Dat kan natuurlijk niet....aangelijnd in gebieden waar het moet moet het, ik loop zelden met mijn hond aan de lijn, maar loop dan ook niet in het dorp, altijd erbuiten....niemand heeft last van mijn hond, naar begrijp je heel goed.
Als iemand mij vraagt zou je je hond even bij je willen houden dan gaat ze aan de lijn en ik ga een andere kant op of loop door...het is niet voor niets dat men dat even vraag, vandaar dat ik wandel in gebieden waar een ieder uit de weg kan, aangelijnd en los... en ik heb ook wel eens gehad dat Ogin met riem en al naar een hond toeging....en dan grijp ik zo snel mogelijk in, en excuses...denk dat dat ook al veel helpt....en boos wordt ik nooit, ja af en toe op Ogin als dat gebeurd, hahaha...maar heb ook eens mee gemaakt dat er om een bossage, blauwe stad een man en vrouw met vijf hondjes, chihuahua,s en een jack tevoorsvhijn kwamen, ze liepen allemaal los....alleen ogin was aan de lijn en ik wilde haar de auto in doen , de man en vrouw grepen de vier hondjes en hielden die boven hun hoofd en de jack beet Ogin....en ja ogin schoot los met riem...mijnheer zei sorry die hond is een maatje te groot voor ons, begreep ik ook...maar hou dan ook die jack even bij je....hihi, dat ging niet ze hadden hun handen vol...ik zei dan ook loop snel door de hond gaat de auto in...deze dingen gebeuren in de blauwe stad...vandaar dat ik wat verder rij, waar een ontmoeting van verre gezien wordt.... meestal zijn het mensen die daar wandelen in de blauwe stad die in een druk dorp of stad niet graag wandelen en komen dan daar...losloop gebied en tuurlijkmogen er honden komen die aan de lijn lopen...
En dat is hoe het hoort, gewoon wederzijds begrip
Begrijp me niet verkeerd ik zou graag hebben dat het anders was. Dat mijn hond vriendjes was met iedereen. Helaas is het niet zo. Maar mijn hond is nu hier en de realiteit is niet anders hij heeft één baasje nodig. Verder is hij zeer lief zelfs voor de man van Postnl. Dusja...
Ook honden hoeven niet met iedereen vrienden zijn, is mijn hond ook niet...wel heeft ze haar groote mee, weinig honden die haar belagen....zie ik dat als een hond lelijk doet en hij loopt los loop ik door, en dan loopt ogin ook door zonder om te kijken naar die hond...toch waar ik loop zijn de meeste honden heel sociaal, de honden die vast zitten lopen langs de rand van het gebied, en als ze in het gebied vast lopen heeft het een reden, los neemt tie de benen, of hij luisterd niet...maar willen ze toch dat de hond ook in aanraking komt met honden...honden die er niet van gediend zijn en vast zitten hebben grote mogelijkheden daar om toch met hun baasjes fijn te wandelen.
En wat ik wel eens mist van de baasjes, het nemen en geven....iedereen is bezorgd om zijn haar hond en als men een beetje (veel) rekening met elkaar houdt dan ziet een wandeling er heel anders uit....ik ga naar de hoornseplas in groningen speciaal daar naar toe zodat Ogin honden ontmoet, sinds het overlijden van Bams merk ik dat ze dat toch nodig heeft..sociaal gebeuren is voor haar goed, blauwe stad komen we zelden honden tegen en kan ik toch zien dat als ze thuis is een gemis is....
En die honden kunnen waarschijnlijk ook sociaal zijn omdat daar de ruimte voor is. Honden weten dat ze weg kunnen lopen uit een situatie en het is er niet gigantisch druk, dus dat emmertje van wat ze wel en niet aan kunnen zit niet zo gauw vol.
Daarnaast is het ook soms de mentaliteit van het baasje. Loopt er een opgefokte baas, dan loopt de hond er waarschijnlijk net zo bij, want de hond voelt de stemming van de baas ook aan en zal dat overnemen en overbrengen.
Klopt als een bus Ruby...en alle honden kunnen harder lopen dan Ogin.... en omdat het er weids is en ruim kunnen honden weg en hoef er geen ontmoeting te zijn....dit zien we niet iedere dag, wilde Ogin aan de lijn doen, mijnheer zei laat maar lopen de paarden zijn honden gewend, ze hadden een mechelse herder bij zich...het gaat daar zo gemoedelijk aan toe, heerlijk om daar te wandelen, iedereen kan er weg als het even niet gaat..
Een hele zinnige reactie,zo deed ik het met mijn vorige hond in zijn laatste fase,ik pastte mij helemaal aan hem aan,heb ook alle tijd gehad om ieder grassprietje te bestuderen die hij interessant vond en hij vond het fijn om uit de buurt van andere honden te blijven toen hij zo zwak was.....gewoon hond aan de lijn en je helemaal aanpassen aan de hond,kan je ,je zwakke hond ook nog beschermen als er een ongeleid projectiel erop af wilde denderen.
Zelf hanteer ik verder 1 regel,zie ik een aangelijnde hond dan wordt die van mij ook aangelijnd ook al gaat ze niet naar vreemde honden toe,is ze hartstikke lief....het is gewoon uit fatsoen dat ik dit doe,ik denk altijd een hond is niet voor niks aangelijnd .
Kan zijn dat het aan mij ligt hoor maar ik snap iets niet helemaal.
Aan de ene kant wordt gezegd:
Ik kan mijn senior niet aanlijnen want als er ook maar iets van spanning op de lijn komt te staan, valt ze om en hoe goed ik ook oplet het kan voorkomen dat ze ineens naar een bosje schiet om te snuffelen (dit moet dus redelijk vlot gaan)
Maar aan de andere kant hebben jullie het ook over langzame seniors die achter je aan hobbelen, maar als ze zo langzaam zijn kunnen ze toch ook niet ineens super snel gaan snuffelen? Helemaal niet als ze al zo slecht ter been zijn.
(Geen verwijt ik heb gewoon nog nooit een senior hond gehad aangezien mijn vorige hond met 7 jaar overleed aan een gezwel)
Ik ben het er ook zeker met Yooop eens dat honden geen robots zijn en het blijven dieren. Er is natuurlijk wel een verschil in rassen en slaafsheid maar dan nog steeds hebben we het over een dier. Daarnaast mag het ook gewoon niet, sommige dingen zijn nou eenmaal gewoon in de wet zo geregeld. Waarom moeilijk doen als je je daar ook gewoon aan kan houden
Ik zou het mezelf ook nooit vergeven als ik Maui op straat los zou hebben en ze dan weg zou rennen en aangereden werd.
Ik heb één keer toen ik zelf nog geen hond had een keer gezien hoe een hond doodgereden werd op één 80km weg. Dat vergeet je echt nooit meer en staat nog steeds op mijn netvlies gebrand, ik fietste over het fietspad daar naast de weg. De hond rende vlak voordat de auto er was gewoon de straat op. De bestuurder had echt geen schuld. Was ook niet te bedenken dat hij dat ging doen er was niets te zien in de wijde omtrek. Toen de auto gepasseerd was, veerde nog één keer het kopje omhoog of één laatste stuiptrekking ik weet het niet en daarna bleef de hond dood liggen. De auto remde even af maar reed daarna door. Waarom weet ik eigenlijk niet. Volgens mij kun je (vervelend misschien maar dan had de eigenaar de hond aan moeten lijnen) de schade aan de auto verhalen op de eigenaar van de hond. Of uit schrik effect geen idee. Sindsdien ben ik bang om of de bestuurder te zijn in zo'n auto of de eigenaar van die hond. Die natuurlijk over de toeren was daar.
Brit, dit is het frustratie topic, misschien een beetje overdreven met een seniorhond......Ik heb Bams gehad, goed oud geworden, de laatste zes maanden heb ik haar met het uitlaten een tuig om gedaan om haar voor vallen te behoeden, kort gehouden zodat ik haar altijd vast kon houden.....alleen in de tuin mocht ze los, niet daarbuiten, geen risico lopend dat ze om zou vallen.. een seniorhond die heel snel nog de bosje inkan ach daar hoef je niet zo bang voor te zijn die staan nog goed op hun poten....en die zou ik zeker aan een lange lijn houden dan.
Ja hier ook zo'n verhaal, was ik gelukkig niet bij maar gebeurde voor de school waar mijn vader werkt.
Een loslopende Deense Dog, langs een 50 weg. Stak zomaar ineens over! Veel kinderen hadden het gezien en zo'n grote hond maakt natuurlijk een extra grote impact.
Bewijst maar dat honden geen robotten zijn, ook al doen ze zoiets 'nooooit'... hoeft maar 1 keer fout te gaan.
Hier ook, door een tractor zelfs, veel kinderen hebben het gezien, het stond zelfs in de krant, vanwege de impact.
En de hond van de buren, een winkel, hond bleef altijd in de winkel, totdat hij een keer dacht, ik ga de weg op, mooi het hondje dood, het erge is, nu nieuwe hond, precies hetzelfde..
Afschuwelijk als je dit overkomt, ik loop nimmer met mijn hond in het dorp....vandaar naar gebieden waar het veilig is...een hond van 75 kilo die er van door wilt gaan hou je nimmer....en wat ik hier boven lees, honden zijn geen robots, met Bams wandelde ik wel in het dorp, niet met Ogin, Ogin is een hele andere hond, onberekenbaar...
Dat zei de eigenaar van deze hond ook dat hij altijd goed luisterde. Ik heb zelfs eens gedacht zou die hond bang zijn geweest voor mijn fiets? Of voor mij? Dat hij me zag aankomen en daarom wegrende bij de zijde van zijn eigenaar. We zullen het nooit meer weten. Dit was geen grote hond, toen hij werd geraakt tegen zijn bovenlijf sloeg hij direct onder de auto door.
Dat vind ik zo erg. Dat het één keer gebeurd is al triest maar niet leren van je fouten... Dat je niet leert van andermans fouten is nog te begrijpen misschien maar zelf twee keer hetzelfde doen met het risico op...
Dat is niet nodig als iemand niet loopt te draaikonten.
En grappig is dat jij er weer als de kippen bij bent om mij de les te lezen.
Ze geeft duidelijk aan dat loslopen waar het niet mag niet oke is in haar boekje.
In dat park(waar ik ook voor het eerst kwam was)bleek loslopen ook eigenlijk niet toegestaan en ik deed het toch..zonder ook problemen voor faro aan de lijn.
Voor mijn honden was dat hun uitlaatklep en rustpunt....los
en terras was toch echt bebouwde kom.
Faro was trouwens schat van een dier..Jeff en hij hebben misschien 10 seconde aan elkaar gesnuffeld..waldo niet
Dat was niet zijn ding..hij vond het belangrijker om zo ver mogelijk van de weg te zitten dus ik gaf hem die ruimte.
Wat ik lees uit reactie Yooop is dat ze altijd tegen is, wat ik niet zo heb ervaren.
en die opmerking over gezondheid vind ik ronduit belachelijk..overlast is het argument.Of je je hond wel of niet luistert...mens en dier met rust laat.
Dat zie je ook goed in haar reactie.het ging haar niet over mij en mijn honden...maar hoe ik dat moet rijmen op iedereen en altijd...snap ik niet..
en het zal mij een worst zijn dat jij bv je hond niet kan houden ivm 80 kg of jij een hernia hebt.Zolang ik maar geen last heb van jullie...en jij niet van mijn dieren
Ik zorg voor mijn dieren..en zorg voor dat niemand daar last van heeft...ook niet als jou dier niet alles kan.
Maar niet lopen miepen dat mijn dieren dingen kunnen, die een ander niet kan of lukt.
Geen overlast veroorzaken staat bij mij op 1 naast de veiligheid van mijn honden.
En nee ik krijg geen klachten (lezen iglo)..wij zitten meer aan de kant die overlast heeft van anderen.(los of niet)
Mijn spanjolen stonden bekend om hun goede gedrag...ook als ze losliepen en bij eigenaren van zowel hond intolerante honden als mensen met angstige honden en bij angstige mensen.
het commentaar komt altijd uit de hoek van mensen met honden die iets niet kunnen.
Mootje is ook een super sociale makkelijke hond maar gezien doof kan hij stuk minder vaak los.
Nu met zijn aanvallen helemaal niet meer.
Vanmorgen is een bult in Beer zijn hals aangeprikt. Het wordt opgestuurd naar het lab maar het kan nog een week duren voor de uitslag er is. Ik word gek. Helemaal gek. Ik ben zo ontzettend bang, ik functioneer gewoon niet meer.
Kan het niet een vetbult zijn? Mausie heeft er één in zijn lies. Daarbij zag de dierenarts direct dat het vet was wat eruit kwam moet ik zeggen...
De situatie over mijn vorige hond: zij sjokte niet achter mij aan, dat heb ik ook nooit vermeld. Ze was eigenlijk nog heel fief wat doorlopen betreft. Ze liep altijd naast mij, en trok dan naar de zijkant om te snuffelen, juist dat bracht haar uit balans.
Wij paste ons ook volledig aan haar aan, en als zij een kwartier wilde snuffelen mocht dat, dat mogen mijn huidige honden overigens ook. Maar juist omdat we ons aan haar aan paste ging ze los. Ze voelde zich hier prettiger bij, en er waren minder momenten dat ze zich uit balans kon trekken. Maar nogmaals, dit was wel echt in de laatste fase van haar leven.
Dat is überhaupt niet nodig Roos. Of je nou gelijk hebt of niet dat doet er niet toe. Netjes is het niet dat is één ding wat zeker is. Je gaat wel heel erg in de aanval hier, mijns inziens is het niet wederzijds en dat siert jouw "tegenpartij". Ik vind ook dat wat jij typt niet goed leesbaar is. Althans niet voor mij ik kan niet zoveel vastknopen aan jouw verhaal.
Mijn moeder zou hebben gezegd: je moet je niet zo laten kennen. Als je iemand niet mag laat je die toch lekker links liggen.
Mijn hond is aangereden geweest terwijl hij aan de riem was, dus ook dat zegt niets.
Onlangs werd hij zelfs nog omver gereden door een fietser (ja, ook aan de lijn).
Accidenten gebeuren, daar ga ik niet voor in een plastic bubbel leven.
Je krijgt geen klachten schrijf je, wat is dan het probleem? Je lijkt je heel erg druk te maken over mensen die je de les lezen maar dat gebeurd jou dus eigenlijk niet eens.
Mijn senior schiet niet naar bosjes haha, dat kan ze inderdaad niet goed meer. (Alhoewel, als ze de geest krijgt kan ze nog flink hard, maar de afgelopen weken met steeds die waterkou gaan echt niet lekker en dit zijn dus ook de momenten dat ze last heeft van de lijn.) Ze kan wel opeens bijdraaien naar een bosje waar je vlak langs loopt en dan zichzelf uit balans brengen. Ik bedoel ze is laatst van een lage kade bij het losloopgebied in het water gevallen, dat zag ik dus ook niet aankomen. Geen idee hóe het gebeurd is, maar het gebeurde helaas wel. Alles goed afgelopen trouwens hoor maar tja, die balans is dus echt niet meer in orde op dit moment.
Ik ben wel nieuwsgierig, is het dan niet veel fijner en veiliger om een goed, stevig tuig te gebruiken en haar daarmee terwijl ze aangelijnd is te ondersteunen?
Het is niet helemaal hetzelfde, maar na Penny's operatie aan haar poot liep ze een tijd op 3 poten en toen was haar balans ook heel slecht. De eerste paar dagen viel ze om als we haar niet ondersteunde en haar Ruffwear tuig was toen echt super. We hielden de riem strak en trokken haar een beetje omhoog zodat ze niet om kon vallen en als ze wel dreigde om te vallen konden we haar makkelijk tegen houden.
Oh man dit doet me denken aan mijn vorige hond die door een scootmobiel werd aangereden terwijl ze aan de lijn liep. Die opa ging opeens op volle snelheid in zijn achteruit. TWEE KEER. En we konden bijna niet wegkomen want we stonden in een stationshal tegen de muur gedrukt. In de categorie domme aanrijdingen.....
Verder heb ik ook wel eens risico’s genomen. Als het losloopgebied langs een weg met auto’s komt ga ik ze niet direct aanlijnen, ik vertrouw er wel op dat het goed gaat. En zo heb je wel meer situaties. Overal kan wel iets mis gaan en dat heb je niet altijd in de hand. Al is het wel een beetje je eigen hond inschatten. Ik heb nooit weglopers gehad.
ja idd. Hier is een deel van de wandeling langs de spoorweg, daar durf ik ze dan weer niet los te laten. Bij een aanrijding zijn ze sowieso morsdood en financieel lijkt het mij ook geen pretje Dus dat is een risico dat ik niet durf te nemen.
Zó wankel is het gelukkig niet; het is meer dat ze snel uit balans is, vooral als ze net wakker is (wat bij plasrondjes natuurlijk vaak zo is). Daarbij vindt ze zelf tuigjes echt vreselijk, dus we doen het meestal niet. Toen ze geopereerd was vorig jaar, wel inderdaad.
Ik snap je angst zeg...en dat wachten op de uitslag....probeer wat afleiding te zoeken, je kan nu niets anders dan afwachten, ik duim voor je, niets zo erg als die angst van wat en als......
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?