mijn hond doet zijn behoefte niet met uitlaten en als ik dan thuis kom wel in de tuin ik heb haar geadopteerd en heb haar pas 3 weken.hoe kan ik dit afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

maya (Gast)

hallo
ik heb mijn hond 3 weken.ze is 7mnd jong.
ze is bij mensen weggehaald omdat ze slecht voor haar waren.
als ik met haar wandel doet ze haar behoefte NIET.uren wandelen en helemaal niks doet ze?????
kom ik thuis en poept en plast dan wel in de tuin.
ik vermoed zelf dat ze nooit uit is geweest en alleen maar altijd in de tuin is uitgelaten.
weet iemand hoe ik dit kan afleren?
alvast bedankt maya

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond doet zijn behoefte niet met uitlaten en als ik dan thuis kom wel in de tuin ik heb haar geadopteerd en heb haar pas 3 weken.hoe kan ik dit afleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Niks afleren.. ;-)

Niet meer in de tuin laten en alleen met haar buiten komen; BUITEN de tuin..

Zo buig je dit om..

Succes, Lieve groet, Ilja

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

en natuurlijk flink belonen als ze het wel buiten tijdens het wandelen gedaan heeft.. Dan geef je het hondje maar iets heel erg lekkers en flink prijzen

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Het helpt ook wel eens eerst even te spelen en dan haar aan het gras uitlaten, dus wachten dat ze gaat plassen. En haar inderdaad niet meer in de tuin laten. haar flink belonen als ze haar behoefte doet.

Groetjes Bianka

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

haar geur op het uitlaad veld leggen
poepjes uit de tuin daar neerleggen zodat haar geur daar is

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Hier hetzelfde probleem,hij doet het nu ook als we wandelen hoor, maar hij kan het ook heerlijk on de tuin doen, na een wandelijn van een uurtje!
Hij ligt nu ook heerlijk in de tuin in het zonnetje, maar zouden we ze dan helemaal niet meer in de tuin mogen doen...
Das wel moeilijk hoor.
Hier is het nog een pupke..
Ben allang blij dat hij het niet in huis doet, maar baal er ook wel van, dat hij het nog regelmatig in de tuin zelf doet!

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker

honden foto van The tibbies on tour

Niet meer in de tuin laaten tot dat hij het buiten tijdens de wandeling doet de aanhouder wint

honden page profiel LadyLady

honden foto van Lady

Dit probleem ken ik heel goed :'( uren lopen en dan niks doen zodra ze in de tuin zijn gelijk alles doen :'(

s`morgens rond 7 uur mag Lady nog even vlug in de tuin voor een plasje te doen.
En dan krijgt ze eten en dan gaan we door de voordeur eruit want zodra ze in de tuin is dan gaat ze daar haar behoefde doen :'( En ik moet zeggen het werkt goed hoor

Misschien een tip :-D

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Herkenbaar, mijn vorige cav. deed dat als pup zijnde ook ;-) Ik "beloonde" het ook, door bij thuiskomst weer de pui open te doen zodat hij de tuin weer in kon. Overigens ging het over tijdens het puberen.

Dus, via de voordeur eruit, na de wandeling bij thuiskomst (als er niets gebeurd is) evenueel in de bench en bij piepen weer via de voordeur naar buiten. Maakt je hondje aanstalten om het binnen te doen, oppakken en via de voorkant eruit. Komt echt wel goed.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Honden in stress kunnen zich buiten te onveilig voelen om hun behoeften te doen.
Laat haar eerst lekker wennen aan jullie en het huis. Ga niet te lang wandelen eerst en zeker niet in drukke omgevingen. Zo min mogelijk stress maar eerst. Misschien ook eerst wandelen op tijden dat er weinig andere honden in de buurt zijn.

Geef het wat tijd, stapje voor stapje zal het beter gaan en zal ze het vertrouwen krijgen om ook buiten haar behoeften te doen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

het heeft met onzekerheid te maken. Je hondje voelt zich in de tuin al veilig, maar op straat nog niet helemaal. Ze durft haar identiteit nog niet kenbaar te maken naar andere (buurt)honden en daarom laat ze haar geurtjes nog niet achter. Probeer de wandelingen kort te houden en bouw het gewoon langzaam op. Je hondje gaat vanzelf tijdens de wandelingen haar behoefte doen. Dit heeft gewoon wat tijd nodig.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik denk dat ook en dan is het best moeilijk om dit te doorbreken.Je kunt het ook proberen om hem wat vaker buiten op een grasveld te zetten en als hij dan plast geef hem een beloning met bv goed zo

maya (Gast)

alvast bedankt voor alle goede tips.
ik ben net ook met haar gaan wandelen en ze heeft niets gedaan.
bij thuis komst heb ik haar niet in de tuin gelaten.
dus dadelijk de volgende poging en kijken of het dan misschien goed gaat.
ik heb inderdaad ook gelezen dat ze een trauma kan hebben.en zich daardoor inderdaad onveilig voelt.

honden page profiel elsjeelsje

honden foto van elsje

is ie dan aan de lijn en poept hij of los lopend sommige willen niet aangelijnt poepen en anders sluit ik me bij ilja aan. wakker tuin thuis buiten niet in de tuin.buiten snoepje geven belonen.

jaap (Gast)

he wat heerlijk dat er meer mensen zijn met dit probleem. Mijn hond van nu 4 maanden poept en plas echt alleen als zij dat wil en het liefst op een vaste plek. door de week gaat hij mee naar het werk en daar deed ze zeker 6 weken de hele dag niets alles geprobeerd: zelfde rondje, andere rondjes, elk uur eruit, 3 x per dag eruit het hielp niets. we zijn nu zover dat ze 1 x op het werk plast en 's morgens gewoon hoor bij het eerste rondje.
gisteren wilde ze perse een andere kant op. ik dacht mooi dan gaan we het daar doen. nou ho maar een heel rondje gelopen, een minuut of 20 want meer mag ze niet, en we eindigden op haar favoriete plek en daar deed ze weer alles. ze wordt heel vervelend want moet blijkbaar wel maar ze doet het gewoon niet. ik heb de tip gehad haar bij het eerste rondje 's morgens als ze echt heel nodig moet haar verder te laten poepen dus ik heb haar verder getild en ze deed het op een andere plek. je snapt belonen tot ik een ons woog.
maar helaas het werkt alleen bij het eerste rondje. later op de dag doet ze gewoon niets op een andere plek.
ik weet het ook niet meer zo goed nu maar ga er maar vanuit dat het ooit goed komt. misschien doet ze wel 1 x in de twee maanden een stapje verder. iedereen die ik erover vertel vindt het vreemd en niemand weet een oplossing. misschien hier nog iemand??? ik vind het namelijk zo sneu.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik kreeg mijn hond met 5 maanden oud uit Spanje,van daaruit was ze voor alles bang.
De eerste 3/4 weken deed ze alles op het balkon,dat gaat vanzelf weer over als ze een beetje gewend zijn aan de nieuwe situatie.


Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel RomyRomy

honden foto van Romy

Nou mijn hond heb ik vier maanden en al loop ik uren in het bos of waar dan ook ze komt thuis en doet het dan in de tuin
Zo erg vind ik het niet wand ik schep het op en in de kliko
Niemand heeft last van mijn hond zijn strond :-) :-)

wendy (Gast)

Nou ik moet zeggen dat ik blij ben dat onze stafford Jillz niet de enige is die dit doet...ze is 7 maanden en doet nog steeds niks buiten de deur....
het ergste vind ik dat we binnenkort op vakantie gaan en haar meenemen...de pest is ook dat ik niet goed weet waarheen want ik ben ook bang dat ze daar haar behoefte gaat doen...en ja...misschien is dat meteen de verlossing...
en ik vind het niet erg om het op te ruimen maar als er even iemand op de kinderen past bijv of als we eens een weekend met zijn 2en weg willen wil ik dit de oppas niet aandoen... daarom nemen we ze ook mee nu en laten we onze oude hond (ook een staf van bijna 15) wel thuis. Wij hebben ze ook bij mensen vandaan gehaald die er geen tijd voor maakte om ze uit te laten, en dat vrouwtje beweerde nadien dat ze bij hun wel alles aan de lijn deed (duh)... het duurt alleen even zei ze...???? al ga ik 3 uur naar het strand of bos en moet ik nog een uur terugrijden...dan doet ze het nog in de tuin...
morgen ga ik het proberen om ze niet meer in de tuin te laten maar dat wordt dan wel een paar dagen bench want de andere wil ook naar buiten en bij 29graden laat ik echt de achterdeur niet dicht...ik hoop zo dat het lukt!!!
groetjes en een pootje van Jillz en Mike

honden page profiel Janneke , Milo & LolaJanneke , Milo & Lola

honden foto van Janneke , Milo & Lola

Ik heb hier hetzelfde probleem met mijn pup van 6 maanden. Binnen 1 dag had ik haar geleerd dat ze op de krant moest. En nu zit ik dus ermee dat ze alleen binnen poept. Kan uren met der buiten lopen, zelfs in de tuin van me ouders deed ze niet poepen, maar zodra we thuis kwamen zette madam zich in de gang en begon te poepen. Ik heb ook vanalles met haar geprobeerd. Plassen doet ze nu op commando gelukkig. We wonen in een torenflat op de 4e verdieping en sinds afgelopen weekend mag Lola ook op het balkon. Was eerst bang dat ze me door de spijlen kon, maar daar is ze nu gelukkig te breed voor. En nu weer binnen 1 dag heb ik haar geleerd dat ze me alles op het balkon moet doen, dat liever als binnen en ga nu verder met haar werken om buiten te poepen. Zit nu elke dag me balkon te schrobben O-) Ik neem tegenwoordig ook een krant mee en leg die op het grasveld in de hoop dat ze dat herkent en daar op poept.
Denk dat we gewoon wat meer geduld moeten hebben. Ik blijf iniedergeval proberen, aanhouder wint zegt men.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Chica doet het ook meestal na het wandelen in de tuin, maar daar heb ik niet echt een probleem mee :-)

honden page profiel XXXXXXXX

honden foto van XXXX

Onze Bayco poept en plast ook alleen maar in de tuin!
Onze Digger heeft dit ook een aantal maanden gedaan!
Dit gaat vanzelf wel over, als de hond het gevoel heeft dat alles veilig is, zeker waas het baasje gaat, dan gaat hij het vanzelf wel buiten het erf en tuin doen!
De tuin gaat tot hun habitat behoren en die willen zij niet bevuilen!

u is jullie hond al 7 mnd, dus het zal iets langer duren, maar het gaat vast wel goedkomen, niet gaan stressen, daar wordt jou hond alleen maar onzeker van en duurt het langer!!
Het voordeel van de behoeften in de tuin doen is, dat er op de buurt niemand boos wordt op jou, want jou hond houd de buurt schoon ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Janneke dat zat ik net te denken:neem je krantje mee naar het grasveld,moet gaan lukken,gewoon volhouden.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Janneke , Milo & LolaJanneke , Milo & Lola

honden foto van Janneke , Milo & Lola

@ Soraya:

Had die tip ergens gelezen. Vind het een goed idee, zeker omdat ze in het begin alles op de krant deed bij de voordeur.
Volhouden ga ik zeker daar heb ik gelukkig het geduld voor. Maar ben al blij om te lezen dat ik niet de enige ben, schaamde me er best voor.

honden page profiel SuuS & MaatjeSuuS & Maatje

honden foto van SuuS & Maatje

Mijn vorige Basset deed ook af en toe een plasje of een hoopje in de tuin. Terwijl ik haar niet daar zindelijk had gemaakt. Nadat mijn hond wat ouder werd en ik haar beter kon, zag ik dat ze best onzeker was en 't liefst alleen met mij erbij of helemaal alleen haar behoeft deed. Mevrouw wilde dus gewoon privacy, sindsdien eerst een achterafplekje, daarna pas lekker naar de dijk en het probleem was over. Zo hebben we het 10 jaar gedaan en nooit meer in de tuin gepoept/geplast. Ik vind het nu dan ook een wonder dat ik nu een Basset heb van 8 weken oud, die 'gewoon' aan het riempje naast de stoep, keurig in het gras poept. Al lopen er 10 honden en rijden er 10 fietsen langs. Ik hoop dat dit zo mag blijven.
Succes ermee!
groetjes Suus

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

Toen we Sem krijgen deed hij het ook alleen maar in de tuin. We hebben toen bijna niet meer in de tuin gelaten en flink beloond als hij het buiten deed. Het was een paar weken doorzetten maar hij doet het nu niet meer. Wel had hij buiten een vaste plek waar hij het wilde doen en nergens anders. Dit hebben we opgelost door steeds een andere route te lopen en wanneer hij daar poepte hem flink te belonen. Dit gaat echt super! Alleen gisteravond waren we op visite en liet mijn man Sem uit maar die wilde niets doen. We komen thuis en hebben toch zoiets van hij zal toch wel moeten en hebben hem weer uitgelaten. Toen deed hij het wel weer. Dus ik heb zeker het idee dat het vertrouwd moet zijn voor de hond.

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Simba deed eerst ook niks buiten de tuin, kwamen we terug van wandelen ging hij in de tuin zijn behoefte doen. Wij zijn wat "beter" naar hem gaan kijken en zijn meer gaan lopen. Het duurde even maar eerst ging hij buiten plasjes doen, daarna ook poepen. Nu doet hij niks meer in de tuin omdat hij wandelen veel te leuk vindt. Zo zie je maar weer, dit wordt vast anders hier moet je even doorheen. Geef het ook een naam zodat je naar een plekje gaat en zegt :"ga plasje doen" ofzo. Dat gaat hij herkennen! En belonen als hij buiten de tuin iets doet! En in de tuin niet belonen! KOmt goed!

honden page profiel herthert

honden foto van hert

ons oudje die 11 jaar wordt nu in augustus doet haar behoefte bijna nooit op straat.ik heb ze al van pups af al en toch als ze eens mee mocht gaan kwamen we thuis en deed dan maar pas haar behoefte in de tuin
eens 1 keer wel omdat we aan zee waren en de nood TE hoog was :-)

honden page profiel herthert

honden foto van hert

ons oudje die 11 jaar wordt nu in augustus doet haar behoefte bijna nooit op straat.ik heb ze al van pups af al en toch als ze eens mee mocht gaan kwamen we thuis en deed dan maar pas haar behoefte in de tuin
eens 1 keer wel omdat we aan zee waren en de nood TE hoog was :-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Je kan wel uren gaan wandelen maar dat lost het probleem niet op. De hond komt uit een andere omgeving en vind de nieuwe omgeving nog wennig. Thuis en in de tuin is het al meer eigen dus daar zijn ze ontspannen. Maak een verschil tussen wandelen en uitlaten. Als je vermoedt of als het tijd is om te plassen of drukken ga dan steeds naar een zelfde uitlaatplek waar weinig afleiding is. Blijf daar staan en loop niet door. Pas als de hond zijn tijd heeft gehad om te ontspannen zal hij doen wat hij moet doen. Als je verder loopt kom je weer wat tegen wat spannend is. Ga pas wandelen voor de beweging nadat je hond/pup zijn/haar behoefte heeft gedaan.

honden page profiel samantasamanta

honden foto van samanta

haar goed belonen als ze het bij het wandelen doet maar doet ze het toch in de tuin optillen en voor je huis neerzetten de poepjes buiten leggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond doet zijn behoefte niet met uitlaten en als ik dan thuis kom wel in de tuin ik heb haar geadopteerd en heb haar pas 3 weken.hoe kan ik dit afleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: borstelen (typisch beagle)?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^