Goedenavond,
Ik weet het even niet meer en wat goede raad zou welkom zijn !
Woezel is nu 9 maanden en wij hebben ook nog een poes Kim van bijna 14 jaar.
Vanaf dat we Woezel kregen met 7 weken gaat het niet goed tussen die 2
We kregen Woezel eind van de zomer en dus speelde het leven zich al gauw binnen af en dat ging goed.
Poes heeft boven veel ruimte tot zijn beschikking. Krijgt genoeg aandacht etc. etc. Woezel mag alleen in de woonkamer/keuken
Zijn ze bij elkaar gaat het mis !
Woezel kwispelt vrolijk en denkt : ha een maatje om mee te spelen en duikt bovenop de poes !
Poes vindt dit uiteraard niet leuk en begint te blazen
Maar al met al konden we ze altijd weer goed uit elkaar houden.
Nu is het tuinseizoen natuurlijk volop begonnen en wil ik zowel hond als poes lekker in de tuin hebben
Maar dat gaat dus niet goed
Hoe kan ik Woezel leren niet achter de poes aan te gaan
Poes ligt overigens rustig tussen de bladeren , en Woezel duikt er gewoon boven op !!! en als gevolg gaat hij weer keihard blaffen wat ik ook niet prettig vind voor de buren als dat heel lang achter elkaar is
Wie heeft een tip ????
Ik vind het ook niets ze om beurten binnen te zetten
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet het niet meer ??? hond en poes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ik zou woezel in de tuin aan n lange riem doen zodat je m kan corrigeren als hij op de poes wil springen of erachteraan wil gaan, suc6
Dan ga ik dat morgen proberen
Ik had ook de bench weer tevoorschijn gehaald, maar weet ook niet of dat de oplossing is ?
Bedankt!
De bench weet ik niet of dat een optie is..
Mijn hondje is erg enthousiast, als ze iets wil dan heeft het totaal geen zin om haar in de bench op te sluiten want dan word ze helemaal hysterisch.
Logisch dat de kat er niet van gediend is..
hahahaha! maar snap woezel ook begrijpen, die wilt lekker spelen! Denk dat het duidelijk moet worden voor Woezel dat hij voor spelen bij jullie moet zijn en de kat absoluut met rust moet worden gelaten.. Hij maakt er nu een spel van denk ik..
Ik zou toch de confrontatie aangaan.. Ik zou Woezel meenemen naar een ruimte weer de kat ook is.. Desnoods woezel aan de lijn eerste instantie.. Als Woezel dan naar de kat wilt roep je op harde toon 'Nee' en als Woezel hierop reageert en aandacht voor jou heeft beloon je hem door met hem te spelen of snoepjes.. Woezel moet leren dat hij geen aandacht mag schenken aan de kat.. Als dit goed gaat kun je hem los gaan laten en weer oefenen dat hij alleen bij jou blijft en niet na de kat kijkt of heen loopt.. Consequent hierin blijven.. een bench is niet de oplossing!
Kat & hond kan heel moeilijk zijn samen..
Woezel moet in ieder geval leren dat de kat niet is om mee te spelen.
Wat je kan doen is een grote bench nemen en daar de kat buiten in zetten, met haar eigen mandje, kleedje erovereen met 1 kant open, dan kan Woezel niet bij haar komen, wel snuffelen en zo, maar hij kan niet bij de kat.
Zo kan het spannende een beetje van de kat afgaan. Ga belonen voor het geen aandacht geven van de kat.
Als Woezel dus zo'n beetje is uitgesnuffeld, ga je hem bij je roepen en belonen je hem daarvoor.
Het negeren van de kat, kan je zelfs op commando gaan zetten.
Dat kan je zo zien: hij loopt naar de kat (in eerste instantie in de bench) je geeft heel enthousiast het commando bijvoorbeeld: Poesss! (of iets anders natuurlijk) hij kijkt naar je om en (als je de clicker gebruikt klik je dan!!!!) en je beloont hem met iets heel lekkers.
Poesss gaat dan betekenen, ga op mij letten.
Beetje slimme hond gaat later steeds de kat opzoeken om daarna geroepen te worden door jou.. dus je moet het snel gaan ombouwen naar af en toe belonen. En niet ingaan op express erheen lopen en belonen.
Groetjes!
Ik volg Ramona hier in.
Wij hebben zo'n beetje een gelijke situatie, een jonge hond en een oudere (9 jaar) kat. Sasha wil ook spelen met de kat, maar die is daar niet zo van gediend. Wij roepen haar steeds terug als ze te enthousiast naar de kat loopt, als ze de kat rustig benaderd laten we haar haar gang gaan. Uiteindelijk moeten ze toch met elkaar leren leven. Het begint stilaan beter te gaan, tegen de zomer verwacht ik geen problemen meer.
Succes !
Nee.. Zal de poes zelf gaan doen
Louisa is ook moeilijk maar staat dr poesje wel zij is 11 denken we.., en de eerste jaren verwaarloosd en mishandeld, die geeft gewoon klappen, tegenwoordig op zn poot want de kop is te ver weg
, zorg alleen dat de kat de hond niet gaat terroriseren, en andersom, maar laat ze het maar lekker zelf uit zoeken!
mss dat je poes wat beledigd weg gaat blijven maar die komt vanzelf terug, louisa heeft gisteren voor het eerst sinds 1,5 jaar weer naast mij gezeten op de bank
, ze zat al wel weer op de leuning en op schoot in de stoel, maar niet zo op de bank.. lange tijd weg gerent voor Daan, Daan er achter aan, en nu draait ze zich om en geeft hem dus eventueel een tik op de poot..ff terug op zn plek gezet in de roedel, maar wel al 1,5 jaar verder, niet opgeven dus!
Kan heel gevaarlijk worden hoor als je kat en hond het zelf laat uitzoeken.. (vooral voor de hond)
Ten eerste begrijpen ze elkaar totaal niet. Een hond kijkt weg van iets wat hij eng of niet leuk vindt, een kat blijft staren, wat voor een hond een regelrechte belediging is en agressie oproept.
Dan het zwaaien met de staart, dat doet een kat als ze boos (zodra de staart stilhangt na het zwaaien moet je oppassen, dan vallen ze vaak uit binnen enkele seconden).
Een hond doet dit vaak uit enthousiasme en vriendelijkheid.
Als een kat goed kwaad is en slaat, slaat ze naar de ogen, wat dus heel gevaarlijk is voor de hond.
Als de hond kwaad wordt, van de mep of het staren, kan het ook goed misgaan, bijten van de hond, maar vooral de klauwen en beten van de kat zijn niet mis.
Ik zou het ze dus eigenlijk nooit zelf uit laten zoeken.
Groetjes, Margje
ik heb een artikel gelezen over hoe je een kat en een hond kan laten kennis maken (dit is het kort samengevat), wanneer er al één of meerdere katten in huis zijn:
houd de hond (of pup) in de ruimte aan de lijn. laat de eerste kennismaking zo verlopen dat de hond niet de gelegenheid krijgt achter de kat aan te gaan of er bovenop te gaan zitten. afhankelijk van het karakter van de hond, of het ras, houd je dit een paar dagen vol, zodat de kat rustig de kans kan krijgen om kennis te maken. wordt de hond enthousiast kalmeer hem dan. gedraagt de ond zich netjes en kan hij zich bedwingen om meteen zijn neus onder de kat zijn staart te duwen of achter de kat aan te jagen, beloon hem dan. het gewenningsproces vergt wat liefde en geduld, maar na een paar dagen kan de hond waarschijnlijk los. blijf echter in de buurt om in te grijpen wanneer nodig. daarbij is het natuurlijk van belang dat je hond goed gehoordzaamt. maakt de hond aanstalten om achter de kat aan te gaan, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat hij meteen luistert naar bijvoorbeeld 'af' of 'nee'
ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat het lukt!
Nee ! Ik laat het ze ook zeker niet samen uitvechten!!!
Ga het morgen proberen met de lijn , zowel in huis als in de tuin, ik hoop dat ik na een tijdje succes zal hebben , zal het voor allemaal wat gezelliger maken hier in huis !
Wij houden wel altijd een oogje in het zeil hoor!
De kat is bij ons de eerste week niet meer thuis gekomen om te eten, die had zich uit koppigheid uitgehongerd. (De eerst introductie was aan de lijn, zoals hier boven beschreven) Uiteindelijk de kat gevonden, was helemaal onderkomen, mee in huis (het is een buitenkat) in haar draagbare mand. Daarin verplicht gevoerd, hond zat altijd in dezelfde ruimte, dan konden ze alvast wat beter aan elkaar wennen, kat zat in dit geval opgesloten, maar anders ging ze er weer vandoor. Na een halve week als de kat terug op gewicht was, kat terug vrij gelaten. Nu kwam ze terug eten. we hebben er altijd op gelet om de hond binnen te houden als we de kat te eten gaven. In het begin moesten we haar echt roepen en zat deze eerst vijf minuten te kijken of er geen hond in zicht was. Ondertussen bedelt ze als vanouds terug bij de achterdeur, ze springt niet meer noodzakelijk op het muurtje als de hond de tuin in komt en de laatste week schijnt ze zich ook niet meer aan te trekken dat de hond buiten is, wanneer ze op de grond springt. Dus het gaat geleidelijk beter, en wij zien erop toe dat Sasha de kat niet terug afschrikt door een te enthousiaste begroeting. Het is niet dat we het ze laten uitvechten!
Het is gewoon dat een oudere kat wel wat langer dan een paar dagen nodig heeft om te wennen, zeker als ze als jonge kat al geen held was. Wij geven haar gewoon de ruimte om zelf te ontdekken dat dat grote monster dat de baasjes in huis hebben gehaald, nog niet de slechtste is.
Kat en hond kan ook heel goed samen!!! Als ons hondje (Dushi) blaft zeg ik nee en als ze dan even rustig is krijgt ze wat lekkers en zeg braaf. Dit blijf ik gedurende een bepaalde periode ( In het begin niet te lang oevenen Bijvbeeld 5 min). Dit bouw je uit tot zo lang mogelijk. Zo doe ik het ook met achter de kat aan zitten. Ik zeg tegen Dushi zachtjes met de poes als ze dat doet door alleen naast de poes te lopen dan krijgt ze wat lekkers . Anders zeg ik nee Dushi. Als ze alsnog luisterd krijgt ze wat lekkers anders ( Ik woon 2de verdieping) gaat ze op het balkon of het nu regent of niet. Onze kat is ook wat ouder 10 jaar en Dushi is 4 en een halvemaand. Als het niet te gek word laat ik het vanachter mijn boekje mee kijkend ook wel eens toe en kijk hoe het gaat. En de poes kan zich prima verdedigen. Dus ik haal zo weinig mogelijk uit elkaar als het niet hoeft maar blijf wel allert. Hoop dat je er wat aan hebt.
Wij hebben een shih tzu/ malthezer Dus er is hoop. Hoe groot zwaar is jullie hondje?
Djemba en onze kat gaat ook niet altijd even goed. We laten ze maar.. De kat geeft duidelijk haar grenzen aan en Djemba weet nu hoever ze kan gaan. Nu moet ik ook zeggen dat wij een kat hebben die heel erg zn eigen gang gaat, en dus ook gewoon buiten keutelt.. De kat gaat vaak ook rustig op de tafel of stoel zitten, zodat Djemba er net niet bij kan..
Ik denk dat Woezel, zolang hij niet te ruw is, prima van de kat zelf leert hoe ver hij kan gaan..
Sorry wat vergeten .Ik laat ze het niet uit vechten Met plukken haar en zo maar na een poosje dat het goed ging minder snel ingrijpen konden ze telkens meer van elkaar hebben. Dushi kan nu met de poes samen voor de voor deur zitten. Kijken ze elkaaar wel aan zo van ik hou je in de gaten hoor!! ja ik jou ook.
Suc6
@Bianca
Als kind hadden we thuis en bij mijn grootouders ook altijd de twee samen. Was geen probleem, die leren elkaars taal wel kennen!!!
Wij hebben een hond van 8,5 maand en een poes van 17 jaar.Gaat gelukkig goed samen,poes is dan ook niet de moeilijkste maar als het haar niet bevalt haalt ze gwoon uit en dan druipt onze hond weer af,ik heb ze vanaf het begin gewoon laten doen.
Ik begrijp heel goed dat je niet weet wat je moet doen,ik zou ze zeker met zijn tweetjes niet alleen laten want een kat kan flinke klappen/krauwen uitdelen en je hondje bedoelt het niet verkeerd maar wil lekker spelen.
als het echt vechten wordt uiteraard niet uit laten vechten..vallen er gewonden of erger idd..
,
maar louisa is een ECHTE b*tch ze gaf mij ook de eerste drie jaar klappen, en met nagel dan he... de gemiddelde hond (daan) gromt af en toe en dan zegt je bijv 'foei' of op zo'n domme zeur toon 'Neeeeeeee.......dat vindt ik niet leuk!'en 'naar achteren' dat werkte bij ons, want anders had Daan weer weg gemoeten, bij mij is t zo wie er het eerst was wie als laatste gaat...
gelukkig nog nooit hoeven toepassen.. alleen mn tamme ratje niet gedaan, maar dat was ivm mentale gezondheid van de rat..
Wil er iemand nog een grote ratten kooi..?
ik zal ze het niet zelf laten uitzoeken want ik had ook 2 katten, de honden er later bij..
Kat vond hond interessant en andersom ook wel. Totdat hond zich bovenop kat stortte en speels begon te bijtne. Poes werd boos en sloeg hond een bloedneus. Uiteindelijk hebben we de katten weg moeten doen want hondje was niet blij als ze de katten zagen want hond een bloedneus slaan is voor onze hond oorlog.
Vervolgens hebben de honden een paar maanden geleden een straatkat zitten slachten... Politie alles erbij gehad... Dus nee dat was niet zon succes.
Blijft moeilijk hoor, de ene kat is de andere niet en zo is dat ook met honden. Wij hebben twee katten, de oudste n siam kwam toen mijn vorige hond drie was, nooit n probleem geweest, die durft nu ook nog beneden te komen al heeft dat wel n maand geduurt, want n oude hond okee, maar n pup vindt ze toch niet zo leuk. We hebben Boya wel direct vanaf het begin verboden snel op de kat af te lopen of erachteraan te rennen, nu liggen ze soms samen op de bank, kat op de leuning, Boya op dr kleed eronder, heel lief. K heb nog n tweede kat, die is wel al 3 x beneden geweest sinds Boya dr is, terwijl toen zij kwam wij ook al n hond hadden wat nooit n probleem is geweest. Punt met deze is dat ze gewoon te bang is, zal ook niet slaan ofzo maar blaast en rent hard weg. Als Boya s nachts in de bench zit komt ze wel aan dr snuffelen, dus wie weet, ooit ?! K blijf hopen, k maak het haar oojk wel aantrekkelijk boven, krabbelpalen, zonnige plekjes, kussentjes, eten, dus tja eigenlijk geen reden om naar benee te komen voor poes, s nachts komt ze bij ons liggen en krijgt zo haar aandacht weer. Als we weg zijn hou ik ze wel apart, poezen t hele huis m.u.v. de keuken want ddie is van Boya, hoop dat ooit alles open kan
Ik had dan toch voor de katten gekozen, die waren er eerst.
Natuurlijk mag je ze niet laten vechten, gewoon onder begeleiding (van de baasjes), telkens een stapje verder laten kennismaken, je voelt normaal wel wat die twee aankunnen en wanneer je denkt dat poes haar grens heeft bereikt.
Het loopt niet altijd vlot op een week, wij hebben Sasha van 14 december, en de aanpassing van de kat is nog steeds bezig! Het is altijd een laffe kat geweest, die altijd van de andere katten op haar donder krijgt, na onze verhuis is ze drie dagen niet van een balk gekomen, mijn vriend wou haar op de balk gaan voeren. Daar heb ik een stokje voor gestoken, dan komt die nooit meer naar beneden, de dag nadien zat ze beneden!
Nu is ze ouder, de kat dan, en fragieler, maar even koppig! Die wou gewoon niet geloven dat die hond bleef! Stilaan begint de euro te vallen. Ik zeg het, tegen deze zomer verwacht ik dat alles oké is tussen die twee.
Het is hier ook een boel geregel om het in goede banen te leiden. Yila en de katten, buiten.
Ik moet constant opletten, of Yila ze niet gaat drijven, of dat Yila een achtervolging inzet. 1 van mijn katjes deert het niet. Een ander katje zal niet meer terugkomen als Yila zoiets doet . De andere 2 katjes komen alleen buiten als Yila binnen slaapt in haar bench. Dat durf ik helemaal niet aan..
Wat ik doe; Zorgen dat Yila niet het succes heeft van achter de kat aan gaan. In het begin heb ik haar aan de riem gehad. Nu ben ik constant aan het opletten of ze niet de intentie heeft. Op dat moment leid ik haar af.
Ik voed Yila met zachte hand en zonder correctie's op, maar als ze onderweg is in de intentie naar een katje te schieten, dan verhef ik mijn stem. Van de katjes dient ze af te blijven. Onder geen beding mag zij dat doen. Dan heeft mijn ietsje luidere stem ook behoorlijk impact op d'r
Tot nu toe gaat het goed en is Yila steeds rustiger in haar koppie dat ze niet meer achter die leuke katten aan wil .
Kwestie van consequent zijn, volhouden en geduld hebben.
Dan heb ik het vertrouwen dat Yila er overheen groeit tot een stabiel hondje en dat ik volgend jaar ontspannen met Yila en katjes in de tuin kan zitten..
Hoop dat het bij jou ok gaat lukken..
Succes ermee!
Ik heb Sasha anderhalf uur geleden in de tuin gelaten. Er was geen kat te zien en het zonnetje schijnt zo heerlijk.
Het viel me net op dat het zo opvallend stil was, dus ik maar eens gaan kijken. Sasha ligt lekker in het zonnetje, ziet me aankomen, wil naar de deur komen, maar maakt eerst een ommetje terug de tuin in. Ik nieuwsgierig, wat deed ze nou? Onze kat, Lüske, die laffe kat dus, lag daar ook te zonnen. Sasha ging naar haar toe om een neusje te geven, van 'kom je mee naar binnen?' Lüske is niet weggelopen en ligt nog steeds in het zonnetje.
haha ja het kan ook heel goed gaan. Ik heb vijf katten en Biko, en die verdragen elkaar prima. Sommige slapen met Biko en met 1 is hij echt dikke maatjes, die begroeten elkaar bij binnenkomst en liggen vaak samen te slapen.
De andere lopen ook gerust langs m en onder hem door, Biko blijft dan altijd stil staan, want je weet het nooit he, bij katten. Hij heeft weleens een 'pok' op zn neus gehad, met nagels in. Dan liep hij te snel langs, of stond in de weg.. sja de katten bepalen de regels hier
Correctie,
Lüske is ondertussen toch weer verdwenen, maar dan heeft ze toch wel gewacht tot de hond weer binnen was en hebben ze toch een tijdje samen op een meter van elkaar liggen zonnen. Ik ben best tevreden.
Het zelf uitvechten is geen optie hoor
heb het ook meegemaakt ik dacht gewoon beetje laten begaan en goed opletten een half jaar lang ging het goed sliepen zelfs bij elkaar geweldig om te zien ,,,,Maar na het half jaar ging het helemaal fout hond beet katje dood zonder aanleiding tenminste niet dat wij hebben opgemerkt katje liep langs hem
hond poot erover hap weg katje
dus vanzelf sprekend is het niet
ik denk dat de lijn of de bench en belonen meer helpt
succes ermee en hoop dat het straks helemaal goed gaat
groetjes julia
In dit geval is de kat nadien mee komen zonnen, ze vond het gewoon niet leuk dat er getuigen waren die haar aan een hond linken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet het niet meer ??? hond en poes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?