Gedragsverandering medisch? Verwarring!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mon1982mon1982

Lieve allemaal,

 

Zit een beetje met mijn handen in het haar. Heb een hondje van, naar schatting, 7 jaar. Nu 3 jaar bij ons. Was een zeer ongecompliceerde hond, uitbundig, vrolijk, leergierig blij ei. Reageerde niet op onweer, op slaande deuren of vallende objecten, niets. Enige angst was voor vliegenmeppers. 

Er is nu plotseling hevige angst ontstaan die onduidelijk is van oorsprong. Maar ook wat symptomen van dementie. Depressieve indruk, in de nacht aan de  wandel, meer afzonderen en vliegen happen die er niet zijn (dat laatste maar 2x gezien), opeens brok laten staan en raar naar de bak kijken. En plotseling uit de tuin vertrekken en verdwaald op straat gaan zitten kijken (terwijl hij altijd aan mijn been plakt). Naar de dierenarts, die wilde afwachten. Kon verder niets vinden. 

Toen begon het heftig reageren op het openen van ern raam, dichtslaan van een deur (ook als dat zachtjes ging). Vervolgens op vakantie (huisoppassen). Niets meer te zien van het gedrag, maar na enkele dagen piepen bij lichte aanraking en leek een hernia. Hij kon niet meer omhoog met de voorpoten. Naar een andere DA. Die constateerde lichte hartruis, maar verder niets. Hij liet daar niets zien van pijn bij het onderzoek. Toch Metacam gekregen en het probleem leek zich op te lossen. 

Weer terug thuis, al het gedrag (op de pijn na) aanwezig. Weigert de woning via de tuin in te gaan, zet zich vast en moet hem tillen. Door de voordeur gaat hij wel. Maar als hij dan in huis bang werd vluchtte hij naar... de tuin.. 

Week later weer gaan huisoppassen ergens. Wederom gewoon gedrag als voorheen. Na 9 dagen naar huis... en weer het bange gedrag. 

Hij hijgt echt vreselijk veel maar allemaal met vlagen. Lijkt vanuit menselijke visie op hyperventilatie. Hart voel je dan ook fors bonzen. Maar tegelijk 'hoest' hij soms (alsof er wat vast zit net als na gras eten) - wat hij altijd al heeft gedaan - wat droog was, maar nu nat (helder dun slijm). Hoesten ook wel benoemd bij de da ivm hartruis, maar ook zij wilde dat afwachten, totdat het vaker / erger voorkwam.

Bij wandelen zie ik wel wat sneller hijgen maar verder ook niets.  

Ik ga maandag weer naar de DA maar ik weet helemaal niet wat er nu van te denken. Omdat het zich oplost in andere huizen - ookal had hij daar pijn aan zijn rug - denk ik aan een gedragsprobleem (en dan nog snap ik er niets van). Maar op andere momenten heb ik het gevoel dat er echt medisch iets aan de hand is. 

De DA leek het ook niet te weten en waar begin je dan, zonder enige indicatie? 

Soortgelijke verhalen wel gelezen op internet, maar helaas reageert men later niet meer met wat er nu aan de hand bleek te zijn.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus het 'rare' gedrag is alleen thuis? Van zo vlug je ergens anders verblijft is het weg?

 

Dan zou ik denken dat het probleem vanuit de omgeving komt. Iemand van de buren die ultrasone dierenverjagers gebruikt? Bepaalde poetsmiddelen waar je hond niet tegen kan? Andere installaties die storend kunnen werken (boilers, elektronica, straling,...?)

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

Wat voor hond is het? Het vliegjes happen en verlies van de controle over de voorpoten doet mij erg denken aan cm/sm.

honden page profiel mon1982mon1982

" Dus het 'rare' gedrag is alleen thuis? Van zo vlug je ergens anders verblijft is het weg?
 
Dan zou ik denken dat het probleem vanuit de omgeving komt. Iemand van de buren die ultrasone dierenverjagers gebruikt? Bepaalde poetsmiddelen waar je hond niet tegen kan? Andere installaties die storend kunnen werken (boilers, elektronica, straling,...?) "

Klopt, elders is het niet. Al dacht ik even dat op vakantie die pijn de oorzaak zou zijn geweest. Kennelijk niet. Maar zelfs als het gedrag is... hij lijkt bang voor de tuin en vlucht naar de tuin. Hij lijkt bang in huis maar wil wel door de voordeur.. zo tegenstrijdig allemaal. 

Ik heb geen idee of er iets anders is in de buurt. Ze zijn wel met wegwerkzaamheden bezig maar dat was al langer en zie ik ook niet een directe reactie op. Kan er zo voorbij lopen. Raam open zetten is echt een ding.. zodra ik richting een raam loop is hij alert.. doe ik die open snelt hij naar de tuin. 

honden page profiel mon1982mon1982

" Wat voor hond is het? Het vliegjes happen en verlies van de controle over de voorpoten doet mij erg denken aan cm/sm. "

Klopt, is het al over gegaan want het is een sheltie / cavalier. Maar dierenarts ziet dat verder niet terug in onderzoek - bewegen van kop etc of in andere symptomen en vliegen happen komt ook voor bij dementie en deed hij maar een enkele keer. Ze zag niet voldoende aanleiding om mij een peperdure MRI aan te smeren en dat gaven allebei de dierenartsen aan. 

Bovendien is daarmee het raadsel niet opgelost dat klachten er op de ene plek zijn en op de andere niet. Of er moeten toevallig zaken tegelijk spelen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Raam open zetten is echt een ding.. zodra ik richting een raam loop is hij alert.. doe ik die open snelt hij naar de tuin.  

Is er iets met dat raam? Buizen die eronder door lopen, verwarming? Aan de buitenkant iets dat hem heeft kunnen doen schrikken (vogels, klapperend luik, insecten, weerkaatsing zonlicht,...)?

Wat als je een donker gordijn voor dat raam hangt, verandert dat iets?

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

" Klopt, is het al over gegaan want het is een sheltie / cavalier. Maar dierenarts ziet dat verder niet terug in onderzoek - bewegen van kop etc of in andere symptomen en vliegen happen komt ook voor bij dementie en deed hij maar een enkele keer. Ze zag niet voldoende aanleiding om mij een peperdure MRI aan te smeren en dat gaven allebei de dierenartsen aan. 
Bovendien is daarmee het raadsel niet opgelost dat klachten er op de ene plek zijn en op de andere niet. Of er moeten toevallig zaken tegelijk spelen.  "

Met Calvalier er in zal ik cm/sm toch maar in het achterhoofd houden, je hondje heeft zeker wel symptomen hier van (o.a. vliegje happen en uitval van de voorpootjes, piepen, pijn bij lichte aanraking, pijn. ) en zo zijn er nog veel meer symptomen.

Mijn hondje heeft dit en heeft ook uitval van de voorpootjes door de druk op de zenuwen in het achterhoofdsgat, ze hapt geen vliegjes maar doet wel fantoom krabben. Jou verhaal deed mij hier aan denken.

honden page profiel mon1982mon1982

" Met Calvalier er in zal ik cm/sm toch maar in het achterhoofd houden, je hondje heeft zeker wel symptomen hier van (o.a. vliegje happen en uitval van de voorpootjes, piepen, pijn bij lichte aanraking, pijn. ) en zo zijn er nog veel meer symptomen.
Mijn hondje heeft dit en heeft ook uitval van de voorpootjes door de druk op de zenuwen in het achterhoofdsgat, ze hapt geen vliegjes maar doet wel fantoom krabben. Jou verhaal deed mij hier aan denken. "

Ik zag het niet als uitval voorpoten. Hij kon rennen, lopen, maar niet springen. Leek juist meer in achterpoten / rug te zitten. En het ging met Metacam over. 

Omdat hij ook totaal geen last leek te hebben van hoofd of nek vonden zij cm onwaarschijnlijk. Dat is toch ook 1 van de hoofd kenmerken? Sluit het niet uit hoor, maar starten bij een mri van 800 euro als het straks iets heel anders is zou ik ook nogal zuur vinden. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Voor ik,cavelier mix zag dacht ik direct aan hoofdpijn en cm sm. Helaas.

Hartruis hoort ook bij de cavelier,

 

Heb je iets in huis verandert? Heb je een apparaatje opgehangen voor lucht verfrissing, in huis, toilet?  Haal die dan meteen weg want daar kunnen honden op reageren.

Ultrasoon geluid bij de buren of in je eigen huis, het werd al genoemd , de honden worden er gek van. Bv. Spinnen vangers, muizen verjagers die zijn er met dit geluidje. En ja dat kan zelfs bij de buren vandaan komen. Dus rondvragen.

 

Wat een ellendige situatie.

 

Ik heb jaren geleden een hond gehad met dergelijk gedrag. Hij kreeg meteen een mri bij de neuroloog om sm cm uit te sluiten. Hij had het niet, was er ook niet ,,het ras,, voor, masr  in ieder ras kan het voorkomen,. Na veel zoeken bleek hij angst te hebben opgebouwd hier in huis.  De oorzaak was een vuurpijl buiten die een kind naar hem, had gegooid. Dit heeft hij doorgetrokken in huis naar klappende autodeuren. Na herplaatsing was hij weer de fijne en blije hond en dat is hij nu nog. Zonder angst.ik hoop dat jullie de oorzaak vinden en er wat aan te doen is,

honden page profiel mon1982mon1982

" Is er iets met dat raam? Buizen die eronder door lopen, verwarming? Aan de buitenkant iets dat hem heeft kunnen doen schrikken (vogels, klapperend luik, insecten, weerkaatsing zonlicht,...)?
Wat als je een donker gordijn voor dat raam hangt, verandert dat iets? "

Kan eigenlijk overal nee op zeggen. 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

" Ik zag het niet als uitval voorpoten. Hij kon rennen, lopen, maar niet springen. Leek juist meer in achterpoten / rug te zitten. En het ging met Metacam over. 
Omdat hij ook totaal geen last leek te hebben van hoofd of nek vonden zij cm onwaarschijnlijk. Dat is toch ook 1 van de hoofd kenmerken? Sluit het niet uit hoor, maar starten bij een mri van 800 euro als het straks iets heel anders is zou ik ook nogal zuur vinden.  "

Nekpijn komt zeker voor maar vooral hoofdpijnaanvallen.  Als niets lijkt te helpen zal je met je dierenarts kunnen overleggen om je hond een tijdje zonder een mri op medicijnen tegen cm sm te zetten om te kijken of het dan beter gaat.

Maar het zal uiteindelijk idd van alles kunnen zijn.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Die van mij heeft het ook, en dat was ook niet te zien aan het nekonderzoek. Wel aan alle andere dingen die je noemt. ‘Vreemde angsten die je niet kan plaatsen’. Terugtrekken, timide, niet willen eten bij vlagen. Ik weet niet waar je woont maar ik heb een mri laten doen, speciaal hiervoor bij een kliniek waarbij de dierenarts gespecialiseerd is in neurologie en kostte me 260 euro en ik had de diagnose. Metacam helpt hem niet genoeg als het zo is en zou ik qua darmweerstand sowieso zo snel mogelijk vanaf willen. 

honden page profiel mon1982mon1982

" Die van mij heeft het ook, en dat was ook niet te zien aan het nekonderzoek. Wel aan alle andere dingen die je noemt. ‘Vreemde angsten die je niet kan plaatsen’. Terugtrekken, timide, niet willen eten bij vlagen. Ik weet niet waar je woont maar ik heb een mri laten doen, speciaal hiervoor bij een kliniek waarbij de dierenarts gespecialiseerd is in neurologie en kostte me 260 euro en ik had de diagnose. Metacam helpt hem niet genoeg als het zo is en zou ik qua darmweerstand sowieso zo snel mogelijk vanaf willen.  "

250 euro is wel een prima bedrag. Ik woon in Noord-Brabant

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het kan zijn dat je hond in een andere omgeving zo is afgeleid van pijn of angst dat je hond dat niet laat blijken.

Ikzelf voel ook minder pijn als ik ergens anders ben en dus niet bezig ben met gewone dagelijkse dingen.

En dan die katten/ratten verjagers, het zijn ondingen, dieren hebben er gewoon last van, Ultrasone geluiden kunnen klachten geven bij mensen, dus ook bij dieren, en misschien wel meer omdat ze beter horen.

Beschreven verschijnselen bij blootstelling aan Ultrasone geluidsgolven voor een langere periode zijn gehoorvermindering, druk op de oren, men kan duizelig worden, het lichaamsoppervlak kan verwarmen en men kan schade aan de ogen krijgen.

 

Maar ikzelf zou toch een scan doen.

 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" 250 euro is wel een prima bedrag. Ik woon in Noord-Brabant "

Dat is wellicht wat ver. Deze kliniek zit in Den Ham. Maar 800 euro voor een scan van alleen koppie lijkt me erg veel. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Dat is wellicht wat ver. Deze kliniek zit in Den Ham. Maar 800 euro voor een scan van alleen koppie lijkt me erg veel.  "

Volgens mij betaalde ik ook rond de 800 a 900 euro, maar zat gelukkig in de verzekering voor de helft. En dat was zo,n 10 jaar geleden, maar je kaan altijd een rondje bellen waar het zo goedkoop mogelijk is, maaar waar wel een goede radioloog de scan bekijkt. Het was bij mij niet alleen de scan, het was ook de narcose, verdoving hoe je het noemen wilt, roesje,  en de beoordeling natuurlijk.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ik heb de factuur nagekeken. Ik was in totaal 492 euro kwijt. Dit is inclusief compleet bloedonderzoek, narcose en cm/sm screening (mri) geweest. Maar deze arts is hier wel in gespecialiseerd en biedt dus ook een mri onderzoek aan specifiek op sm/cm screening. Uiteindelijk heeft ie bjj mij wel wat meer bekeken (hele ruggenwervels ook). Dit was november vorig jaar. Als het echt zoveel scheelt is het wellicht een weekendje Ommen (erg leuk dorp kan je veel wandelen ook) waard? 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Ik heb de factuur nagekeken. Ik was in totaal 492 euro kwijt. Dit is inclusief compleet bloedonderzoek, narcose en cm/sm screening (mri) geweest. Maar deze arts is hier wel in gespecialiseerd en biedt dus ook een mri onderzoek aan specifiek op sm/cm screening. Uiteindelijk heeft ie bjj mij wel wat meer bekeken (hele ruggenwervels ook). Dit was november vorig jaar. Als het echt zoveel scheelt is het wellicht een weekendje Ommen (erg leuk dorp kan je veel wandelen ook) waard?  "

Je hebt voor deze kliniek overigens wel een doorverwijzing nodig volgens mij van je eigen dierenarts. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Ik heb de factuur nagekeken. Ik was in totaal 492 euro kwijt. Dit is inclusief compleet bloedonderzoek, narcose en cm/sm screening (mri) geweest. Maar deze arts is hier wel in gespecialiseerd en biedt dus ook een mri onderzoek aan specifiek op sm/cm screening. Uiteindelijk heeft ie bjj mij wel wat meer bekeken (hele ruggenwervels ook). Dit was november vorig jaar. Als het echt zoveel scheelt is het wellicht een weekendje Ommen (erg leuk dorp kan je veel wandelen ook) waard?  "

Wow. Mooie prijs. 

Volgende forumvraag: Afvallende nagels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^