Kun je kefir invriezen, en dan bedoel ik niet de korrels (dat is het enige dat ik op internet vind) maar de melk kefir zelf.
Of gaan dan al de goede bacteriën dood?
Ik geef iedere dag kefir aan Ogin, maar heb een grote hond, kijk naar de datum …en dan kan je gerust wat dagen met kefir doen hoor, okee ik heb een grote hond een grote kom en dan is het niet al te lang dat het openstaat…zelf lust ik het niet, maar is heel gezond voor je hond. Melkkefir kun je 1 week goed houden, mits je het in de koelkast zet en regelmatig de dop losdraait. Dit laatste ivm de druk die op de dop staat (door het koolzuurgas). Ik zelf neem altijd een liter maar je hebt ook halve liters, dan zou ik daar voor gaan…..
Ja, ik heb een halve liter, maar weet niet of ik dat op krijg.
Hoeveel mag een hond en kat per dag hebben?
Een kop is genoeg, een kat een half kopje, ogin krijgt een grote kom maar is een grote hond, en als je zelf kefir lust is een halve liter toch zo op meis…..en als het niet opgaat, een paar dagen kan je het bewaren na opening in de coolkast….
Vind je het zelf niet lekker?
Het is namelijk ook goed voor jezelf.
Maak je het zelf of koop je het kant en klaar?
Ik weet nog niet of ik het zelf lust, nog niet geproefd.
Ga ik straks doen, maar ik lust ook geen karnemelk en yoghurt zonder iets erin, dus ik denk het niet, althans niet zonder iets er in.
Ik zal eens kijken of het smaakt met aanleng siroop er in.
Ik heb nu een kant en klaar flesje, gister gekocht, want ze hadden geen kefir melk korrels meer, die kregen ze vandaag weer binnen.
Dus net terug gegaan en die gehaald.
kefir van de A.H. is best lekker.
Ik heb het heel lang gedronken, maar de kefir die je kant en klaar in de winkel koopt is niet zoals de echte die je thuis maakt. Daar zitten de goede bacteriën niet meer in zeggen ze.
Ik lust ook geen karnemelk.
Kefir is veel zachter.
Het is een misverstand dat bacterien dood gaan in de vriezer, bacterien gaan niet dood in de vriezer, sterker nog als je ontdooit vermeerderen bacterien zich enorm.
Ik zou kefir niet invriezen. Maar je kan het proberen, je ziet vanzelf wat er van overblijft,
Aanlengen met bv diksap of siroop kan heel goed.
Helaas lust diki geen kefir. Geprobeerd. Ik maak iedere twee dagen waterkefir, het is even wennen, maar dan is het zelfs lekker te noemen. Voel me overigens niet beter of slechter sinds ik het neem.
https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/kopen-koken-bewaren/eten-bewaren.aspx
Misschien heb je hier wat aan. staat bewaren, twee maanden in de vriezer.
Bacterie sterft bij invriezen of hitte. Groenten en vlees behouden daarintegen wel hun voedingsstoffen. Groenten en vlees, mits direct vers ingevroren, kun je een jaar lang behouden in de vriezer mits vacuüm verpakt. Vis kan tot 3 maanden, dat is puur vanwege de smaak, aan voedingsstoffen weet ik dat niet maar vis wordt geflashed freezed om parasieten te doden die in verse vis zitten.
Dus op de som gezegd? Zou ik Kefir niet invriezen als je de voedingsstoffen wilt behouden.
Ja daar heb ik ook wat over gelezen.
Daar zitten veel minder bacteriën in, omdat die aangelengd zijn.
Dan pakken ze een klein beetje echte kefir, en lengen ze aan met melk.
Maar ik heb echte kefir van de biologische winkel in Weert, van rauwe geitenmelk.
Vergis je aub niet Anouk, heel veel mensen met salmonella juist door deze gedachte. Niets zit zo vol met bacterien als half ontdooit vriesvocht. Bij koel vries kast, houd altijd de doekjes van vriesvak of vriesla apart van de doekjes die je voor de koelkast gebruik. Wassen op 90 graden hierna.
Dan zou ik helemaal de Kefir laten staan Ientje, melkproduct en lukt het beste rauwe melk, gisten De meeste salmonella? Komt van onhygiënisch te werk gaan, je kip of vis te in een gootsteen wassen bv of een groot voedsel leveranciers die ook soms Escherichia coli bacterie gratis erbij geven.
Iets wat je niet kunt invriezen is gisting.
Groente en vlees daar in tegen behouden hun voedingsstoffen. Versheid ervan is van belang hoelang dat kan. Je kunt bv vlees laten "besterven"zoals dat zo mooi genoemd wordt maar vlees wat direct wordt ingevroren, behoud zijn voedingstoffen en smaak tot een jaar naar dato. Zo ook groenten kun je daar bij zetten. Het invriezen na "besterven" (geldt ook voor groenten...) is veel minder lang houdbaar. Hoelanger een paar tomaten in een schap liggen? Hoe minder voedingstoffen ze behouden. Van vlees en vis niet te spreken, dat is al vaker dan 3x in -c gegaan op de commerciële groot markt. Daarom staat er ook altijd op je pakje? Na ontdooien niet meer invriezen.
Terug naar het topic? Goede bacterie kun je niet invriezen, denk maar eens aan het gisting proces van kaas en brood. Kefir zou ik persoonlijk? Nooit invriezen maar is erg simple zelf te maken. Pan, water, citroen en viola, je basis voor kefir.
Gewoon lekker kopen een halve liter, voor je hond en jezelf, is heel gezond, en als je iedere dag een kop neem doe je er niet lang mee hoor, hier staat altijd kefir op het menu voor ogin, wij hebben liters en doen er ook niet lang mee, maar een halve liter is zo op, els.
Waarom zou ik de kefir laten staan Anouk. Ik heb het over salmonella,s en ook de coli,s die practisch altijd in en op eieren en kip zitten, en door kruisbesmetting op ander vlees, en over dat dat vrij komt in grote hoeveelheid bij ontdooien van dit soort producten. En natuurlijk, juist hiermee, maar overal mee, moet je hygiënisch werken, maar ze gaan niet dood in de vriezer.
Kefir zijn goede melkzuur bacterien, die probiotisch werken en veel vitamines bevatten, en door gisting ontstaan.
Koop de melkkefir bij een goede reformwinkel, een halve liter Els…….na opening zeker een paar dagen nog goed te gebruiken hoor….niks invriezen….Dat is toch je vraag ?
Waarom maak je het niet zelf. Als je hondje het drinkt?, 1 x aanschaf korrels, wekfles, plastic zeef, en melk., daarna stukken voordeliger omdat je alleen maar de kefir korrels in nieuwe melk moet doen. En de gewone melk is stukken goedkoper dan een pakje kefir.Je kan net zoveel en zo weinig maken als je wilt. De korrels, bloemkooltjes vd kefir, groeien, maar heb je te veel, weggooien of aan anderen geven.
,
Ik zou het niet doen.
Gewoon door het feit dat textuur van kefir zal veranderen na het ontdooien.
Het zal niet meer zo smeuïg zijn, wel waterig.
Een kieskeurig hondje kan dus haar neus wegdraaien van je ontdooide kefir.
Zelf kefir maken is zeker een optie. Ik was er ook ooit mee bezig. Het was de lekkerste kefir ooit. Ik heb die dan van rauwe geiten en schapen melk gemaakt. Heerlijk! En ja, met zelfgemaakte kefir ben je toch altijd zeker dat er altijd voldoende goede bacteriën in zitten.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?