Hond aangevallen, wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Hoi allemaal,
ik weet niet zo geod waar ik dit onderwerp moet neerzetten, vandaar opvoeding.
Falkor is gister aangevallen door een Amm Stafford(niet volbloed zijn wij vandaag achter gekomen, 1/2 amerikaans, 1/2 brits).
Falkor leeft, gelukkig, nog. Zijn halsband, met doek eraan, heeft zijn leven gered. Erik is erg gewond aan zijn handen. En baasje van de Stafford heeft ons erg geholpen (zij neemt ook kosten op zich).

Maar waar ik mee zit, Falkor heeft hoop wondjes aan zijn poot, 1 boven zijn oor en grote schaafwond op zijn ribben. Gelukkig is dit op te lossen met zalfje, pilletjes enzovoorts. Maar Falkor slaapt erg slecht(ongeveer 2 uur vannacht, heb ik mooi kunnen bijhouden aangezien ik zelf ook amper sliep), hij geeft pas toe aan zijn slaap als hij het niet meer tegen kan houden, je ziet dan zijn ogen dichtvallen. Ook is hij stuk rustiger naar andere honden toe, begrijp ik volkomen. Maar hij was/is zo'n sociale hond! Ik hoop dat hij dit ook weer helemaal word, maar wat kan ik er aan doen om dit zo te houden.

Dus voor mensen die tips hebben, ze zijn van harte welkom.

Alvast bedankt,

Groetjes Rhianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond aangevallen, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel amparoamparo 3 doggies

honden foto van amparo

Oh jeetje, wat erg zeg!!! :'(
Als ik jou was zou ik hem rescue remedy van Bach Bloesems geven, helpt goed bij dergelijke situaties.
Daarnaast zou je hem ook 'star of Bethlehem' van Bach kunnen geven, dit helpt om trauma's te verwerken.
Het zijn druppeltjes, makkelijk toe te dienen.

Veel sterkte ermee!!!

honden page profiel 3 doggies

Ach jee, wat ontzettend jammer dat dit is gebeurd. Gelukkig is het redelijk afgelopen. De schrik zal er flink inzitten...
Nu weet ik niet hoe oud Falkor is?
't Is een vreselijk slechte ervaring, ik denk dat hij daarom zo slecht slaapt. Hij is gewoon hartstikke bang nu... Geef hem in huis een zo veilig mogelijke plek, misschien een afgedekte bench? Verder zou ik je willen aanraden contact op te nemen met een hondenschool waar ze erg veel verstand hebben van dieren/hondengedrag. Je kunt ze de zaak uitleggen en vragen je te begeleiden dit in goede banen te leiden.
Jazz had ook een schrikervaring met een grote hond, in de hondenschool hebben we hem weer vertrouwd gemaakt met soortgenoten....want grote honden zag hij toen echt even niet meer zitten. Als dit goed wordt begeleid hoeft hij er niets van over te houden.
Heel veel sterkte met Falkor, beterschap en Erik natuurlijk ook beterschap. Goed behandelen, hoor....die wonden. Absoluut aan de antibiotica nu.

honden page profiel 3 doggies

Hoi rianne

Blijft altijd schrikken als zoiets gebeurd he ,mijn pup hadden ze ook bijna iedere week te pakken (engelse stafford ,is ook een goedzak) Ik zou hem desondanks veel met andere honden in contact brengen (hondenlosloopgebied) begin kan hij wat angstig reageren ,maar negeer dit en schenk hier geen aandacht aan . Verder maak je niet te druk komt wel goed ,hoe hard het ook klinkt maar ook hier leert je hond van !

sterkte en hem niet teveel betuttelen he van ohgerm ,wat ben jij zielig bla bla bla ;-)

honden page profiel antoinetantoinet 3 doggies

honden foto van antoinet

kan me voorstellen dat je geschrokken bent en je hond ook!

toen skate 14 weken was is hij ook aangevallen door een stafford!
gelukkig was skate niet erg verwond!
ben de volgende dag meteen weer na de plek toegegaan waar het gebeurt was(bussloo) en heb hem daar meteen weer los laten lopen en in contact laten komen met andere honden!
denk dat ik banger was als skate,want het ging eigenlijk meteen alweer goed!
hoop dat jou hond geen angst over houd!

honden page profiel treestrees 3 doggies

honden foto van trees

Wat een rot ervaring voor jullie,gelukkig is hij er nog goed vanaf gekomen,qua verwonding.
Maar de schrik zal er goed in zitten.
Hopelijk komt Falcor er goed door heen.
Hopelijk word de andere hond gemuilkorft,zodat er niet meer honden gewond raken door hem.
wens jullie heel veel sterkte.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Hoi allemaal!
Heel erg bedankt voor de reacties. Falkor slaapt eigenlijk niet meer in een bench, maar hij heeft wel altijd een eigen plekje waar die ligt als hij moe is. Daar gaa thij nu ook altijd liggen, of voor ons bij de bank.
Ik ben, denk ik, inderdaad wat banger dan Falkor is. Hoop dat hij het niet merkt, want dan neemt hij het over heb ik gehoord. Naar't bos wil ik eigenlijk niet zo graag terug, maar is misschien wel een goed idee!
Falkor betuttelen, wij en iedereenom hem heen, niet. Hij moet gewoon alles lopen, ookal doet het beetje pijn aan zn poot. Ga hem niet optillen;-)

Nogmaals, heel erg bedankt allemaal! Ik zal alle tips ook aan Erik doorgeven.

Groetjes

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

bah wat naar toch altijd als dat gebeurd.Idd te hopen dat de baas van de andere hond met haar hond op curus gaat of hem anders muilkorft want zo een hond gaat dat natuurlijk weer doen.

Onze Shita werd jaren geleden ook gepakt door een valse hond.Wat voel je ,je dan ontzettend machteloos.We moesten hem optillen om in de auto te krijgen en naar de dierenarts te brengen.
We zijn wel meteen weer naar dat bos gegaan en hebben daar net als altijd gedaan met hem,ballen en stokken gooien ,enz.
Al moet ik zeggen dat de zenuwen me door mijn keel gierde en ik ontzettend oplettend was dat dat mens er niet weer liep met die hond.
Dus het was zowel voor mij als voor Shita heel therapeutisch om meteen weer naar die plek te gaan.

Wij hadden eigenlijk ook naar een gedragsdeskundige moeten gaan achteraf.Want zij bleef altijd heel aleart op honden die iets dominant waren.Dan werd zij juist erg dominant en dreigent.Ze heeft nooit een andere hond gepakt,maar werd met ouder worden wel iets feller,waardoor we besloten haar niet meer los te doen in gebieden waar honden zijn.
Achteraf hadden we natuurlijk beter op dat moment er iemand bij kunnen halen,maar was eerlijk gezegd geen moment in me opgekomen.

Sterkte ermee en hoop dat ze er snel overheen is.En jullie natuurlijk ook.

Groetjes Marianne

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Wij zijn gister met Falkor naar 't bos geweest. Hij deed niet anders dan normaal, gelukkig! Maar toch was ik wat bangig, dus ik moet daar wel even aan gaan werken ook. Falkor is wel erg pieperig naar de andere honden toe. Zodra hij een hond ziet middel of groot, niet bij kleine, begint hij te piepen als eerste reactie. Alsof hij iets tegen ze zegt. En dan gaat hij voorzichtig naar ze toe snuffelen en dan snel achter ons verschuilen... Wij zijn gewoon door gaan lopen en hebebn niets tegen hem gezegd. Is dat een goede reactie? Wij gaan komende tijd dus lekker veel andere honden tegen komen, zodat hij leert dat ze niet eng zijn!

Groetjes,

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi,

Misschien heeft Falkor nog pijn aan zijn verwondingen. Dat hij daardoor met zijn gepiep de andere honden op afstand probeert te houden. Je moet hem in ieder geval weer in contact brengen met allerlei honden. Hiermee voorkom je dat hij zich straks altijd denkt te moeten verdedigen. Dit heb ik zelf meegemaakt met mijn reu die als pup gebeten is door een andere hond. Ik heb hem nooit meer bij andere reutjes kunnen laten. Terwijl hij altijd heel sociaal was. Ook wel, omdat ik zelf bang was dat het nogmaals zou gebeuren! Dus hoe eng het ook is, gewoon weer in contact brengen met andere honden. Waar je wel op moet letten is dat je de lijn los laat hangen. Dus geen spanning er op zetten, want dit kan Falkor motiveren om een reactie te geven naar de andere hond. Hij voelt immers jouw spanning! Nou beterschap met Falkor..

Groetjes Monique

Mien (Gast)

Je eerste zorg is nu je hond veiligheid bieden (dat hij zich echt veilig voelt). Praat tegen hem en zeg hem/haar dat alles nu goed is. Blijf hem/haar het gevoel geven dat hem niets kan gebeuren en dat je er bent.
Je zou je huisarts pijnstillers moeten vragen. Pijn houdt een hond ook onnodig wakker en onrustig.
Geef hem/haar de tijd en de rust.

honden page profiel aadjeaadje 2 doggies

honden foto van aadje

wat erg dat dit soort verhalen altijd voorkomen bij staffords!? :'(

jammer! :'(

veel succes

honden page profiel antoinetantoinet 3 doggies

honden foto van antoinet

denk dat dit ,,toevallig" is hoor dat het om stafforts ging!
zijn ook andere rassen die wel ,,aanvallen"

maar dat falkor ff piept is niet bijzonder hoor,is een normale reactie!
je zal zien dat hij als hij door heeft dat de andere honden niks doen ,ook stopt met het piepen!
en idd negeren is het beste,maar als hij bij de andere honden is geweest moet je hem juist belonen,gewoon ff aanhalen en zeggen dat hij het goed heeft gedaan!

gelukkig heeft hij er verder geen trauma aan over gehouden!!!

honden page profiel 3 doggies

Nee, het zijn niet alleen Staffs... Hier in de buurt zijn het Herders en Rottweilers. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar bij die hier is er niks incidenteels aan... ze vallen gewoon aan als je een reu bij je hebt. Niks besnuffelen, aftasten....hup, er bovenop en knokken. Wat ik niet begrijp is dat eigenaren dat soort knokkers gewoon los laat lopen. Je hond reageert prima...hij geeft bij voorbaat al aan dat hij niks van plan is en eigenlijk bang is. Normale honden (die gewoon de baas willen zijn) zullen hem niks doen, want hij toont zich al onderdanig.

honden page profiel moonmoon 3 doggies

honden foto van moon

Hoi en goede morgen ,
mijn Saartje is aangevallen direct naar twee maanden dat ik ze uit het Asiel gehaald had door een Herder, Flatcolfretriever en een Rottweiler, ja je leest het goed drie honden , zij is verschillende keren gebeten en is een Kilometer voor haar leven gerent naar haar huis (ik kon haar niet bijhouden om dat ik toen in een Rolstoel zat) en gelukkig kan zij heel hard rennen , daar aangekomen nog steeds de drie honden achter haar aan heeft mijn vriendin toevallig buiten staand de deur opengedaan dat ze naar binnen kon vliegen anders was het niet te overzien wat gebeurt was
ik ben nog naar de hand terug naar de plek waar het begon om de eigenaar erop aan te spreken maar kreeg de antwoord dat het een roedel was en dat ik daar maar rekening mee moest houden (het was een uitlaatveld)ook voor de rekening bij de DA was niemand thuis zoals jullie je wel kunnen denken
gelukkig ben ik verzekerd voor Saartje
de wonden moesten gehecht worden en schoongespoeld bij de DA want hondenbeten kunnen zeer infecteren (zegt de DA) van die Tijd af is Saartje heel erg bang voor grote Honden en vooral Rottweiler en Herders
ik probeer het wel langzaam weer op te bouwen het vertrouwen om met andere honden te spelen maar voorlopig duurt die angst al 10 manden
uiteindelijk hoop ik dat dit gaat slijten
ik wens jou op ieder geval veel sterkte met jouw Folkor
gr Moon /Saartje

honden page profiel moonmoon 3 doggies

honden foto van moon

Hoi , ik was nog vergeten = ook jij zelf moet aan de Hond laten merken dat hij /Zij je kan vertrouwen want jou angst draag je over op je Hond , dus praat tegen hem stel hem gerust dat hij zich veilig gaat voelen , het zal nog een tijd kunnen duren maar uiteindelijk komt het ook weer goed of gaat het beter :-D
ook ik ben nog steeds bang dat het weer zal gebeuren maar laat het niet merken :-D
gr Moon /Saartje

honden page profiel amparoamparo 3 doggies

honden foto van amparo

Wat erg Monique... heb je de eigenaar van die honden nog opgespoord? wat een hoop aso's lopen er toch rond op deze wereld :'(

honden page profiel Heleen Heleen 3 doggies

honden foto van Heleen

Nero is aangevallen door een jack russel, kan dus idd elk ras zijn.

Sterkte voor jou en je hondje..

Liefs Heleen en Nero

honden page profiel nobodynobody 3 doggies

honden foto van nobody

jeetje wat een angst zullen jullie gehad hebben en nartuurlijk ook je hond,dit is toch een nachtmerrie voor iedere hondenbezitter!!
Heel veel sterkte voor jullie!!

liefs anita....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond aangevallen, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^