondje Loeloe.Nathalie & hondje Loeloe. 3 doggies

honden foto van Nathalie & hondje Loeloe.

Bij ons ligt het dr aan of u hond erg uithaart. De onze wel :'( En wij hebben zo stoffen bank!! En daar blijven alle witte haren op plakken! Ze mag er alleen op net voor het stofzuigen :-D

Bij ons mag loeloe niet zo maar op de bank! Tenzij wij het uitnodigen.(straks hb je visite komt die hond er bij zittenXD)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

hahaha wat leuk allemaal op de grond....waarom zitten jullie op de grond als ik vragen mag? Bij ons mag iedereen op de bank mits er plaats is...als wij op de bank willen zitten gaan de honden eraf, ja hier en daar kan wel één blijven liggen, maar ik wil gewoon zitten waar ik wil :-) om honden te leren mogen ze nooit zonder toestemming bijv. op de bank komen, op die manier dwing je repect af bij de honden. als ze zonder toestemming er wel op gaan stuur je ze terug op een rustige en kalme manier en dat herhaal je gewoon net zo lang tot ze op de grond blijven en daarna nodig jij ze uit....het maakt eigenlijk niet uit waar ze zitten of liggen als ze maar respect hebben voor jou...voor ons maakt het niet zoveel uit of het nu een pup is of een volwassen hond..maar wat je de hond als pup nu kunt leren hoef je straks niet meer te doen dus ik zou zeggen leer de pup maar dat ie alleen op de bank mag met toestemming. Ik zou dit niet doen met koekjes, al zullen de meningen daar wel in verschillen, ik vind dit gewoon een stukje respect naar de leider toe, en zou vanzelfsprekend moeten zijn toch?

www.hopeanddreams.nl

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als je een hond hebt die onzeker is of 'dominant', dan helpt zo'n regel wel. Maar als je merkt dat je hond prima luistert en niet echt dominant is, dan zou op de bank liggen geen probleem moeten zijn.

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

bij ons mag hij ook op de bank
als er nog een plekje voor hem is
komt hij lekker bij je liggen om teknuffelen

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

dat klopt als een hond prima luisterd en niet echt dominant is, is op de bank liggen niet een probleem...maar we zijn het laatst nog tegen gekomen...deze hond mocht ook gewoon op de bank lekker bij t baasje, knuffelen enz. Haar moeder,vriend,vader en verder iedereen konden gewoon erbij komen op de bank maar dat duurde een paar weken en toen was het zo dat degene met het meeste lef nog op de bank kon zitten haha maar dan moet je een aardige stap terug met je hond. wat ik zeggen wil is; als jij je hond toelaat om te doen wat ie wil gaan ze vaak dingen toe eigenen voor hun zelf....dat wil je ook niet toch?

www.hopeanddreams.nl

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

fief mag gewoon op de bank. ze is braaf en luistert in huis perfect dus zou niet weten waarom niet, bovendien is ze maar klein en vind ik het stiekem wel heel erg gezellig.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Otis is niet dominant en heeft vertrouwen in en respect voor ons, dus wat dat betreft zou het moeten kunnen.
Maarja, voor zijn gewrichten vind ik het nog niet zo fijn.
Of ik moet een afstapje maken O-)

@hopeanddreams; wij zitten op de grond zodat Otis toch gezellig bij ons kan komen zitten. En omdat we ook allemaal kleden op de vloer hebben liggen voor Otis (ook ivm gewrichten, we hebben laminaat), zit dat nog best lekker ook :-D

honden page profiel stephenstephen 3 doggies

honden foto van stephen

luna mag van mij altijd op de grote bank daar ligt immers een fleeceplaid overheen ander gaat hij in me bank graven en dat eil ik niet hebben natuurlijk. hij kan er zelf nog niet op dus moet hem altijd helpen als hij erom vraagt en ik wil het op dat moment niet en zeg nee dan gaat hij netjes bij mijn voeten liggen. hoop dat hij ook zo luistert als hij er wel zelf op kan springen maar ook al doet hij dat niet dan maakt het me niet zoveel uit als hij maar aan de kant gaat voor mij O-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

tyson mag niet op de bank :-D maarhij vind het best hij ligt altijd op me voeten me voeten te knauwen. of met zijn hoofd op mijn schoot.

ik denk dat op de grond het zelfde is samen op de grond of op de bank maakt niet uit. alleen zou ik wel hem leren om op de bank te gaan maar alleen op uit nodiging. dus als jullie niet willen dan gebeurd het niet.
ik zelf doe het niet want dan kunnen wij uit eindelijk op de grond gaan zitten tyson is te groot hahahaha

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Tjibbe mocht eerst ook niet op de bang (hebben we driekwart jaar volgehouden). Als we weggingen zetten we allemaal stoelen op de bank zodat hij er niet op kon. Helaas trok hij de hele huiskamer uit elkaar. Op een gegeven moment maar besloten dat hij dan toch maar op de bang mocht en waarempel: hij is vanaf die dag gestopt met slopen!

Tjibbe 'vraagt' altijd wel heel netjes of hij op de bank mag. Het gaat er dan naast staan en legt z'n kop op de zitting terwijl hij je heel vragend aankijkt. Alleen 's nachts of als wij weg zijn stapt hij uit zichzelf op de bank. ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Hier liggen de honden ook gezellig bij ons op de bank :-)Maar ze liggen ook wel in de mand

honden page profiel WendiejWendiej 3 doggies

honden foto van Wendiej

Frodo mag wel op de bank maar alleen op uitnodiging. Wanneer hij niet is uitgenogd en toch op de bank springt is een korte "euh euh" correctie voldoende en springt hij er weer af.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Wij hebben een zitkuil en daar mogen de honden helemaal niet inkomen.. Dus geen honden(haren) bij/op de bank, geen zwiepende staarten over de tafel en geen visite die zich verplicht voelt de hondjes aandacht te geven! haha!

Daarvoor in de plaats hebben de hondjes hun eigen fauteuil onder de trap (in de woonkamer)..(zie foto profiel) Van daaruit kunnen ze alles zien: de woonkamer(/zitkuil), de keuken, voortuin, achtertuin... Dus ideaal!

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Chica mag ook op de bank, alleen als wij er ook op zitten en dan nog op ons aangeven.
Ze zit dan of op schoot of op een kussen. Ze ligt nooit zo op de bank.

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Casper heeft een eigen dekentje en dus plekje op de bank. Hij mag hier ten alle tijde op. Als er visite is heeft hij toch geen tijd om rustig te liggen dus nooit een probleem

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk dat een hond die op de bank ligt en gaat grommen naar zijn baasjes een ander onderliggend probleem heeft. Of liever gezegd niet de hond maar eerder de baasjes die iets fout doen.Teveel onduidelijke signalen afgeven? Grommen doet een hond toch meestal niet uit dominantie lees ik toch overal?

In ieder geval zou ik hem dan niet meer op de bank laten (voorlopig?) en duidelijkheid creeeren voor de hond zodat hij me gaat vertrouwen.

honden page profiel KikiKiki 3 doggies

honden foto van Kiki

Wendiej@
Ik kijk soms naar de hondenfluisteraar Ceasar Milan. Hij vertelde ook dat de hond alleen op de bank mag op uitnodiging van de baas. Hij mag er niet uit zichzelf op gaan liggen.
James komt natuurlijk graag op uitnodiging op de bank liggen. Liefst tussen mij en mijn partner in en laat zich dan uitgebreid verwennen (aaien). Af en toe gaat hij zelf op de bank liggen, maar meestal zoekt hij een plaatsje achter de bank.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

Bij ons mogen ze het maar wel op hun deken, Pixie en Chica liggen graag bij ons maar Romi komt wel even knuffelen en dan gaat ze op de grond aan onze voeten liggen. Misschien heeft ze al door dat ze binnen een paar maanden toch te groot is voor de bank :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op de bank?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zelfgemaakte snacks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^