Rasistische hond???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tabasco Tabasco

honden foto van Tabasco

Hoi allemaal,

Een paar weken geleden stond er iemand aan de bel met de vraag of we een abonnement op de krant wilden. Ik bedankte hiervoor en op dat moment drukt Basco de deur open en loopt naar die meneer toe. Die meneer blijkt er niet bang voor dus ik laat hem en zo komen we in gesprek over onze hond. Na een kort gesprekje begint die man ineens: (Ik citeer:-) "Weet je wel dat die honden honden speciaal gefokt zijn om negers te vangen?" Ik geloofde mijn oren niet! (Ze zijn volgens mij vroeger alleen gefokt voor de leeuwenjacht) "Ja", zegt die man, "ze zijn ook altijd erg aggressief tegen donkere mensen! Let er maar eens op!" Mijn mond viel echt open! Toen heb ik hem heel duidelijk gemaakt dat dat de grootste onzin was die ik ooit heb gehoord, belachelijk! Het maakt Basco (en mij) niets uit of iemand nu donker, geel, rood of blank is, hij is tegen iedereen lief! Wat een onzin! Hoop die man nooit meer tegen te komen want weet niet of ik dan mijn geduld weer zo kan bewaren.. Ben er nog steeds boos en verontwaardigd over..

Wat vinden jullie hier nu van?

Groetjes van Jeanette & Basco..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rasistische hond??? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat is natuurlijk een absoluut onzin verhaal.
Maar feit is wel dat veel buitenlandse mensen gewoon
een grote hekel aan honden hebben.
Moslims vinden honden onrein en toen ik wel eens
met Luca en Romeo liep, renden de moslim vrouwen
schreeuwend aan de kant.
Als ik maar langs kwam met mijn jongens.
Die kennen alleen wilde honden en deze worden in hun
geboorteland gedood, vergiftigd of mishandeld.
Honden merken meteen of mensen ze mogen of niet.
Die vinden ons rare wezens, dat wij met onze
honden naar de dierenarts gaan of soms bij ons
in bed laten.
Een surinaamse vrouw die ik wel eens spreek, zegt
dat zij in suriname wel honden hadden.
Ze te eten kregen, maar als ze ziek werden, werd er niets aan gedaan en lieten ze ze gewoon dood gaan .
Die werden dan gehouden om het huis te bewaken.
Die kijken ook vreemd op als je met ze boodschappen
gaat doen, naar een hondenuitrenveld gaat of
ze laat zwemmen.
Een vrouw die met honden loopt, is mogelijk nog vreemder.
Ik ken wel marokkanen die pitbulls houden om de macho uit te hangen.
En ik weet zeker als daarmee een incident gebeurt,
ze niets doen om het op te lossen.
Honden voelen feilloos aan als mensen ze niet mogen.
Maar dat verhaal dat hij vertelt is gewoon
een idioot verhaal.
Ik ken een macedonische vrouw die mij vertelde,
dat hier in nederland veel homo's zitten, omdat
ze in macedonie vertellen, dat een jongen die
te veel studeert, homo wordt.
Kun je je voorstellen hoe ze over honden denken.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

De hond van mijn oma blaft alleen tegen donkere mensen, is ze dan racistisch? Geen idee, honden zien wel het verschil tussen licht en donker.

Zoals Machtel ook zegt hebben sommige culturen een hekel aan honden, honden zijn niet rein.

Ik loop vlakbij mijn huis regelmatig door een parkje, daar rent mijn hondje lekker los.
Toen zat er een buitenlandse man op een bankje die een schopbeweging maakte naar haar, terwijl ze niet eens interesse in die man had.

Ze werd niet geraakt en ze had er ook geen erg in, was teveel bezig met rennen en snuffelen.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Die man heeft deels gelijk: Rhodesians werden ook gebruikt om de slaven bij de plantages te houden. Een soort waakhonden met extra taak dus... :'(

Honden kunnen anders reageren om mensen met een andere huidskleur. Niet omdat ze discrimineren, maar gewoon omdat ze dat andere kleurtje niet gewend zijn. Dus een hond die alleen blanke mensen gezien heeft, kan opeens blaffen naar donkere mensen. Maar het kan natuurlijk ook andersom: een hond die alleen donkere mensen gezien heeft kan ook blaffen naar blanke mensen.

Daarbij kan de lichaamshouding van de betreffende mensen ook meespelen. Veel donkere mensen zijn honden niet gewend en in sommige culturen vinden ze honden vies. Een hond voelt feilloos aan wanneer een mens onzeker of bang is en maakt hier gebruik van.

Maar je kunt je hond gewoon 'opvoeden' hoor :-) Als dat al nodig is... Pim en Puzzle zijn echte multi-culti-hondjes en ik geloof dat ieder soort hond dat kan zijn. :-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

zena is bang voor jong/oud/licht/donker die vind alle vreemden net zo eng hooor, die rent net zohard weg voor een blanke, of iemand met zo'n donkere kleur waar ik zo jaloers op ben O-)

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

niet helemaal onzin he. ;-) ik weet niet hoe het met de ridge back zit.maar die komt net als de bb uit Z.A. en die werd dus voornamelijk door de blanke boeren gehouden om de donkere(armere) mensen buiten te houden.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

onze vorige hond reageerde wel op buitenlandse mensen mede doordat toendertijd onze buitenlandse buren hun kinderen altijd liepen te blaffen naar haar en uitdaagde en op de ramen bonkten..........aantal keren gewaarschuwt hiermee te stoppen toen ze doorgingen heb ik gezegt de volgende keer laat ik haar los.............toen was het afgelopen maar mijn hond vertrouwde geen buitenlandse mensen meer.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Ach zo'n ridge zal in het verleden ook best wel eens gebruikt zijn door een blanke kl.te boer die hem heeft gebruikt voor zijn slaven of knechten op te jagen.

Maar de Fila is wel gebruikt om weggelopen slaven op te sporen en desnoods te doden.

Maar mijn bouvier heeft ook wel eens een vriend van mij gebeten .
En die was ook zo zwart als de nacht .
Maar dat maakt van mijn hond ook geen raccistische kl.te hond.

Een hond kent dat soort begrippen niet.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ligt volgens mij puur aan de socialisatie hoor! Denk maar eens na: heeft je hond als pup alleen blanke mensen in en om je huis gezien?? Dan zal die donkere kleur wel vreemd overkomen op hem/haar. Ik heb heel bewust een aantal donkergetinte collega's gevraagd om onze pup aan te halen, puur omdat het overgrote deel van de mensen die hier over de vloer komen ook bleekscheten zijn ;-)
En ik wil niet een hond die tegen elke donkergetinte persoon blaft creeren. Het lijkt gelukt te zijn hoor O-)

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Mijn Sil blaft alleen tegen 'zwarte' pieten, maar gelukkig ook tegen 'blanke' sinterklaasen :-D :-D :-D !!!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Deze honden ,De ridgeback , werden vroeger, nu weet ik niet meer hoor, gebruikt om de blanke nederzetingen te beschermen tegen de negers. Vandaar dit verhaal! In mijn opleiding bij Gaus trainden we met Twee ridgebaks die er in het asiel zaten> Deze haonden waren van emigranten geweest die terug waren gekomen van Zuid-Afrika en weer in Amstrerdam waren gaan wonen. Deze honden waren dus echt voor de bewaking gebruikt en hadden een echte negerhaat ontwikkeld. Waren in A"dam echt niet meer houdbaar!! Wij trainden op een plaats langs de openbare weg waar gemeentewerkers het groen verzorgden. Toevallig doken twee negers achter de struiken op. Je wil niet meemaken wat met die honden gebeurden toen ze die mensen in het zicht kregen. Zo'n monsters had ik nog nooit gezien!! Ze zaten pas bij Gaus om ge hersocialiseerd te worden!! Weet niet of dit met deze honden nog mogelijk was!! Misschien heeft deze meneer een trauma, veroorzaakt door zo'n hond.
Jouw hond is een schat, maar je kunt er inderdaad een wapen van maken!! Ridgeback is ook een van mijn favorieten hoor, maar heb wel gezien hoe ze kunnen worden. Maar dit geld denk ik voor heel veel rassen!!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Sommige honden kunnen discrimineren, maar dat is geen aangeboren eigenschap.
Honden die in hun socialisatietijd nooit donkere mensen hebben gezien kunnen dus angstig of met agressie reageren naar donkere mensen. Andersom kan trouwens ook :-)
Het ligt niet altijd aan de kleur, soms aan de geur van bijvoorbeeld kruiden die de hond niet gewend is.

Ik maak hier heel vaak mee dat Marokaanse mensen heel bang zijn van Biko en dus voor hem wegrennen of ineens opzij schieten. Biko is dat een heel leuk spelletje gaan vinden en kan op die mensen hetzelfde reageren also op katten :'(
Ik train echt bewust met hem om dat niet te doen, anders had hij allang agressie vertoont naar mensen met een donkerder tintje. Puur uit een soort jachtdrift, in kleding happen. Het rent weg en dus is het interessant.

Helaas heb ik ook al meerdere keren het verzoek gekregen van Nederlandse mensen om hun hond te leren agressie te vertonen naar donkere mensen of specifiek naar Marokanen of Turken. Dat vind ik zooo ontzettend erg. Ik vraag altijd eerst naar het waarom en daarna probeer ik uit te leggen dat zo redeneren gevaarlijk is en dat ze bij mij aan het verkeerde adres zijn.
Blijven ze volharden dan mogen ze bij mij geen cursus volgen. Ik heb de opmerking op mijn veld al wel eens gehoord: 'hij mag niemand bijten, behalve een Marokaan, die mag hij pakken'. Die mocht meteen het veld verlaten.
Ik ben echt geschrokken sinds ik honden train hoe vaak je dit soort dingen hoort. Omdat ik blank ben gaan mensen er dan vanuit dat ik het met hun eens ben en scheppen ze nog op ook.. echt vreselijk.

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

marokkanen zijn inderdaad vaak bang voor honden. Toen wij Richy net hadden was papa heel veel met hem bezig om hem zo goed mogelijk te laten wennen en de hond zelf ook zo goed mogelijk te leren kennen. Hij had hem mee genomen naar een weiland in de buurt om daar even wat dingen met hem te proberen. Toen hij Richy net in de auto had zitten en de klep van de auto dicht wilde doen, stopte er een auto met twee marokkanen. Die stapten uit met een aantal horloges in hun handen en vroeg of papa daar interesse in had. Dus papa keek en vroeg toen aan Richy: 'Nou vriend, wat vind jij er van?' Richy steekt zijn kop naar buiten, blaft en keer en die jongens wisten niet hoe gauw ze weer in hun auto moesten zitten.
Vind het ook grappig om te lezen dat sommige culturen honden vies vinden. Nooit bij stilgestaan eigenlijk. Maar mijn vader komt uit Indonesië, en is helemaal honden gek, zijn broers en zussen ook allemaal. Iedereen heeft honden. En dat terwijl mijn oma helemaal niks van dieren in huis, laat staan honden moet weten. Maar ik denk nu dus dat men honden daar ook vies vindt/vond, en dat dat bij mijn vader, ooms en tantes gewoon weg is omdat ze in Nederland opgegroeid zijn. Behalve zijn oudste broer trouwens, die was ook al wat ouder toen ze naar Nederland kwamen.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Even... ik vind 'neger' en 'negers' een vreselijk woord omdat het ooit is gebruik in de context van minder zijn dan.

Voor de rest zijn mijn honden gelukkig kleurenblind. Durga mag zelfs graag flikflooien met wat oudere Marokkaanse heren. Ze is dan wel onrein voor ze maar op een afstandje vinden ze haar toch nog wel leuk.

Mijn Marokkaanse bovenburen zijn goud waard, moeders wil niet hebben dat haar zoons bang zijn voor honden dus aait zelf demonstratief om het even welke hond ik bij me heb. En haar oudste zoon laat wel eens de honden uit.

@Margje, wat een domme verzoeken. Het gaat erom dat je hond reageert op mensen die kwaad in de zin hebben, niet op wat voor kleur ze hebben. :'(

honden page profiel ShifuShifu 3 doggies

honden foto van Shifu

Ho ho ho honden zijn absoluut niet kleurenblind, ze zien de kleuren anders omdat hun ogen anders zijn ingedeeld, maar ze zien wel degelijk kleur.

En een racistische hond, die maak je, dit word nog steeds gedaan, honden die tegen bepaalde bevolking worden opgejut.

honden page profiel ElysiaElysia 3 doggies

honden foto van Elysia

Wat een verhaal!

Moet zeggen dat twee van mijn vier honden toch ook apart reageren op buitenlandse mensen. Wat gek is, want mijn vriend is ook donker (Moluks). Maar op de een of andere manier heeft vooral Kingston een hekel aan vooral Turkse mensen. Zelfs als deze mensen in een auto zitten wil hij ze pakken. Schaam me hier ook echt dood voor en straf dit gedrag uiteraard af.

Maar wat een onzin verhaal over het fokken van onze honden voor het vangen van negers!!!! Volgens mij zit het toch iets anders in elkaar.....

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

een ridge back komen oorspronkelijk uit afrika, en ik denk wel zeker dat daar witte afrikaanse boeren die hun honden op richten om donkere mensen van hun terijn af te jagen en zo. vroeger om de slaven op het terijn te houden daarna om de donkeren van de terijn te houden. na dat alle boederijen en zo geplunderd waren. maar ik denk daar voor al. ik bedoel er is daar zo veel apartheid en rasimse dat ik toch echt geloof dat veel blanken hun hond zo af richten.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

wat dan zeggen in plaats van neger??? zwarte???

het is niet zo dat de hond een rasist is. maar hij werd zo wel gebruikt

honden page profiel Snoo......Snoo...... 3 doggies

honden foto van Snoo......

Ik vind neger ook een heel naar woord. Donkere mensen vind ik iets 'netter' om te zeggen.

On topic, mijn hond is wel eens onwijs tekeer gegaan tegen 2 donkere kindjes, en volgens mij echt vanwege hun huidskleur. Ik schaamde me rot, en die kinderen maar vragen waarom ze zo aan het blaffen was. Ik heb maar wat verzonnen. Vond het zo lullig.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

denk eerder dat dat is omdat ie iets zag wat normaal niet zo vaak tegenkomt dan dat het iets rasistich was

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

hihi, nu moet ik toch ff aan mijn Tara denken.
Van de week liet ik haar s avonds uit en liep er een neger langs. Tara deed me toch lelijk tegen die man. Als ik haar los liet kon ze die nog wel es aanvallen. Totdat de man uit haar oog was, ging ze maar door.

Dus je kunt zeggen wat je wilt, het kan best zijn dat honden racistisch aangelegd zijn. :-D

honden page profiel Snoo......Snoo...... 3 doggies

honden foto van Snoo......

Een hond kan natuurlijk geen racist zijn, maar hij kan idd wel reageren op iets wat hij niet veel ziet, of het kan worden aangeleerd.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Wat die man doet is in feite de hond en jouw verwijten dat er vroeger dit ras en ook vele anderen werden gebruikt om slaven op de plantage te houden. Dat noem ik pas rasictisch. Jullie kunnen er niets aan doen. En over het algemeen zijn er veel allochtonen (al dan niet Nederlands) bang voor honden en dat voelen honden aan en kunnen daardoor op de angst reageren.

Over ons ras (witte herder) is een afschruwelijke film gemaakt.
****
White dog.
geregisseerd door Samuel Fuller
met Kristy McNichol, Paul Winfield en Burt Ives

Julie Sawyer rijdt een witte hond aan en neemt haar mee om te verzorgen. Het dier geneest en redt vervolgens Julie's leven wanneer het een verkrachter gewelddadig vermoordt. Ze ontdekt dat de hond getraind is om donkere mensen aan te vallen. Ze consulteert een hondentrainer die haar onmiddellijk adviseert het dier te laten afmaken, maar de zwarte hondentrainer Keys besluit een poging te wagen het dier te hersenspoelen.
***
Daar is een witte herder voor gebruikt en schijnt afschuwelijke beelden te bevatten. Maar dat maakt mijn honden toch ook geen mensenhaters.

@ Elysia, ik snap dat jij je schaamt maar het helpt niet als je Kingston straft, sterker nog je maakt het erger want Kingston heeft geleerd dat als hij deze mensen ziet hij door jouw gestraft wordt dus wil hij ze duidelijk maken dat ze weg moeten gaan.

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger † 3 doggies

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

shady heeft gelukkig geen problemen met "zwarte"negers" klinkt lekker he??????

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

hahahah super foto maria dieters.


ik vraag me dus af of het niet nog steeds word gedaan. en dus niet alleen vroeger. maar nu in afrika ook al is er zogenaamd geen apartheid hij is er wel degelijk. en de dingen die daar gebeuren zijn niet leuk en door al die plunderij maar oook daar voor geloof ik sterk. dat boeren hun honden op donkere mensen af hebben gericht en nu nog steeds

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik wist dat helemaal niet, 't "verleden" van de ridge.

Best grappig de verhouding tussen mens en hond. Kleine kinderen die vinden donkere mensen (als ze die nog nooit hebben gezien) ook "apart".

Beer die reageert niet raar op donkere mensen, heb hem tijdens zijn socialisatie goed laten wennen aan donkere mensen. :-)

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger † 3 doggies

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

denk dat een hond inderdaad van zichzelf niet rasistisch kan zijn ,maar kan reageren op iets wat hij vreemd vind ,zo heb ik wel eens gezien dat een normaal rustige hond kon reageren op uniform.
ook zo iets aparts ,en die honden die ze toen gebruiken in de slavernij ,werden die ook niet ingezet om ontsnapte gevangen op te sporen? of waren dat weer andere honden?

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

maria, dat klopt inderdaad dat ze kunnen reageren op mensen in uniform.

Toen ik beer net kreeg had ik een socialisatielijst uitgeprint, en daar stond bij dat ik hem ook moest laten wennen aan mensen in een uniform :-)

honden page profiel Zzoef Rossi & LorenzoZzoef Rossi & Lorenzo 3 doggies

honden foto van Zzoef Rossi & Lorenzo

zzoef blaft en gromt ook tegen mensen die een lange jas aanhebben, of zo'n lang gewaad.. dit zijn vaak turkse/marokaanse mensen.

maar dat honden racistisch zijn geloof ik echt niet!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Off topic:Het woord Neger is net zo negatief als het andere N-woord.Maar is aanvaard tegenwoordig.
Ik zeg liever bruine mensen,zwart zijn ze ook al niet(op enkele na)de huid is bruin en het haar is zwart.


Verder merk ik dat een hond puur reageerd op het gedrag van een mens,ongeacht de kleur.Nu is het zo dat er heel veel buitenlandse mensen bang zijn voor honden en best wel half spastisch over straat gaan(staren naar de hond om hem in de gaten te houden,anders lopen,andere houden,en gewoon erg letten op de hond)Dit zijn voor een hond allemaal signalen om dat persoon in de gaten te houden,want ze doen dan zo vreemd.

Ik heb 2 portieken verder een meisje wonen die is geleerd om niet bang te zijn voor de hond,maar om de hond DIRECT strak en boos in de ogen te gaan staren.Die heb ik laatst ook gewaarschuwd!dat ze daar onmiddelijk mee op moet houden,tenzij ze gebeten wil worden.

Groejtes Soraya&Mila

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rasistische hond??? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: wie is de vraag maar raak hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^