hebben jullie dat ook, die twijfels?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

hebben jullie dat ook als je een hond of een pup aanschaft, die twijfels van heb ik wel de goede pup gekozen, of doe ik er wel goed aan om deze herplaatser te nemen.

ik heb nu een herplaatser in huis. ze bevalt geloof ik in alle opzichten prima, maar ooohhh die twijfels of ik er wel goed aan doe. hoe bevrijd ik mezelf van twijfels?
groetjes, jolanda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hebben jullie dat ook, die twijfels?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Door naar de positieve dingen te kijken, een hond die gelukkig is :-D

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Jolanda,
Ik kan mij er wel iets bij voorstellen, maar ik bekijk het zo.
Als je een kind krijgt, accepteer je er ook alles van. De leuke en de minder leuke trekjes. Vergelijken met eerdere of andere honden heeft geen zin. Je gaat er voor, om het maar populair te zeggen. Inruilen is geen optie. Tenzij er echte problemen komen waarvoor je geen oplossing kan vinden.

Sterkte en ik hoop dat je er wat aan hebt.

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah 3 doggies

honden foto van Lindeah Delah

Ja Jolanda, ik begrijp je hoor! Dat hadden wij ook in het begin toen we Artuur adopteerden. Het was echt met vallen en opstaan, geloof me. Alle begin is moeilijk. In het begin ken je elkaar nog niet, en het is echt kwestie om een vertrouwensband op te bouwen met je hond. Eens die er is, dan smelten jouw twijfels weg als sneeuw voor de zon...Geen zorgen maken, komt zeker in orde!!!! Artuur is een schat van een hond en heeft volledig zijn plaats in ons gezin gevonden...Jouw hondje zal dat ook vinden...Succes!


Lieve groetjes, Lindeah

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik denk dat een leven zonder twijfel niet mogelijk is.

Bevalt de hond?

Dan is t toch duidelijk?

Succes hoor!

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

hoi jolanda,

ik ken dit gevoel heel erg goed.
we hebben nu binnen een half jaar tijd 2 herplaatsers opgenomen.
toen buck op mijn pad kwam voelde ik meteen een klik maar toch twijfelde ik voor we hem definitief ophaalde "is het wel dé hond voor mij? moeten we niet verder kijken? etc" man man was gelukkig steeds heel overtuigt dat het allemaal wel goed kwam....
en gelukkig is de band met buck enorm gegroeit, elke dag en week werd mijn liefde voor hem groter en groter....nu zou ik nooit meer een andere hond wensen als mijn buck :-D
in het begin kun je nog niet met een hond lezen en schrijven,dit kost gewoon echt tijd en energie voor je een hond echt eigen is!

Bij dolly verliep dit ook zo, alleen nu voelde ik nog meer verantwoordelijkheid voor het maken van de juiste keuze.... we willen maar 2 honden dus hierna zijn we voorzien.
Dus nog meer twijfels van mijn kant: wil ik wel echt een 2e hond, past dit wel bij buck, wil ik een pup ,wil ik een herplaatster, reu, teef? etc etc
Nadat we de keus kregen om dolly te nemen,vielen voor mij alle twijfels bijna ineens weg..dit voelde gewoon meteen goed!

maar ook bij haar voel ik de liefde groeien,de band word steeds sterker en sterker.
Ik vind dit een prachtig proces om mee te maken :-)

Let maar op, dat je het gewoon tijd kost voor je echt kan zeggen "dit is mijn hond en het is de juiste keuze voor ons geweest"
als je hier later op terug kijk dan snap je niet dat je ooit hebt getwijfeld O-)

gr mariaa


honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

hey,

ook ik herken het gevoel hoor. Voordat ik spiky kreeg had ik ook nog eens enorme ruzie erover met mijn ouders die het niet begrepen dat ik per se een hond wilde (Kon die van thuis toch altijd ophalen, was net beter van een vrij ernstige aandoening etc..). uiteindelijk mijn eigen hart gevolgd van voor al die ellende begon en nu... zeggen ze zelfs opa en oma tegen Spike haha. Maar owwww die twijfels! Vreselijk. Maargoed ik heb ervan geleerd dat ik altijd mijn gevoel (en dat van mn partner) moet volgen. Je kunt in bijna geen enkele keuze 100% zeker zijn. Als de hond die je nu op proef hebt leuk is, binnen het gezin past en als jij denkt dat je hem in de toekomst alleen maar beter gaat begrijpen dan zit het vast goed hoor :-).

Probeer de angsten los te laten en te gaan genieten van de nieuwe viervoeter.......

groetjes

honden page profiel 3 doggies

Oeps...ik wijk een beetje af. Ik heb er nooit over getwijfeld, bij geen enkel dier. Gewoon ervoor gaan :-D dat deed ik.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Jolanda,

Ik heb wel mijn bedenkingen bij het opnemen van Blitz.
Zij is een vriendelijke hond maar toch een met gebruiksaanwijzingen, maar toen het eenmaal beslist was heb ik geen tijfels meer gehad vooral omdat ik zie hoeveel plezier mijn zoon van Blitz heeft.

Daarnaast heb ik heel veel twijfels gehad over het wel/niet mechelse herder. In het verleden heb ik een mechel gehad die mij ernstig gebeten heeft. Dus voor mij was het een hele grote stap om zelf weer aan mechelaars te beginnen. Nu was mijn angst voor de mechel voor een groot deel al verdwenen omdat ik de laatst 7 jaar een bevriend was met iemand die mechelaars had. Maar het was wel een voor mij grote stap om er zelf weer aan te beginnen.Maar eenmaal de beslissing genomen heb ik geen twijfels meer gehad, nee integendeel.

Lieve groet,
Wilma

Willeke (Gast)

Ik ben nieuw hier en vraag me af wat heb je voor herplaatste hond? Ik vind het zo wie zo heel goed dat je een plekje hebt voor een herplaatser. :-)
groetjes Willeke

honden page profiel karenkaren 3 doggies

honden foto van karen

Hallo,

Wij krijgen er een pup bij, en ik heb ook zo mijn twijfels. NIET over de pup, maar of ik er wel goed aan doe met mijn huidige hond. Zij staat al jaren met stip op nr 1 en dan komt er straks een nieuwe lieveling BIJ (met nadruk op BIJ)
We hebben hier met "de pubers" al uitgebreid over gesproken, de pup is natuurlijk leuk etc, maar vergeet Abby niet!!!!!!!!
Ik ben ervan overtuigd dat de nieuweling hiet op haar plaats is maar toch die twijfel.......

honden page profiel judith schoorljudith schoorl 3 doggies

honden foto van judith schoorl

luister naar je buikgevoel! is dat goed, dan go girl, je geeft de hond een nw kans, hoe mooi!

succes

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

mensen, bedankt. :-) :-)

ik sta er dus niet alleen voor.
ik denk dat ik het goede doe maar kon ik maar even in de toekomst kijken hè.( nu niet aankomen met toekomst voorspellers hoor) :-D

martie, :-D
waarom verbaast het me nu niet dat jij niet twijfelt?
je bent gewoon heerlijk realistisch. :-D

willeke, :-)
het is een kruising, duitse x schotse herder.
de foto's vind je in mijn profiel, echt een schatje. :-)

ik heb nog nooit een herplaatser gehad dus wat Mariaa zegt is waar, je kunt nog niet met haar lezen en schrijven. al verbaast het me hoe snel ze leert. dat is tot nu toe echt iedere dag een nieuw commando.

groetjes, jolanda
ze voldoet aan heel mijn waslijst met eisen,
behalve dat ze iets onzeker is. O-) (ze word wel steeds zekerder hoor naar mate ze hier langer is) en ze is onvriendelijk t.o.v. mensen die bij ons thuis binnen komen(blaffen en ze proberen de deur weer uit te jagen) en dat zit me nog wat dwars. O-) al denk ik wel dat dat met een tijdelijke bench is op te lossen totdat ze iedereen kent die welkom is. ;-)

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

huh?
alles staat door elkaar.
sorry hoor, maar het is wel duidelijk he

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Zelf heb ik die twijfel nooit gehad.
Maar misschien komt dat omdat ik altijd pups/jonge honden krijg.Dan weet je dat het gedrag eigenlijk nog makkelijk te leiden is omdat ze zo jong zijn.
Een oudere hond is natuurlijk al meer gevormd en is het iets meer werk om hem in goede banen te leiden.


Maar je twijfels kan ik me wel voorstellen dan,gezien reactie op je zusje en op andere mensen.Maar volgens mij moet jou dat met je ervaring met honden heel goed lukken.

Succes ermee.

Groetjes Marianne

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Jolanda,

Ik ben nog wat vergeten.

De liefde voor deze hond moet nog groeien, dat komt langzamerhand. Ook met deze hond gaat het goedkomen alleen kost het wat tijd.
;-)
Je hebt een geweldige fijne hond gehad en dan is het toch moeilijk om die omschakeling te maken.

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

wilma,je hebt gelijk!

honden page profiel moonmoon 3 doggies

honden foto van moon

:-D Hoi Jolanda,
je schrijft het al zelf... ze bevalt in alle opzichten . Blij moet je zijn met dat diertje, en als je haar liefde geeft en een hoop aandacht... krijg je dat duizend keer terug van je Hond
ik heb mijn Saartje uit het Asiel gehaald een jaar geleden en oh"" wat was ze bang er stonden alleen maar stoute dingen in het rapport van haar vorige drie eigenaren
niets van alles was waar zij is de Hoofdprijs uit de Loterij :-D en ik weet zeker als je goed voor haar bent zal je over een tijdje exact zo over jou diertje denken als ik een Hoofdprijs heb ik!!
wens je een fijne en lange tijd met je nieuwe aanwinst en geen twijfels meer hoor !! :-D :-)

honden page profiel willekewilleke 3 doggies

honden foto van willeke

Hallo jolanda,

Prachtige hond hoor, wij hebben een schotse korthaar collie en herken er wel wat in.
Hoe gaat het nu?

Groetjes Willeke

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

ze is weg. de trainster wilde haar terug vanwege onverklaarbaar gedrag.
het is weer stil en doods in huis.
we zijn weer een ervaring en een teleurstelling rijker.

we hebben besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en toch weer aan een pup te beginnen.
we moeten nog 6 weken wachten nu.
groetjes,
jolanda

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

ja hoor jolanda twijfels dat ken ik ook ,buiten mijn eerste pup,dat was liefde op het eerste gezicht,de tweede derbij der had ik mijn twijfels toen ik haar na een paar dagen thuis had,de vragen van...heb ik er goed aangedaan ze bij te pakken?
en je maakt een beetje vergelijkingen wat je natuurlijk niet mag doen,awel nu is ze de liefste schat van allen,en we lachen ons een bult met haar want ze is zowat het clowntje thuis,en dan de derde pup erbij,meegebracht in een wat verwaarloosde toestand,die de boel bijeen schreeuwde de eerste dagen, en dan weer de twijfel,van heb ik er goed aangedaan ze bij te pakken??
derstraks ben ik met de pups goed gaan toeren en als ik ze zie kroelen heb ik geen 1 minuut spijt nog van mijn beslissing,en alles loopt los na een paar weekjes,maar de eerste dagen hebben de overhand van twijfel en vragen,en heel heel veel werk,maar dat lijkt hier stilletjesaan opgelost te geraken,dus bij jou gaat dat ook ok gaan hoor

honden page profiel  1 doggies

honden foto van

In vier dagen tijd, zijn jullie al om?!! De trainster wilde haar terug? Is zij de vorige eigenaar va de hond? Hoelang hebben jullie het geprobeerd met de hond?

:'(

honden page profiel sandrasandra 1 doggies

honden foto van sandra

o dit versta ik niet,is ze weg?mag die ze zomaar terugvragen???

honden page profiel sandrasandra 1 doggies

honden foto van sandra

o dit versta ik niet,is ze weg?mag die ze zomaar terugvragen???

honden page profiel katleenkatleen 2 doggies

honden foto van katleen

Hoi,

Had dit gevoel ook bij ons geadopteerde Melva. Maar als je ze ziet genieten dan zijn al mijn twijfels weg. Ze verdienen een nieuwe kans en daar heb je vééél geduld voor nodig maar het loont zéker de moeite! Geniet je er niet van? Weet zeker van wel!!!

groetekes

honden page profiel thea thea 2 doggies

Hoi,
ik vind het fantastich dat je een herplaating aandurft en een hond een tweede kans geeft. en twijfels zijn er altijd en niet bij jou alleen.
Geniet van de hond en alles komt goed.
gr Thea

honden page profiel monicmonic 2 doggies

honden foto van monic

Ik heb eigenlijk nooit geen twijfels gehad over welk dier ik ook in huis nam geld niet alleen voor mijn hondjes.De enigste twijfel die ik af en toe heb is dat ik mss te snel een tweede hond genomen heb maar dat is alleen puur omdat mijn honden niet echt met elkaar op kunnen schieten ze gaan nog wel eens de knok op en dan denk ik wel eens van had ik niet gewoon moeten wachten tot nou ja tot je weet wel.Maar die twijfel is er alleen maar als ze ook weer keer gevochten hebben eigenlijk verder nooit want kan ze allebei niet missen en zolang het nog redelijk goed gaat blijf ik ook doorgaan.En ik denk dat je gewoon moet gaan proberen om te gaan genieten van je hond dat heeft hij ook verdiend toch;-)
greetz monic

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

sandra en joep.

dit was vooraf vastgelegd.
ze zou een week komen logeren om te zien hoe ze zou reageren.
kyra reageerde op sommige mensen (gehandicapten)die hier heel regelmatig in huis komen absoluut niet goed.
(dominant en beangstigend).
omdat ik eerder met mijn eigen hond een ernstig bijtincident in mijn eigen huis heb meegemaakt beangstigde het gedrag van Kyra mij en durfde ik het niet aan om haar te laten blijven.

bovendien had deze mevrouw nog een adres waar Kyra goed terecht kon en zij dacht dat Kyra daar beter ophaar plaats zou zijn zonder kinderen en gehandicapten.

dus ja, in overleg met ons kon deze mevrouw advieseren om Kyra terug te laten komen.

joep, niet boos worden hè, we zochten enkel het beste voor meerdere partijen.

groetjes,jolanda

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Jolanda,
Nu je het hebt uitgelegd word ik niet boos hoor.
Ik hoop dat de hond in het andere gezin gelukkig wordt.
Kan me best voorstellen dat je die stress in huis niet wilt hebben en ook dat je je jouw bezoek er niet mee wilt belasten.

Groetjes, Joep

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 2 doggies

honden foto van hondengek , reny

Jolanda ,ik vind het alleen maar fantastisch dat je het toch hebt geprobeert ;-) en hopelijk heeft de hond nu de juiste plek

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hebben jullie dat ook, die twijfels?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^