Zwitserse witte herdershond !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Elena (Gast)

Heej iedereen!!
Ik vind de witte herder een mega lueve hond!!
Maar heb nog niet veel ervaring met honden en zou er graag
een kopen binnenkort ( ik heb zelf 3 katten )
Ik vraag me af of dat ras goed is voor een beginnenling?
En ook nog een vraagj, zijn ze waaks ?
Alvast bedankt voor jullie mening
grtz Elena :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwitserse witte herdershond !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind dit geen beginnershonden. In sommige bloedlijnen van de witte herder zit angstig gedrag. Deze honden zijn eerder angstig en schuw. Sowieso zijn witte herders gevoelige honden.
In het werktype-lijn zitten pittigere honden, die ook moeilijk zijn voor een beginneling.
Maar over het algemeen zijn ze voor een herder wel wat zachter dan andere herdertypes. Ze zijn zeker waakzaam, al zal het per hond verschillen in hoeverre dit gedrag naar voren komt.

honden page profiel

Zoals Angela al zegt,
Een witte herder kan behoorlijk angstig zijn...

Ze zijn wel rustiger dan andere herder soorten, maar naar mijn mening moeilijker te motiveren om dingen te leren.
Dit is natuurlijk ook per hond verschillend.
Ik dacht in eerste instantie ook, witte herder, helemaal super.. Maar ik heb dus tussen alle nestjes en alle pups juist een bang hondje weggeplukt...

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Ik kan niet opmaken of je de witte herder juist zo mooi vind door de witte vacht, maar anders zou je ook eens kunnen kijken naar de Oudduitse herder. ;-) Ze zijn echt prachtig en hebben een heerlijk karakter. Buiten actief en binnen rustig. Zijn ook absoluut niet schuw, al denk ik persoonlijk dat er bij de witjes ook best wel minder angstige lijnen tussen zitten, maar dan moet je de lijnen wel even goed uitpluizen.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Mijn zwager heeft ook een witte herder, maar idd, deze heeft ook een angstig karakter... Ik denk dat je het beste kunt beginnen met een andere hond. Die niet zo gevoelig is. Er zijn toch ook Witte Duitse Herders? Ik ken ze niet van karakter, maar misschien is dat wat voor je.

Effie (Gast)

Ik heb een witte Duitse Herder. In vergelijking met onze vorige honden (collie en een kruising 'gewone' duitse herder) vind ik hem heel gemakkelijk, en zeer lief.
In huis is hij zeer bescheiden, buiten vol energie.
Maar het zijn sterke honden, je moet er zeker mee op een goede cursus gaan en dat ook volhouden na de puppytraining, verkeerde gewoontes zijn zo aangeleerd.
Verder is hij niet waaks. Buiten is hij wel op zijn hoede bij situaties die hij niet kent. Lopen er honderd mensen over het strand dan kijkt hij er niet naar, loopt er 1 daarvan in de zee dan blaft hij daartegen.
Hij is buiten lang bang geweest voor vrachtwagens, dat heb ik genegeerd en is nu over.
De witte herder wordt steeds populairder, zorg dat je bij een betrouwbare fokker terecht komt als je met dit ras iets wilt!

Effie (Gast)

Nog even, wat ook heel leuke honden zijn, slim en minder pittig als een herder: kortharige schotse collies!

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Als je voor een witte herder wil gaan is het karakter van de ouders ook erg belangrijk. En uiteraard bij welke fokker je de pup vandaan haalt, wat doet deze aan socialisatie etc.
En net als bij vele rassen heb je witte herders met stabiele karakters maar ook met minder stabiele karakters en helaas komt die laatste steeds vaker voor.

Ga ook eens kijken bij shows/tentoonstellingen dan zie je ook hoe honden in de ring staan (lekker met een vrij staartje en opstaande oren zoals Mexx die hier ook lid is) of ze staan met de oren naar achter, hijgen als een postpaard en knijpen hun staart tegen hun buik of tussen hun achterpoten en wijken als de keurmeester dichterbij komt. Ook buiten de ring kun je zien hoe de honden zijn (is toch anders dan in de ring waar ze ook nog meer spanning voelen van de begeleider die graag een mooie rapportje wil)

Het is ook belangrijk dat als je je meldt bij een fokker deze weet wat je zoekt en dat het je eerste hond wordt en zo een geschikte pup uit het nest bij je match. Voorkeur kun je uitspreken maar ik vind ook dat een fokker moet kunnen zeggen of de hond wel of niet geschikt voor je is.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Idd, je leert enorm veel van shows. Kijken bij de fokker geeft toch een wat vertekend beeld, aangezien ze dan thuis zijn in een veilige omgeving. In een wat meer stress volle situatie zie je meer het echte karakter van de honden en kan je de angstige honden eruit pikken en de stabiele vriendelijke honden.

Ik moet zeggen dat Mexx qua karakter heel stabiel is, maar hij is een echte werkhond. Dus eigenlijk ook niet geschikt voor beginners, want hij is super slim en weet precies hoe hij mensen moet manipuleren. Daarnaast hebben de werktypes meer een consequente opvoeding nog nodig en veel uitdaging.

Zo trekt Mexx rustig het hele huis overhoop als ik weg ben en hij niet genoeg te doen heeft gekregen. Of hij loopt de hele dag achter je aan te zeuren :-D

Je moet dus even goed kijken of je genoeg kennis hebt om een goede fokker te kunnen vinden, of je een werklijn aankan of een gewone lijn wilt en of je een pup heel goed kan begeleiding de eerste maanden om ervoor te zorgen dat je witje (enigzins) stabiel uitgroeit.

@ Faelyn: haha Mexx kan idd heerlijk kwispelend in de ring staan. Hij ziet het als samen werken en dan ook nog eens geknuffeld worden door een vreemde, wat wil je nog meer :-p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwitserse witte herdershond !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: dagje uit naar de dierentuin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^