Hoe vind je een goede fokker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

We zijn al maanden aan het denken om een pup (tweede hond) aan te schaffen. In principe is het meeste voorwerk gedaan: We weten welk ras we graag willen, we hebben nagedacht over benodigdheden etc., en of het met Chester een goede zet is daar wordt nog over nagedacht. Sowieso wordt het niks voordat we zijn pijn onder controle hebben met de juiste medicatie. Toch kan het geen kwaad om al de nodige informatie uit te zoeken. Aangezien Chester uit het asiel komt, hebben we geen enkele ervaring met het aanschaffen van een pup. Ik wil graag bij het begin beginnen, en een goede verantwoorde fokker uitzoeken. 

Wel weet ik dat ik graag betrokken zou zijn bij het proces (kunnen bezoeken, geuren uitwisselen etc.) zodat we een zo stabiel en veilig mogelijke start kunnen maken. Maar waar begin je dan?

 

Houd je facebook groepen/ websites in de gaten voor nestaankondigingen? Schrijf je de rasvereniging aan? Shows bezoeken? Via via?

 

Hoe hebben jullie het aangepakt bij de aanschaf van jullie pup? En hoe hebben jullie geverifieerd dat het inderdaad om een betrouwbare fokker ging?

 

Alvast super bedankt voor de hulp!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Alleen maar goed dat je je huiswerk doet, wat ik gedaan hebt, heb altijd pups gehad, is show,s bezoeken van het ras wat ik wilde, daar zijn veel mensen die ook van bepaalde fokkers een pup hebben, fokkers kan je benaderen daar, wanneer je een fokker gaat bezoeken dan niet een die al pups heeft, op de koffie en kijken naar de moeder hond die eventueel gedekt gaat worden en kijken hoe de honden worden gehouden, ook geef men de uitslagen van de moeder hond die je op het oog hebt, doet de fokker dat niet dan geen pup daar….een goede fokker laat graag alle testen aan je zien.  Dat is wat ik heb gedaan…laat je voorlichten wat test inhouden. Dan weet je wat als er een fokker de testen laat zien van ouderen maar ook van de achterban.  En als het dan zover is dat er een pup voor je is mag je meestal gaan kijken wanneer de pups ongeveer vier weken oud is…en aan jou hoe vaak je gaat kijken een fokker vind dat meestal fijn dat je belangstelling hebt….wat ik gedaan heb met mijn huidige hond die ik had voor ogin, gevraagd of ze mee mocht, dat mocht maar buiten kennis gemaakt….ik had al een pup op het oog…wilde kijken hoe mijn huidige hond reageerde…bij het ophalen de huidige hond meegenomen en onderweg samen uitgelaten voor we thuis waren….

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat het best wel kan verschillen van ras tot ras, welke manier de beste is om een verantwoorde fokker te vinden. 

Soms lees ik hier fokkerverhalen die voor mij compleet vreemd zijn, hoewel mijn laatste 2 honden ook rashonden zijn. Gesjoemel, leugens, manipulaties,... dat herken ik allemaal niet.

Dus de ene rasvereniging (en fokkers) is de andere niet. Bij sommigen draait het allemaal rond prestige en macht (en kunnen daar de honden zelf de dupe van zijn), bij anderen gaat het over passie voor het ras, karakter of oorsprong bewaren. De ene rasvereniging neemt het niet nauw en de andere legt zichzelf strikte regels op. 

Dus ik denk dat de eerste vraag is: welk ras, hoe populair is het, hoe ver staat het van zijn oorsprong verwijderd, welk beleid zit erachter, gaat het fokken vooral over de mens (prestatie, aanzien) of gaat het over het welzijn van de honden zelf,...

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wil ik toch nog even vertellen, heb nog contact met de fokker van Bams, terwijl Bams de laatste was toen ze fokte, en met ogin,s fokker ook nog steeds contact.   

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Al hartstikke bedankt allebei!
Ik zie dat de rasvereniging in oktober een nationale rasdag organiseert. Dit ga ik zeker even in de gaten houden om te kijken of geïnteresseerden daarbij aan mogen sluiten.

Over het algemeen heb ik me al vrij goed ingelezen over waarop te letten (moeder aanwezig, opgroeien in huiselijke kring, gezondheidstestuitslagen mogen ingezien worden etc.), dus ik hoop sowieso te herkennen als het toch niet blijkt te kloppen.

Om antwoord te geven op je vragen @alaska's finest:
We willen gaan voor een Duitse staande korthaar. Voor zover ik de informatie op de website kan peilen, en kan zien bij de fokkers die ik al heb bekeken, gaat het met name om behoud van het ras als jachthond. Ik krijg er niet zo de indruk van dat het om status of het geld te doen zou zijn. In hoeverre welzijn boven prestatie staat, daar durf ik niet 100% antwoord op te geven. Nu zie ik welzijn als het voldoen aan de natuurlijke behoeften van de hond, wederzijds respect en het voorkomen van te veel stress, pijn en angst. Al weet ik dat interpretatie van welzijn erg los is voor sommige mensen. Zo heb ik een "welzijnsgerichte professional" zien omslaan als een blad aan een boom op het moment dat Chester niet de doorsnee hond bleek te zijn.

Maar om terug te komen op het fokker verhaal, denk ik dat ik aan de hand daarvan bij de rasvereniging dus ook op de juiste plaats zou zijn?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maar om terug te komen op het fokker verhaal, denk ik dat ik aan de hand daarvan bij de rasvereniging dus ook op de juiste plaats zou zijn? "

Een rasvereniging kan een goed startpunt zijn. Je kan de websites vd aangesloten fokkers al eens bekijken en contact opnemen. Je buikgevoel zeker laten meespreken, want op basis van je gevoel kom je ook heel wat te weten. Hoe gaat de fokker met zijn honden om, op welke manier spreekt ie over zijn honden, over zijn fokbeleid, hoe zijn de honden van karakter en gedrag, welk gevoel geeft de fokker jou als kandidaat koper, voel je betrokkenheid en interesse in jou (als toekomstige thuis voor één van zijn pups).

En puur naar fokken toe: welke combi van ouderdieren en waarom, wordt er goed gekeken naar gezondheid (zowel lichamelijk als mentaal), is alles transparant qua papieren, testen en afkomst, worden vragen duidelijk beantwoord, krijg je voldoende uitleg (ook naar toekomst toe, als de pup bij jullie is), hoe wordt een pup gekozen, enz. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Wat leuk een DSK! Een kennis van me fokt ze, ze lijken me heerlijk suz karakter hp-heart

 

ik heb zelf niet zo’n standaard qua fokkers. Ik vind het niet erg als het kennelhonden/puppys betreft vb. Integendeel, als ik sommige fokkers dag van vandaag hoor qua eisen denk ik eerder stik in je pups zeg.

ik heb 1 pup van een fokker die met eisen werkte. Ik moest ondertekenen dat de pup altijd na mij ging eten en nooit op de slaapkamer mocht komen oa.

laat dat nu net de fokker zijn waar ik 0 contact meer mee heb en die nooit meer gereageerd heeft toen ik na een ernstige vlessure besloot niet meer met pup te sporten en laat staan te fokken.

met de andere fokker heb ik uitstekend contact, is echt begaan met de honden. Mijn 1ste hond kwam van een broodfokker pur sang en zelfs zij waren er het hart van in toen de hond in kwestie stierf.

Ik wil vooral dus gewoon een pup waarvan ik de afkomst weet, een fokker die bezig is met de pups (dat hoeven geen marktbezoeken of zindelijkheidstraining te zijn dus) en vooral graag een band tussen teef en fokker zien. (Dat had ik bij mijn broodfokpup uiteraard niet gezien, haar moeder heb ik zelfs nooit gezien, maar goed, 1ste hond).

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

Sluit je vast aan bij de vereniging en ga mee kijken en mee wandelen bij  evenmenten ed. . De duitse staande hond kwam 40 jaar terug meer voor dan nu. Het waren toen honden die zelden los konden vanwege de enorme jachtpassie. Prachtige honden dat wel.

 

Ga je mee op wandelingen dan praat je met mensen, je bekijkt of je het gedrag vd honden vindt passen bij je, en je hoort van en over fokkers.

 

Overigens, niet alleen de onderzoeksresultaten even snel inzien, maar ook kopieen vragen en controleren of ze echt van de ouder honden zijn, te zien aan de chipnummers. Dna profiel ed.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Ik had ook specifiek een ras op het oog en ik heb toen naar de rasvereniging gekeken.

Op de website van de rasvereniging stonden nestjes met pups. Toen heb ik gekeken naar de websites van de fokkers en heb ik één van de fokkers benaderd via email. Die heb ik toen echt overladen met vragen, haha. En daarna ben ik gaan kijken. Alleen maar positieve gevoelens/ervaringen bij gehad. Ik kon er ook altijd met vragen terecht.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Willen jullie een reu of teef ?

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

@Dagmar: Ja inderdaad! Het lijken mij erg fijne honden, die prima binnen ons plaatje zouden passen. Eerlijk gezegd zou ik me zelf bedanken als ik een contract moet tekenen dat ik mijn hond volgens ouderwetse Alpha roedel regels op moet voeden. Niet dat ik verwacht dat ze dat controleren, maar dat geeft me dan al geen goed gevoel.

@Ineke: Als de hond niet los kan, dan is dat voor ons geen probleem. We zijn met Chester niet anders gewend, en we vinden er wel een weg in om toch zoveel mogelijk vrijheid te bieden. Wel een super tip van die onderzoeksresultaten. Daar zou ik zelf nou absoluut niet aan gedacht hebben!

@CatnDog: Super om die ervaring op die manier te horen. Ik gok dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zolang je maar een beetje waakt voor rode vlaggen.

@Koert en poppy: We hebben een teef in gedachten, aangezien we nu een reu hebben, maar dat is geen harde eis. Voor Chester is het belangrijk dat de andere hond een open karakter heeft (i.p.v. verstijven, staren etc.), maar of dat een reu of een teef is dat maakt hem niet uit. We neigen dus naar teef, maar staan open voor beiden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ben daar ook niet helemaal achter wat de juiste is. Rasvereniging doet soms ook helemaal niet in de bouw of beloofte karakters. Br-fukker wil je ook niet want komt al met heel wat bagage mee aan ziektes of ombuigen aan karakter. Denk vooral dat je moet willen kiezen voor dat hondje en die energie er willen insteken financieel of wachten tot je ons weegt om een gekozen hond niet te krijgen, die wel bij je past wink

 

Koert heeft het aan het juiste eind, een reu of teefje yell We weten allemaal de lusten en lasten ervan. Wordt het een bulk aan puppy spier of iets kleiners dat makkelijk mee kan (vergis je niet, die kleintjes trekken je ook zo omver als de kolder in dat koppie komt)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Voor Chester is het belangrijk dat de andere hond een open karakter heeft (i.p.v. verstijven, staren etc.), maar of dat een reu of een teef is dat maakt hem niet uit. We neigen dus naar teef, maar staan open voor beiden. "

Dat mag echt niet uitmaken, soms is die lijn juist een boosdoender en gaat los wel beter. Niet loslopem waar klein vee staat, wild of waar het te druk is aan keuze. Of heel veel energie erin steken dat het niet hapt ook yell

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

" @Dagmar: Ja inderdaad! Het lijken mij erg fijne honden, die prima binnen ons plaatje zouden passen. Eerlijk gezegd zou ik me zelf bedanken als ik een contract moet tekenen dat ik mijn hond volgens ouderwetse Alpha roedel regels op moet voeden. Niet dat ik verwacht dat ze dat controleren, maar dat geeft me dan al geen goed gevoel.@Ineke: Als de hond niet los kan, dan is dat voor ons geen probleem. We zijn met Chester niet anders gewend, en we vinden er wel een weg in om toch zoveel mogelijk vrijheid te bieden. Wel een super tip van die onderzoeksresultaten. Daar zou ik zelf nou absoluut niet aan gedacht hebben!@CatnDog: Super om die ervaring op die manier te horen. Ik gok dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zolang je maar een beetje waakt voor rode vlaggen.@Koert en poppy: We hebben een teef in gedachten, aangezien we nu een reu hebben, maar dat is geen harde eis. Voor Chester is het belangrijk dat de andere hond een open karakter heeft (i.p.v. verstijven, staren etc.), maar of dat een reu of een teef is dat maakt hem niet uit. We neigen dus naar teef, maar staan open voor beiden. "

Zelf heb ik bij mijn hondje een map meegekregen met kopieen van  de onderzoeksresultaten van beide ouders, vd stambomen, enzv.  geboortegewichten en de opvolging daarvan, was echt zo keurig. Van de voeding en hoeveelheid en hoe vaak, stukje opvoeding vd pup, hoe maak je zindelijk wat doe je de eerste nachten. Dit nestje heb ik na lang zoeken op ...marktplaats gevonden. Ik raaad het niemand aan, want je moet echt goed opletten en zoeken, ik heb twee jaar gewacht op een goede lhasa apso  , maar het kan dus perfect zijn.  Ik heb nog regelmatig contact met de fokker en dat waardeert ze ook.

ALs je de onderzoeksresultaten bekijkt, let ook,op de leeftijd waarop de honden getest zijn,  volwassen en volgroeid is wel handig. Geen idee of er en welke testen verplicht zijn bij de duitse staande hond,

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

" Ben daar ook niet helemaal achter wat de juiste is. Rasvereniging doet soms ook helemaal niet in de bouw of beloofte karakters. Br-fukker wil je ook niet want komt al met heel wat bagage mee aan ziektes of ombuigen aan karakter. Denk vooral dat je moet willen kiezen voor dat hondje en die energie er willen insteken financieel of wachten tot je ons weegt om een gekozen hond niet te krijgen, die wel bij je past

Dat is hem ook wel een beetje waarom ik hier de vraag stel. Zo'n rasvereniging is mooi, maar wat als goede fokker wordt aangemerkt is ook afhankelijk van de visie van de bestuursleden. Wat we gewoon niet willen is om naast Chester nog een projectje, of hond met gezondheisklachten te hebben. Dat risico lopen we natuurlijk altijd, en als het wel zo uit blijkt te werken dan is het wat het is. Maar liefst houden we het risico natuurlijk zo klein mogelijk. Uiteraard ga ik er niet vanuit dat we er dan geen werk meer in hoeven te steken, dat is ongeacht waar de hond vandaan komt toch altijd het geval.

En nogmaals dank voor alle tips over gezondheidstesten Ineke. Ik zal sowieso eens erin duiken welke testen verplicht (of verstandig) zijn.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dat is hem ook wel een beetje waarom ik hier de vraag stel. Zo'n rasvereniging is mooi, maar wat als goede fokker wordt aangemerkt is ook afhankelijk van de visie van de bestuursleden. Wat we gewoon niet willen is om naast Chester nog een projectje, of hond met gezondheisklachten te hebben. Dat risico lopen we natuurlijk altijd, en als het wel zo uit blijkt te werken dan is het wat het is. Maar liefst houden we het risico natuurlijk zo klein mogelijk. Uiteraard ga ik er niet vanuit dat we er dan geen werk meer in hoeven te steken, dat is ongeacht waar de hond vandaan komt toch altijd het geval. En nogmaals dank voor alle tips over gezondheidstesten Ineke. Ik zal sowieso eens erin duiken welke testen verplicht (of verstandig) zijn. "

Niet in pups trappen aan advertenties, wachten wat een thuisfokker je meegeeft en das best een hele lange gehouwer met "waarom dit nest, dan?" Wachten op een lijst van rasvereniging om te bepalen wat bij je past of gedegen stichting herplaats.

 

Je kunt ook gewoon ff kijken https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden en steek er je tijd in.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" @Dagmar: Ja inderdaad! Het lijken mij erg fijne honden, die prima binnen ons plaatje zouden passen. Eerlijk gezegd zou ik me zelf bedanken als ik een contract moet tekenen dat ik mijn hond volgens ouderwetse Alpha roedel regels op moet voeden. Niet dat ik verwacht dat ze dat controleren, maar dat geeft me dan al geen goed gevoel.@Ineke: Als de hond niet los kan, dan is dat voor ons geen probleem. We zijn met Chester niet anders gewend, en we vinden er wel een weg in om toch zoveel mogelijk vrijheid te bieden. Wel een super tip van die onderzoeksresultaten. Daar zou ik zelf nou absoluut niet aan gedacht hebben!@CatnDog: Super om die ervaring op die manier te horen. Ik gok dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zolang je maar een beetje waakt voor rode vlaggen.@Koert en poppy: We hebben een teef in gedachten, aangezien we nu een reu hebben, maar dat is geen harde eis. Voor Chester is het belangrijk dat de andere hond een open karakter heeft (i.p.v. verstijven, staren etc.), maar of dat een reu of een teef is dat maakt hem niet uit. We neigen dus naar teef, maar staan open voor beiden. "

Gelukkig geen rode vlaggen tegen gekomen en ik ben er nog altijd van overtuigd dat ik een goede fokker heb getroffen. Maar zelfs als je al je huiswerk goed denkt te hebben gedaan, kan je natuurlijk alsnog achteraf ontdekken dat de fokker toch niet zo eerlijk was als je dacht, zoals we hebben gezien bij de fokker van Jamie. 

Of je kan pech hebben. Dat je hond toch een aandoening blijkt te hebben waarvan de fokker oprecht zijn/haar best heeft gedaan om dat in de lijnen te voorkomen.

Ga je kiezen voor een Duitse staande korthaar uit een showlijn of uit een werklijn (ik neem aan dat er in het ras verschillende lijnen gefokt worden)?

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Ja absoluut. Je kunt zoveel mogelijk oppassen, maar helemaal zeker weet je het toch nooit. En zelfs met de allerbeste fokker kan het nog ergens fout lopen, buiten ieders schuld om. Daar zijn we ons ook bewust van.
Ik ben nog geen deling in show en werklijn tegen gekomen, al heb ik daar ook nog niet specifiiek naar gekeken. Maar mocht ik me verkeken hebben en die is er toch, dan heeft een showlijn opzich wel voorkeur, maar dan meer omdat het jachtinstinct dan mogelijk wat milder is. In onze keuze waren een uiterlijk waar mijn partner en ik beide wat in zagen, maar vooral ook karakter en relatieve gezondheid van het ras het belangrijkst. Beiden zijn we niet van plan om te gaan jagen ermee wink, al is er wel veel ruimte om te kijken wat voor de hond leuk is en wat een uitlaatklep kan zijn voor het rasgebonden gedrag wat er wel nog in zit. Daardoor maak ik me er ook niet zo druk om als het wel een werklijn is, of als er niks te kiezen valt. We hebben ook best een bak ervaring door Chester, dus ik ben ervan overtuigd dat we onze weg erin vinden.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik denk dat dat heel erg per ras verschilt. Als ik kijk bij de Parson Russell terriër, zijn de fokkers die bij de rasverenging zijn aangesloten, juist hele erge betrouwbare fokkers. Het wereldje onderling kent elkaar zo goed. 

 

Juist 1 van de niet aangesloten fokkers (althans deze is uit de rasverenging gezet) zal ik nooit aanraden. Geen betrokken fokker na mijn mening, behalve als je een parade paardje hebt. + als die al vraagt als je met of zonder stamboom wilt en dat je zelfs bepaalde honden niet mag zijn vind ik ronduit raar.

 

Met de fokker van Maylo heb ik nog contact en met die van Fudge ook en zelfs heel goed daarmee. Ik zie deze ook bij regelmaat en ze helpt mij samen met de andere fokkers om een nestje te krijgen met Fudge. Nu is het wel zo dat het ras niet echt populair is of dat er veel fokkers van zijn. Iedereen gunt het elkaar ook gewoon zo en ook met shows. Gewoon een hele gezellige vibe onderling. 

 

Plus ik ken ze via FB en via shows allemaal. Maar er worden ook bij regelmaat activiteiten georganiseerd. Doedagen, clubmatches, wandelingen enz. 

 

En bij Fudge wist ik gewoon van welke teef ik een pup wilde. De fokker wilt nog proberen om met der moeder een nestje te krijgen en als dat niet lukt dan wilt ze kijken om een teefje aan te houden vanuit Fudge der nestje. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Elke hond jaagt Chester, tis hoeveel tijd je erin steekt aan correct opvoeden.

 

Dat showhonden dat gedrag niet vertonen of lichamelijke klachten is ook niet waar, daar heb je een herplaats lijst voor of die blijven gewoon simpelweg bij een juiste fokker. Er wordt wel beter gelet opdat er niet gekruist wordt met erfelijke ziektes, daarintegen wel weer gefokt op bv te korte poten, een te brede kop of te kleine, laagstaande heupen, heel lang haar ect, diverse kleuren ect.

 

Of je nu voor thuisfok gaat of een gedegen fokker, zal je nooit de pup naar keuze krijgen en duurt het best lang voor dat er iets is wat ze vinden wat bij je past. Goeie stichtingen gaan ook niet over 1 nacht ijs, die willen alles van je weten.

 

Je kunt wel zoeen zielepoot uit het asiel of eentje MP die niet meer gewild is adopteren maar dat kost heel veel tijd en energie en soms krijg je ze nooit helemaal normaal of gezond. Dat risico moet je durven te nemen, financieel en aan energie.

 

 

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

@Maylo: Dat zou inderdaad goed kunnen dat het per ras verschilt. Fijn dat het bij jullie allemaal naar tevredenheid is verlopen en dat jullie nog contact hebben! Kenden jullie de fokker al voordat jullie aan een pup wilden beginnen?

@Anouk: Daar ben ik me bewust van. Ik heb ook niet het idee dat ik ergens geschreven heb dat ik ergens gekke verwachtingen bij heb, of dat ik verwacht morgen een pup in huis te hebben zodra we op zoek gaan. Misschien is dat zo over gekomen?

Het enige wat ik wil is een zo klein mogelijk risico dat we een 2e "project" in huis halen, zoals Chester, en dus weten wat daar de juiste weg voor is. Dat betekent niet dat ik denk dat risico niet te lopen met zelfs de beste fokker, of dat er geen tijd/moeite/geld in gestoken wordt als dat wel zo uitdraait.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" @Maylo: Dat zou inderdaad goed kunnen dat het per ras verschilt. Fijn dat het bij jullie allemaal naar tevredenheid is verlopen en dat jullie nog contact hebben! Kenden jullie de fokker al voordat jullie aan een pup wilden beginnen?@Anouk: Daar ben ik me bewust van. Ik heb ook niet het idee dat ik ergens geschreven heb dat ik ergens gekke verwachtingen bij heb, of dat ik verwacht morgen een pup in huis te hebben zodra we op zoek gaan. Misschien is dat zo over gekomen?Het enige wat ik wil is een zo klein mogelijk risico dat we een 2e "project" in huis halen, zoals Chester, en dus weten wat daar de juiste weg voor is. Dat betekent niet dat ik denk dat risico niet te lopen met zelfs de beste fokker, of dat er geen tijd/moeite/geld in gestoken wordt als dat wel zo uitdraait. "

Ja ik kende de fokker van Fudge al, sinds dat de moeder van Fudge geboren was al. Toen ze nog een pup was zei ik al 'als je daar een nestje mee krijgt wil ik van haar een pupje'. We kende elkaar toen alleen van de Parson FB groep die ik beheer. Ik heb 3 jaar gewacht voor Fudge :) en het was het wachten meer dan waard. Ze is een geweldige hond met een gouds karakter. Een agility en show hondje dat ik graag wilde, maar bovenal een goede match met Maylo. 

 

De fokker van Maylo niet, maar hele leuke begaande vrouw. Die ons naar voren had getrokken op de wachtlijst i.v.m. dat wij al een Parson hadden gehad. Alle fokkers van het ras willen eerst de mensen op gesprek hebben. Kijken als je sowieso geschikt bent voor het ras. 

Volgende forumvraag: Fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^