Wie gebruikt het ritme alle slaapjes in de bench en wie laat het veel meer los en ziet wel en wat doe je dan met een pup die zijn eigen rust niet neemt?
Wat is de reden dat je het ene of andere doet?
Voor een pup die zijn rust zelf niet kan nemen, kan een bench/ren heel nuttig zijn. Wij hebben in het begin 's nachts een bench gebruikt, dat was best nuttig. Overdag is het ons nooit gelukt, onze pup sliep er niet graag in. Ze sliep liever in haar mandje, gewoon op de grond of zelfs onder de bank. Al snel merkten we dat ze 's nachts ook meer ruimte wilde. Toen hebben we besloten de bench helemaal weg te doen en dat ging hartstikke goed.
Nu kan onze pup heel goed haar eigen rust pakken. Maar als je een pup hebt die dat niet zo goed kan, zou ik proberen de bench/ren wel goed aangeleerd te krijgen. Zeker als ze vervelend worden omdat ze moe zijn, kun je ze wat makkelijker tot rust brengen. :)
Als de pup zelf rust pakt, dan de pup niet steeds in een bench of ren doen, alleen als er iemand thuis is, er in.
Als een pup zelf geen rust pakt, dan is een bench met eventueel een ren eraan een goede uitkomst.
Mijn pup pakt heel goed haar rust, vanaf de eerste dag dat ze bij mij thuis is, zij gaat in de nacht en als ik evrn weg moet in de bench
Zij is nu 4 maanden oud.
Mijn volwassen hond pakte als pup haar rust absoluut niet, voor haar had ik een puppy ren staan als ze bij mijn ouders was, en bij mij zat ze in een grote bench, wat ze absoluut geen probleem vond.
Ze ging er niet uit zichzelf in, maar piepte niet als ik het deurtje dicht deed, ze was dan zo moe, dat ze eigenlijk gelijk ging slapen.
Meestal deed ik a een minuut of 10 het deurtje weer open, en dan bleef ze lekker doorslapen.
Ik probeer het te vermijden. Zeker overdag vind ik het niet nodig, 's nachts heb ik het bij mijn jongste wel een tijdje gedaan (hij sliep eerst 2 weken boven bij me in bed, daarna beneden in bench, maar dat heeft ook maar een paar weken (of maanden, weet het niet meer exact) geduurd en dan sliep hij ook los.
Ik snap het nut wel, maar ik vind het gewoon geen prettig idee, dus de huidige honden gaan er niet in. Behalve Piiri 's nachts als ze hoogloops is, want dan laat mijn reu haar niet met rest en racen ze over de zetel Dus die gaat dan een nacht of 3 in de kamerkennel tot wanneer het hoogtepunt voorbij is.
Maar goed, wie weet wat ik met een volgende hond zal doen. Misschien gebruik ik dan wel een bench uit gemakzucht voor mezelf, want makkelijk is het wel als je je hond even kunt wegsteken.
Geen bench hier maar wel een aparte ruimte die pupproef is…op de foto 8 weken, groot ras die zich snel willen verplaatsen en dan is een bench niet aan de orde…
Grote honden en een bench dat is haast niet mogelijk.
Ik heb het altijd ondingen gevonden.
Ze verheerlijken dat ding maar er zijn maar weinig honden die het fijn vinden om in een bench te liggen.
Laat staan een halve dag omdat baasje werken is.
Voor het baasje makkelijk, ongestoord weg zodat er niks gesloopt kan worden.
Voor de (grote)hond is het een te kleine ruimte om in te verblijven. Zeker met warm weer.
Nooit eens een lekker koel stukje vloer.
Voor kleine honden kan het een uitkomst zijn.
Maar meestal kan je op een andere manier ook een kleine ruimte creëren door hekjes tussen deurposten of een ren.
Dat is veel minder benauwend voor de hond.
Zeker als je hond al een hekel aan de bench heeft.
Vind je hond de bench leuk dan is er natuurlijk niks aan de hand, dan kan je die gewoon gebruiken.
Maar veel honden hebben er een hekel aan en dan zeg ik, eruit dat ding.
Een bench kan zeker een goede hulp zijn als de pup zelf geen rust pakt. Wel belangrijk ook de bench goed aan te leren.
Hier werd er geen bench gebruikt, nam redelijk goed zelf haar rust en als dat een keer niet het geval was kwam ze op schoot en kroelde we wat tot ze in slaap viel.
Ik laat hem zijn eigen rust zoeken.
Lukt dat niet en gaat hij echt in overdrive, dan mag hij in de bench.
Ik doe het zo, omdat ik het belangrijk vind dat mijn hond zelf leert om rust te pakken en het niet vanuit mij maar geregeld wordt. Heeft hij later alleen maar profijt van.
Al heel wat pups gehad, maar nog nooit een bench gebruikt. Ook heb ik nooit gebruik gemaakt van schema's.
Ik heb wel een grote bench in de bijkeuken staan, maar daarvan is altijd het deurtje open. Ik heb nu twee oude honden, waarvan er één soms in de bench wil slapen.
Ik geef mijn honden, ook de pups, altijd de keuze uit meerdere slaapplekken. Ze moeten comfortabel kunnen liggen, de ruimte hebben om te kunnen verliggen en languit kunnen liggen. Dat is belangrijk voor hun skelet en spieren.
Mijn voorkeur zou gaan naar een puppyren boven een bench. Meer ruimte.
Enige wat ik mezelf continu afvraag wat deed je dan snachts?
Als ik de pup net had sliep ik een aantal nachten bij de pup in de huiskamer. De pup liep dan gewoon los. Het scheelde waarschijnlijk wel dat ik altijd ook nog een paar volwassen honden had rondlopen, waardoor de pup nooit echt alleen was. Verlatingsangst is nooit een issue geweest.
Daarna sliep de pup bij de andere honden in een ruime bijkeuken met aangrenzend een afgeschermd stuk huiskamer. De ruimte moet natuurlijk wel veilig zijn. Geen elektriciteitskabels en niks laten slingeren (schoenen, afstandsbediening, boeken etc), behalve veilige puppyspeeltjes. Met een puppyren kun je een veilige ruimte creëren, groter dan een bench.
Ik zette 's nachts één of twee keer de wekker om de pup te laten plassen.
Slapen..
Hahaha grapje natuurlijk.
Ik blijf zolang het nodig is beneden op de bank slapen en oefen tussendoor het uit het zicht zijn.
Dat kan zowel overdag als snachts.
Altijd de eerste tijd bij de pup slapen, op de bank of op een matras, op een matras is me altijd goed bevallen, pup komt er dan bij en zodra die wat moet doen wordt je echt wakker en kan de pup even een plasje of behoefte doen en dan weer terug op het matras, en af en toe vooral op de dag eens alleen laten slapen, uit zicht….zo leert de pup dat je ook weer terug komt…wanneer de pup ouder wordt en weet hoe het huishouden gaat kan je echt de pup alleen laten slapen als je dat wilt…
Honden mogen bij me altijd op de slaapkamer slapen…
Bram kon de eerste tijd echt zelf zijn rust niet pakken dus als hij in hypermodus ging dan was het tijd om te slapen in de bench. Al snel ging dat overdag wel goed als de kinderen er niet waren of als ik met hem in de keuken bleef met het hekje naar de woonkamer dicht. In de nacht en als we weg waren nog wel een tijd een bench gebruikt tot hij de katten goed met rust kon laten. Toen hebben we de bench weggelaten. In de nacht en als we weg zijn blijft hij nu in de woonkamer met het hekje naar de keuken dicht. Op die manier kunnen de katten (als hij toch wat opdringerig wordt) makkelijk naar de keuken. Oorspronkelijk plan was hond in de keuken in de nacht maar daar dacht ons pupje anders over daardoor heeft het wat langer geduurd voor het kon omdat de katten via de woonkamer naar de trapkast kunnen om naar de kattenbak te gaan. Als we geen kinderen en katten hadden was de bench al veel sneller niet meer nodig.
Bij mijn eerste hond waren er geen benches, die kwamen toen ik in de jaren 90 mijn toller kreeg. In de nacht in een grote doos naast mijn bed. Bij alleen zijn in de kale keuken, zonder matjes ed.
De Toller die super actief was, geen rust pakte, maar dus ook amper aankwam terwijl ze dun was. Op aanraden van de fokker deed ik haar een of twee x overdag in de bench als ik zag dat ze te moe was om tot rust te komen. Dan sliep ze ook werkelijk een uur. En vanaf die tijd begon ze ook te groeien.
Het verhaaltje, de,pup slaapt 18 uur per etmaal heb ik nooit geloofd en nooit meegemaakt. Als de hond een uurtje sliep, nam ik ook mijn rust.
Mijn huidige hondje verafschuwde de bench, ze weigerde er in te gaan en gilde alles bij elkaar, beet in de tralies, heel,slecht voor gebit en kaken, zat een keer vast met haar bekje in de tralies, enzv. . Een puppie ren dacht ik, nou daar klauterde ze gewoon over heen, pup van 15 cm hoog, twee kilo en de ren was 70 cm hoog. Die had ik dus hoger moeten kopen, want een val van 70 cm hoog is hoog voor zo,n kleintje.. Vervolgens heb ik de ren afgedekt met de hekjes van een konijnen ren en tyerip.(wordt ook overigens als puppie ren gebruikt).
Dat geval naast mijn bed voor de nacht, daar heeft ze zo,n 1,5 jaar in geslapen, tot op een nacht, een enorme vuurwerkbom buiten voor haar de plek onveilig was geworden. Daarna gewoon los in de slaapkamer. Mijn hond slaapt altijd in de slaapkamer, omdat ik dat een veilig idee vind. Ooit heb ik een hond ,s morgens heel,erg ziek gevonden, kantje boord, gelukkig was ik nog net op tijd voor de dierenarts, wat als ik een paar uur later wakker was geworden? Een hond roept je niet zoals een kind als hij ziek is.
Als de pup, die nu mijn volwassen hondje is, begon te klieren, doordraaide omdat ze niet haar rust pakte, maar duidelijk wel moe was, deed ik de riem aan haar, en ging zelf rustig op de bank zitten. Het ei van Columbus, want binnen een paar dagen was het, riempje er aan en de hond lag te slapen, en zelfs lang te slapen. Echter heeft ze toen wel een of twee riem kapot gebeten, niet om los te komen, want ik merkte het pas als ik opstond en een stukje riem in mijn hand had. Dat is wel opletten, sommige pups eten graag riemen en slikken het door.
In de avond wil ik een hond die rustig is, geleerd vanaf puppietijd. Vanaf een uur ov 8 a 9 in de avond, deed ik de riem aan de hond en was deze dus heerlujk rustig en kin ik uitrusten van de dag met een pup. Moet ik er bij zeggen dat ik zwaar fibromyalgie heb en dus erg moe ben,
Zo zag mijn rem met dak er uit. Ruimte genoeg om in te lopen en een mandje voor het slapen.
Moet ik ook nog zeggen, dat ik liever een pup die alleen is niet in een bench doe, neem het geval met mijn pup die zich vastbeet in het traliewerk, ik heb heel,erg voorzichtig moeten manouvreren om haar los te krijgen. Wat als ze alleen was geweest? Ze rukte en trok vreselijk om los te komen,Verder zitten aan de onderkant van de metalen benches, vlak boven de bodemplaat de tralies zo laag dat een puppie voetje van een kleinere hond er onder door kan. En echt dierenartsen zien hier de gebroken teentjes van. Ik heb hier een veilige bijkeuken, waar een blinde kip niets kapot kan maken en een pup ook niet. Met een babyhekje naar de keuken. Nog steeds gebruik ik deze ruimte als bv de kapper komt en mijn hond erg graag haartjes verzamelt....ze weet niet beter.
Wil je toch de bench gebruiken, maak er dan geen ritme van. Je ziet als de pup moe wordt, hij gaat ergens liggen, pak,hem zonder iets te zeggen op en leg hem in de mand in de bench, grote kans dat je hondje zo moe is dst hij doorslaapt.
Maar ook grote kans dat hij weer wakker is en van voren af aan begint. Ik liet de pup rustig liggen waar ze lag en ging zelf ook stil ergens zitten, even rust. Want zodra wakker, kan je wee naar buiten,
Waarom geen ritme? Honden - en mensen - zijn echte gewoontedieren. Ze zijn dol op ritmes. Denk maar aan onze biologische klok. Vaste tijden eten, vaste tijden slapen. Daar gedijt lichaam en geest bij.
Juist een hondje zoals die van Siem die wordt omschreven als een beetje angstig, kan daar veel baat bij hebben.
Een ritme geeft een gevoel van voorspelbaarheid en veiligheid.
Op een bepaalde tijd, etenstijd gebruikte ik daarvoor bijvoorbeeld, is een tijd van rust. Hier ook een hond die als pup zelf geen rust pakte, dus het was op zulke momenten voor hem ideaal om even een uurtje te gaan slapen. Anders was hij maar door gegaan.
Dat wil niet zeggen dat je in de toekomst altijd een bench 'moet' gebruiken.
Hier altijd een ritme, zelf vind ik dat ook prettig……
Idd ritme is fijn.
Zeker het ritme van je eigen dag indeling.
Je zal merken dat er telkens rond het zelfde moment gepoept wordt.
Het ritme in de ochtend beter gaat dan de avond.
De meeste honden vervelend worden als je in de avond lekker languit op de bank wil gaan liggen.
Je kan daar (mis)gebruik van maken door op die momenten bv een super lekker botje aan te bieden.
Slapen hoeft niet, even de baas met rust laten zou wel lekker zijn zoals jij je hond met rust laat op de momenten dat je hond dat nodig heeft.
Je gaat samen wel een fijne weg vinden als je naar elkaar kijkt en respecteert.
Vind je hond de bench vreselijk, weg dat ding.
Vind je hond de bench het veilige plekje in huis, lekker laten staan.
Wij hebben nu 4 dagen een pup in huis, een goldendoodle. Het ging echt goed. Ritme van plassen. Even spelen. Bench. En weer opnieuw.
Dit schreef ts in het andere topic.
En dat bedoelde ik met, laat dat los. Een hond kan niet ieder uur of twee uur verplicht slapen in de bench. kijk naar je hond. Dan komt er zelf ritme . Hij zal speeltijd hebben en daarna plassen en dan slapen. Leg hem dan in de bench. Maar niet verplicht iedere zoveel tijd.
Hier sliep ze snachts naast het bed op der eigen Kussen kon contact maken als nodig en was prima voor haar
Ik was met deze ren begonnen:
Echt stevig en puppy bestendig is het niet en had eigenlijk al een bench klaar staan in het geval dat, maar gelukkig bleef het maar bij een paar keer krabben en miepen en kwam ze vanzelf tot rust.
Het is heel belangrijk totaal geen aandacht te geven, zelfs kijken naar je pup is al aandacht geven. Dus gewoon negeren, dan komen ze vanzelf tot rust.
Ze mag nu bij mij op bed tot rust komen als ik even van huis ben, of als ze echt haar rust nodig heeft.
Nog even wat aan haar zindelijkheid werken en dan kan ze straks gewoon in haar mand slapen.
In het begin sliep onze pup in de bench naast ons bed. Ze vond het juist wel fijn als we haar even geruststelden. Een hand erbij en het gevoel geven dat we er zijn, vertrouwen en geborgenheid creëren. Eenmaal verplaatst naar beneden bouwden we die aandacht af. Het duurde bij ons vrij lang voor ze het vertrouwen had en zich op haar gemak voelde, ze had juist wat extra aandacht nodig. Op een enkele nacht na (ze is 10 mnd) komt ze alle nachten zelfstandig en stil door.
Negeren hebben we geprobeerd, maar dat voelde echt niet goed..
Mijn ene hond heeft een ren met mand er in en de andere een bench. Ze zullen beiden niet blij zijn als ik de bench en ren weg haal, het is hun veilige plekje geworden en ze slapen er s, nachts.
Ik had altijd een bench, heb er voor noodgevallen nog steeds wel een op zolder liggen en in de winterdag heb ik een dichte stoffen bench zodat Puck wat warmer kan liggen.
Maar ik heb nooit voor ritme een bench gebruikt.
Als Puck moe was, ging ze wel ergens liggen slapen.
De ene keer was dat onder de tafel, dan onder een kast of bank en ook wel in de bench die er stond voor de nachten en als ze even alleen moest zijn overdag, ze had ook nog een mandje in de kamer staan waar ze wel eens in lag.
Maar verder de bench niet gebruikt voor ritme.
De reden dat ik voor een bench koos, was dat het werd aangeraden. Maar ik zou 'm op deze manier niet weer gebruiken denk ik. Dan zou ik eerder voor een ren gaan. Maar de bech van Puck was ook groot zat, ze kon er vrij in bewegen en ook haar waterbakje kon er in.
Wel zou ik de bench op een leuke manier aanleren, het kan altijd handig zijn mocht de hond een operatie hebben gehad en echt beperkt moeten worden in bewegen. Daarnaast is het handig en veilig ivm reizen in de auto.
Het kan bij de dierenarts ook eens nodig zijn dat de hond in een bench of iets soortgelijks moet verblijven.
Eerst hebben ze beiden een paar maand als pup in de slaapkamer geslapen, kleine hondje ook op bed.
En langzamerhand overdag begonnen met wennen aan de bijkeuken. Deze staat in verbinding met de keuken maar er zit wel een deur tussen die dicht kan, deze deur is overdag altijd open.
Maar overdag liggen in de bijkeuken hun kussens, waterbak, krijgen ze wat te kauwen en ze gaan er automatisch overdag ook al zelf vaak even liggen.
Maar ook liggen ze buiten, of in de keuken.
Maar hoe dan ook, bijkeuken werd zo automatisch een bekende veilige plek.
Ik werk wel eens nachtdiensten en zo een keer begonnen met s nachts in de bijkeuken met de deur naar de keuken dicht.
Dat ging prima en vanaf die tijd s nachts beneden en deuren naar keuken en kamer open.
En dan nog blijven ze lekker in de bijkeuken liggen, een veilige ruimte.
Ook slapen ze nog wel in de slaapkamer, op de bank die daar staat.
Maar evengoed kunnen ze overdag en 's nachts goed zonder problemen in de bijkeuken verblijven, ook als ze even alleen moeten zijn.
Grote hond heeft nooit in een bench gezeten, kleine hondje in het begin in een puppyren in de tuin als we buiten zaten.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?