Hoihoi,
Onze hond staat al 5 weken op vers vlees ivm met voedings allergie. Af en toe heeft hij last van obstipatie. Als ik hem pompoen geef dan is dat een stuk minder. Ik zou graag willen weten of er meerdere groentes zijn die goed kunnen worden verdragen maar ook vezelrijk zijn. Ook wil ik weten of er hypoallergenen granen zijn om zijn ontlasting wat meer te stimuleren.
Groetjes
zoete aardappel, broccoli, koolrabi, wortelen, ook in fruit zit veel vezels.
Je kan afwisselen met granen, bijv. rijst of boekweit (pseudograan), havervlokken, quinoa.
Waar is je hond allergisch voor?
Fruit beter niet bij obstipatie, kan gasvorming geven wat een hond met obstipatie moeilijk kwijt kan.
Ook uitkijken met koolsoorten.
https://www.natuurdietisten.nl/verstopping-bij-honden/
wat gekookte bietjes, en goed fijn even prakken....een biet (kroot)
ja daar heb je ook gelijk in, geen fruit als er daadwerkelijk constipatie is.
Op dit moment weet ik dat hij allergisch is voor rund en kip. Ik ben nog alles aan het uitzoeken. Hij staat nu 5 weken op paard en eend en zijn jeuk is met 90% verminderd! Ook geen oorontstekingen meer. Ik ben echt super blij dat het nu eindelijk goed gaat met Kaleb. Hij heeft ook een tijdje probiotica gehad en dat heeft zijn darmen ook goed gedaan. Ik ben nog heel voorzichtig met wat ik hem geef. Op dit moment krijgt hij 4 soorten groentes (pompoen, wortel, Sperziebonen en erwten maar zou wel uiteindelijk meer variëren). Ik heb toevallig nog biologische gepofte boekweit en quinoa staan is deze ook goed? En hoeveel mag je geven? Kan rijst ook een reactie geven of niet?
Wat een goeie site zeg! Bedankt! Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger ook veendrenkstof gaf aan de labrador van mijn ouders. Die deed het heel goed. Kaleb krijgt nu teunisbloemolie en kokosvet.
Ik heb Kaleb ook vandaag ff wat onderhoudsdosering gegeven van darmen in balans (probiotica) omdat hij dus vanochtend obstipatie had.
Een teveel aan kool soorten is ook slecht voor de schildklierfunctie van de hond
Rauwe ongepureerde groenten kan een hond niet optimaal opnemen
Beste is dus om de groenten te pureren in bv een blender
Ik maak zelf altijd een groentemix met 8 tot 10 groentesoorten
Ik geef oa
Witlof andijvie biet sperciboon snijboon wortel sla soorten spinazie niet teveel , spinazie onttrekt calcium , een roosje bloemkool of broccoli
Dat stop ik in de blender en verdeel het in porties , die vries ik in . Niet langer dan 2 weken anders verlies je een teveel aan vitaminen
Soorten uit de nachtschade familie voer ik niet , tomaat paprika enz
Prei en ui mag je ook niet voeren
Ik stoom ook altijd de groentjes. Ik had ook begrepen dat stomen heel gezond is, plaats van koken ivm met vitaminen klopt dat? En hoeveel gram groentes per dag? Ik geen nu 100 gram ongeveer en 700 gram aan kvv per dag verdeeld over 2 maaltijden.
Ik volg even mee.
ik ben geen voedingsdeskundige hoor, maar ik denk dat je gewoon met een eetlepeltje kan beginnen en kijken hoe het gaat. Ik heb Jenna vanmorgen toevallig ook wat gepofte quinoa gegeven, ik denk dat het goed verdraaglijk is als je een goede biokwaliteit hebt.
Voor mijn hond fermenteer ik ook regelmatig groenten. En ik heb nu mungbonen en gierst staan om te kiemen, ook leuk ter afwisseling, en Jenna vind het heel lekker, ook andere kiemen zoals alfalfa en broccoliekiemen, kikkererwtenkiemen.
Straks in het voorjaar krijgt ze ook weer af en toe wat brandnetel en zevenblad e.d. uit de tuin door haar eten.
Met dat tot snot koken gaan inderdaad veel vitamines verloren.
Misschien heb je nog wat aan deze informatie op voerwijzer voor honden
https://www.voerwijzer.com/groenten/
Qua hoeveelheden lees ik vaak minimale hoeveelheden, ik gaf onze vorige teefjes als die te zwaar waren, maar ook vanwege hun "darmproblemen en vezels" 250 gram gekookte sperziebonen per dag. Zal veel zijn, maar ze hadden er beide geen last van.
Als je rijst wil geven, zou ik voor zilvervliesrijst kiezen. Volgens mij kan gewone witte rijst ook de boel wat verstoppen.
Hoeveel gram Spinazie mag ik geven per dag of per week?
Met spinazie zou ik voorzichtig zijn, een kleine hoeveelheid kan geen kwaad, maar zou het zeker niet dagelijks geven. En het dan houden bij hooguit een eetlepel.
@ Deze site is duidelijker, die ik net had geplaatst en verwijderd stond ook onzin over rauw vlees
https://www.hondenrassenwijzer.nl/groenten-en-fruit-die-honden-wel-en-niet-kunnen-eten/
Oké duidelijk. Is nog allemaal nieuw voor mij haha. 1 eetlepel per week is dan prima. Ik denk dat ik morgen ff aan de slag ga om alles te stomen en pureren. Ik ben ook net naar de winkel geweest heb nu 8 groentes in totaal.
Goed bezig
Grappig, ik heb juist begrepen dat in bruine rijst of pasta weer veel gluten in zitten waardoor je weer een allergische reactie kunt veroorzaken.
Gewoon een vraag, bietenpulp wordt gebruikt in brokken om juist minder uitscheiding te krijgen. Wat is het verschil met gekookte biet? Botty schijt drie keer per dag maar die krijgt brokjes. Gewoon even nieuwsgierig.
Bietenpulp is het afval van de bietjes..
Als het nu na het groente pureren nog niet goed gaat, dan zou ik paardenhart gaan kopen en erbij gaan geven, orgaan dat laxeert wat, en ik zou eens kijken of het calciumgehalte niet te hoog is voor je hond.
Je hond doet het er niet goed op blijkbaar, ook te dikke poep is niet goed.
Ik kan je ook Isogel aanraden, dat is uit Psylium husk gehaald, Psylium werkt ook goed, maar niet als je hond verstopt zit af en toe, want dan kan het juist gaan klonteren, een theelepel Isogel kan geen kwaad en maakt de ontlasting gladder en zachter.
Mijn vorige hond heeft echt mega problemen gekregen (megacolon) door verstopping, dus het is echt wel een dingetje.
Bietenpulp is wat er over blijft van suikerbieten nadat de suiker eruit is gehaald. Gekookte biet oftewel kroot is een rode biet die je kunt koken en eten.
Het is niet altijd dat hij er last van heeft, ik denk dat het ook komt omdat ik wat minder gevarieerd groente gaf. Ik gaf ook 1 soort per maaltijd. Gisteravond heb ik meteen 4 soorten gedaan en gepureerd en dat ging meteen goed! Vandaag neem ik de tijd om 8 soorten te geven te pureren en te verdelen over zakjes zodat hij de komende dagen ook gevarieerd kan eten. Ik hou jullie nog op de hoogte hoe dat zal gaan. Mocht dat niet helpen dan zou het goed kunnen dat hij miss teveel calium krijgt maar ik denk het niet. Het persentage is vrij laag en hij krijgt geen extra botten van mij. Ik heb gelezen dat veendrenkstof ook goed is en werkt als natuurlijke plantenbasis voor vuile pens, misschien dat ik dat maar eens erbij moet proberen. (later toegevoegd) Ff gekeken nog maar de calcium gehalte 6.0 mg en 15 procent bot. Weet niet of dat goed is? Ik lees momenteel op internet dat dit dus te veel is. Ik ben niet in staat om direct een overgang te maken op ander vlees aan gezien kaleb ook nog een moeilijke eter is. Is er iets waardoor ik dit kan verbeteren? Er zit wel veel spiervlees bij dus dat in verhouding zou nog wel oké zijn. Ik schrok wel een beetje, ik las dat het max 1.2 procent mag zijn
Hey,
Ik ben zo erg geschrokken van het feit dat ik super slecht kvv heb. Ik heb gekeken op een andere site en wil nu voortaan bestellen bij dogmeat maar ik heb dan hulp nodig voor de juiste verhoudingen. Dus ik maak een nieuwe topic aan. Maar nu heb ik dus voor 3 weken nog voedsel liggen. Kan het veel kwaad of is de tijd gelukkig nog kort en heeft het niet veel schade gemaakt?
Ik kwam deze ook nog tegen, daar staan ook wel handige tips op https://www.lhic.nl/groenten-en-fruit-waar-honden-gek-op-zijn/
Je hebt helemaal gelijk!
Ik koop biologische kroten die al gekookt zijn en geef een kroot die ik fijn snijd bij dr eten savonds, google er naar eens op wat het doet bij en hond.....zijn bietjes goed voor een hond ? Tik dat maar in.
Een van de grootste voordelen van rode biet voor honden is het hoge vezelgehalte. Bijvoorbeeld, de vezel die een gematigde portie rode biet bevat (in pulpvorm of zelfs in droog hondenvoer van hoge kwaliteit of brokken) zal helpen om de darmactiviteit van je hond te reguleren.
Dit kan vooral handig zijn als je hond last heeft van diarree of constipatie, omdat vezels de consistentie van hun ontlasting verbeteren door het volume en het vochtgehalte te verhogen.
Er zijn nog meer voordelen. Rode bietvezel verbetert de spijsvertering en helpt je hond om de voedingsstoffen op te nemen die hij uit zijn voer nodig heeft. En daar stopt het niet. Rode biet bevat prebiotica (een speciaal soort vezel) die de groei van de darmflora van je hond verbetert.
Zoals je kunt zien, is rode biet veel meer dan alleen zomaar een groente. Dat is de reden waarom steeds meer topkwaliteit brokkenmerken rode bietenpulp in hun ingrediënten opnemen. Ik geef iedere avond een kroot..(biet)
Bron myanimals.
Afgezien van het vezelgehalte, bevat rode biet vele andere voedingsstoffen en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van je hond.
Onder de vele mineralen die deze plant bevat, vind je bijvoorbeeld magnesium, natrium en kalium bovenaan de lijst. Al deze mineralen zijn macro-elementen, die nodig zijn om verschillende spier-, zenuwstelsel- en neurologische functies te coördineren.
Als we het over vitamines hebben, zouden rode bieten ook besproken moeten worden. Ze hebben een hoog gehalte aan foliumzuur (ook bekend als vitamine B9) dat samen met vitamine B12 helpt bij het vormen van rode bloedcellen. Foliumzuur helpt ook om bepaalde ziekten bij foetussen te voorkomen, wat van bijzonder belang is bij drachtige vrouwelijke honden.
Afgezien van deze bevatten rode bieten ook vitamine A en C. Vitamine A, rijk aan retinol of retinoïnezuur, is van fundamenteel belang voor een goed zicht, het behoud van een gezonde huid en zelfs voor de voortplanting.
Vitamine C is op zijn beurt essentieel voor gezonde botten en tanden, hoewel een overmatige dosis van deze vitamine niet nodig is voor honden. Ze zijn zelf in staat om vitamine C te synthetiseren.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?