Morris wordt veel te zwaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Sinds een aantal maanden krijgen onze honden Haaksbarf afgewisseld met soms Prins Complete. Onze oude Flos doet het er heel goed op. Hij heeft meer energie, glanst nog meer en stinkt niet meer uit zijn giecheltje. Tevens is hij wel een beetje aangekomen. Wat niet erg is, want Flos was de laatste tijd echt te dunnetjes. Bij onze Morris is het een iets ander verhaal. Hij doet het iets te goed op dit voer. Voorheen woog hij zo'n 8 kg en nu weegt hij meer dan 10 kg!! Hij wordt nu dus echt te zwaar. Hiervoor kregen ze Smuldier of rodi. Nu ben ik zelf al een paar weken de porties wat kleiner aan het maken, maar zie nog niet echt resultaat. Tevens ruim ik de restjes nu na een half uur op en laat ik het niet meer de hele avond staan. Vooral het restje wat Flos laat liggen, ruim ik direct op. Als ik zie wat ik nu van Morris vaak weg gooi, zou je zeggen dat hij echt wel af zou moeten vallen, maar niets is minder waar. Nu zou ik zijn portie aan kunnen vullen met bonen, maar dat heb ik laatst geprobeert. De bonen eet hij echt niet op. Die blijven stuk voor stuk liggen op het bordje! Wat zou ik nu het beste kunnen doen om hem toch weer op die 8 kg te krijgen? Ik denk dat hij nu al de helft van de aanbevolen portie eet. Gebaseerd op wat ik hem nu geef en wat ik weg gooi! Dat zou dan al te wienig zijn. Nu moet ik erbij zeggen dat Morris een kieskeurige eter is en niet alles lekker vindt. Als je hem bv brood geeft, dan eet hij het beleg er af en laat het brood liggen! Zo ook bij de haaksbarf. Als hij kip krijgt, is hij niet zo wild. Geef ik hem lam, dan eet hij wel beter. Iemand een idee wat ik nu het beste kan doen???

p.s. de beweging is niet minder geworden. Wij wandelen zo'n 2 tot 3 uur per dag met Morris. Dat zou toch ruim voldoende moeten zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Morris wordt veel te zwaar!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

misschien iets minder geven vaak staat er veel meer op de verpakking dan goed voor ze is.
sterkte ermee

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi 3 doggies

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

denk ook iets minder geven en meer bewegen

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie 3 doggies

honden foto van Lydia & Bobbie

Nog meer bewegen lijkt me niet nodig, als ie gemiddeld al 2-3 uur p.d. wandelt komt 'ie qua beweging toch aardig aan zijn trekken.
Ik zou minder geven dan op de verpakkingen staan. Dat doen wij nu ook met Bobbie, want die kwam ook iets teveel aan.
Succes. :-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Monique..

Oei, Morris te dik..hihiih...

Ieder pondje komt door het mondje.. ;-)

Dus gewoon wat minder voeren..
De brokken zijn de dikmakers hé..

Meer bewegen vind ik overdreven..

Als hij heerlijk kan rennen in de tijd dat hij uitgelaten wordt.. ??
Hij is zo langzamerhand nu wel helemaal volwassen uitgezwaard en heeft dus gewoon minder voeding nodig..

Groeten en dikke knuffel voor Morris en Flosje..

Ilja

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien iets minder vette diersoorten geven. Gevogelte is mager, rund is middelmatig qua vet, geit/schaap (lam)/wild (eend, konijn e.d.) is vaak behoorlijk vet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een magere visdag inschakelen per week is misschien een idee? Pens is ook mager, misschien dat wat vaker geven?
Een dagje vasten af en toe?

Dat hij af en toe eten laat staan lijkt mij toch dat hij teveel krijgt. Ik zou zijn porties idd wat kleiner maken dan.

Drie uur beweging lijkt me genoeg, zeker als je ook met hem fietst.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik je topic lees, vertel je dat tie niet alles opeet, dan is tie verzadigd. geef geen brok meer, maar alleen het vlees dan nog.
een een dag vaste is ook niet erg. bewegen heeft tie genoeg.
kieskeurig ? een hond die honger heeft is niet kieskeurig, die eet alles op. dus geef je nog steeds te veel, minderen. :-D
na tien minuten nog niet leeg zijn bak ? weghalen, en de volgende keer minder geven.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

Gorby krijgt nog geen 1% van zijn lichaamsgewicht van CB eend/rijst, aangevuld met al dan niet verse groente (hoe het me uitkomt), das heel weinig, maar het is genoeg, hij weeg 40kg en dat blijft hij hierop.

dus misschien gewoon minderen en bv aanvullen met wat groentes zodat er wel vulling in de maag en darmen zit.

aankomen doen ze van eten, tenzij je enig argwaan heb over zijn schildklier (en die willen nog weleens stuk gaan bij honden) een eenvoudig bloedtestje op de T4 waarde geeft je daarover uitsluitsel.
onze vorige hond had dat ook, en zijn vacht en zo merkten we niks aan, maar hij kwam aan en hij was af en toe op een rare manier "langzaam".
Tis maar een idee, en anders is het echt het voer.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik had ook een hond die te zwar was en ik kreeg advies dieet voer en dat ging prima.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Nou bedankt alvast voor al jullie adviezen. Aan de beweging denk ik zeker niet dat het ligt, die krijgt hij voldoende. Hij kan buiten de 2 à 3 uur wandelen ook nog heerlijk in onze tuin banjeren, dus beweging krijgt hij voldoende. Morris heeft dit ook nodig om zijn energie kwijt te raken! Anders kan hij in huis wat te druk worden! ;-) Fietsen moeten we weer opnieuw op gaan bouwen. Dat hebben we van de winter nauwelijks gedaan. Ik denk dat ik dan toch maar eens strenger ga worden met eten. Dan nog maar minder gaan geven en de bak nog eerder weghalen. Hij krijgt overigens totaal geen brokken meer. De Prins Complete is ook een KVV. Deze heb ik er nog bij als ik weer eens vergeten ben om een Haaksbarf worst uit de diepvries te halen. De schijven van Prins Complete zijn snel en makkelijk ontdooit in de magnetron. Een Haaksbarf worst duurt toch wel een uurtje of 2 in een bak warm water. Maar goed...Ik geef hem nu zo'n 200 gram per dag, dan ga ik nu maar over op 100 gram per dag. (of 1 schijfje Prins) Als ik dan merk dat hij echt honger houdt, dan kan ik het nog altijd naar 150 gram zetten. Ik wil hem toch wel weer terug op zijn oude gewicht. Groente is echt geen optie, die laat hij liggen! Of ik moet hem echt helemaal uit gaan hongeren. Dan zou hij dat misschien wel gaan eten ;-)Ik ben het met jullie eens dat hij nu verzadigt blijkt te zijn, terwijl hij al de helft van de aanbevolen hoeveelheid krijgt. Als hij restjes laat staan, krijgt hij mijn inziens ook te veel. Ik moet wel zeggen dat de foxen er om bekend staan dat het slechte eters zijn! Het kan dus ook wel degelijk liggen dat hij het gewoon niet lekker vind en daarom zo veel laat staan! Maar een gezonde hond zal zich niet uithongeren. Ik ga het gewoon proberen met de helft en dan kijken of hij nog steeds restjes laat staan. Bakken binnen 10 minuten weg i.p.v. half uur. En daarnaast maar een snackje/koekje minder per dag en het fietsen maar weer op gaan bouwen! Dan hoop ik toch dat Morris binnen een paar weken weer in shape is ;-) Wat dat betreft ben ik bij Flos echt zeer tevreden over zijn veranderingen ten aanzien van het nieuwe eten! Hij doet het er geweldig op ;-) Nu Morris nog!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Hoi Mo,

Komt vast goed..

Ik heb je nog nooit horen klagen dat je een te dikke hond had..
Je weet het; voeren doe je met je ogen.. ;-)

Fietsen opbouwen, ik kan me herinneren dat Morris hapte in je been ...

Balletje in zijn mond was een optie..??

Liefs, Ilja

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Idd gewoon een beetje minderen. Mexx krijgt ook niet 750 gram maar vaak 500 tot 600 gram.
En proberen volgende keer nog eerder ingrijpen, eraf is altijd moeilijker.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Dat happen deed hij inderdaad als we weer bijna thuis zijn. Of hij dat nu nog steeds doet weet ik niet. Hij is in zijn gedrag 200% veranderd. Hij vertoont eigenlijk geen hapgedrag meer....Alleen in zijn drukke, speelse bui kan hij nog wel eens speels happen.....Hij is gewoon een stuk rustiger geworden. Gelukkig maar :-D Moet wel erbij zeggen dat hij zijn beweging echt moet hebben. Ook als het de hele dag staat te regenen, moeten we toch echt flink met hem wandelen. Anders is hij gewoon echt te druk....We gaan hem gewoon minder eten geven! En idd ik heb nooit geklaagd over te dikke honden! Ze zijn bij mij altijd mooi slank! Liever slank, dan een kg te dik! Het ligt echt aan het voer, want dat is veranderd...De rest is hetzelfde gebleven ;-) Ik hoop dat mijn ogen beter gaan werken de aankomende tijd :-D ;-) Nu snap ik meteen waarom ik een bril moet :-D

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van The tibbies on tour

ik zou hem ook wat minder voer geven en eventueel wat sperzibootje erbij geven vult wel maar komen ze niet van aan.
Zo hebben wij een hondje laten afvallen die anders niet geopereet kon worden omdat ie te zwaar was

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Oef, moet je aan een brilletje... ;-)

Komt vast weer goed met Morris.. O-) ;-)

Lieve groet, Ilja

honden page profiel nicole de nnicole de n 3 doggies

honden foto van nicole de n

Hoi ,

Ik kreeg vandaag ook van de dierenarts te horen dat mijn Diva een klein beetje te dik is . Ik vind haar prima eigenlijk ,maar volgens de DA moet je de ribben goed kunnen voelen en niet een beetje.

Ik lees net hierboven dat schaap bij de vettere vleessoorten hoort en daar zijn ze hier wild op O-) .
Ik ga dus vaker mager vlees , zoals kip voeren en een mager visdagje is ook al een heel goed idee.
Mijn honden hebben wel s'ochtends hun eten binnen een paar minuten op, hoef na 4 minuten de schaaltjes bij wijze van spreken niet eens meer af te wassen , zo schoon zijn ze gelikt .
Ze krijgen 1 maal per dag ongeveer 100 gram (voor kleine chi's),maar dat ga ik voorlopig even naar 60 gram terugbrengen.

En mijn vriendje waarschuwen dat hij niet meer etenskliekjes mag voeren , want dat zijn volgens mij de echte dikmakers!

Nou succes met het lijnen , dat gaan we hier met zijn allen ook doen , inclusief de baasjes :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als hij netjes op gewicht was met 8 kg, en je moet 2-3% van het lichaamsgewicht per dag voeren, dan zit je met 2% op 160 gram. Hij eet nu dus gewoon teveel.

Je zou ook de ene dag 100 gram en de andere dag 200 gram kunnen doen, dan kom je gemiddeld uit op 150. Dan is er nog een pietsie ruimte voor beloningen en snacks.

honden page profiel ******

honden foto van ***

ja minder vet geven ik kook hier alle vlees af en gaat prima met alle twee :-D liefs en veel succes Rina & co :-D

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi monique
Ik moet eerlijk zeggen dat ik met taat de laatste tijd ook niet gefietst hebt
En taat krijgt altijd de zelfde hoe veelheid voer
OOk zei is aan gekomen dijt ook een beetje uit
En de weegschaal bij de da zei het ook 2 1/2 kilo is ze aan gekomen
Dus ik moet ook echt weer met haar gaan fietsen zei de da
En die zei dat het hier door kwam
Liefs joke

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Haaksbarf is kwalitatief beter en er zit geen graan in. Daarom hoeven ze er minder van. 2% van het lichaamsgewicht van Haaksbarf zou voldoende moeten zijn (komt neer op 20 gram per kilo).

Fietsen en zwemmen (rustig opbouwen!) zijn gezonde manieren van extra bewegen.

Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Morris wordt veel te zwaar!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: tandje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^