onderdanig tov andere honden + angst op straat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

In september wordt Jos (Olde English Bulldog) 2jaar. Hij heeft puppyles gevolgd en we hebben veel aandacht besteed aan zijn socialisatie. Toen hij een maand of 6 was is hij aangevallen door een Pincher (een jaloerse reactie van de Pincher, en Jos liet zich plots niet meer doen (waar hij voordien wel nog heel erg verdraagzaam was tov de uitvallen de Pincher)). Gelukkig waren we er bij, en hebben we de honden zonder erg uit mekaar kunnen halen.

Nu gedraagt Jos zich enorm onderdanig tov andere honden. Ik vind het zeker niet erg dat hij onderdanig is, maar, als we gaan wandelen dan gaat hij plat op zn buik liggen als er een andere hond zijn richting uit komt. Soms sluipt hij wat dichterbij, maar meestal blijft hij liggen tot de hond bij hem is. Eens de honden wat aan mekaar snuffelen gaat zijn staart snel kwispelen. Ik zeg altijd dat hij het ijs eerst wil breken, maar ...echt praktisch is dit niet.

Los daarvan kan hij ook plots erg 'bang' zijn voor absurde dingen. Zo was hij gisteren plots 'bang' voor een lantaarnpaal waar we al honderden keren voorbij zijn gewandeld. Vanmorgen ben ik daar weer met hem naar toe geweest, en weer was hij schuw, hij ging er werkelijk in een grote bocht omheen & het liefst van al zou hij aan de overkant van de straat willen lopen denk ik. Bizar toch?

Herkent iemand deze situatie(s)? Hoe pakken we dit best aan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onderdanig tov andere honden + angst op straat" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

die lantarenpaal, misschien had er een zeer dominante reu net tegenaan geplast. 1 van onze vorige honden deed dat ook, waar een bepaalde dominante hond net had gelopen/geplast ging hij met een grote bocht omheen.

tja, en dat liggen, er zijn veel jonge honden die dat doen, honden weten vaak zelf wel wat verstandig is als ze goed sociaalvaardig zijn, tis naar mijn idee ook geen onderdanigheid, maar wat voorzichtig, liggend is hij neutraal.

wij noemen dat weleens: achter een graspol verstoppen.

hij is 6 maandjes, laat hem maar lekker zijn eigen weg zoekn, hij komt straks in de pubertijd en zal zeker nog veranderen. liever een voorzichtige hond als de vele platwalsers die tegenwoordig zo vaak ziet.

een nare ervaring is altijd vervelend maar hoort ook bij het hondenleven, het moet wel echt heel onverwachts en onterecht zijn wil de hond echte schade oplopen, jouw hond is er effe voorzichtig van geworden.

ik zou vriendjes opzoeken, zodat hij weer een beetje uit zijn schulp kan komen en weer spelen gaat.

Veel plezier met je nog zo jonge vriend :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat bang zijn voor absurde dingen herken ik wel van mijn dh, zo moest ik haar eens langs een stenen schapenkop praten die ergens in een tuin stond.....:-),sta je daar met een "stoere" hond die niet langs een beeld durft te lopen, gelukkig kwam het niet vaak voor, maar ineens zo onverwacht dan.

Dat gaan zitten als er een andere hond aankomt lijkt me juist wel goed, ikzelf zou dat denk ik niet gaan veranderen, maar als je er af en toe geen zin in hebt moet je het voor zijn. Dus voordat hij die andere hond ziet hem afleiden met iets leuks of lekkers zodat zijn aandacht niet naar de andere hond gaat maar naar jou. Misschien ook niet meer recht op die andere hond toelopen maar in een boog erom heenlopen.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Bedankt voor de feedback!
Voor de duidelijkheid wel nog even zeggen dat Jos in september al 2 jaar wordt. Toen hij aangevallen werd was hij een maand of 6 en zijn 'onderdanige' gedrag moet ook rond die periode gestart zijn.

Maar , inderdaad - ik ben blij dat hij zo lief en voorzichtig is. Het is soms gewoon lastig als hij tijdens een wandeling voor de zoveelste keer gaat liggen, begrijp je? :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hehe ja is ook wel lastig af en toe, als je haast hebt ofzo.

Zelf vond ik het altijd best eng als ik met mijn dh aankwam en er stond iemand met een hond die daar lag en beiden staarden ons zo aan, en ik moest daar met mijn hond aan de lijn langslopen. Soms sprong zo n hond op het laatste nippertje dan op en stormde op ons af met de gevolgen van dien. (Nu bedoel ik dus plaatsen waar niet gespeeld kon worden en het te smal was om uit te wijken).

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Hoi

Intussen zijn we weer een tijdje verder en... de lantaarnpaal is weer helemaal ok voor Jos :-).
Gorby, ik denk dat je er dus recht op zat: de geur van een andere hond heeft hem waarschijnlijk wat 'schrik' aangejaagd. En nu de geur verdwenen is.... :-D

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onderdanig tov andere honden + angst op straat" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Schaduw en lichtjes najagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^