Mijn hond likt haar pootjes kapot, dit veroorzaakt/verergergt tussenteenontstekingen. Overdag houden we haar heel goed in de gaten en krijgt ze nauwelijks kans om te likken. In de nacht gaat het dan weer helemaal mis. Kan ik haar in de nacht een kap op zetten of een muilkorf aan doen. Ik vind dit eigenlijk heel eng! Wie heeft er ervaringen met schoentjes voor de wandelingen en eventueel voor in huis?
Kindersokken met sportape vastzetten.
En ik zou gaan kijken waar de tussenteen ontsteking vandaan komt, mijn hond kon niet tegen diersoorten en granen, die ben ik toen paard en eend gaan geven, als je brokken geeft kan dat ook, Wolfsblut verkoopt dat en nog wel meer merken.
Niet met schoentjes, weet wel dat je daarmee moet oefenen. Zou die ook niet in de nacht gebruiken. Geheid dat ze die eraf trekt. Qua kappen wel. Je hebt die ook in zacht, buigzaam materiaal. Comfy Cone Hier kunnen ze gewoon lekker mee liggen en kun je onderzijde ombuigen zodat het kijken, eten en drinken ook makkelijker is voor de hond. Zit wel een prijskaartje aan.
Ik heb toch veel honden gezien die met de comfy cone wel bij hun tenen kunnen.
Ik zou ook de oorzaak van de ontstekingen achterhalen.
Schoenen zijn niet goed voor constant aan te hebben. Een muilkorf zal je moeten kijken dat er dan alsnog niet kan gelikt worden, dus zou al een volledig dichte moeten zijn, maar wel rekening mee houden dat er wel voldoende luchtstroom is...
Er zitten lusjes in zodat je eventueel een halsband erin kan steken en hem op de juiste hoogte van hals kan zetten
Jazeker, zijn ook buigzaam. Ik heb er ééntje aangeschaft vanwege een allergische hond. Hebben hem vaak in de nachten gebruikt als we hem niet in de gaten konden houden met bijten en krabben. Je kan ook na iedere wandeling even zijn pootje/teen afnemen met een bakje water en betadine, moet dan de kleur hebben van rozenbottel thee.
Ja weet er alles van en je moet ook slapen haha. Mocht het allergie zijn, vaak graspol, dan zou je dat bij alle vier pootjes moeten zien. Vaak verkleurd witte vacht roze boven de teennagels en tussen de tenen is het dan vochtig en rood. Bij één voetje ga ik gauw denken dat ze ergens ingestapt is. Die van ons kwam weleens de bosjes uit met een hele doorn in zijn voet.
Je gaat dan meestal een stappenplan in bij de DA. Die beginnen eerst met het uitsluiten van oormijt, vlooi ect. Daarna krijg je het eliminatie dieet en als de klachten nog steeds bestaan dan komt je op de huidtesten. Je kunt al zelf beginnen door een eliminatie dieet op te starten, als je mijten en vlooien al uitgesloten hebt. Ik begrijp dat je kvv geeft? Dan pak je een exoot enkel eiwit. Iets waarvan je zeker weet dat ze het nog nooit gehad heeft zoals hert, konijn, kameel, kangeroe ect. Dat voer je 6 tot 8 weken maximaal. Verbeteren de klachten niet? Dan kun je direct een huidtest aanvragen bij de DA. Misschien dat je DA het wel direct wilt doen maar het is wel een prijzig onderzoek. Verder komt bij een allergie vrijwel altijd meerdere factoren kijken. Je zou een dagboekje bij kunnen houden wanneer er iets in de omgeving veranderd en of ze daar reactie op krijgt. Moet daarbij wel zeggen als je een graspol of huismijt allergie hebt dat je vrijwel altijd uitkomt op medicatie. Dat is gewoon niet te vermijden. Maar heb je een Esboom pol dan kun je straatje omlopen. Hier heb alvast een link voor de pollenkalender https://pollennieuws.nl/pollenkalender/
Sorry ik bedoelde ook niet voor buiten, maar voor de avond en nacht, een hond kan zomaar ineens niet meer tegen het normale voer reageren, dat gebeurd, welke geef je altijd van Renske?
Het nadeel van Renske vind ik dat er 2 diersoorten in zitten.
Dagboek bijhouden heb ik ook heel lang gedaan bij mijn vorige hond, ik kon na 3 maanden precies zien bij welk diersoort het verkeerd ging, had het in exel gedaan, en had de diersoorten een kleur gegeven en de klachten de kleur rood.
Als je kvv geeft, geef dan eens een diersoort die ze nooit eet, of welke weinig, ik zou beginnen met paard of konijn, tenzij je hond dat al vaak eet.
In ieder geval kan je 8 weken 1 diersoort geven, sommige kvv is ook compleet.
Dat zou kunnen ja. Vooral met eiwitten gaat het weleens mis. Bij ons begon de ellende al op zeer jonge leeftijd. Hebben toen geëlimineerd met kvv konijn waar hij later weer een allergeen voor opbouwde. Wat Yoop zegt, excel is enorm fijn om alles bij te houden. Vaak met voedselallergie schuren ze ook met hun snoetje/kont over het tapijt, of veelvuldig met die pootjes over de neus. Tussen tenen is het altijd de vraag, pol of voedsel. En lees even mee hier https://www.hondenpage.com/hondenforum/228562/atopie,-allergie,-help!.php
Mijn hond werd opeens op oude leeftijd ook voor sommige dingen allergisch. Na uitproberen bleek dit kip, rund en granen. Ze krijgt nu voer met zalm en alleen het eiwit van zalm, dus geen andere eiwitten.
Ik ben lang in de weer geweest met een schoentje omdat ze door het likken een nagelriemontsteking had gekregen die niet wilde genezen. Ik sliep wel beneden want mijn hond blijft er vanaf als ik in dezelfde ruimte ben, ook al lig ik te slapen. Tja rare. Maar als ik moest werken moest ze een schoentje aan. Is een zachte met 2 klittenbanden maar omdat de schoen er toch soms af floepte, bind ik er nog extra een schoenveter omheen en dan blijft het goed zitten. Ik weet niet wat voor hond je hebt. De mijne heeft nogal een lange snuit en kan met een comfy kap nog steeds bij haar tenen komen.
De ontsteking uiteindelijk weg gekregen met zilverwater.
Die zou ff laten liggen https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/kruiden/colloidaal-zilver-cz/ Zeg niet dat holistic niet werkt voor sommige dingen maar er zijn grenzen. Schoenveter kan dan wel weer wel werken ;)
De hond van mijn moeder knaagt vooral op 1 achterpootje, al knaagt ze soms ook op de andere volgens mij, en dit is een zenuwtrekje of misschien vanwege haar HD. Als ze teveel op haar pootje knaagt, heeft mijn moeder een ontzettend vieze spray van de dierenarts gekregen. Redelijk klein spuitbusje, en ze gebruikt het minimaal vanwege de prijs. Ze doet er redelijk lang mee volgens mij. Bij haar hond helpt het, als ze de spuitbus al ziet is soms voldoende, en als dit niet zo is, kan ze echt super verbolgen of zielig kijken als het op haar poot gespoten wordt.
Sokjes en dergelijk kan niet, want ze is een klein beetje een sloper, en eet sokken en heeft hier wel eens een spoedoperatie voor moeten ondergaan (is ook wat (centi)meters darm armer, het was al deels aan het afsterven).
Ik weet niet hoe de spray heet, maar zal mijn moeder morgenochtend wel even appen.
Ja juist zo snel mogelijk beginnen! want als kip of rund de oorzaak is, dan kan die tussenteenontsteking blijven, dus als je wilt gaan elimineren, dan echt 1 diersoort, paard, of konijn, als je hond dat niet vaak heeft gegeten.
Mijn vorige hond had 1 jaar lang die tussenteen ontstekingen, het was een drama, ik zou in combinatie met een goede zalf van de dierenzalf, wij kregen wondzalf, na 2 maandjes weer helemaal mooie tenen, wat waren we blij, ik heb alleen paard gegeven, later bleek dat dat het enige waar hij tegen kon, dus ik ben dat blijven geven, met multivitamine erbij.
Het kan natuurlijk ook een contact allergie zijn.
Wat vind je dierenarts er van eigenlijk? Sowieso zou ik het met je dierenarts bespreken.
Vaak is problemen aan de tenen inderdaad een allergie. Mijn hondje reageerde enorm als ze over een bepaalde plant liep. Die plek ben ok daarna gaan ontwijken, kwam hij er toch mee in aanraking dan meteen goed spoelen thuis met water.
Om er achter te komen of je hond niet tegen dierlijk eiwit kan , zou je een brok kunnen proberen met gehydroliseerde eiwit, bv. Royal canine hypoallergenic. Maar er zijn meer merken, ook hills en sanimed en trovet hebben het volgens mij, Daar van zijn de eiwitten zo klein gemaakt dat ze niet herkenbaar zijn voor het lijf. Gaat het dan beter met de poten, dan weet je, dat het zeer waarschijnlijk door dierlijk eiwit komt en kan je gaan uitproberen wel dierlijk eiwit door steeds een ander dier toe te voegen, eliminatie. Ik vind zelf dat je dit via de dierenarts moet doen.
Ook kan je een brokje, blik proberen met alleen insecten eiwit, dat is een eiwit waar honden niet allergisch op reageren.
Het is vaak een lange zoektocht, kriebel poten zijn vreselijk, voor je hond.
Een kap, daar steken ze zo de achterpoten naar binnen. Een kraag, die is vaak zo zacht dat ze ook bij de poten kunnen. Daarnaast vind ik, als je jeuk hebt en iemand gaat voorkomen dat je krabt, dat is intriest, jeuk is erger dan pijn.
Maar ik snap ook dat je iets moet doen,
Ben je bij de dierenarts geweest?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?